Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «ΩΡΑΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...



Γράφει ο Σπύρος Δαρσινός

Αθώοι!
 
ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ PATISSIA CLUB ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
ΣΤΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΠΑΕ


Μετά από
7 χρόνια οι Λεωνίδας και Γιώργος Ρέστης και Κώστας Κάππας αθωώθηκαν για την εμπλοκή τους σε επεισόδιο με τον Ντέμη Νικολαΐδη που δεν έγινε ποτέ! Πολλές φορές, το να υπερασπίζεσαι το δίκαιο και το σωστό μπορεί να σου προκαλέσει προβλήματα. Ειδικά όταν αντιτίθεσαι στα συμφέροντα ανθρώπων που έχουν συσπειρώσει εξουσία και δύναμη γύρω από το όνομά τους, είναι πολύ πιθανό να καταλήξεις να παλεύεις στα δικαστήρια. Κάπως έτσι ταλαιπωρήθηκαν για 7 ολόκληρα χρόνια οι Λεωνίδας Ρέστης, Γιώργος Ρέστης και Κώστας Κάππας. Οι δύο πρώτοι μέλη του Club των Πατησίων, ενώ ο τρίτος μέλος του club των Πειρατών του Ονείρου, υπέπεσαν στο... αμάρτημα της έκφρασης της άποψής τους.

Πριν από 7 χρόνια τα club των Πατησίων και των Πειρατών ήταν αυτά που πρωτοστατούσαν και εναντιώνονταν στις θέσεις Νικολαΐδη σχετικά με την κατασκευή γηπέδου στον ΟΔΔΥ στα Λιόσια. Παράλληλα στιλήτευαν την διοίκηση Νικολαΐδη επειδή είχε την τάση να μην ασχολείται με το παρασκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την συνεχόμενα εχθρική αντιμετώπιση από τους διαιτητές.

Στις 9 Απριλίου του 2006 συντελέστηκε μια μεγάλη αδικία μιας και ο Νικολαΐδης εκμεταλλεύτηκε την αγανάκτηση του κόσμου της ομάδας, λόγω της σφαγιαστικής διαιτησίας του Κουκουλάκη, στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, προκειμένου να ξεφορτωθεί όλες τις αντιπολιτευόμενες φωνές. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην προέδρου, την μηνυτήρια αναφορά για την ακρίβεια, οι Λεωνίδας Ρέστης, Γιώργος Ρέστης, Κώστας Κάππας και Θανάσης Τσόγκας, επιτέθηκαν στην αποστολή της ΑΕΚ κατά την επιστροφή της στο αεροδρόμιο ενώ ο Θανάσης Τσόγκας, κατά κόσμον Μόργκαν, κατηγορήθηκε ότι χειροδίκησε σε βάρος του Νικολαΐδη. Φυσικά οι κατηγορίες ήταν ψευδής και ξεκάθαρα στοχευμένες, κάτι που αποδείχτηκε από το γεγονός ότι ο Γιώργος Ρέστης δεν ήταν παρών εκείνο το βράδυ στο αεροδρόμιο!

Παράλληλα οι υπόλοιποι ήταν αδύνατο να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με την αποστολή, αφού αυτή αποχώρησε από άλλη έξοδο του αεροδρομίου! Συν τοις άλλοις τα μέτρα ασφαλείας ήταν τέτοια που δεν επέτρεπαν επουδενί τέτοιου είδους επαφή. Οι οπαδοί που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο για να στηρίξουν την ομάδα για το αποτέλεσμα που έκρινε εν ολίγοις τον τίτλο (η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 και έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό με τρεις βαθμούς διαφορά!) και να διαμαρτυρηθούν για την στάση Νικολαΐδη, ο οποίος απέφευγε συστηματικά να έρθει σε ρήξη με τα κέντρα αποφάσεων, αφήνοντας την ομάδα έρμαιο στις ορέξεις της «παράγκας» και των διαιτητών, βρέθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένων.

Μπορεί ο Τσόγκας να στάθηκε ο πιο άτυχος καθώς έπρεπε να περάσουν τουλάχιστον 13 δίκες (συνεχόμενες αναβολές) μέχρι να αθωωθεί, οι αδερφοί Ρέστη και ο Κώστας Κάππας δικαιώθηκαν πρωτόδικα, μόλις χθες στο Τριμελές της Ευελπίδων. Τα δύο ηγετικά στελέχη του Patissia Club και το μέλος της συνέλευσης των Πειρατών με τις καταθέσεις τους, με την υπερασπιστική γραμμή που χάραξε το δικηγορικό γραφείο του Σπύρου Σταματάκη αλλά και με την μαρτυρία τόσο του Μπάμπη Γιώτη (εκ των ηγετικών στελεχών του Patissia Club και της παλιάς φρουράς της Original 21) όσο και του Γιώργου Καράτσαλου από τους Πειρατές, η κατηγορία κατέρρευσε και άπαντες αθωώθηκαν. Να σημειωθεί ότι σε ακόμα μία δίκη ο Ντέμης Νικολαΐδης δεν παρέστη. Παρ' όλο που το μένος του πρώην προέδρου ήταν τέτοιο λόγω της μαχητικής στάσης των προαναφερθέντων για να παραμείνει ζωντανό το όνειρο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν έκανε τον κόπο να εμφανιστεί σε πάνω από 15 τέτοιες διαδικασίες.

Για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης οι Πειρατές του Ονείρου τοποθετήθηκαν κάνοντας την εξής δήλωση:
«Οι Πειρατές του Ονείρου όλα αυτά τα χρόνια σταθήκαμε ασυμβίβαστοι για το δίκαιο και την αλήθεια, απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα του Νικολαΐδη και της παρέας του. Υπερασπιστήκαμε την ΑΕΚ και την υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας και σήμερα έρχεται το πλήρωμα του χρόνου να δικαιώσει τόσο την αλήθεια γύρω από τα πραγματικά γεγονότα με την κατάρρευση της σκευωρίας αυτής, όσο και να φανεί περίτρανα ότι ο αγώνας που δώσαμε για τη Νέα Φιλαδέλφεια και κόντρα στο καταστροφικό καθεστώς του 2004 να μπαίνει και αυτός στον δρόμο της δικαίωσης».

«ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ»
15-5-2013