Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ





Το κύπελλο κατακτήθηκε και πέρασε στην Ιστορία της ΑΕΚ.  Δεν υπήρξε Ενωσίτης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, ανάμεσά τους και εμείς (που ως γνωστό απέχουμε από τα γήπεδα μαχόμενοι ασυμβίβαστα για την απελευθέρωση της αγαπημένης μας ΑΕΚ) που να μην χάρηκε. Και τούτο παρά το ότι κάποιοι πονηροί  επιχείρησαν να θέσουν σε πρώτοι πλάνο τα μεμονωμένα γεγονότα του ΟΑΚΑ τα οποία, σημειωτέον, δεν ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία και τη φυσιογνωμία της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως και του Λαού της.

Πάμε όμως επί της ουσίας: Ορισμένους ιθύνοντες του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου τους έπιασαν… όψιμες «ευαισθησίες» και έβγαλαν χολή κατά της ΑΕΚ. Κάμποσοι τάχα έφριξαν! Υποκρισία πρώτου μεγέθους, θα λέγαμε, καθώς πλήθος εξ’ αυτών είναι βασικοί υπεύθυνοι για τη διαφθορά, τη σαπίλα και τη βαθιά κρίση που μαστίζει το «βασιλιά των σπορ». Ποιοι, άραγε, έχουν «ξεπλύνει», νομιμοποιήσει και θεσμοθετήσει στα επίσημα όργανα του ελληνικού ποδοσφαίρου ποικιλώνυμους «παραγκούχους» και «λαμόγια»;;; Ξαφνικά… ανακάλυψαν την Αμερική;;; Επιπλέον, εκείνοι που συνειδητά δαιμονοποιούν την ΑΕΚ, καλό θα ήταν, για να γίνουν αρκούντως πιστευτοί, να είχαν επιδείξει και στο παρελθόν τις ίδιες «ευαισθησίες», όταν η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως σφαγιάζονταν ανηλεώς από… Μπάκες, Ποντίκηδες, Δημητρόπουλους και άλλα «φρούτα» που καλλιεργήθηκαν στα πρασινοκόκκινα μποστάνια του ένοχου συστήματος που υπηρετούν. Τέλος, όσοι μίλησαν για «μπου…λο» να μας διευκρινίσουν εάν σε αυτό τον… ενάρετο οίκο είχαν και οι ίδιοι συμμετοχή και έπαιξαν ρόλους. Όχι τίποτε άλλο, μα γιατί δεν ήρθαμε από το διάστημα!
Να κλείσουμε απλά με μια φράση για τους «εκτός των τειχών» οι οποίοι άδραξαν την ευκαιρία για να βγάλουν όλο το παραδοσιακό μένος τους αποκλειστικά κατά της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. «Ουαί, γραμματείς, φαρισαίοι, υποκριταί»!

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ (ΙΙ)
Επειδή όταν η αλήθεια λέγεται… «μισή» ισοδυναμεί με ψέμα, θα περάσουμε και στην «εντός των τειχών» υποκρισία. Ποτέ, άλλωστε, εμείς οι «Πειρατές του Ονείρου» δεν μασήσαμε τα λόγια μας και ας βρεθήκαμε, ακριβώς για την τόλμη των απόψεών μας, στο στόχαστρο της αδικίας και της στοχευμένης συκοφαντίας.

 Λοιπόν, οι κύριοι της ΠΑΕ και του αποτυχημένου «καθεστώτος 2004» δεν μπορεί να μένουν στο απυρόβλητο της κριτικής. Η ΑΕΚ μπορεί να πήρε ένα κύπελλο από τον Ατρόμητο (αυτό έλειπε δα) αλλά η συνολική τραγική κατάσταση της Ομάδας βαρύνει αυτούς τους ίδιους. Ούτε «με ασπιρίνες δεν γιατρεύεται ο καρκίνος» ούτε «η ακατάσχετη αιμορραγία καλύπτεται με τσιρότα» όπως λέει και ο σοφός λαός. Διότι, τι άλλο από χρόνιο «καρκίνωμα» συνιστά η ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ (επί 17 έτη!!!). Χαίνουσα πληγή αποτελούν και τα δυσθεώρητα «χρέη- βουνό» αλλά και οι καταστροφικές «υποθήκες» που συσσώρευσε η «δυναστεία 2004» του τέως σωτήρα και της παρέας του. Ξεφτίλα είναι η χαώδης διαφορά βαθμών από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στο φετινό πρωτάθλημα. Ατιμωτική είναι και η 6άρα (που δεν ξεχάσαμε) από το γάβρο. Ταπεινωτικές και οι αλλεπάλληλες ήττες από τους κάθε λογής Βόλους, Μπέους και δε συμμαζεύεται! Χρόνια νόσος είναι και το γεγονός ότι η Νέα Φιλαδέλφεια παραμένει ένας θλιβερός σωρός ερειπίων και για αυτό ευθύνονται όχι μόνο οι «γκρεμιστές» αλλά και οι «2004 φωστήρες» και συνοδοιπόροι που τορπίλισαν το φερέγγυο σχέδιο της «Αγιά Σοφιάς» του Δ. Μελισσανίδη καθώς και όλες τις μετέπειτα προτάσεις διεξόδου που εκείνος έθεσε!   
Συνεχίζοντας, να πούμε ότι πριν ακόμη ο κόσμος της ΑΕΚ προλάβει να χαρεί, έστω και αυτή την ελάχιστη ικανοποίηση του κυπέλλου, «ήρθαν τα μαντάτα»! Ένας ακόμη από την «παρέα του 2004», ο Π. Παππάς -ο οποίος κατ’ ομολογία του θεώρησε “βλακεία του” την ενασχόλησή του με την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως- εγκατέλειψε και αυτός το πλοίο ακολουθώντας, επί της ουσίας, το γνώριμο δρόμο που χάραξαν και οι υπόλοιποι «ευεργέται»! Και εύλογα ο κόσμος αναρωτιέται στις συζητήσεις μας : “Αλήθεια, τα βαριά χρέη και τις συσσωρευμένες ζημιές, που απομένουν ξοπίσω, ποιος θα τις επωμισθεί;;; Τις επικείμενες υποχρεώσεις ποιος θα τις καλύψει;;; Γιατί, τελικά, όλοι λακίζουν μα το… παλούκι μένει”! Και δεν έχει άδικο ο κόσμος στους προβληματισμούς του. Μήπως, λοιπόν, το… αιώνιο «κορόιδο ο λαός» θα κληθεί και πάλι, εν μέσω οικονομικής κρίσης και βαθιάς υποβάθμισης της ζωής του, να βάλει ξανά το χέρι στην (άδεια) τσέπη του για να μπουν σε κίνηση νέα και ακόμη πιο μίζερα «πλάνα λιτότητας», τύπου Supporters και κάλπικες «λαϊκές βάσεις» που μας ετοιμάζουν;;;  
ΟΧΙ ΚΥΡΙΟΙ!!! Η ΑΕΚ δεν είναι Πανιώνιος ή Άνω Τραχανοπλαγιά για να φυτοζωεί ή να ικανοποιείται με κανένα κυπελλάκι ανά δεκαετία! Η ΑΕΚ είναι πλασμένη πρώτα και κύρια για Πρωταθλήματα και Κυριαρχία! Ο Λαός ήδη σας προσέφερε πάρα πολλά όλα ετούτα τα χρόνια. Ποταμούς χρημάτων και πλήθος άλλων μέσων και τρόπων στήριξης. Αλλά ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ (άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο) μας οδηγήσατε ξανά στο χείλος της αβύσσου! Ο κόσμος της ΑΕΚ όπου βρεθεί και όπου σταθεί ακούγεται να ρωτά : “Επιτέλους που πήγαν τα λεφτά μας και πότε θα λογοδοτήσουν κάποιοι για τα απίστευτα σκάνδαλα που βγήκαν στη φόρα μέσω ακόμη και αυτού του ελλιπέστατου διαχειριστικού ελέγχου;;; Πότε θα επιστραφούν τα εξαφανισμένα λογιστικά βιβλία των χρυσών χρήσεων 2005 και 2006;;; Αυτές οι περιβόητες μετοχές που κατοικοεδρεύουν;;; Που ζούμε τέλος πάντων και όλα και όλοι κουκουλώνονται”!!!
Ας χωνέψουν οι πάντες, ότι ο πολύπαθος Λαός της ΑΕΚ δεν χρωστάει τίποτε και σε κανέναν! Άλλοι του χρωστάνε και θα πρέπει να αποδώσουν λογαριασμό! ΠΡΟΤΟΥ λοιπόν φύγουν από την ΑΕΚ ΜΑΣ (γιατί το συμφέρον της ομάδας επιτάσσει να φύγουν) οφείλουν να περάσουν ΟΛΟΙ (πρώην και νυν) από το ταμείον! Για να εξοφλήσουν τα χρέη και να αποκαταστήσουν τις ζημίες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Διότι, δεν μπορεί μια ζωή σε αυτό τον τόπο και σε αυτή την ομάδα κάποιοι να την κοπανάνε «αφήνοντας πίσω τους συντρίμμια» που λέει και το γνωστό άσμα! Όσο για εκείνους που σκέφτονται να απλώσουν την παλάμη τους στο λαό της ΑΕΚ, φαίνεται πως δεν έχουν ακόμη πάρει χαμπάρι ότι : Ο κόσμος δεν ανέχεται άλλο- στη ζωή στην κοινωνία, στον αθλητισμό, παντού- να πληρώνει «αλλονών κερατιάτικα»! Και εν προκειμένω και ο ΑΕΚτζής δεν πρόκειται να ξαναδώσει σεντς τσακιστό εάν προηγουμένως δεν υπάρξει διαφάνεια και δικαιοσύνη στην ΑΕΚ. Εάν πρώτα δεν παρέμβει το Κράτος για να αποδώσει-προσωποποιήσει τις ευθύνες σε όσους είναι τυχόν υπαίτιοι για τη νέα κατάντια που οδηγήθηκε η ομάδα μετά το 44. Τέρμα στη συγκάλυψη, αυτό ήταν και το νόημα των δύο συλλαλητηρίων όπου απαιτήθηκε : Όσοι έβλαψαν την ομάδα να τιμωρηθούν και να πληρώσουν από τις τσέπες τους, από τα παχουλά πουγκιά τους! Να υπάρξει έλεγχος, να ανοίξουν συμβάσεις, τραπεζικοί λογαριασμοί και “πόθεν έσχες”. Ο κόσμος έδωσε-φτάνει! Να αποκαταστήσουν τις ζημιές όποιος-οι τις προξένησαν. Υποχρεούνται να σηκώσουν το μερίδιο των ευθυνών τους για την ομάδα. Οπότε, αδέρφια ΑΕΚτζήδες, ΠΡΩΤΑ πρέπει να γίνουν όλα αυτά και ΜΕΤΑ θα βρεθούν και φερέγγυοι επενδυτές για να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες της Ομάδας και όχι για να σφουγγαρίσουν αμαρτίες άλλων. Μόνο εάν και εφόσον δει ο Λαός καθαρό τοπίο θα βοηθήσει στο μέτρο των δυνάμεών του. Αλλά, όχι «άλλη τράκα στο λαό» ενώ μερικοί να περνάνε «άβρεχτοι το ποτάμι»!

-ΛΑΕ ΤΗΣ ΑΕΚ ΜΗ ΜΑΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥΣ…
- ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.


Για την υπογραφή
Η Γενική Συνέλευση
των ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ