Σάββατο 3 Απριλίου 2010

*ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



    Αδέρφια ενωσίτες, οι “ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ” Ελευσίνας και Γαλατσίου οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκε και η ΤΡΙΤΗ προσπάθειά μας για την στήριξη και ενίσχυση των μικρών παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Ως γνωστό αυτή η πρωτοβουλία - συνέχεια της περυσινής και της προπέρσινης - πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό «Σύλλογο Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια ΦΛΟΓΑ». Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης στέφθηκε και πάλι με επιτυχία! Ήταν αρκετοί οι ευαισθητοποιημένοι ΑΕΚτζήδες (μα πάνω από όλα Άνθρωποι) οι οποίοι συνέδραμαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της “ΦΛΟΓΑΣ” που δημοσιεύαμε το προηγούμενο διάστημα. Εκτός όμως από τις απευθείας καταθέσεις στους λογαριασμούς της «Φλόγας», ήταν και πολλά κι εκείνα τα κιτρινόμαυρα αδέρφια που μέσω του Συνδέσμου μας κι από το υστέρημά τους βοήθησαν ώστε να έχει και πρόσθετο πρακτικό αποτέλεσμα αυτό για το οποίο πασχίζαμε. Από το μεροκάματο, από ότι μπορούσε ο καθένας, λίγο ή πολύ, καταφέραμε -και επιπροσθέτως- σαν “Πειρατές του Ονείρου” να συγκεντρώσουμε επιπλέον 2.210 ευρώ τα οποία και παραδώσαμε, από τη πλευρά μας ως club, κατευθείαν στη “ΦΛΟΓΑ”, στην πρόεδρο του Συλλόγου κ. Τρυφωνίδου, την Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010 όπου μία αντιπροσωπεία των «Πειρατών του Ονείρου» επισκέφτηκε τον «Ξενώνα των Παιδιών» στην οδό Αιγίου 6-8 στο Γουδί. Τα χρήματα που συγκεντρώσαμε για τα παιδάκια, τα παρέδωσαν οι πιτσιρικάδες μας, οι «μικροί Πειρατές» Ραφαήλ, Χριστίνα και Μαρία Στάμου.
   ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς όσους έπραξαν αυτό που προστάζει η ανθρωπιά και η κοινωνική αλληλεγγύη.

*ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥΣ…

    Η φετινή μας κίνηση αφιερώνεται στη μνήμη δύο ξεχωριστών ανθρώπων. Αφενός στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΕΣΤΟΡΙΔΗ, του πρόωρα χαμένου γιού του αγαπημένου μας Κώστα Νεστορίδη και αφετέρου στη μνήμη του μεγάλου ΣΤΕΛΙΟΥ ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΚΑ. Είμαστε βέβαιοι ότι έτσι θα ήθελαν και οι ίδιοι, έστω και από εκεί στον κιτρινόμαυρο παράδεισο…

*«ΦΛΟΓΑ» !

     Θα γράψουμε εν’ συντομία δυο λόγια για τη «Φλόγα» : Είναι μη κερδοσκοπικός φορέας, ένας σύλλογος γονιών με παιδάκια που πάσχουν από καρκίνο. Δραστηριοποιείται 27 χρόνια και προσφέρει ολόψυχα για την ψυχική, κοινωνική και ιατρική φροντίδα αυτών των πονεμένων παιδιών.
     Οι περισσότεροι άνθρωποι που απαρτίζουν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων «Φλόγα» έχουν την οδυνηρή εμπειρία να είναι κι αυτοί γονείς παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια και να προσφέρουν εθελοντικά σε τούτο τον ιερό σκοπό. Μαζί και στο πλάι τους όσοι νιώθουν απλά άνθρωποι. Το έργο της “Φλόγας” είναι τόσο συγκινητικό όσο και σημαντικό!
    Αρκεί να επισκεφτείτε τον Ξενώνα (Αιγίου 6-8 Γουδί, τηλ. 210 7485000), και τα διαμερίσματα που φιλοξενούνται ΔΩΡΕΑΝ τα παιδιά και οι μητέρες τους, για να σας λυθεί κάθε απορία. Για να δείτε με τα μάτια σας που πάνε οι συνεισφορές όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών: Το αξιοπρεπέστατο σπίτι των παιδιών, με τα 28 δωμάτια φιλοξενίας, τις αίθουσες διδασκαλίας, τα ειδικά αυτοκίνητα που μεταφέρουν τα παιδάκια από και προς τα θεραπευτικά κέντρα κι ακόμα η ενεργός οικονομική συμμετοχή του συλλόγου σε προμήθεια ιατρικού και άλλου εξοπλισμού για τα κρατικά νοσοκομεία, η συνδρομή στις πιο φτωχές οικογένειες, η καθημερινή συμπαράσταση και η πολύτιμη ψυχολογική υποστήριξη στα παιδιά και τους γονείς που βιώνουν το πρόβλημα, αποτελούν απτές αποδείξεις του έργου της Φλόγας.
   Αδέρφια ΑΕΚτζήδες, όποτε και όταν έχετε τη δυνατότητα, αξίζει να συνεισφέρετε για να στηριχθεί το ιερό έργο της ΦΛΟΓΑΣ. Υπενθυμίζουμε τους λογαριασμούς της ίδιας της «Φλόγας»: Εθνική Τράπεζα 192/480000/10, Αγροτική Τράπεζα 017/01/01220138, και ALPHA BANK 112/00/2002/011686. 
   Σταθείτε δίπλα-ΑΞΙΖΕΙ !

ΥΓ1: Εκτός από τον κόσμο μας, θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα εκείνες τις εφημερίδες, τα site και τους δημοσιογράφους που πρόβαλλαν αυτή την πρωτοβουλία μας: Γιώργο Σηφάκη, Σπύρο Νταγιάκο, Κώστα Κετσετζόγλου, Σταύρο Καζαντζόγλου, Σπύρο Δαρσινέ, Κώστα Παρασκευόπουλε, είστε αξιέπαινοι. 

ΥΓ2:  ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ… Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…


*Για την υπογραφή :
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”