Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΚΟΥΡΣΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!


Μεγαλείο!!! Μαγεία!!! Έκσταση!!! Η επίσημη ιστορική παρουσίαση του Γηπέδου της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως μας γέμισε με… 1924 πύρινα συναισθήματα που αν μπορούσαν να γραφούν στο χαρτί θα γέμιζαν τόμους ολόκληρους! Όμως, η πιο ανεξίτηλη γραφή είναι αυτή της καρδιάς, είναι αυτή της ψυχής, είναι αυτή των βουρκωμένων ματιών! Ήταν αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή για την Α.Ε.Κ και το Λαό της σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου! Το μεγάλο όραμα της επιστροφής στη δική μας Ιθάκη, στα αλησμόνητα χώματα της Προσφυγομάνας Νέας Φιλαδέλφειας ζωντανεύει ξανά κουρσεύοντας τα πιο παθιασμένα μας όνειρα! Είναι το Κάστρο της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ, ο Ναός της τιμημένης Προσφυγιάς!!! Ο πιο σπουδαίος στόχος που εμπνέει, ενθουσιάζει, ξεσηκώνει και θέτει την υπόθεση της Αναγέννησης στις πιο γερές και στέρεες βάσεις!

Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι, ακόμη και οι πιο ενθουσιώδεις, δεν θα μπορούσαν καν να υποψιαστούν ένα τέτοιου επιπέδου δημιούργημα, ένα τέτοιο μεγαλειώδες έργο ζωής για την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως! Και όμως, η άψογη και αναλυτική οικονομικοτεχνική παρουσίαση του εκπληκτικού σχεδίου της «Αγιά Σοφιάς» από τον Προσφυγογέννητο ηγέτη της Α.Ε.Κ Δ. Μελισσανίδη και το άξιο επιτελείο του, πιστοποίησε ότι τίποτε δεν είναι αδύνατο όταν εσύ ο ίδιος είσαι δυνατός, μάχιμος, αποφασισμένος και πάνω απ’ όλα διέπεσαι από βαθύ σεβασμό και αγάπη προς το σύλλογο και την ιστορία του. Και τιμά πραγματικά το Δ. Μελισσανίδη η ρητή δήλωσή του ότι αυτό το Γήπεδο όπως και η ίδια η Α.Ε.Κ δεν αποτελεί ατομική κτήση, αλλά συλλογική ιδιοκτησία ενός ολόκληρου λαού, του λαού της Α.Ε.Κ!

Το νέο μας Γήπεδο, θα είναι ένα αληθινό κιτρινόμαυρο παλάτι 32000-34000 θέσεων στην ιστορική κοιτίδα της Νέας Φιλαδέλφειας! Πρόκειται για ένα ασύλληπτο μνημειώδες έργο με αξεπέραστη ποιότητα κατασκευής υψηλών τεχνικών προδιαγραφών που θα ορίζει την απόρθητη έδρα μας η οποία θα διαθέτει όλες τις υπερσύγχρονες υποδομές-προϋποθέσεις που απαιτεί ο διαχρονικός πρωταγωνιστικός ρόλος της Α.Ε.Κ.

Ταυτόχρονα όμως (και αυτό είναι το πιο συγκινητικό) το νέο Γήπεδό μας αποπνέει και όλο το μεγαλείο από την ασύγκριτη Παράδοση της Α.Ε.Κ. Η συγκλονιστική  αναδρομή από τον αξιαγάπητο Κ. Βουτσά ήταν κυριολεκτικά το «κάτι άλλο»! Σε πρώτο πλάνο λοιπόν, οι ιερές Μνήμες των Προσφύγων Προγόνων μας και οι αειθαλείς Καταβολές της αγαπημένης μας Ομάδας! Το εξαίρετο Μουσείο Μνήμης και Πολιτισμού, οι εμπνευσμένες αναπαραστάσεις από τη ζωή στις παλιές γειτονιές της Πόλης, οι τιμητικές αφιερώσεις στους αθάνατους Ιδρυτές της Α.Ε.Κ, το συμβολικό «εκκλησάκι» του Λ. Μπάρλου, τα σημεία αναφοράς στο Στ. Καζαντζίδη και τις άλλες σπουδαίες μορφές που συνέδεσαν το όνομά τους με την Ομάδα - όλα αυτά μαζί και καθένα ξεχωριστά δένουν αρμονικά σε ένα αδιάσπαστο σύνολο που θα σηματοδοτήσει για τις επόμενες δεκαετίες τη φυσιογνωμία της μεγάλης Α.Ε.Κ των Τίτλων και της Κυριαρχίας στα αθλητικά δρώμενα του τόπου!

Ως «Πειρατές του Ονείρου», είμαστε περήφανοι διότι με τους ασυμβίβαστους αγώνες μας όλα τα προηγούμενα χρόνια -όπου η Α.Ε.Κ στέναζε κάτω από το καθεστώς αιχμαλωσίας «γνωστών και μη εξαιρετέων» σωτήρων της συμφοράς- βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι αφενός για την υπόθεση του Γηπέδου και αφετέρου για να περάσουμε σε μια νέα ελπιδοφόρα εποχή. Ίσως αν εισακουγόμασταν από τότε να μη βίωνε η Α.Ε.Κ όλη αυτή την τραγική περιπέτεια και να είχαμε αναστηθεί από το… 2005 (εεε;;;)!!! 

Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω! Προχωράμε μπροστά για την Κατάκτηση του Ονείρου!!! Το Μέλλον ανήκει στην Α.Ε.Κ. Την Ομάδα της Προσφυγιάς με τη συγκινητικότερη ιστορία στον Πλανήτη!

-ΖΗΤΩ Η Α.Ε.Κ !!!

-ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: ΤΗΣ Α.Ε.Κ Η ΙΘΑΚΗ !!!


Για την υπογραφή:
«ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»