Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

*ΤΙΜΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ !!!


«…Όταν ήρθαν εδώ οι πρόσφυγες, διωγμένοι, ταλαιπωρημένοι, κυνηγημένοι, η AEK δεν υπήρχε, υπήρχε όμως στις αναμνήσεις των πατεράδων μας η “Πέρα Kλουμπ”. Πολλά παιδιά από εδώ έπαιζαν στην “Πέρα Kλουμπ”. Μετά το διωγμό οι παίκτες σκορπίσανε, άλλοι πήγαν στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, αλλά οι περισσότεροι ήταν στη Φιλαδέλφεια. Εκεί παίζανε μόνοι τους και σιγά-σιγά άρχισαν να μαζεύονται οι παίκτες της παλιάς ομάδας. H Νέα Φιλαδέλφεια τότε ήταν παράγκες και χωράφια. Οι παίκτες λοιπόν που έπαιζαν κάποτε στην “Πέρα Kλουμπ” και άλλα σωματεία της Πόλης ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ. Ήταν η μόνη τους χαρά, μέχρι που κάποιος τους είπε ότι η Πολιτεία ―επειδή η Φιλαδέλφεια χτιζόταν― θα τους έπαιρνε το γήπεδο. Εκείνη τη νύχτα που το έμαθαν βγήκαν έξω, ο καθένας με ό,τι είχε, ένα τραπέζι, καρέκλες, κρεβάτια και περιφράξανε το χώρο. Tην επόμενη ημέρα, οι άνθρωποι του υπουργείου, αντιμετωπίζοντας μια τέτοια εικόνα, παραχώρησαν την έκταση ως χώρο άθλησης των προσφύγων. Μετά, περιέφραξαν με συρματόπλεγμα το χώρο και έγινε το γήπεδο της AEK. Αυτό το γήπεδο που γκρεμίσαν και μας έστειλαν πάλι στην προσφυγιά. Αλλά πάντα έτσι ήταν, ποτέ δεν τους άρεσε η AEK. Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου διηγείται το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην Ελλάδα. Mε τον Ολυμπιακό ήταν στο Φάληρο. H AEK έχανε δύο μηδέν. Αλλάζει το παιχνίδι και η AEK κερδίζει τελικά με 3-2. Από τότε δεν χωνεύουν την ομάδα γιατί ήρθαν στην Ελλάδα με ένα μπογαλάκι και έκαναν προκοπή εδώ και στεριώσανε και τώρα μας γκρεμίσανε και το γήπεδο, κατάλαβες! Όπως δεν χώνευαν και τους πρόσφυγες (….) Γιατί; Λυτοί είναι πιο Έλληνες από εμάς;;;»

(Απόσπασμα αφήγησης από το ένθετο «K» της εφημερίδας H Καθημερινή, 5 Δεκεμβρίου 2004)


*ΣΑΡΩΝΕΙ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ !!!
            
Η 6η  έκδοση της μπλούζας των «Πειρατών του Ονείρου» ήδη διατίθεται στα ενωσίτικα αδέρφια μας ανά την Ελλάδα. Από την προηγούμενη εβδομάδα επικράτησε και πάλι ένας “πανικός” με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να εκδώσουμε και νέα παρτίδα ώστε να καλυφθεί η ολοένα και αυξανόμενη ζήτηση!
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την εξαιρετική ανταπόκριση όσον αφορά αυτή ειδικά τη μπλούζα που εκπέμπει ένα τόσο συγκινητικό και διαχρονικό μήνυμα για την ΑΕΚΑΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ!. Αντιλαμβανόμαστε το τεράστιο ενδιαφέρον αφού οι προσφυγικές ρίζες πάρα πολλών από εμάς είναι η αιτία. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο και το γεγονός ότι οι προσφυγικές γειτονιές και περιοχές, σε όλη την Ελλάδα, κρατούν τα πρωτεία στην κυκλοφορία αυτής της μπλούζας. Αλλά και γενικότερα δεν θα πρέπει να υπάρχει ΑΕΚτζής -πρόσφυγας ή όχι- που να μην φοράει τούτη τη μπλούζα-σύμβολο! Σε πόλεις και σε χωριά. Σε βουνά και σε νησιά. Στη δουλειά, στις διακοπές, στη βόλτα, στην παραλία. Σε Αθήνα και Επαρχία, σε Κύπρο και Εξωτερικό! Παντού!!! Για όσους επιμένουν να μην ξεχνάνε από που έρχεται η ομάδα μας και τι συμβολισμούς κουβαλά στο δισάκι των αναμνήσεων!
   
Υπενθυμίζουμε ότι τo σχέδιο της μπλούζας αποτυπώνει -στην πλάτη- ένα μεγάλο αειθαλές ιστορικό σύνθημα («ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ») γραμμένο με μπογιά πάνω σε ένα τοίχο από ένα παλιό προσφυγόσπιτο, με φόντο το Δικέφαλο Αετό! Επίσης, στην εμπρός όψη της μπλούζας, υπάρχει ένα επιπλέον ωραίο λογότυπο με το πειρατικό σύμβολο του club μας.

Όσοι φίλοι ενωσίτες θέλετε να αποκτήσετε αυτό το φίνο μπλουζάκι (τιμή μόλις 10 ευρώ), μπορείτε να επικοινωνείτε άμεσα στο τηλ. 693 6347831 (Χρήστος).

ΥΓ1: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!!! Σήμερα, πολλά χρόνια μετά, οι πάντες παραδέχονται αυτή την αναγκαιότητα. Άλλοι ειλικρινά, άλλοι υποκριτικά. Όταν εμείς, εξ’ αρχής, παλεύαμε για τη Νέα Φιλαδέλφεια, κόντρα στα καταστροφικά σχέδια του «τέως», ήμασταν δήθεν οι “εχθροί και υπονομευτές” του… καλού της ΑΕΚ!!! Αλλά μια σοφή ρήση λέει «χρόνος αληθείας πατήρ»… Καληνύχτα!
ΥΓ2: Τι γίνεται με το λεγόμενο “διαχειριστικό έλεγχο”, οεο;;; Πως πάει, όλα καλά;;;
ΥΓ3: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΠΟΧΗ…μέχρι να κάνει ξαστεριά!!!
ΥΓ4: 8 χρόνια πέρασαν από τότε που πέταξες στους ουρανούς. Η μνήμη σου παραμένει άσβεστη όπως και οι αρχές, η εντιμότητα και τα ιδανικά που μας άφησες ως ιερή παρακαταθήκη!
ΥΓ5: Εκπληκτική και πολύ πρωτότυπη και η μπλούζα που επίσης κυκλοφορεί από το πειρατικό club της Ελευσίνας. Με υπέροχο πειρατικό σχέδιο με φόντο το αλησμόνητο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επικοινωνείτε με το τηλ. 6976-562517 (Κώστας).
ΥΓ6: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ !!!

*Για την υπογραφή:
 “ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”