Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝA!!! ANTE ΚΑΙ… ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ!!!


Παραθέτουμε ένα σημαντικό δημοσίευμα:

ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΠΑΕ
Πέντε χρόνια φυλάκιση στον Ν. Θανόπουλο!

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε πρωτόδικα ο Νίκος Θανόπουλος για την υπόθεση των χρεών της ΠΑΕ ΑΕΚ προς το Δημόσιο, όπως αποκαλύπτει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Real News. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ άσκησε έφεση που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Αναλυτικά, αναφέρονται τα εξής στο ρεπορτάζ: «Την ώρα που στην ΑΕΚ ξεκινούν ένα καινούργιο μονοπάτι που σε βάθος χρόνου θα τους οδηγήσει και πάλι στο ξέφωτο των επιτυχιών, πρώην πρόεδροι της ιστορικής ομάδας μετά από το 2004 εξακολουθούν να ανεβαίνουν τον δικό τους Γολγοθά, ως συνέπεια των δραματικών οικονομικά τελευταίων χρόνων που την οδήγησαν στον μαρασμό και την απόλυτη εξαθλίωση. Ως γνωστόν, τους προηγούμενους τρεις μήνες το κατώφλι του εισαγγελέα πέρασαν ο Νίκος Θανόπουλος, ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο Ανδρέας Δημητρέλος και ο Σταύρος Αδαμίδης προκειμένου να απολογηθούν και να δώσουν εξηγήσεις για την μαύρη τρύπα της (πρώην, πια) ΠΑΕ αναφορικά με χρέη της προς το Δημόσιο.

Σήμερα η Real News αποκαλύπτει ότι στον Νίκο Θανόπουλο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης πέντε ετών επί 20 ευρώ την ημέρα από το Β” Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παράβαση του νόμου 1882/90 που αφορά χρέη προς το Δημόσιο. Ο ίδιος στις 2 Απριλίου 2013 είχε οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο ύψους 73.820.435, 21 ευρώ. Η τακτική δικάσιμος ορίστηκε δύο ημέρες αργότερα, αναβλήθηκε για τις 19 Απριλίου, για να εκδικαστεί τελικά την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Και παρ” ότι ο 49χρονος πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ δια του συνηγόρου του Αντώνη Φλώρου προσκόμισε στο δικαστήριο έγγραφα που κατ” αυτόν αποδείκνυαν ότι επί των ημερών του στην Ενωση όλα έγιναν νομότυπα και τακτοποιημένα, με τον ίδιο μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, να καλύπτει πλήρως ακόμη και εκκρεμότητες προηγούμενων διοικήσεων, το δικαστήριο δεν πείστηκε και ο πρόεδρός του Νικόλαος Κουτσούκος ανακοίνωσε την παραπάνω απόφαση (αριθμός 41049/13).


Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση, που είχε ανασταλτικό χαρακτήρα. Πρόκειται για τον πρώτο πρόεδρο της ΑΕΚ που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης για τα κακώς (οικονομικά) κείμενα των τελευταίων ετών στην εταιρεία και μένει να φανεί τι θα γίνει από εδώ και πέρα, με δεδομένο ότι η έρευνα της Δικαιοσύνης φαίνεται να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ήδη και άλλοι πρώην πρόεδροι βρίσκονται στο στόχαστρό της. Η Real News ζήτησε ένα σχόλιο τόσο από τον Νίκο Θανόπουλο όσο και από τον δικηγόρο του, όμως αμφότεροι αρνήθηκαν ευγενικά»

Πηγή : “SENTRA GOAL”