Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ...



Η νέα αποτυχία (γιατί τέτοια θεωρείται) με τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα μας διογκώνει την απογοήτευση και την αγανάκτηση του κόσμου της ΑΕΚ. Σαν Πειρατές του Ονείρου θα θέσουμε, χωρίς περιστροφές, το καθοριστικό ζήτημα. Αυτό ήταν, είναι και θα είναι ο Πρωταγωνιστικός Ρόλος της ΑΕΚ στα αθλητικά δρώμενα. Και για να γίνουμε απολύτως συγκεκριμένοι, αναφερόμαστε στην έλλειψη Πρωταθλημάτων στην Τροπαιοθήκη της ΑΕΚ. Όλα τα τελευταία χρόνια αυτός ο κομβικός στόχος παραμένει άπιαστο όνειρο καθώς η ομάδα είναι άτιτλη επί 17 συναπτά έτη!!!!!!!!!!!! Την κύρια ευθύνη για αυτό τον παρατεταμένο ξεπεσμό φέρουν οι ανίκανες διοικήσεις που, σε αυτή τη μακρά «μαύρη περίοδο» της απαξίωσης και του μαρασμού, έκαναν τα κουμάντα στην ΑΕΚ με αποτέλεσμα να πίνουμε απανωτά τα φαρμάκια της πίκρας.

Από το 2004 και δώθε, είχαμε να αντιμετωπίσουμε, πέραν όλων των υπολοίπων, και ένα επιπλέον σημαντικό πρόβλημα. Μιλάμε για αυτό ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΝΟΣΗΡΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ που είχε να κάνει με την προσπάθεια να ντυθεί («ιδεολογικά») η αποτυχία και η ανικανότητα της κατάκτησης τίτλων και ακολούθως να πλασαριστεί στον κόσμο της ΑΕΚ ως δήθεν «ρεαλιστική στάση και άποψη» ώστε να πάψει να απαιτεί και να διαμαρτύρεται. Έτσι τα γνωστά κατευθυνόμενα «….τεχνεία» του 2004 δούλεψαν ακατάπαυστα πασάροντας τόνους σαβούρας σαθρών ψευδοεπιχειρημάτων-ξένων προς την κουλτούρα και τη φυσιογνωμία της ΑΕΚ- προφανώς για να περάσουν «άβρεχτοι το ποτάμι» όλοι εκείνοι που κρατούσαν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους και που αποδεικνύονταν εντελώς ανάξιοι να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. Και τι δεν ακούσαμε από τα χείλη του «τέως σωτήρα» και της παρεούλας του. Θα μπορούσαμε να γράφουμε ολόκληρα «κατεβατά» παραθέτοντας τις διάφορες δηλώσεις ντροπής. Θα επικεντρωθούμε όμως στο πιο χαρακτηριστικό. Θυμάστε το : «όσοι θέλουν πρωταθλήματα να γίνουν Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί»;;;!!! Να τι σηματοδοτούσε τη νοσηρή νοοτροπία που προαναφέραμε! Ως εκεί είχαν φτάσει, να χλευάζουν ξεδιάντροπα τη λαμπρή ιστορία της ΑΕΚ η οποία είχε να επιδείξει, (ασφαλώς πριν από αυτούς) και τίτλους και διακρίσεις σε όλα τα επίπεδα. Και να ήταν μόνο οι δηλώσεις;;; Ήταν τα έργα τους και οι καταστροφικές ταχτικές τους που μετέτρεψαν την αλλοτινή μεγάλη πρωταθλήτρια ΑΕΚ στο κακόφημο κομπάρσο “this is aek” που ζει και βασιλεύει αν και με νέες μεταμφιέσεις αν και με καινούργιους «μπροστινούς». 

Γιατί τα λέμε τώρα όλα αυτά;;; Κατ’ αρχάς δεν τα λέμε εκ των υστέρων. Τα λέγαμε από τότε, όταν μας πετούσαν τη σαβούρα και λίγοι, πολύ λίγοι, είχαμε το θάρρος και το τσαγανό να αντιδρούμε και να διαμαρτυρόμαστε. Τα επαναλαμβάνουμε και τα υπενθυμίζουμε όμως και σήμερα, διότι «η ζημιά» που έγινε εξακολουθεί να υφίσταται Η άρρωστη νοοτροπία (“made in 2004”) διαπότισε και συνεχίζει να διαποτίζει δυστυχώς, σε μεγάλο βαθμό, το σώμα και το πνεύμα της ΑΕΚ, από τα υψηλά επίσημα κλιμάκια, μέχρι και μια μερίδα του κόσμου. Γιατί πως αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς την απάθεια και τον ωχαδερφισμό που υφέρπει παντού, όταν ακούμε να μας λένε πως: τάχα «τα πράγματα θα διορθωθούν» και άλλα παραμύθια. Γιατί παραμύθια είναι τα ανέξοδα λόγια όταν δεν συνοδεύονται από πράξεις. Όταν μας μιλούν για λιτότητες και περικοπές, όταν η ομάδα είναι απογυμνωμένη και ελλειμματική σε έμψυχο δυναμικό, όταν αντί για τις αναγκαίες επενδύσεις κάνουν το μίζερο εσοδολόγιο-εξοδολόγιο του... μπακάλη, όταν το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, που αυτοί πολέμησαν, παραμένει ακόμη ένας σωρός ερειπίων, όταν τα χρέη και τα δάνεια που μας φόρτωσαν αποτελούν δαμόκλειο σπάθη για το παρόν και το μέλλον της ομάδας, όταν μας δένουν με νέες αποικιακές συμβάσεις (βλ. προπονητικό), όταν, όταν, όταν.... 

Μας λέει η πονηρή προπαγάνδα ότι: «σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε το ζητούμενο είναι να ξεκινήσει να παίζει καλή μπάλα η ομάδα»! Άκουσον, άκουσον!!! Αν είναι δυνατόν, απλά «να παίζουμε μπαλίτσα» (που ούτε αυτή παίζουμε)!!! Λες και η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως είναι συνοικιακή ομαδούλα που στήνει πάρτι αν που και που «δείξει λίγο πρόσωπο». Και πανηγυρίζουν στην α’ ή β’ πρόσκαιρη επιτυχία, την ίδια στιγμή που οι αποτυχίες περισσεύουν και που βρισκόμαστε κάτω από τους «αιώνιους» στο βαθμολογικό πίνακα και όχι μόνο. Που μας έχουν οδηγήσει στην απαξίωση και τη μιζέρια. Και όλο αυτό «το κολπάκι» της έκπτωσης των απαιτήσεων, η κατεστημένη τάξη πραγμάτων πάει να το πασάρει ξανά στον κόσμο. Να τον κάνουν να συμβιβαστεί με τη μετριότητα, να συνηθίσει με τις ψαλιδισμένες φιλοδοξίες, να ρίξει τις απαιτήσεις από το ΡΕΤΙΡΕ (του ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ) στο ΥΠΟΓΕΙΟ!!! Επειδή ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ και δεν είναι ικανοί να την οδηγήσουν στην κορυφή, κοιτάζουν να μας «κοντύνουν» και τα δικά μας «θέλω» για την ομάδα που λατρεύουμε!

Ε, λοιπόν ΟΧΙ, «το κύριο ζητούμενο» για τo Δικέφαλο Αετό δεν είναι οι περιστασιακές φωτοβολίδες και τα πυροτεχνήματα που χρησιμεύουν μόνο για νερό στο μύλο της προπαγάνδας, αλλά Η ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ μαζί και με ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ. Μπορείτε να την οδηγήσετε εκεί;;; Η ζωή και η πραγματικότητα δείχνουν πως όχι. Και όποιος δεν μπορεί να σταθεί εκεί που απαιτεί η ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, ΦΕΥΓΕΙ!!! Αφού πρώτα ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ. Για να μην ξεχνιόμαστε!


ΥΓ1: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ! Ο αγώνας για τη Λευτεριά της ΑΕΚ συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη.

ΥΓ2: ΑΠΟΧΗ!  Καμία στήριξη στην κατεστημένη τάξη πραγμάτων που ενταφιάζει τα όνειρά μας για μια μεγάλη Πρωταγωνίστρια ΑΕΚ.

ΥΓ3: Απαιτούμε να πληρώσουν οι υπαίτιοι τις ζημιές. Το πόρισμα του «διαχειριστικού ελέγχου» δεν θα θαφτεί στη λήθη ούτε θα μοιραστεί σε κανέναν «συγχωροχάρτι». Ο λαός της ΑΕΚ απαιτεί Δικαιοσύνη και Κάθαρση.

ΥΓ4: Σαρώνει η καταπληκτική ζακέτα του club μας με τα κεντητά σχέδια. Για παραγγελίες επικοινωνείτε στο τηλ. 693 6347831.

ΥΓ5: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!              
     

                                              *Για την υπογραφή:
Συσπείρωση Οπαδών Α.Ε.Κ
«ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»