Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΑΕΚ ΑΓΑΠΗΣΑΜΕ....


Α.Ε.Κ σημαίνει έρωτας με την πιο σαγηνευτική και όμορφη Ιδέα! Πίστη σε μια παλιά αγάπη που τρέφεται μονάχα με το χτύπο της καρδιάς! Με το νου προσηλωμένο και τα μάτια παντοτινά στραμμένα σε όλα όσα εκείνη μας δίδαξε.

Κρατάμε στο πιο ζεστό μέρος της κιτρινόμαυρης καρδιάς την ιδεολογική κληρονομιά μιας πολύ ξεχωριστής και συγκινητικής ιστορίας. Μιας Ιστορίας που όμοιά της δεν ξαναϋπήρξε εδώ και 88 χρόνια! Είμαστε περήφανοι που δεν ξεχνάμε, νιώθουμε ξεχωριστοί γιατί έχουμε καταγωγή και ρίζες που ακουμπούν σε ένα παρελθόν που γράφτηκε με το αίμα, το δάκρυ και τις θυσίες εκατοντάδων χιλιάδων φτωχών, ξεριζωμένων ανθρώπων που δεν λύγισαν στη μοίρα αλλά την αντιπάλεψαν, θέτοντας τα θεμέλια μιας νέας δημιουργίας με εφόδιο την κουλτούρα και τον πολιτισμό τους τα οποία κρατήθηκαν σαν ιερά κειμήλια από γενιά σε γενιά !

Το χθες διδάσκει όχι μόνο εκείνους που το έζησαν αλλά κι αυτούς που ακολουθούν στη συνέχεια! Λαός που ξεχνά, αρνείται ή θάβει την ιστορία του είναι καταδικασμένος στον αφανισμό. Ορισμένοι, δήθεν μοδάτοι, προκειμένου να αποχαυνώνονται από τη βλακώδη και άνευ περιεχομένου επικοινωνιακή κιτς προπαγάνδα, ας καθίσουν να ακούσουν ένα βράδυ τις αναμνήσεις του παππού του γερο-πρόσφυγα που έχτισε με τα ίδια του τα χέρια τη Φιλαδέλφεια ή και των μάχιμων κατοπινών ενωσιτών που πάλεψαν για χρόνια με κατεστημένα και παντός είδους θηρία. Τότε ίσως καταλάβουν τι πάει να πει πραγματική Α.Ε.Κ !

Είμαστε νέοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ενσωματωνόμαστε στη σύγχρονη αλλοτριωμένη πραγματικότητα. Είμαστε και θα παραμείνουμε νέοι γιατί οι αρχές και τα πιστεύω που συνειδητά υιοθετήσαμε είναι πάντα επίκαιρα, σε αντίθεση με το δικό τους μίζερο και γερασμένο κόσμο που είναι άδειος από οράματα και ιδέες. Κανένα χρυσό περιτύλιγμα δεν μπορεί να κρύψει το κενό που πλασάρουν. Και καμία διαβολή ή συκοφαντία δεν μπορεί να αμαυρώσει τη λάμψη των δικών μας διαχρονικών ιδανικών.

ΑΕΚτζής σημαίνει πάθος ψυχής! ΑΕΚτζής σημαίνει αδούλωτο πνεύμα! Και ταυτόχρονα αγώνας για το δίκιο και την αλήθεια Με αυτά τα ιδανικά μεγάλωσαν οι γενιές εκείνες που κράτησαν αναλλοίωτο το πνεύμα της Α.Ε.Κ σε βάθος χρόνου. Αν δεν υπήρχαν αυτοί οι ανυποχώρητοι, οι “αθεράπευτα τρελοί” και “ξεπερασμένοι ρομαντικοί”, η Α.Ε.Κ δεν θα υπήρχε σαν Ιδέα, αλλά θα ήταν κάτι άλλο, ίσως ένα μεταλλαγμένο αναλώσιμο υποπροϊόν. Προτιμάμε την διαχρονική παράδοση από την εφήμερη μόδα! Επιλέγουμε την ιδεολογία και όχι την εμπορευματοποίηση της ιδέας. Αρνούμαστε να γίνουμε πελατάκια και ψευτομοδάτα ρομποτάκια που χορεύουν όπως τα κουρδίζουν..

Αν είχαμε σκύψει το κεφάλι, αν προσκυνούσαμε πειθήνια «παλάτια και αυτοκρατορίες» θα μας είχαν χαϊδεμένους. Αν ακολουθούσαμε τον εύκολο δρόμο, αν κλείναμε τα μάτια μπροστά σε ότι συμβαίνει, αν ήμασταν κουφοί και μουγκοί θα ήμασταν και αρεστοί στην εκάστοτε εξουσία ή...παραεξουσία !
Αλλά όχι, δεν είμαστε ραγιάδες, δεν αναπνέουμε ούτε μιλάμε με τεχνητό αναπνευστήρα. Δεν είμαστε ειδωλολάτρες μήτε σκλαβάκια. Η ΑΕΚΑΡΑ μας δίδαξε μέσα από το ίδιο το δικό της παράδειγμα και την ιστορική της πορεία να κρίνουμε και να σκεφτόμαστε ελεύθερα και καθαρά !

Όταν πάνε να σου κλέψουν τη ψυχή, όταν αυτό που αγάπησες αγνά και ανιδιοτελώς πάει να μετατραπεί μονοσήμαντα σε μπίζνα, όταν τείνει να ξεριζωθεί ο ομφάλιος λώρος με τις λαϊκές αναμνήσεις και τις ιστορικές καταβολές - τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της αντίστασης, δηλαδή της αξιοπρέπειας. Γιατί η δική μας αγάπη γράφεται...ως Α.Ε.Κ και όχι “this is aek”........

    


                                           *Για την υπογραφή :
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ