Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΕΚΤΖΙΔΙΚΗ ΡΕΒΑΝΣ !





Το σημερινό άρθρο που φιλοξενούμε στις "Πειρατικές Αιχμές" προέρχεται από τα αδέρφια μας 
τους «Πειρατές του Ονείρου –Μακεδονίας»!
 Ιδού λοιπόν:


Για τον "Τίγρη" από εμάς τους Πόντιους Πειρατές της Μακεδονίας :

«Εσέν ο Θεόν εδέκεσε όλας τας ευλογίας, σω νούν εδέκεν λογικήν και έναν καλόν καρδίαν, να αγαπάς την προσφυγειάν και την Αγιάν-Σοφίαν»! 

Μαζί με ένα μεγάλο ευχαριστώ από την τιμημένη προσφυγιά, από τους Μικρασιάτες, τους Πόντιους, τους Κων/πολίτες, από όλους τους ΑΕΚτζήδες που σε λίγο καιρό θα μπουν στο ωραιότερο γήπεδο του κόσμου!

Το σκηνικό που θα σας διηγηθούμε παρακάτω συνέβη μια μέρα μετά την παρουσίαση του γηπέδου από τον Τίγρη! Είναι Πέμπτη μεσημέρι σε κάποιο περίπτερο στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή της Πολίχνης. Σταματάμε να πάρουμε την εφημερίδα μας. Παράλληλα άλλα 4 άτομα χαζεύουν τα πρωτοσέλιδα με τις φωτογραφίες του ναού μας. Κάποιος ακόμη πλησιάζει, αλλά αυτός πάει κατευθείαν στον περιπτερά. Και ακουλουθεί ο εξής διάλογος...

-Γεια σου Νίκο, του λέει ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου (ο διάλογος γίνεται μεταξύ φίλου του πάοκ και του άρη)!
Περιπτεράς: Είδες το γήπεδο της ΑΕΚ?
Πελάτης: Όχι.
Περιπτεράς: Θα πάθεις πλάκα ρε, επικό, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα.
Πελάτης: Σιγά ρε, μην τα παραλές.
Περιπτεράς: Μιλάμε δεν έχω δει ξαναδεί παρόμοιο, ποιο θέατρο των ονείρων? Αυτό έχει τείχη και επάλξεις... σαν κάστρο είναι.
Πελάτης: Είδες ρε κάνα όνειρο?
Περιπτεράς: Να μωρέ πάρε εφημερίδα και δες... Μέχρι και τον Στελάρα τον Καζαντζίδη θα έχει στο μουσείο...
Πελάτης: Ποιο μουσείο?
Περιπτεράς: Θα κάνει και μουσείο για τους πρόσφυγες μέσα στο γήπεδο ο Μελισσανίδης. Αμα γίνει εγώ στο λέω θα πάω να το κοζάρω και ας μην είμαι ΑΕΚ.
Ο πελάτης ανοίγει αθλητική εφημερίδα. Μένει έκθαμβος για κάποια δευτερόλεπτα!
-Πωωωω, ρε φίλε, τι είναι αυτό?
- Αφού στο είπα ρε, λέει ο περιπτεράς.
Και ο διάλογος κλείνει με τον άλλον…
-Μπράβο πάντως που θα το πουν κι “Αγια-Σοφιά”. Κακά τα ψέματα, με τέτοιο παλάτι που πάνε να φτιάξουν, η ΑΕΚ δικαιούται να το χρησιμοποιήσει αυτό το όνομα.

Αδέρφια της ΑΕΚ. Με το παραπάνω περιστατικό πήρατε ένα δείγμα για τον τεράστιο αντίκτυπο που είχε στους αντιπάλους της ΑΕΚ (ακόμη και πέραν της Αθήνας) το γήπεδο που παρουσίασε ο Δ. Μελισσανίδης! Οι  ξεριζωμένοι πρόσφυγες που χωρίς να το θέλουν εκδιώχθηκαν βάναυσα από τις πατρογονικές εστίες τους, έφεραν τον δικό τους πολιτισμό, έναν σπουδαίο πολιτισμό αιώνων. Αυτοί οι λεβέντες ήταν που ίδρυσαν την αγαπημένη μας ΑΕΚ. Οι απόγονοί τους, δηλ. όλοι εμείς, θα έχουμε την τύχη να ζήσουμε το ωραιότερο μουσείο της προσφυγιάς σε ένα απίστευτο γήπεδο που δεν θα μοιάζει με κανένα πάνω στην γη, κι αυτό θα βρίσκεται εκεί που ποθήσαμε, στην ιστορικότερη γειτονιά του κόσμου, στην Προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια! Η επίσημη παρουσίαση φανέρωσε ένα γήπεδο ανεπανάληπτης ομορφιάς που έφερε δάκρυα χαράς σε όλους τους ενωσίτες και που άφησε άφωνους ακόμη και τους πιο δύσπιστους. Αυτός ο  περήφανος Ναός της Προσφυγικής ΑΕΚ θα γίνει πράξη από τη στιγμή που βγήκε μπροστά ο δικός μας Δ. Μελισσανίδης! 1924 συναισθήματα ΑΕΚτζίδικου μεγαλείου γέμισαν τις ψυχές μας, 1453 μνήμες μικρασιατικού πολιτισμού πέρασαν από το μυαλό κάθε πρόσφυγα αντικρίζοντας αυτό το υπερθέαμα. Έκθαμβος όλος ο κόσμος! Το συγκεκριμένο σχέδιο από την αρχή μέχρι το τέλος τιμάει με κάθε λεπτομέρεια την συνταρακτική ιστορία της ΑΕΚ αλλά και την πολιτισμική ταυτότητα των ξεριζωμένων προσφύγων. Ενα μεγάλο μπράβο καταρχάς στον Τίγρη μα και σε όλους τους επιφανείς μα και αφανείς συντελεστές που δούλεψαν για αυτό το μεγαλούργημα ποιότητας και κάλλους!

Σαν «Πειρατές του Ονείρου» τόσο στην Αθήνα όσο και εδώ στη Μακεδονία, αισθανόμαστε διπλά περήφανοι γιατί δικαιώνεται ο μεγάλος Αγώνας που δώσαμε για το γήπεδο στην Προσφυγομάνα  Νέα Φιλαδέλφεια με οδηγό και συνοδοιπόρο τον αλύγιστο «Κάπτεν-Μόργκαν» ο οποίος έστω και αν δέχτηκε άδικα, ύπουλα και πισώπλατα 2004 χτυπήματα από το καθεστώς του «τέως», παρόλα αυτά δεν έκανε πίσω στον τίμιο αγώνα για το ναό της ΑΕΚ και κράτησε παλικαρίσια σαν ιδρυτής του πειρατικού, γιατί πίστευε, όπως βέβαια και όλοι οι «Πειρατές του Ονείρου», ότι η Αλήθεια και το Δίκαιο στο τέλος θριαμβεύουν και ότι η σπουδαία υπόθεση της επιστροφής στη Ν. Φιλαδέλφεια ήταν ιερή υποχρέωση μας, ώστε η ΑΕΚ να ξαναγίνει κυρίαρχη και να μην χάσει τη φυσιογνωμία και την ιστορική της ταυτότητα.

Υ.γ.1: ΑΕΚ θεά όλης της γης πρέπει να ξέρεις ότι αυτοί που σ' αγαπάνε αληθινά ήταν πάντα εδώ, υπερασπιστές σου, και ειδικά τότε στα δύσκολα! Σήμερα, νικητές πλέον, σου ετοιμάζουν το ομορφότερο γήπεδο του κόσμου, ένα πραγματικό κάστρο, που όμοιό του δεν θα υπάρχει πουθενά. Εκεί θα συντριβούν όλοι οι εχθροί σου, εκεί θα ζεις και θα κυριεύεις τίτλους και πρωταθλήματα, εκεί στην δική σου γη, στα ματωμένα χώματα της Ν. Φιλαδέλφειας!

Υ.γ.2: Οσοι τυχόν ανησυχούν για την πρωταγωνιστική επιστροφή της ΑΕΚ, καλά θα κάνουν να… ανησυχούν. Θα έχουν κάθε λόγο. Εσείς τι θα λέγατε περί αυτού κ. Κούβελα?

Υ.γ.3: Ζήτω η ΑΕΚ, Ζήτω η προσφυγιά, Ζήτω η Ν. Φιλαδέλφεια!


Υπογραφή:
Δημήτρης Κουσπακερίδης
Εκπρόσωπος των «Πειρατών του Ονείρου Μακεδονίας»