Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


Δημοσιεύουμε ένα εξαιρετικό κείμενο του αδερφού μας Χ.Λ.


Απευθυνόμενος πρώτα, σ' αυτούς που δεν φοβήθηκαν ποτέ να πουν τη γνώμη τους, που δεν φυλάκισαν τη σκέψη τους, που δεν πτοήθηκαν από τις συνέπειες. Σε αυτούς που πάντα αγωνίζονται για τα όνειρά τους και την περηφάνια τους, σε αυτούς που δεν έσκυψαν το κεφάλι και δεν πήγαν με το ρεύμα. Σε σας, αδέρφια, λέω να είστε περήφανοι για το δύσκολο δρόμο του αγώνα που επιλέξαμε και για ό,τι επιτύχαμε μαχόμενοι.
          Πολλά ακούσαμε τα περασμένα χρόνια, ατάκες όπως..... να γίνουμε οπαδοί της μιας μέρας...... φίλαθλοι της Κυριακής.....το πρωτάθλημα είναι εφήμερη χαρά..... ή ότι....ο χρόνος φταίει που είναι δίσεκτος και γι' αυτό τάχα δεν πήραμε τίτλους. Με προκατασκευασμένες ψεύτικες κατηγορίες, αρρωστημένα κίνητρα και υπόγειες διεργασίες κυνήγησαν αυτούς που αντιστάθηκαν. Ήθελαν πόλεμο. Οι ΑΕΚτζήδες όμως το έχουμε στη μοίρα μας να πολεμάμε, κάτι σαν γονιδιακό αποτύπωμα.
          Απευθυνόμενος κατόπιν, σε σας που θελήσατε μια ΑΕΚ μικρή, σιδηροδέσμια και ανήμπορη, με όποιο προσωπείο και αν εμφανιστήκατε, για σας υπάρχει μόνο μια προειδοποίηση: οι “εφήμερες” ώρες της χαράς σας τέλειωσαν και το αστείο παρτάκι που στήσατε σε βάρος της ΑΕΚ σύντομα θα αποδειχθεί ο μεγαλύτερος εφιάλτης σας. Σκεφτήκατε να μας βάλετε σε καλούπι, αλλά δεν λάβατε υπόψη σας ότι αυτό έσπασε από πολύ παλιά, από το 1924. Παραβλέψατε ότι ο ΑΕΚτζης είναι “περίεργος” και απρόβλεπτος. Είναι αγωνιστής: δεν προσκυνά και δεν φιμώνεται. Σας διέφυγε, γιατί δεν μπορούσε να το συλλάβει ο μικρός σας νους, ότι η ΑΕΚ για τον ΑΕΚτζή δεν είναι ομάδα, συνήθεια ή ψυχαγωγία, είναι μέρος της ψυχής του, ο ίδιος ο αέρας που αναπνέει.
           Η “μεγάλη επιτυχία” σας κύριοι του 2004 να οδηγήσετε την ΑΕΚ στην ανυπαρξία κι από εκεί στην οριστική εξαφάνιση, λαμβάνει τέλος σιγά – σιγά με τον πιο επώδυνο τρόπο για όλες τις αρρωστημένες ψευδαισθήσεις σας.
          Γιατί τα όνειρα δεν φυλακίζονται, δεν κλείνονται σ' ένα κουτί και δεν μπαίνουν σ' ένα συρτάρι. Γιατί ο ΑΕΚτζής αρνείται να σκύψει το κεφάλι και να αποδεχτεί τη μοίρα του. Γιατί στη μεγαλύτερη καταστροφή ο ΑΕΚτζής δεν βλέπει το τέλος, αλλά την ευκαιρία για μια νέα αρχή. Και εκεί που νομίζατε ότι μας τελειώσατε, εμείς αντιστεκόμαστε και θα νικήσουμε.
          Σ' όσους αγωνίζονται, άρα υπάρχουν, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου που τα όνειρά τους θα γίνουν πραγματικότητα. Η ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΞΑΝΑ. Αδέρφια Ενωσίτες, κρατάτε γερά! Για εμάς, για τους επόμενους και για όλους εκείνους που μας βλέπουν από ψηλά.

Για την υπογραφή:
Χ.Λ («Δαίμονας»)
Στέλεχος των «Πειρατών του Ονείρου»