Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Σημείο ΜΗΔΕΝ


                          Ένα άρθρο από τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...

Πάμε ολοταχώς προς τα πίσω. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως κάτω από άλλες συνθήκες θα ξεκινούσε σαν ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Τώρα ξεκινάει σαν αουτσάιντερ... Ποιά, η Α.Ε.Κ.!!! Που κάποτε σάρωνε πρωταθλήματα και κύπελλα, η Α.Ε.Κ. που έδινε μάχες αγωνιστικά,  με παικταράδες και ομαδάρα και εξωαγωνιστικά, με τιτάνιες διοικήσεις "Μπάρλου-Γενεράκη-Τίγρη". Σάρωνε τους τίτλους και ήταν φόβητρο για τρωκτικά και λαμόγια. Το status quo όμως άλλαξε απο το 2004 με την ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ που καπέλωσαν την αγαπημένη των προσφύγων ομάδα. Η Α.Ε.Κ. παραπαίει .
Ακόμα και η Α.Ε.Κ. των Παναγίδη – Ρουσσάκη, των Μπάργουελ - Ρος Λάνγκλεϋ είχε κάτι να πει, ακόμα και η Α.Ε.Κ. του Α. Ζαφειρόπουλου των πέτρινων χρόνων!!! Ακόμα και εκείνη η Α.Ε.Κ. είχε μια κάποια ταυτότητα. Αυτή η Α.Ε.Κ., των ψεύτικων οραμάτων, της χρεωκοπίας και της αποψίλωσης τί έχει να δείξει;  Ποιός ευθύνεται γι 'αυτό το χάλι;
Θα κάνουμε την πιο απλή ερώτηση προς το λαό της Α.Ε.Κ. Αυτή η ομάδα που μας πλασάρουν οι ψευτο-αναβαθμιστές του «τέως και της παρέας του 2004» έχει μέλλον;;;;; Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες του ξεπουλήματος των ποδοσφαιριστών, της ηττοπάθειας και τον τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, η ομάδα μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες ομάδες;  Η απάντηση είναι όχι.
Η πάλαι ποτέ περήφανη ομάδα έχει μετατραπεί σε ρακένδυτο επαίτη. Οι αλλαγές βιτρίνας και τα διάφορα αναχώματα που βρίσκουν κατά καιρούς τα διάφορα «-τεχνεία», αυτόφωτα ή ετερόφωτα, με αλλαγές στο σελοφάν δυστυχώς το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν χρόνο παραμονής και να διαιωνίζουν το πρόβλημα. Λυπούμαστε γιατί κάποια άτομα που πιθανόν να συμμετέχουν στη σημερινή κατάσταση πραγμάτων και που στο παρελθόν ήταν αξιαγάπητα στο κόσμο της Α.Ε.Κ. θα μπορούσαν να προσφέρουν τα μέγιστα κάτω από άλλες συνθήκες ενώ τώρα αυτό που θα συμβεί αντικειμενικά είναι να ανακυκλωθούν τα ίδια αδιέξοδα.
Πολύ φοβόμαστε σαν Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας ότι κάποιοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο μοντέλο του 2004 θα χρησιμοποιηθούν και θα καούν και αυτά σαν αναλώσιμο υλικό. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να αναλογιστούν και οι ίδιοι ότι αυτή η Α.Ε.Κ., με αυτήν την αποτυχημένη ιδιοκτησιακή κατάσταση δεν έχει κανένα μέλλον.
Πολλοί είναι αυτοί οι φίλοι της ΑΕΚ που ρωτούν, υπάρχει λύση;;;;; Υπάρχει, μόνο που η λύση περνάει απο δύσβατο δρόμο και δείχνει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάντια της Α.Ε.Κ. (μέτοχοι και διαχειριστές 2004). Τα θεσμικά όργανα της πολιτείας οφείλουν, απέναντι σ' αυτό που αντιπροσωπεύει το σωματείο της προσφυγικής Α.Ε.Κ. , να κάνουν φύλλο και φτερό τον διαχειριστικό έλεγχο των 110 σελίδων και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που αντιστοιχούν, για να ξεβρομίσει το σάπιο τοπίο που τρώει τα σωθικά της Α.Ε.Κ.
Σαν Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας, αλλά και όλοι οι Πειρατές ανά την Ελλάδα, απο πολύ παλιά, όταν πολλοί ήταν χειροκροτητές της παλιάς κατάστασης του 2004, είχαμε πάρει ανοιχτά θέση για τα σημερινά αδιέξοδα της ομάδας μας. Δεν αλλάξαμε στάση με βάση το τι καιρό θα κάνει αύριο και το ποιός είναι ο… αγαπημένος ανακυκλώσιμος πρόεδρος. Δεν αφήσαμε ποτέ χαραμάδα  διαπραγμάτευσης απέναντι στους σαρκοφάγους της Α.Ε.Κ. Συνεχίζουμε ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΙ, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ των αγώνα για να ελευθερωθεί η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου.
Παλεύουμε για να την ξαναδούμε στη δική της γη, με γήπεδο στην ωραιότερη γειτονιά του κόσμου, στη Ν. Φιλαδέλφεια.
υ.γ. Θωμά Μαύρο, εμείς σαν Πειρατές του Ονείρου, στα ίσια και ντόμπρα σου είπαμε στη συνάντηση που έκανες με τους συνδέσμους ότι θα πρέπει να καταγγείλεις δημόσια, ενώπιον του λαού της Α.Ε.Κ., όλους αυτούς τους καταστροφείς που μας έφτασαν ως εδώ και όχι μόνο.
Να τους καταγγείλεις, αλλά και ταυτόχρονα να ζητήσεις σαν επικεφαλής ενός πλατιού ενωσίτικου κινήματος την πληρωμή των χρεών από τους κυρίους με τα παχουλά πορτοφόλια που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση. ΜΟΝΟ έτσι θα σε εμπιστευτεί ο κόσμος της Α.Ε.Κ..
Περιμένουμε να δούμε αν θα κινηθείς σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Εμείς παραμένουμε σταθερά στις θέσεις, στους αγώνες μας για κάθαρση στην Α.Ε.Κ.,  και θα στηρίξουμε μόνο εάν διαπιστώσουμε ότι αλλάζει κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
υ.γ.2 Θωμά, μη ξεχνάς ότι οι ψευτο-σωτήρες του 2004 είχαν γίνει ένα, με μπροστάρη τον «τέως», κατά του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Δημήτρης Κουσπακερίδης, Πρόσφυγας,
εκπρόσωπος του πυρήνα των Πειρατών του Ονείρου Μακεδονίας.