Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ



ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 Μια τραγική ιστορία…
«1922...Ένα τσούρμο Ελλήνων Προσφύγων μέσα σε ένα βάλτο περιτριγυρισμένοι από χιλιάδες κουνούπια, στους πρόποδες του όρους Τμώλος (σημερινό Μπουζ νταγ). Είναι βαθύ σκοτάδι. ’Eνα παιδί φωνάζει : -"μαμά-μαμά που είσαι μαμά;" - "σώπα παιδί μου θα ‘ρθει η μαμά” ακούγεται η φωνή της θείας που το κρατάει σφιχτά στην αγκαλιά πάνω στο κάρο, τυλιγμένο με μια κουβέρτα. Φόβος, απόγνωση, η οσμή του θανάτου είναι διάχυτη παντού, το προηγούμενο βράδυ τσέτες περάσανε απο τη Φιλαδέλφεια (σημερινό Αλα Σεχίρ) με την προτροπή των "συμμάχων" μεγάλων δυνάμεων και μπροστάρη τον Κεμάλ. Σφάξανε, ρημάξανε ατίμασαν. Μέσα στο καραβάνι ίσα-ίσα που ακουγόταν ομιλίες. - "Τι θα κάνουμε θεέ μου, τι μας βρήκε;". Έχει περάσει πολλή ώρα και  σουρούπωνε κάποια στιγμή. Ακούστηκαν άλογα και φωνές, ο τρόμος φάνηκε στα μάτια όλων.  -"Οχι Παναγιά μου!" αναφώνησαν όλοι… Όμως για καλή τους τύχη ήταν κάποιος ονόματι Τσεσμενίδης που φώναξε: - "Γρήγορα, γρήγορα τα γυναικόπαιδα πρώτα, φεύγουμε, έρχονται οι τσέτες"!  Και έτσι ξεκινήσαμε βγάζοντας το καραβάνι μέσα απο το βούρκο. Για να σωθούμε πήγαμε προς τα Ανατολικά στην Ευκαρπία (σημερινό Ουσάκ) και όχι προς τα παράλια της Σμύρνης….»
Αυτή είναι μια ακόμη πονεμένη ιστορία των Προσφύγων απο τις χιλιάδες που έχουμε ακούσει. Είναι η αφήγηση του Διονύση Τσαλίδη απο την Φιλαδέλφεια της Μ. Ασίας , είναι η ιστορία των ανθρώπων μας αυτών που ίδρυσαν την ΑΕΚ, τη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, το καμάρι των χιλιάδων προσφύγων που την απόγνωση την κάνανε ελπίδα, τον τρόμο χαμόγελο, το φόβο θάρρος,  των προσφύγων που έφεραν πρωτόγνωρη κουλτούρα και βοήθησαν στην ανάπτυξη της Ελλάδας σε όλα τα επίπεδα. Η προσφυγιά της περηφάνιας και της λεβεντιάς άντεξε! Παρά τον παραγκωνισμό και το ρατσισμό που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες βάσταξαν και σηκώθηκαν πολύ ψηλά όλοι τους (Πολίτες, Μικρασιάτες, Πόντιοι, Θρακιώτες -της αν.θράκης & της μαύρης θάλασσας). Η Προσφυγιά ίδρυσε τη μεγάλη ΑΕΚ.

Νέμεσις ΤΩΡΑ…
Σήμερα την ΑΕΚ την κατάντησαν κομπάρσο και επαίτη οι ανύπαρκτοι, ανιστόρητοι ψευτοσωτήρες του 2004 και τα παρακλάδια τους. Κάτι νεόκοπα λαμόγια που την έστειλαν με διαδικασίες εξπρές στην αγχόνη, αυτοί που δεν σεβάστηκαν τίποτε και κανέναν.
Ο λαός της ΑΕΚ ζητά, απαιτεί, εδώ και τώρα την άμεση απόδοση ευθυνών για όλους τους φανερούς και κρυφούς δολοφόνους της ΑΕΚ, για τα μεγάλα αφεντικά αλλά και για τους αχυρανθρώπους, για όλους όσους μαχαίρωσαν και κατέστρεψαν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Άμεσα τα όποια ανθρωποειδή, εκείνα που ευθύνονται για την κατακρεούργηση της ΑΕΚ, θα πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο και να πληρώσουν για το έγκλημα κατά της ομάδας της προσφυγιάς. Ο λαός μας δεν θα δεχθεί καμιά συγκάλυψη, κανένα χάδι, κανένα αποβουτυρωμένο σενάριο με άλλες ανακυκλούμενες μαριονέττες. Τέρμα ως εδώ.
 Σαν Πειρατές του Ονείρου δυστυχώς (και το ξαναλέμε το δυστυχώς) επιβεβαιωθήκαμε στις προβλέψεις μας για το που θα καταλήγαμε με τους 2004 καταστροφείς. Εδώ και χρόνια φωνάζαμε και ιδιαίτερα απο τις εκλογές του 2005 (ερασιτεχνική ΑΕΚ) όταν ο Δ. Μελισσανίδης παρουσίασε το "Αγιά Σοφιά" και πολεμήθηκε από τα μέσα. Οι ψευτοσωτήρες του 2004 είχαν δείξει από παλιά το πραγματικό τους πρόσωπο, είχε φανεί πόσο νάνοι ήταν, πόσο κόμπλεξ κουβαλούσαν επάνω τους. Εμείς τα είχαμε πει, είχαμε πάρει καθαρή θέση υπέρ των πραγματικών συμφερόντων της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως και τα προασπίσαμε με τίμημα όπως όλοι ξέρουν διώξεις και δίκες. Όμως ποτέ δεν προσκυνήσαμε τους φονιάδες της ΑΕΚ ούτε γίναμε μέρος του κοπαδιού που κατέστρεψε την ΑΕΚ.
Σαν Πειρατές του Ονείρου δεν αποπροσανατολιζόμαστε. Δεν μας υπνωτίζουν τα ύπουλα κόλπα των «2004 τεχνείων»  (βλέπε κροκοδείλια δάκρυα απο όλους τους τσανακογλείφτες, ούτε μασάμε από τα καλοστημένα παιχνίδια τους “και καλά χρειάζεται ενότητα ακόμη και με τους πρώην”!!!!!). Αλλού αυτά ρε λαμόγια, εμείς ενότητα με τους σφαγιαστές της ΑΕΚ ΠΟΤΕ, καταλάβατε; Η μόνη θέση τους είναι στο σκαμνί της δικαιοσύνη, όχι στην ΑΕΚ μας. Καταστρέψατε την ΑΕΚ. Θα πληρώσετε!
Υ.γ.1 Καμιά συγκάλυψη και για κανέναν!
Υ.γ.2 Οι Πειρατές του Ονείρου δεν συμβιβάζονται, μάχονται για την απελευθέρωση της ΑΕΚ, και θα μάχονται μέχρι να κοπεί μια για πάντα ο γόρδιος δεσμός.  

Δημήτρης Κουσπακερίδης
Εκ μέρους των Πειρατών του Ονείρου Μακεδονίας.