Σάββατο 1 Μαΐου 2010

ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΦΕΛΦΕΙΑ-ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ "2004"


 

Κοινή Ανακοίνωση
ΣΦ Νέας Ερυθραίας, Παγκύπριος Σύνδεσμος, ΣΦ Ηρακλείου Κρήτης,  ΑΕΚ Fans, ΣΦ Κατερίνης, Getto club, ΣΦ Αθηνών, Defenders, ΣΦ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, Πατήσια club, ΣΦ Λαμίας,  Πειρατές του Ονείρου.

Αδέρφια μας Ενωσίτες…
Τίποτε δεν είναι όπως πριν. Tο τέλμα της σιωπής έσπασε! Με το καθοριστικής σημασίας συλλαλητήριο στη Νέα Φιλαδέλφεια οι ενδιαφερόμενοι έλαβαν το πρώτο «μήνυμα» : Ότι το μαχόμενο συνδεσμιακό κίνημα της ΑΕΚ δεν είναι διατεθειμένο να παραμείνει σιωπηλό μπροστά στα κατ’ εξακολούθηση εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος της αγαπημένης μας ομάδας από την ανιστόρητη-εφήμερη διαχείριση της ΠΑΕ.
Παράλληλα, αυτή η πρώτη ενωτική κινητοποίησή μας, απέστειλε και ένα σημαντικό κάλεσμα προς κάθε αγνό ενωσίτη που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον της ομάδας : Ότι μονάχα με την συσπείρωση και τον κοινό αγώνα όλων μας μπορούμε να επιτύχουμε κατ’ αρχάς την απελευθέρωση και στη συνέχεια την αναγέννηση του δικέφαλου αετού. Εμείς δεν είμαστε ούτε φιλοδοξούμε να γίνουμε  «καθοδηγητές» ή «σωτήρες». Αποτελούμε κομμάτι του κόσμου  και ως εκ τούτου θεωρούμε ότι μαζί με όλο τον κόσμο της ΑΕΚ μπορούμε να επιβάλλουμε, ως λαός, και τις απαραίτητες ανατροπές μα και τις αναγκαίες λύσεις για το καλό της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.
Θα συνεχίσουμε ενωμένοι να εκπέμπουμε τη φωνή της αλήθειας όσο κι αν αυτή ενοχλεί εκείνους που με τις ταχτικές τους οδηγούν την ΑΕΚ σε ρόλους κομπάρσου υπονομεύοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο που της έταξε η βαριά ιστορία της και οι θυσίες τόσων γενεών που την κράτησαν ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ – Απαιτούμε :
1) Γνήσιο Διαχειριστικό Έλεγχο. Από τα θεσμοθετημένα όργανα της Πολιτείας και όχι από ιδιωτικές εταιρίες που επιλέγουν οι ίδιοι οι «ελεγχόμενοι». Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού και κατ’ επέκταση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους. Ζητάμε να το αιτηθεί και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ως κάτοχος του 10%. Ο Λαός της ΑΕΚ απαιτεί πλήρη διαφάνεια! Δικαιούται να μάθει τι απέγιναν τα χρήματά του, όλα αυτά τα χρόνια, ποιοι και  πως τα διαχειρίστηκαν, από που και με ποιων ευθύνη προέκυψαν τα νέα ογκώδη χρέη. Αν διαπιστωθούν ευθύνες σε πρόσωπα απαιτούμε να αποδοθούν και σε περίπτωση που η ΑΕΚ ζημιώθηκε από κάποιους, αυτοί να αποκαταστήσουν τις ζημίες από την προσωπική τους περιουσία.
2) Καταγγέλλουμε και καταψηφίζουμε τη σκανδαλώδη Σύμβαση για το προπονητικό. Η ΑΕΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε «αποικία» κάποιων εταιριών που πιθανόν να αποσκοπούν σε πολύχρονη και ανελέητη κερδοσκοπία εις βάρος της. Δεν νοείται να χτίζει με το αίμα της η ΑΕΚ ιδιοκτησίες τρίτων! Ζητάμε να εκτιμηθεί από ανεξάρτητο φορέα το πραγματικό κόστος της γης στα Σπάτα (μόνο για την ανάλογη έκταση που θα χρησιμοποιεί η ομάδα) καθώς και το πραγματικό κόστος της συγκεκριμένης κατασκευής και βάση ενός αντικειμενικού υπολογισμού να προκύψουν το ανάλογο μίσθωμα και ο χρόνος μίσθωσης, σύννομα και σε αντιστοιχία με τις πραγματικές δυνατότητες της ΑΕΚ. Να αποδοθούν στην ΑΕΚ όλα τα δικαιώματα από τη χρήση του Σήματός της στο προπονητικό. Την εμπορική υπεραξία, που θα προκύψει μελλοντικά, τη δικαιούται η ίδια η ΑΕΚ αφού λόγω της ΑΕΚ θα προκύψει. Συνεπώς με τη λήξη της μίσθωσης να αποδοθεί χωρίς όρους και δίχως καμία άλλη επιβάρυνση το έργο στη Μάνα ΑΕΚ. Ζητάμε Γενική Συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ ώστε να αποφασίσουν τα μέλη του Σωματείου για τη σύμβαση και τις επιπτώσεις της.
3) Οι μέτοχοι οφείλουν να πληρώσουν όλα τα χρέη που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Και όσον αφορά την ΠΑΕ αλλά προς την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.  Επίσης να εξοφλήσουν εδώ και τώρα τα δάνεια για να αρθεί η υποθήκευση των μετοχών της ΑΕΚ. Απαιτούμε επιτέλους να γνωρίζουμε σε ποια χέρια βρίσκονται οι μετοχές της ομάδας μας. Κανένας επιχειρηματίας-επενδυτής δεν πρόκειται να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ομάδα κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες των δυσβάσταχτων χρεών, των υπέρογκων υποχρεώσεων και της αδιαφάνειας. Επιτέλους, ζητάμε φως στο σκοτεινό τούνελ που μας οδήγησαν.
4) Να μην πουληθεί κανένας πρωτοκλασάτος παίχτης της ΑΕΚ σε ομάδες του εσωτερικού ή του εξωτερικού. Αντιθέτως, απαιτούμε μεταγραφές ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας που θα καταστήσουν την ομάδα πραγματικά ανταγωνιστική, διότι η ΑΕΚ οφείλει να πρωταγωνιστεί και όχι να επαιτεί.
5) Ζητάμε να κινηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες για την ανακατασκευή του Γηπέδου μας στην ιδιόκτητη γη της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.
6) Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και απαιτούμε την αθώωση και πλήρη δικαίωση όλων των αγωνιστών συνδεσμιτών που αντιμετωπίζουν τις κατασκευασμένες μηνύσεις του Νικολαΐδη o οποίος προσπάθησε, με ψευδείς κατηγορίες στο πρόσωπό τους, να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα όλων μας. 
7) Μαχόμαστε για να ξημερώσει γρήγορα η πολυπόθητη μέρα που η ΑΕΚ θα ξαναγίνει πρωταθλήτρια και κυρίαρχη, που θα επιστρέψει στο σπίτι της και που θα αποκαταστήσει την εσωτερική της ενότητα που τόσο έπληξαν οι δήθεν «μεγάλοι ευεργέτες» του 2004.
Αδέρφια μας Ενωσίτες…
Γνωρίζουμε ότι ζητάμε τα πάντα. Αλλά είμαστε ΑΕΚ και τα θέλουμε όλα!!! Δεν κάνουμε εκπτώσεις στα όνειρά μας. Και εφόσον αυτοί που διοικούν δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των απαιτήσεων της μεγάλης ΑΕΚ,  τους το λέμε ξανά!  ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ «ΠΩΛΕΙΤΑΙ»
Καλούμε…
και τους υπόλοιπους συνδέσμους και clubs από την Ελλάδα και το Εξωτερικό να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτή την ενωτική πρωτοβουλία και να συνταχθούν στην κοινή προσπάθεια. Καλούμε όλους τους ενωσίτες, ανώνυμους και επώνυμους, οργανωμένους και ανένταχτους, τους παλαιμάχους και όλο ανεξαιρέτως τον κόσμο της ΑΕΚ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ώθηση και στις νέες κινητοποιήσεις ισχυροποιώντας το δίκαιο αγώνα μας που θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη!