Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

17 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ



ΣΥΠΜΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 17 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση των «Πειρατών του Ονείρου»! Η δική μας «επέτειος» δεν είναι παρά μία επιπλέον επικύρωση μέσα στο χρόνο, της συλλογικής μας υπόσχεσης για ακόμη πιο δυνατή συνέχεια στο πλευρό της ΙΔΕΑΣ Α.Ε.Κ! Αδέρφια Πειρατές, ευχόμαστε «χρόνια μαχητικά και πειρατικά» για όσους καταλαβαίνουν....

*17 χρόνια πέρασαν λοιπόν, από εκείνο το μακρινό 1993, τότε που μια παρέα αθεράπευτων ΑΕΚτζήδων, και καρδιακών φίλων, αποφάσισε την ίδρυση του Συνδέσμου μας που έμελλε τελικά να εξελιχθεί στo πιο λατρευτό και αγαπημένο μας «βάσανο»! Με τα χρόνια, εκείνοι οι πρώτοι “Πειρατές του Ονείρου” ενισχύθηκαν και έδεσαν με τους κατοπινούς συναγωνιστές, δημιουργώντας ένα μάχιμο club στον οπαδικό χώρο της Α.Ε.Κ. 
        
*To ξεχωριστό στίγμα που εκπέμπει όλα αυτά τα χρόνια το club μας και καθορίζει τη διαφορετικότητά του, συμπυκνώνεται στo παρακάτω τρίπτυχο : Α). Στην Αντίσταση ενάντια σε κάθε μορφής ένοχα κατεστημένα εκτός ή εντός των τειχών. Β). Στην Διαρκή Πάλη για την υπεράσπιση των ιδεολογικών χαρακτηριστικών της Α.Ε.Κ. και Γ). Στον Αγώνα για την δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα εγγυούνται, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, την πρωτοκαθεδρία του δικέφαλου αετού στο αθλητικό στερέωμα.

*Με σημαία την Ιδέα παλέψαμε αλλά και εξακολουθούμε να παλεύουμε για την ποιοτική αναβάθμιση του αυτόνομου πόλου κιτρινόμαυρης αναφοράς που αποτελούν οι «Πειρατές του Ονείρου» στα πλαίσια του ευρύτερου συνδεσμιακού κινήματος της Α.Ε.Κ...

*Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς αδιέξοδες και ανερμάτιστες “κινήσεις διπλωματικής τακτικής”, με τη νοοτροπία του «πειρατή» και όχι του «ραγιά» κουρσεύουμε το όνειρο. Γιατί η “δική μας Α.Ε.Κ” θα παραμείνει για πάντα το πιο όμορφο όνειρο που θα πλανεύει τις γνήσιες ενωσίτικες ψυχές κόντρα στη σημερινή φθοροποιό εποχή.

*Ο αγώνας που διεξάγουμε στις παρούσες δύσκολες συνθήκες (και αναφερόμαστε βέβαια στη στάση της ΑΠΟΧΗΣ που εδώ και 53 μήνες τηρεί το club μας ως έμπρακτη διαμαρτυρία στην σημερινή τάξη πραγμάτων), δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα απλό επεισόδιο στη μεγάλη-μακρόχρονη αγωνιστική πορεία του “Πειρατικού του Ονείρου” που κόντρα σε θύελλες και τρικυμίες συνεχίζει το μαγικό του ταξίδι..... Η Αλήθεια και το Δίκιο είναι ο φάρος μας και ο χρόνος, όπως τόσες φορές, σύμμαχος !

*Παλιοί και νέοι “Πειρατές” παραμένουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Η συνειδητή συσπείρωσή μας στη βάση αδιαπραγμάτευτων αρχών και αξιών,  το ψυχικό δέσιμο και οι σχέσεις αληθινής φιλίας και αλληλεγγύης που έχουμε οικοδομήσει μεταξύ μας ήταν, είναι και θα είναι το δικό μας “οπλοστάσιο”, η δική μας “αρματωσιά”, απέναντι στις πυρηνικές βόμβες που εξαπολύουν εναντίον μας εχθροί και άσπονδοι φίλοι.

*Δεν αρνούμαστε την αυτοκριτική μας. Δεν αρνούμαστε τα λάθη, τις παραλείψεις, τα κενά και τα σφάλματά μας. Δεν αρνούμαστε ότι σε μία πορεία όσοι αγωνίζονται καθαρά και τίμια κάνουν και λάθη. Αλάνθαστοι είναι μονάχα οι παραιτημένοι. Εκείνο που αρνούμαστε να δεχθούμε είναι ότι τάχα... «πήραμε τη ζωή μας λάθος» όπως λένε κάποιοι ψευτορεαλιστές “συμβουλάτορες ”.

 *Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ΕΔΩ! Απλοί, ανιδιοτελείς “στρατιώτες” (ή “αντάρτες”!) της ΙΔΕΑΣ Α.Ε.Κ. Κάποιοι άλλοι (“δήθεν”) έφυγαν και λάκισαν! Ο καιρός επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές...

*Μαζί με την Α.Ε.Κ μεγαλώνουμε και εμείς στο πέρασμα του αδυσώπητου χρόνου. Δικαιώσεις και διαψεύσεις, έφοδοι στον ουρανό και προσγειώσεις απογοήτευσης, θέσεις και αντιθέσεις, όλα μαζί και καθένα χώρια, συνθέτουν την ωριμότητα και τη συνειδητοποίηση.

*Και ο 18ος χρόνος, που ήδη ξεκινήσαμε να διανύουμε ως club, θα μας βρει και πάλι στις επάλξεις! Να ονειρευόμαστε και να μαχόμαστε για το τελικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από μια πραγματικά μεγάλη και αδούλωτη ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ Α.Ε.Κ αντάξια της περήφανης ιστορίας και του μάχιμου λαού της!

*ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ : «Κι όμως υπάρχουν άγκυρες γερά να μας κρατάνε κόντρα στα τόσα κύματα που στον χαμό μας πάνε» !


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…



                     Για την υπογραφή :
     “ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ” / since 1993...