Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ : ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ;


Το Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια αποτελεί το διακαή πόθο μας! Κι όχι μόνο για εμάς τους «Πειρατές του Ονείρου», που ως γνωστόν - εξ’ αρχής και αταλάντευτα - τοποθετήσαμε το ζήτημα αυτό στην “αιχμή του δόρατος” του αγώνα μας, αλλά για ολόκληρο το Λαό της Α.Ε.Κ που ζει και αναπνέει με τον πόθο και το όνειρο της μεγάλης επιστροφής στην πατρογονική μας εστία, εκεί που ο δικέφαλος αετός ανδρώθηκε και μεγαλούργησε σε ολόκληρη τη λαμπρή ιστορική του πορεία!

Το γεγονός ότι τόσα χρόνια μετά το εγκληματικό γκρέμισμα του Ν. Γκούμας, η δική μας ΓΗ εξακολουθεί να παραμένει σωρός ερειπίων κι εμείς βολοδέρνουμε πρόσφυγες και ξεριζωμένοι από το σπίτι μας (δέσμιοι στο ενοικιοστάσιο του ξένου, αχανούς και αντιποδοσφαιρικού ΟΑΚΑ) οφείλεται όχι μόνο στους λεγόμενους εξωτερικούς παράγοντες, αλλά και στο μπλοκάρισμα που δέχθηκε τούτη η ιερή υπόθεση εκ των έσω! Μεγάλο κακό έγινε το 2005 όταν στις εκλογές του Ερασιτεχνικού Σωματείου χάθηκε η πιο ιστορική ευκαιρία να υπερισχύσει η φερέγγυα πρόταση του Δ. Μελισσανίδη που εγγυούταν με τον καλύτερο τρόπο την κατασκευή ενός σύγχρονου γηπέδου-παλατιού της Α.Ε.Κ εκεί στα άγια χώματα. Αλλά και στη συνέχεια, και για όλα τα υπόλοιπα χρόνια, ο «τέως σωτήρ», μαζί και οι πάσης φύσης συνοδοιπόροι του, στάθηκαν εμπόδιο και στις μετέπειτα ηρωικές προσπάθειες του Σωματείου για επάνοδο στη Νέα Φιλαδέλφεια, πλασάροντας τη φούσκα του σκουπιδοΟΔΔΥ σαν τη δήθεν νέα «μεγάλη ιδέα»!!! Τα τραγικά αποτελέσματα τα είδαμε και τα βιώσαμε, και δεν χρειάζονται περαιτέρω λόγια και αναλύσεις για να περιγραφεί μια τελματώδης κατάσταση που μόνο πίκρα και θλίψη προκαλεί. 
 
Κι έτσι σήμερα βρεθήκαμε σε βαθύ αδιέξοδο. Και επιπροσθέτως;;; Τρώμε και χοντρό δούλεμα από την «σωτήρια τάξη πραγμάτων της ΠΑΕ 2004» που όλο δηλώνει και… ξανα-δηλώνει ότι τάχα οδεύει για την ανακατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια (πολύ όψιμα τη θυμήθηκαν) και από έμπρακτα αποτελέσματα μηδέν εις το πηλίκον! Εδώ οι φωστήρες της ΠΑΕ έφτασαν να πουν στην Πολιτεία ότι δεν… διεκδικούμε!!! οικονομική στήριξη από το Κράτος για το γήπεδο!!! Αν είναι δυνατόν!!! Όταν το Κράτος παρείχε «γη και ύδωρ» στο γάβρο και στο βάζελο που στο κάτω-κάτω δεν διέθεταν καν ιδιόκτητη έκταση όπως η ΑΕΚ. Άντε μετά από όσα συνέβησαν, με τις αλλεπάλληλες τρικλοποδιές από την «παρεούλα του 2004», να πειστείς για τις τωρινές προθέσεις τους περί Νέας Φιλαδέλφειας!

Αλλά και στην τελική, ακόμη κι αν –υποθετικά- δεχθούμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα λέμε εμείς, πόση σημασία μπορεί να έχουν, πια, τα οποιαδήποτε ΛΟΓΙΑ και οι άνευ πρακτικού περιεχομένου δηλώσεις;;; Εδώ κοντεύει να γίνει νέο σλόγκαν η... «λιτότης και η ανέχεια» καθώς και «τα πλάνα περικοπών», εδώ είναι υποθηκευμένες οι ίδιες οι μετοχές, εδώ κλαίγονται ότι διάγουμε δύσκολους καιρούς, θα μας φτιάξουν και γήπεδο που κοστίζει πολλές δεκάδες εκατομμυρίων;;; Ας μην γελιόμαστε! Καλύτερα ας έχουμε, ακόμη και τις νύχτες που κοιμόμαστε, ανοιχτά τα μάτια! Και ο νοών νοείτω!
 
Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι το Γήπεδό μας πάλι εκεί στη Νέα Φιλαδέλφεια θα ξαναγίνει μια μέρα. Είμαστε πεισμένοι γι’ αυτό και ζούμε κι αναπνέουμε για αυτή την ώρα. ΟΜΩΣ δεν θεωρούμε ότι μπορεί να γίνει από τους υπάρχοντες, αλλά από εκείνους που το πιστεύουν πραγματικά, από αυτούς που όντως το θέλουν και που -το σπουδαιότερο- μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να το φτιάξουν.
 
Όμως θα πρέπει να βάλουμε καλά στο μυαλό μας ότι και ο κόσμος της ΑΕΚ θα πρέπει να επωμιστεί το καθήκον της ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ. Κάποτε, επιτέλους, θα πρέπει να ξυπνήσουμε και να κινητοποιηθούμε, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ, για τη δικαίωση του πληγωμένου ονείρου μας! Θα επανέλθουμε ξανά και ξανά επί του ζητήματος, άλλωστε παρακολουθούμε προσεκτικά τις εξελίξεις…    

*ΧΑΜΟΣ!!!



Όπως γνωρίζετε, εδώ και λίγο καιρό οι «Πειρατές του Ονείρου» κυκλοφόρησαν ένα πρωτότυπο συμβολικό μπλουζάκι που απεικονίζει ένα σπουδαίο ιστορικό σύνθημα το: «ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ» με το δικέφαλο αετό να δεσπόζει από ψηλά!!! Μια ποιοτική δουλειά, εκ μέρους του Συνδέσμου μας, που πραγματικά έχει κλέψει την παράσταση! Στην αρχή, όταν το ξεκινήσαμε, σκεφτήκαμε ότι πραγματικά θα άξιζε αν κάποιοι άνθρωποι, που δεν ξεχνάνε την ιστορία και τις αναμνήσεις της Α.Ε.Κ, ανταποκριθούν σε αυτή την ιδέα μας. Στην πορεία διαπιστώσαμε, με μεγάλη μας χαρά, ότι αυτή η κίνηση πήρε μορφή... χιονοστιβάδας... μέσα στο καλοκαίρι!!!

Πάρα πολλά ενωσίτικα αδέλφια, από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, επικοινώνησαν και επικοινωνούν με το Σύνδεσμό μας, ζητώντας να αποκτήσουν αυτό το πρωτότυπο μπλουζάκι! Από Αθήνα και όλη την Αττική, από Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Αμφιλοχία, Κοζάνη, Πρέβεζα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Πάτρα, Βέροια, Έδεσσα, Καλαμάτα, Τρίπολη, Κορινθία, Λαμία, Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Ρέθυμνο, Πάρο, Νάξο, Ρόδο, Μυτιλήνη, Σάμο, Ικαρία, Χίο, Κεφαλονιά, Πάτμο, Κάρπαθο, Λέρο, Κω, Λήμνο, Σέρρες, Θάσο, Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα, Πύργο, Αίγιο,  Βόλο, Λάρισα, Λιβαδειά, Θήβα, Ορχομενό, Καστοριά, Γιάννινα, Άρτα, Καρπενήσι, Κατερίνη, Ναύπλιο, Άργος, Σπάρτη, Εύβοια, Χαλκιδική, Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο! Τι να πρωτοαναφέρουμε πραγματικά!!!!! Είναι απίστευτη η συγκίνηση που νιώθουμε όταν πολλά αδέρφια της ΑΕΚ, που επικοινωνούν με το club, μας λένε, στις συζητήσεις μας, πόσο σημαντικό είναι να αναδεικνύονται οι ιστορικές παρακαταθήκες της ΑΕΚ και μας παροτρύνουν να μην εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα μέχρι να ελευθερωθεί από το γόρδιο δεσμό ο Δικέφαλος Αετός! Είναι ειλικρινά η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή, τελεία και παύλα κι όποιος κατάλαβε!
     
Όσον αφορά αυτή καθεαυτή την προσπάθειά μας, στόχος πλέον είναι να μην υπάρξει... πόλη, χωριό ή παραλία που να μην φιγουράρει αυτό το ΑΕΚτζήδικο μπλουζάκι με το ιστορικό σύνθημα! Γι’ αυτό το club μας προχώρησε στην έκδοση και τέταρτης(!!!) παρτίδας με το ίδιο μπλουζάκι ώστε να καλυφθεί η ζήτηση όλων. Όσοι φίλοι ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε την εκπληκτική μπλούζα (κόστος μόνο 10 ευρώ) επικοινωνείτε ΑΜΕΣΑ με το τηλ. 693 6347831 (Χούλιο).

- ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΗ!
- ΓΗΠΕΔΟ ΜΟΝΑΧΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ\!
-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΑΠΟΧΗ, ΕΜ[ΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ!
-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!


ΥΓ1: Κώστα περαστικά και σιδερένιος…


ΥΓ2: Σέμ-Μαρία να ζήσετε ευτυχισμένοι αδέρφια! Ο γάμος σας έγραψε ιστορία!!!

ΥΓ3: Εκπληκτική και πολύ πρωτότυπη και η μπλούζα που επίσης κυκλοφορεί από το πειρατικό club της Ελευσίνας. Με υπέροχο πειρατικό σχέδιο με φόντο το αλησμόνητο γήπεδό μας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επικοινωνείτε με το τηλ. 6976-562517 (Κώστας).

ΥΓ4: Από ότι πληροφορηθήκαμε τα αδέρφια του ιστορικού ΣΦ ΑΕΚ Αθηνών πήραν την πρωτοβουλία ώστε να διοργανωθεί και φέτος ποδοσφαιρικό τουρνουά Συνδέσμων-Clubs της ΑΕΚ. Ωραία η ιδέα και θυμίζουμε ότι παλιότερα είχε σημειώσει εξαιρετική επιτυχία. Θα συμμετάσχουμε και από την πλευρά μας καθώς ο σκοπός αξίζει…


ΥΓ4: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ !!! 

*Για την υπογραφή:
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
                     των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”