Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΗΣ Α.Ε.Κ.


Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη αντιπροσωπεία των «Πειρατών του Ονείρου» βρέθηκε στο πλευρό των Εργατών Χαλυβουργών στον Ασπρόπυργο, εκφράζοντας ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ την αλληλεγγύη του club μας απέναντι στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους που για πάνω από 1 μήνα απεργούν κόντρα στις μαζικές απολύσεις και στην ισοπέδωση κάθε δικαιώματός τους από την εργοδοσία. Μάλιστα εκείνη την ημέρα που πήγαμε στο εργοστάσιο είχαν ανακοινωθεί ακόμη 16 νέες εκβιαστικές απολύσεις. Όλοι οι μαχητές χαλυβουργοί, αδέρφια μας εργαζόμενοι, μας υποδέχτηκαν πολύ ζεστά και με μεγάλη χαρά τονίζοντας ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή καμία άλλη συλλογικότητα φιλάθλων,  πλην αυτών της ΑΕΚ, δεν παρευρέθηκε εκεί! Ανάμεσά τους ήταν και αρκετοί εργάτες-οπαδοί της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ! Το club μας παρέδωσε 200 ευρώ στο Σωματείο ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης σε έναν τίμιο, δίκαιο και μαχητικό αγώνα ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που μας περιμένει όλους, αν δεν αντισταθούμε... 






Το κείμενο που παραδώσαμε εκ μέρους των «Πειρατών του Ονείρου» (μαζί με τα χρήματα) και που αναρτήθηκε από τους απεργούς χαλυβουργούς στην κεντρική Πύλη του εργοστασίου έγραφε:
«Αδέρφια χαλυβουργοί, ο ανυποχώρητος Αγώνας σας αποτελεί καύχημα και καμάρι κάθε εργαζόμενου που Αντιστέκεται σε τούτους τους σκληρούς καιρούς. Είμαστε ΟΛΟΙ δίπλα σας και παίρνουμε κουράγιο. ΒΑΣΤΑΤΕ ΓΕΡΑ!!! Τη νίκη τη φέρνει ο Αγώνας. Μια μικρή συμβολή (200 ευρώ) και από εμάς.  Με σεβασμό: Σύνδεσμος Φιλάθλων Α.Ε.Κ. «Οι Πειρατές του Ονείρου της Α.Ε.Κ.»

Ωραία εντύπωση μας προκάλεσε και το πανό της ποδοσφαιρικής ομάδας αλληλεγγύης “Hasta La Victoria Siempre”, κίνηση παλαιμάχων ποδοσφαιριστών και καλλιτεχνών, που είχε αναρτηθεί στην πύλη και που όπως μάθαμε θα δώσουν και από την πλευρά τους φιλικό ποδοσφαιρικό αγώνα αλληλεγγύης για την ενίσχυση των απεργών.

Επίσης μας έμεινε χαρακτηριστικά και η φοβερή ατάκα του προέδρου του Σωματείου Σιφωνιού ο οποίος στο χαιρετισμό του είπε: «όλοι αυτοί δεν ξέρουν τι πάει να πει σκληρή δουλειά μέσα σε μια κόλαση. Αφού λοιπόν ο βιομήχανος λέει πως τάχα έχει κρίση και δήθεν “δεν βγαίνει”, ε τότε να το πάρουμε εμείς οι εργάτες το εργοστάσιο που ξέρουμε και να το δουλεύουμε και να τον προσλάβουμε εμείς αυτόν με... 500 ευρώ το μήνα»!!!


Στο άρθρο μας στις προηγούμενες πειρατικές αιχμές (http://pirates-aek.blogspot.com) είχαμε γράψει επί λέξη: "Εμείς τα λεφτά μας, όσα τέλος πάντων μας απέμειναν στον παράδεισο του ΔΝΤ που βιώνουμε, ΔΕΝ τα δίνουμε στους ψευτοσωτήρες «made in 2004» και τους υπαλλήλους τους, για να κάνουν… «μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα»! ΑΠΕΧΟΥΜΕ από το γήπεδο και ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ! Το υστέρημά μας το δίνουμε εκεί που αξίζει: Για παράδειγμα: 1) Συγκεντρώσαμε ένα ποσό (200 ευρώ) το οποίο μία αντιπροσωπεία του club μας θα παραδώσει τις επόμενες ημέρες στους απεργούς χαλυβουργούς εργάτες που μάχονται για 33η μέρα για το ψωμί των παιδιών τους και την αξιοπρέπεια των οικογενειών τους. 2) Επίσης συγκεντρώσαμε ένα ακόμη ποσό (300 ευρώ) το οποίο θα παραδοθεί προσεχώς στη «Φλόγα» που είναι Σύλλογος Γονιών με Παιδιά που πάσχουν από Καρκίνο. Για να σωθούν αθώες παιδικές ζωές και όχι να γεμίζουν οι τσέπες αυτών που ευθύνονται για τη διάλυση της ΑΕΚ."
Αυτό πράξαμε και έπεται η κίνηση... "Νο 2" που γράφουμε παραπάνω.


ΕΚΕΙ ΠΑΝΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ και ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΕΚ.
ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΦΡΟΙ ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ.  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΑ!

"ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ"