Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ




Εδώ θα διαβάζετε πάντοτε την ΑΛΗΘΕΙΑ! Μια αλήθεια που καίει, ενοχλεί, μα και… «βλάπτει σοβαρά την υγεία» όλων εκείνων που μπήγουν ύπουλα το μαχαίρι στα σπλάχνα της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ! Και είναι πολλοί αυτοί και ποικιλώνυμοι! Εμείς, οι «Πειρατές του Ονείρου» δεν μασήσαμε ποτέ τα λόγια μας, ούτε ποτέ σουλατσάραμε σε… «παλάτια και αυλές» για να προσπορίσουμε οφέλη. Δεν καταδεχτήκαμε ποτέ να μετατραπούμε σε ενεργούμενα ύποπτων συμφερόντων που έκαναν Κατοχή στην Ομάδα, μήτε φορέσαμε… «τεχνητό αναπνευστήρα», γι’ αυτό και η δική μας φωνή ήταν, είναι και θα παραμείνει Λεύτερη και Αδέσμευτη. Τα λέμε όλα αυτά, γιατί ΣΙΧΑΘΗΚΑΜΕ τόσα χρόνια να βλέπουμε να κάνουν κουμάντα στην πλάτη της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, διάφοροι νάνοι και αυλικοί, ψευτοσωτήρες και λαμόγια που τη διέλυσαν, ενώ πολύ λίγοι είχαν την τόλμη να μιλάνε και να αντιστέκονται στη χρόνια σήψη που κατέτρωγε τα σωθικά του Δικέφαλου Αετού.

Έχουμε πει, και ήμασταν οι πρώτοι που εκφέραμε αυτή την άποψη, ότι η «ΑΕΚ», η σημερινή «ΑΕΚ» (και έχουν το νόημά τους τα εισαγωγικά στη λέξη) μοιάζει με την… Ελλάδα!!! Και μάλιστα σε βαθμό… καταθλιπτικό! Όπως τούτη τη δύσμοιρη χώρα (και το λαό της) την καταχρέωσαν, τη ρήμαξαν και την εξευτέλισαν, οι κατ’ επάγγελμα μεσσίες, έτσι όπως την κατέστρεψαν και την οδήγησαν εύκολη λεία στα αρπαχτικά του ΔΝΤ και των ευρωατλαντικών λήσταρχων και τοκογλύφων δήθεν για να… τη «σώσουν» - ΕΤΣΙ και την ΑΕΚ αφού διάφοροι την πετσόκοψαν και την κατέφαγαν από την κορφή ως τα νύχια, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της, στη συνέχεια εκείνοι που ευθύνονται για το κατάντημά της έχουν το θράσος να υπόσχονται και τη… σωτηρία της! Εξοργιστήκαμε και αηδιάσαμε αυτές τις μέρες, όταν είδαμε να βγαίνει η ΑΕΚ, πάμπτωχη και ρακένδυτη, στο διεθνές σκλαβοπάζαρο των πολυεθνικών αρπαχτικών: τούρκικων (ακούς Σπανούδη!!!), αραβικών, αγγλικών, ρωσο.ιταλο.ελβετο…σουαχίλι και πάει λέγοντας! Λες και η ΑΕΚ δεν είχε πρότερη εμπειρία και μάλιστα οδυνηρή από παρόμοιους πολυεθνικούς γύπες (βλ. ΕΝΙΚιαστές κλπ). Χωρίς κανένα σεβασμό στην ιδιαίτερη ιστορία της, στις προσφυγικές της ρίζες, την αξιοπρέπειά της, τη σεργιάνησαν, σε τύπο, τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, σαν την αρκούδα στο παζάρι χτυπώντας το ντέφι για να μπουν στην ουρά διάφοροι υποψήφιοι αποικιοκράτες γδάρτες οι οποίοι βέβαια πάντα ψάχνουν για τον… «οικονομικά ασθενή» προς άγρια εκμετάλλευση.  Πλην των προαναφερομένων, μήπως στη συνέχεια δούμε να «σκάνε» στη γωνία και διάφοροι άλλοι πονηροί, περίεργοι, ανώνυμοι, αδιαφανείς και αφερέγγυοι, που καιροφυλακτούν για το ποιος εξ’ αυτών θα κρατήσει την αλυσίδα;;; Γιατί μόνο η αλυσίδα μας απέμεινε, αυτή αποτελεί το διαχρονικό «αξεσουάρ» όλα τούτα τα δίσεκτα χρόνια της ομηρίας.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;;; Υπάρχει, άραγε,  η «οδός διαφυγής», αχνοφέγγει, έστω, μια χαραμάδα στο βάθος αυτού του σκοτεινού τούνελ που μας έχουν οδηγήσει;;; Ή μήπως να τραβήξουμε την ταφόπλακα επάνω μας και να τελειώνουμε;;; Για εμάς τους «Πειρατές του Ονείρου», με βάση τη νοοτροπία μας δεν υπάρχουν στο λεξικό μας οι έννοιες, παράδοση, υποταγή, ραγιαδισμός. Δεν υπάρχουν, όμως, ούτε εύκολες απαντήσεις. Και προπάντων δεν υπάρχουν ανώδυνες και δίχως κόστος απαντήσεις! Ένας είναι ο δρόμος και είναι δύσκολος, δύσβατος και ανηφορικός! Αλλά είναι και Ο ΜΟΝΟΣ. Είναι ο δρόμος του Αγώνα! Αυτός που καλείται για πολλοστή φορά να περπατήσει ο Λαός της ΑΕΚ για να φτάσει στο λυτρωμό. Όπως στην καθημερινότητά μας αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε για να υπάρχουμε εμείς και οι οικογένειές μας, όπως στις δουλειές μας, στους δρόμους και στις πλατείες, υψώνουμε ανάστημα για να εμποδίσουμε την ισοπέδωση της ζωής μας αρνούμενοι να μετατραπούμε σε σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα, όπως παλεύουμε και διεκδικούμε σαν σκεπτόμενοι πολίτες αυτής της χώρας να πληρώσουν την κρίση αυτοί που τη δημιούργησαν και όχι ο απλός άνθρωπος που υποφέρει για να σταθεί στα πόδια του - ΕΤΣΙ και στην ΑΕΚ οφείλουμε να παλέψουμε για να υπερασπιστούμε την ύπαρξη της, για να αποφευχθεί η παράδοσή της σε νέα δεσμά πασών αποχρώσεων, για να κληρονομήσουμε την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως λεύτερη και υγιή στις επόμενες γενιές, όπως κάποτε μας την άφησαν και σε εμάς οι πρόσφυγες παππούδες και πατεράδες μας.

Ο Αγώνας έχει πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και αιτήματα τα οποία θα αναλύσουμε παρακάτω. Προηγουμένως, όμως, θα τονίσουμε με έμφαση πως για να υφίσταται και να έχει περιεχόμενο η έννοια ΑΓΩΝΑΣ, απαιτείται η πιο πλατιά ενεργοποίηση του ίδιου του κόσμου της ΑΕΚ. Να βγούμε μπροστά, στο προσκήνιο των εξελίξεων, ΣΑΝ ΛΑΟΣ, να μιλήσουμε επιτέλους και με μαζικές κινητοποιήσεις να απαιτήσουμε να φύγουν εδώ και τώρα αυτοί οι… απίθανοι του 2004, πρώην και νυν, αφανείς και φανεροί. Όλοι τους, γιατί ορισμένοι εξακολουθούν να κινούν νήματα πίσω από το παραβάν. Όχι όμως να φύγουν έτσι χωρίς να τακτοποιήσουν πρώτα τις υποχρεώσεις τους. Όχι απλά… «φεύγω και σπάω πλάκα σε βάρος των κορόιδων», όχι… «φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια», όχι… «φεύγω και ας πληρώσει τα σπασμένα ο λαουτζίκος», όχι… «φεύγω και ο λογαριασμός στον επόμενο»!!! ΑΛΛΑ, αφού πρώτα πληρώσουν τα χρέη και τις ζημιές που δημιούργησαν οι ίδιοι ή οι υφιστάμενοί τους ή οι εκπρόσωποί τους όλα αυτά τα χρόνια που κανείς δεν γνωρίζει που πήγαν εκατοντάδες εκατομμύρια παράδες που λέει ο λόγος και φυσικά και ο… διαχειριστικός έλεγχος ο οποίος παραμένει αραχνιασμένος σε κάποιο συρτάρι! Αυτή πρέπει να είναι η απαίτηση ενός αγωνιζόμενου κιτρινόμαυρου κινήματος που θα μάχεται πραγματικά για την αναγέννηση της ΑΕΚ. Και αν οι ίδιοι οι υπεύθυνοι δεν αντιληφθούν ή δεν θέλουν να αντιληφθούν μια τέτοια δίκαιη απαίτηση του κόσμου της ΑΕΚ, τότε θα πρέπει να ζητήσουμε-απαιτήσουμε από την Πολιτεία να παρέμβει και να κάνει φύλλο και φτερό τα πάντα! Να προβεί σε εξονυχιστικό κρατικό έλεγχο, να επιστραφούν τα εξαφανισμένα λογιστικά βιβλία και να αποδοθούν προσωποποιημένες ευθύνες σε όσους φταίνε για το σημερινό χάλι της Ομάδας. Να τιμωρηθούν όσοι την έβλαψαν, να εξαναγκαστούν από την Πολιτεία να πληρώσουν οι υπαίτιοι από τις παχυλές περιουσίες τους όλες τις ζημιές που προκάλεσαν. «Λεφτά υπάρχουν» και «δεν τα φάγαμε όλοι μαζί» για να χρησιμοποιήσουμε και όρους της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας!  Μόνο που τα λεφτά της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν κάποιοι στην ΑΕΚ, δεν βρίσκονται στις άδειες τσέπες του φτωχού και προδομένου λαού της, αλλά στα πουγκιά άλλων!  Ο λαός της ΑΕΚ δεν χρωστά τίποτε και σε κανέναν! Ούτε θα πρέπει να δώσει έστω και μισό ευρώ για να ξελασπώσει τους πραγματικούς υπευθύνους. Φτάνει ως εδώ, μια φορά πιαστήκαμε κορόιδα, άλλο δεν…!!!

Ξέρουμε ότι η διεκδικητική πρόταση που θέτουμε, ακούγεται δύσκολη. Δεν είπαμε ότι είναι εύκολη. Αλλά αν υπάρχει άλλος δρόμος να μας τον πείτε να τον μάθουμε και εμείς! Κανένας σοβαρός έλληνας επενδυτής δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί για την ΑΕΚ με τέτοια αφόρητα βάρη που τη φόρτωσαν. ΜΟΝΟ ΕΑΝ οικοδομηθεί ένα μαζικό ρεύμα του λαού της ΑΕΚ και κατορθώσει με την ποιότητα και το δυναμικό του αγώνα να επιτύχει τα αιτήματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, μόνο τότε θα ανοίξει πραγματικά ο δρόμος για να προκύψουν υγιείς και φερέγγυες λύσεις για μια νέα ΑΕΚ ανεξάρτητη, ελληνική και πρωταγωνίστρια στα αθλητικά δρώμενα του τόπου. Ειδάλλως, μας περιμένουν τα πρωτοδικεία, οι δρόμοι του μπάσκετ ή τίποτε εφιάλτες σαν αυτούς που ακούστηκαν αυτές τις μέρες. Πάρτε το χαμπάρι: Μόνο όταν οι λαοί ΞΥΠΝΑΝΕ, μόνο τότε υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ. Και επειδή εμείς οι ΑΕΚτζήδες κοιμόμαστε χρόνια, γι’ αυτό μας έκλεψαν και την ελπίδα και το όραμα.

Κατόπιν αυτών, είναι αυτονόητη η ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ εκ μέρους των «Πειρατών του Ονείρου». Και τίθεται προς όλους: Συνδέσμους, Παλαιμάχους, Ιστορικές Προσωπικότητες του χώρου της ΑΕΚ.   


ΥΓ1: ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εμείς τα λεφτά μας, όσα τέλος πάντων μας απέμειναν στον παράδεισο του ΔΝΤ που βιώνουμε, ΔΕΝ τα δίνουμε στους ψευτοσωτήρες «made in 2004» και τους υπαλλήλους τους, για να κάνουν… «μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα»! ΑΠΕΧΟΥΜΕ από το γήπεδο και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ! Το υστέρημά μας το δίνουμε εκεί που αξίζει: Για παράδειγμα: 1) Συγκεντρώσαμε ένα ποσό (200 ευρώ) το οποίο μία αντιπροσωπεία του club μας θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες στους απεργούς χαλυβουργούς εργάτες που μάχονται για 33η μέρα για το ψωμί των παιδιών τους και την αξιοπρέπεια των οικογενειών τους. 2) Επίσης συγκεντρώσαμε ένα ακόμη ποσό (300 ευρώ) το οποίο θα παραδοθεί προσεχώς στη «Φλόγα» που είναι Σύλλογος Γονιών με Παιδιά που πάσχουν από Καρκίνο. Για να σωθούν αθώες παιδικές ζωές και όχι να γεμίζουν οι τσέπες αυτών που ευθύνονται για τη διάλυση της ΑΕΚ. Εκεί θα πάνε τα δικά μας λεφτά!

ΥΓ2: Λευτεριά στην αγαπημένη μας ΑΕΚ. Αποχή από το γήπεδο μέχρι να φύγουν! Ούτε ευρώ στους ενταφιαστές των ονείρων μας.

ΥΓ3: Ούτε πολυεθνικές-ούτε 2004. Πληρώστε τα χρέη σας και φύγετε. Έτσι μόνο θα ανοίξει ο δρόμος για την αναγέννηση της ΑΕΚ, μιας μεγάλης ΑΕΚ με γεύση από τα παλιά που θα καταχτά τίτλους και διακρίσεις στην προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια!

ΥΓ4: Ενότητα-Αγώνας-Συντονισμός του λαού και όλων των υγιών δυνάμεων που μάχονται για την απελευθέρωση του Δικέφαλου Αετού!

ΥΓ5: Επειδή το άρθρο αυτό, το οποίο αποτελεί συλλογική άποψη της Γενικής Συνέλευσης των «Πειρατών του Ονείρου», θα δημοσιευθεί και σε άλλα site στο internet όπου ως συνήθως εμφανίζονται κάποιοι στημένοι δήθεν «σχολιογράφοι» για να σπεκουλάρουν (μάλλον θα είναι από αυτούς που «φάγανε» καλά όλα αυτά τα χρόνια της κουτάλας) καλούμε τον κόσμο, τα μέλη και τους φίλους των «Πειρατών του Ονείρου» να μην απαντούν διαδικτυακά στους γνωστούς «αυλικούς». Ότι είχαμε να πούμε το είπαμε μέσω της επώνυμης και δημόσιας συλλογικής ανακοίνωσης του club μας.

ΥΓ6: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!    

Για την υπογραφή :
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”