Σάββατο 12 Μαΐου 2012

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ…


Χρόνια τώρα η ΑΕΚ βιώνει τον χειρότερο εφιάλτη της νεότερης ιστορίας της: την εξορία από τη Νέα Φιλαδέλφεια, τον πικρό ξεριζωμό από το αλησμόνητο σπίτι της. Το ποιοι ευθύνονται για αυτό το έγκλημα, ποιοι πολέμησαν με μένος τον πολυπόθητο γυρισμό, αλλά και το ποιοι πάλεψαν ασυμβίβαστα, κόντρα σε θεούς και δαίμονες και με κόστος, για την ιερή αυτή υπόθεση, είναι μεγάλες αλήθειες που κι ο κόσμος τις γνωρίζει αλλά και εμείς από την πλευρά μας έχουμε αναδείξει άπειρες φορές και σε όλες τους τις διαστάσεις. Σήμερα πολλοί το παίζουν “γερμανοί”, καμώνονται ότι τάχα δεν συνέβη τίποτε, αλλά ο ΑΕΚτζής έχει και μνήμη και κρίση…

Όπως και να’ χει, το «γηπεδικό ζήτημα» οφείλει ΠΑΝΤΑ να βρίσκεται στην προμετωπίδα του αγώνα που διεξάγουμε χωρίς να μας αποπροσανατολίζουν τα  πονηρά κολπάκια του this is… του τέως! Βέβαια τα περί… «αείμνηστου ΟΔΔΥ» (που όμως για ένα ολόκληρο διάστημα αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος του πολέμου κατά της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια) προξενούν, πλέον, άφθονο γέλιο σαν ένα ανέκδοτο και τίποτε παραπάνω.   
  
Αυτό που έχουμε να (ξανα)πούμε εμείς, είναι ότι η Α.Ε.Κ χωρίς δικό της γήπεδο, και μάλιστα εκεί όπου κατοικούν οι αναμνήσεις και οι λαμπρότερες στιγμές του ηρωικού της παρελθόντος, δεν υφίσταται. Το ΟΑΚΑ όχι μόνο δεν αποτελεί αυτό που χαρακτηρίζουμε «έδρα» αλλά τουναντίον είναι ένα εντελώς ψυχρό και απόλυτα αντιποδοσφαιρικό στάδιο χρήσιμο μόνο για να γεμίζει τις τσέπες του κράτους και να αδειάζει αυτές της ΑΕΚ με τα ενοίκια αλλά και τα λοιπά υπέρογκα λειτουργικά έξοδα που συνεπάγεται η χρήση του. Η Ομάδα δεν έχει κανένα όφελος από την παραμονή της εκεί. Μόνο ζημιά και απώλειες σε όλα τα επίπεδα και οικονομικά και αγωνιστικά. Κι όσοι συντέλεσαν στο να παραταθεί επί τόσα χρόνια αυτή η “ομηρία” έβλαψαν  σοβαρά την Α.Ε.Κ.  

Στη Νέα Φιλαδέλφεια κατέχουμε τη δική μας έκταση που μας ανήκει ώστε να οικοδομήσουμε ξανά το σπίτι μας. Μέσα στον ιστό της πόλης των Αθηνών και όχι σε μέρη ξένα κι απόμακρα από το φυσικό μας χώρο! Ένα γήπεδο που θα χτιστεί στη Νέα Φιλαδέλφεια στο οικόπεδό μας - και το οποίο γήπεδο θα ανήκει ιδιοκτησιακά στη Μάνα Α.Ε.Κ κι όχι σε οποιουσδήποτε τρίτους ή ενδιάμεσους- θα αποτελεί αιώνια περιουσία της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. Και τούτο διότι το Ερασιτεχνικό Σωματείο και η περιουσία του δεν συνιστούν εταιρία, να πωλείται ή να αγοράζεται από τον καθένα, αλλά ελέγχεται πλήρως από τον κόσμο της Α.Ε.Κ ο οποίος και αποφασίζει, μέσω συλλογικών διαδικασιών, για όλα όσα αφορούν το Σύλλογο και κατ’ επέκταση και για το γήπεδο.

Η ΑΕΚ όμως για να ελπίζει ότι θα γυρίσει ξανά στον τόπο της,  οφείλει να συνεχίσει ανυποχώρητα την πάλη για την πραγματοποίηση του πιο μεγάλου μας ονείρου. Ξεκαθαρίζοντας όμως ποιοι είναι ειλικρινείς απέναντι σε αυτή την υπόθεση και ποιοι όχι. Γιατί υπάρχουν και αυτοί που εσχάτως πουλάνε παραμύθι μέσω των παπαγάλων τους και ο νοών νοείτω! Από κει και πέρα, όλες οι γνήσιες κιτρινόμαυρες δυνάμεις που όντως θέλουν το γήπεδο στη Ν.Φ. έχουν χρέος να μπουν μπροστά, με στόχο να ενεργοποιήσουν από κοινού τον ευρύτερο κόσμο της Α.Ε.Κ ώστε με μαζικό και αποφασιστικό τρόπο να διεκδικηθεί επιτέλους αυτό που όλοι απαιτούμε, δηλαδή να γυρίσει όσο γίνεται γρηγορότερα η ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ στο πατρικό της. Άλλωστε οι πάντες γνωρίζουμε πως στην ΑΕΚ ποτέ δεν χαρίστηκε τίποτε. Όλα κατακτήθηκαν!

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΤΗΣ Α.Ε.Κ. Η ΙΘΑΚΗ !!!




                                                          *Για την υπογραφή :
OΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”