Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συνέντευξη των Πειρατών του Ονείρου στην Ωρα των Σπορ (για το Συλλαλητήριο της 3-4-2011)



Η «ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ» συνομίλησε με κάποια από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής των «Πειρατών του Ονείρου», τα οποία μας ενημέρωσαν για τους στόχους τους σε αυτό το συλλαλητήριο, ενώ παράλληλα απηύθυναν κάλεσμα προς όλους τους φιλάθλους της ΑΕΚ, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει διχασμός σε καμία περίπτωση.

Αναλυτικά η θέση των «Πειρατών του Ονείρου» για το συλλαλητήριο, έχει ως εξής:

«Στόχος όλων μας είναι να γίνει ένα μεγάλο ανοιχτό ειρηνικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, να συμμετάσχει ο κάθε ΑΕΚτζής, χωρίς αποκλεισμούς και καλούμε όλους που πονάνε για την ΑΕΚ και ονειρεύονται μια ελπιδοφόρα νέα μέρα, να δώσουν βροντερό παρών. Θα πρέπει να πάρουν θέση και να είναι παρόντες και οι παλαίμαχοι και όλες οι προσωπικότητες, οι οποίες αναφέρονται στην ΑΕΚ. Δεν χωράνε διαχωρισμοί, ούτε αντιπαλότητες ανάμεσα στον κόσμο της ΑΕΚ. Πρέπει και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα όλοι μας για τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από την λευτεριά της ΑΕΚ.
Τα αιτήματα είναι συγκεκριμένα. Δεν υπάρχει μέλλον στην ΑΕΚ, αν δεν τελειώνει οριστικά και αμετάκλητα από την ομάδα μας, αυτό που εμείς ονομάζουμε 2004, όπως και αν εκφράζεται, είτε με τις… βιτρίνες, είτε με τον ίδιο τον… πυρήνα του.
Ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να καταλάβει, ότι μόνο αν λυθούν συγκεκριμένα ζητήματα, θα υπάρξουν επενδυτές που θα ενδιαφερθούν για αυτήν. Δεν μπορεί μετά τις τρομακτικές αποκαλύψεις του διαχειριστικού ελέγχου, κάποιοι να παριστάνουν τους… Κινέζους.
Ζητάμε κάθαρση και διαφάνεια στην ΑΕΚ. Να επιστραφούν τα εξαφανισμένα λογιστικά βιβλία του 2005 και του 2006, να ελεγχθούν όλες οι συμβάσεις και οι δοσοληψίες που συνέβησαν όλα αυτά τα χρόνια και αν χρειαστεί να ανοίξουν ακόμη και τραπεζικοί λογαριασμοί και ο νοών νοείτο. Όσοι τυχόν ενέχονται στην επιχείρηση υπερχρέωσης, διάλυσης και πιθανής κατάχρησης των χρημάτων του λαού της ΑΕΚ, που ανέρχονται σε πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ, να τους αποδοθούν οι ευθύνες και να αποκαταστήσουν τις ζημιές από την περιουσία τους. Ζητάμε να πληρώσουν τα χρέη όσοι τα δημιούργησαν, γιατί δεν μπορεί μετά το άρθρο 44, η ΑΕΚ να βρίσκεται και πάλι με τη… θηλιά στο λαιμό. Κάποτε επιτέλους θα πρέπει να πληρώνουν οι υπεύθυνοι και όχι να καλείται μια ζωή ο κόσμος, να «σφουγγαρίζει» τα… σπασμένα άλλων.
Την Κυριακή αν εξακολουθούμε να είμαστε λαός με υπερηφάνεια και ψυχή, το ειρηνικό συλλαλητήριο αυτό, θα πρέπει να θυμίζει… ντέρμπι από τα παλιά στη Νέα Φιλαδέλφεια. Με χιλιάδες κόσμο, γιατί καλούμαστε να δώσουμε το πιο σημαντικό ντέρμπι, που είναι αυτό για την ίδια την ύπαρξη της ΑΕΚ. Αθήνα και επαρχία θα πρέπει να κινητοποιηθούν, για να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, εμείς πιστεύουμε ότι ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ μπορεί να επιφέρει αλλαγές και όχι κάποιοι εκπρόσωποι του. Άρα καθένας μας, έχει και το μερίδιο της ατομικής του ευθύνης».