Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

ΠΩΣ ΕΧΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ…



Δύσκολα χρόνια αδέρφια. Πέρασαν ήδη 18 (!) χωρίς πρωτάθλημα και 9 δίχως γήπεδο. Και να ήταν… «μόνο» αυτό;;; συνάμα απειλείται και η ίδια η βιωσιμότητα και η ύπαρξη της ΑΕΚ! Αν κάποτε, σε άλλες εποχές, λέγαμε κάτι τέτοιο, έστω και για αστείο, δεν θα το πίστευε κανείς! Κι όμως, πλέον, το ζούμε ως μια τραγική πραγματικότητα. Πάρα πολλές φορές έχουμε εξηγήσει τους λόγους και τις αιτίες που η ΑΕΚ κατρακύλησε στην πλήρη απαξίωση. Ειδικά, εμείς οι «Πειρατές του Ονείρου» επανειλημμένα καταγγείλαμε και καυτηριάσαμε θαρραλέα, εκείνα τα πρόσωπα και τις καταστάσεις που με την καταστροφική πολιτική τους μας οδήγησαν μέχρι εδώ.

Όμως το ζήτημα είναι ότι κανείς από όλους τους ψευτοσωτήρες της συμφοράς, που φέρουν ακέραια την ευθύνη για τον ξεπεσμό και την κατάσταση διάλυσης της ΑΕΚ, δεν λογοδότησε ποτέ και πουθενά, μα ούτε και κανείς από δαύτους δεν πλήρωσε για την καταστροφή που δημιούργησε. Και αυτό γιατί ποτέ, δεν υπήρξε ένα ισχυρό πανενωσίτικο κίνημα που να διεκδικήσει μαχητικά το δίκιο, δηλαδή την κάθαρση και τη δικαιοσύνη στην Ομάδα, ώστε να μην τραβάμε μια ζωή τα ίδια. Ως… κοιμώμενος λαός, λοιπόν, είμαστε για κλάματα και αναρωτιόμαστε πόσο θα τρίζουν τα κόκκαλα των προγόνων μας προσφύγων, από την ανυπαρξία μας να υπερασπίσουμε τη βαριά κληρονομιά που μας παρέδωσαν. Αλλά είπαμε, και στην ΑΕΚ όλα θυμίζουν… Ελλάδα! Κάποιοι «ξύπνιοι» περνούν, ρημάζουν, αφήνουν συντρίμμια «κι… από δω πάνε κι οι άλλοι»!!! Και ο… «γίγαντας λαός» παρακολουθεί την πορεία προς το χάος, χωρίς να αντιδρά, πλην εξαιρέσεων. Θλίψη!

Το κακό πάντως έχει γίνει. Ταυτόχρονα, όμως, παραμένει και το βασικό ερώτημα: Ποιος θα αποκαταστήσει τη ζημιά;;; Αν όσοι μας οδήγησαν σε αυτό το χάλι δεν πιεστούν από τον κόσμο μας, τους παλαιμάχους μας και την πολιτεία, για να βάλουν επιτέλους το χέρι στην τσέπη τους (η οποία είναι μάλιστα και παραφορτωμένη) ώστε να πληρώσουν «τα χαΐρια» τους, τότε πολύ φοβόμαστε ότι τα αδιέξοδα θα ανακυκλώνονται γιατί πολύ απλά «το φέσι» που μας φόρεσαν οι «ευεργέτες» είναι τόσο πολύ μεγάλο που κανείς δεν θα μπορέσει από μόνος του να το αποτινάξει. Για εμάς, οι υπαίτιοι οφείλουν να πληρώσουν «το λογαριασμό» και να αποκαταστήσουν τις ζημιές στην χιλιοταλαιπωρημένη ΑΕΚ. Όλοι αυτοί, οι μέτοχοι, αμέτοχοι και οι διαχειριστές τους, που ποιούν την νήσσα λες και δεν ήταν εκείνοι που μας κατάντησαν σε αυτό το χάλι.

Μέσα σε όλη αυτή τη ζοφερή κατάσταση παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά και τις πρόσφατες πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Θ. Μαύρος, ο Β. Τσιάρτας, ο Μίμης, κλπ. Είναι άνθρωποι που εκτιμάμε βαθύτατα, και που γι’ αυτό ακριβώς το λόγο νοιαζόμαστε να μην «καούν» από την εμπλοκή τους σε μια ΠΑΕ που, υπό τις παρούσες συνθήκες, αποτελεί ατομική βόμβα στα χέρια όποιου την ακουμπήσει. Προσοχή, γιατί εκεί στο «aek 2004» έχουν αποδειχθεί «μανούλες» στο να ξεγλιστρούν αυτοί και να φορτώνουν τις ευθύνες τους σε ξένες πλάτες. Γνώμη μας είναι ότι για να πετύχει αυτή η κίνηση θα πρέπει πρώτα και κύρια να ζητηθούν οι ευθύνες και φυσικά «ο λογαριασμός» από τους μεγάλους υπευθύνους και κατόπιν, αφού συμβεί αυτό, τότε να συμβάλλει και ο λαός. Πρώτα όμως να ξηλωθούν εκείνοι που πρέπει! Σε εκείνους που ανήκει η «μερίδα του λέοντος», αυτοί οφείλουν πρωτίστως να… καταθέσουν! Κι όχι να βγαίνει π.χ. ο «τέως this is aek» που φέρει τόσες ευθύνες και να μας πουλάει τρέλα ότι τάχα… θα μοχθήσει για «το καλό μας»! Μακριά όλοι αυτοί, και ο νοών νοείτω! Εμείς προς το παρόν βλέπουμε, σταθμίζουμε τα πράγματα και την κατάλληλη στιγμή θα πούμε πιο ολοκληρωμένα την άποψή μας…     

   
Για την υπογραφή:
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ