Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ Α.Ε.Κ. !!!



Αν ορισμένοι φτάνουν ακόμα και στο έσχατο σημείο να… πανηγυρίζουν για μία ισοπαλία με τον βάζελο, τη στιγμή που βρισκόμαστε στην… 5η θέση και σε απόσταση χάους από την κορυφή (μείον 19 βαθμούς!!!), τότε πραγματικά μιλάμε για τον ορισμό της απόλυτης ξεφτίλας! Διότι το είδαμε και τούτο το απίθανο… παραφαινόμενο τις προηγούμενες μέρες! Να επιχαίρουν κάποιοι που η ομάδα κατάφερε και πήρε το… «1-1», λες και έχουμε γίνει από ΑΕΚ… Πανιώνιος ή Ξάνθη ώστε να είμαστε ικανοποιημένοι άμα… «γρατζουνάμε» λιγάκι τους ισχυρούς!!! Βέβαια κάθε νοήμων Ενωσίτης καταλαβαίνει πως η γνωστή προπαγάνδα, και οι πονηροί φορείς της, ψάχνουν εναγωνίως να βρουν από κάπου να πιαστούν για να πουλήσουν και πάλι στον κόσμο της ΑΕΚ το ίδιο χιλιομασημένο παραμυθάκι. Αυτό που μας τσαμπουνάνε χρόνια τώρα και που, εν ολίγοις, λέει με απλά λόγια : «Εντάξει, μπορεί να μην έχουμε σηκώσει για μια εξαετία ούτε… κούπα του καφέ, μπορεί να μην φτιάξαμε γήπεδο, να μην έχουμε ομάδα πρωταθλητισμού, να μην κάναμε μεταγραφές ποιότητας, να στήνουν πάρτι στην πλάτη μας τα κοράκια, να ψηφίσαμε στη λίγκα τον… Πατήρ, να δημιουργήσαμε δάνεια, να χρωστάμε από δω κι από κει μερικά ψωροεκατομμύρια, αλλά… κοιτάξτε… πραγματοποιήσαμε “άθλο”, γιατί κερδίσαμε στο…  φετινό δεύτερο γύρο το γάβρο και πήραμε ισοπαλία από τη βαζέλα»!!! Αυτό αν δεν λέγεται ξεπεσμός πείτε μας πως ονομάζεται!

Αδέρφια, για μια ακόμη φορά εμείς οι «Πειρατές του Ονείρου» θα τονίσουμε την αναγκαιότητα να ξαναγίνουμε και πάλι ΑΕΚ και… ΑΕΚΑΡΑ, ξεφεύγοντας μια για πάντα από το εξευτελιστικό μοντελάκι του «this is aek». Έλεος, δηλαδή, δεν πάει άλλο με τη μετάλλαξη της φυσιογνωμίας της ιστορικής μας ομάδας. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως γεννήθηκε μέσα στη φωτιά του ξεριζωμού, από λεβέντες παλικάρια της Προσφυγιάς, για να εκφράσει την ανυπότακτη δύναμη και την υπερηφάνεια αυτής της ηρωϊκής «φουρνιάς» που πάντα κοίταγε να κατακτήσει τους αιθέρες και όχι να επαιτεί τα ψίχουλα!  

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε, και δεν δικαιούμαστε, εμείς οι σύγχρονοι οπαδοί της μεγαλύτερης ομάδας, να τρώμε το κουτόχορτο που μας σερβίρουν κάποιοι επιτήδειοι. Αν αποδεχτούμε μια τέτοια κατάσταση, αν συμβιβαστούμε με το θλιβερό παρόν, τότε αυτό θα σημάνει αφενός την εδραίωση της μιζέριας και αφετέρου την άρνηση του ιστορικού πρωταγωνιστικού ρόλου της αγαπημένης μας ομάδας. Η ΑΕΚ είναι πλασμένη για την Κορυφή και μόνο! Δεν πρέπει ποτέ να καταδεχτούμε να βολευτούμε σε άχαρους δεύτερους ρόλους. Πάρτε όλοι χαμπάρι ότι αν συνεχίσουμε έτσι, θα σβήσουμε σαν ηγετική δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αυτό δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να το χρεωθεί η δική μας γενιά.

Η ΑΕΚ πρέπει να επανακατακτήσει τα σκήπτρα! Πρέπει να ξαναγίνει η Βασίλισσα που ξέραμε, η κραταιά δύναμη που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας. Η ΑΕΚ πρέπει και οφείλει να ξαναγίνει Κυρίαρχη! Και για να συμβεί αυτό, για να ξαναδούμε φως από το απόλυτο σκοτάδι που μας έχουν βυθίσει οι περαστικοί ψευτοσωτήρες, θα πρέπει να αποτελέσει παρελθόν η παρούσα ολέθρια «τάξη πραγμάτων του 2004» που κρατά το δικέφαλο αετό σε χαμηλές πτήσεις. Μόνο αν αναλάβει το τιμόνι μια νέα ιδιοκτησία με μεγάλη οικονομική ισχύ, με όραμα πρωταθλητισμού, με μαχητική διάθεση απέναντι στο κατεστημένο, με θέληση να φτιάξει γήπεδο-κάστρο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με ενότητα λαού και διοίκησης, μόνο τότε θα δούμε προκοπή. Με τους υπάρχοντες παραμυθάδες όχι μόνο δεν θα προκύψει τίποτε αισιόδοξο, αλλά αντιθέτως θα κατρακυλάμε όλο και περισσότερο στην απαξίωση και το μαρασμό. Οι εναλλαγές «βιτρίνας» είναι για να κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας. Απαιτείται ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και οφείλουμε να τη ΔΙ-Ε-ΚΔΙ-ΚΗ-ΣΟΥ-ΜΕ! Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!!!   


*ΤΟ ΠΑΝΟ ΚΑΙ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ…

Επειδή πολλά ακούστηκαν αυτές τις μέρες για εμάς χωρίς εμάς. Στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ παρευρέθηκε μία αντιπροσωπία των Πειρατών του Ονείρου-τακτικών μελών της Μάνας Α.Ε.Κ. Σ’ αυτά τα πέτρινα χρόνια που η Ομάδα βιώνει την πιο βαθιά απαξίωση και ταπείνωση εξαιτίας της εξωφρενικής πολιτικής του 2004, τα αδέρφια μας μοίρασαν στον κόσμο ένα κείμενο με τις θέσεις και τις προτάσεις του Συνδέσμου μας. Ακολούθως πήραμε μέρος στην εκδήλωση, χειροκροτώντας και εμείς όλους τους αθλητές των τμημάτων και πολλά από τα τιμώμενα πρόσωπα. Αλλά φυσικά δεν θα μπορούσαμε ποτέ τόσο σαν συνδεσμίτες της ΑΕΚ αλλά και ως μέλη του Σωματείου (έχοντας και εκπροσώπηση στο Δ.Σ της Α.Ε.Κ) να συναινέσουμε με τη συγκεκριμένη ενέργεια της διοίκησης, του να παρέχει, δηλαδή, «τιμητικό βήμα» -άρα αναγνώριση- σε έναν από τους βασικούς εκπροσώπους του «σωτήριου 2004» (που φέρουν την ευθύνη για τον σημερινό τραγικό ξεπεσμό της ομάδας αλλά και των αδιεξόδων της Ερασιτεχνικής), ώστε να ακούσουμε εκ μέρους του φτηνούς δεκάρικους λόγους σαν κάποιους πολιτικούς που απευθύνονται από τα μπαλκόνια… προς το υπήκοο πλήθος!

Δεν ήταν ασφαλώς ζήτημα… “προσωπικής αντιπάθειας” για έναν συγκεκριμένο, όπως πονηρά κάποιοι πήγαν να μας προσάψουν, αλλά μία συνειδητή στάση γενικότερης αντίθεσης απέναντι σε μια βλαπτική (για την ΑΕΚ) πολιτική. Μια πολιτική, «made in 2004», που οδήγησε την ποδοσφαιρική ομάδα στο σημερινό χάλι, μια πολιτική που πολέμησε με μένος την ιερή υπόθεση του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, μια πολιτική που έστησε στο απόσπασμα της αδικίας αθώα αδέρφια μας, μια πολιτική που ακόμη και στην ίδια την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ στέρησε και στερεί τα πλήρη και αυτονόητα δικαιώματά της (βλ. δικαστικές διεκδικήσεις για την απόδοση του 10% και του Σήματος) με συνέπεια το Σωματείο να έχει δεινοπαθήσει. Τούτη λοιπόν η καταστροφική πολιτική που εκφράστηκε με την παρουσία του συγκεκριμένου κυρίου δεν θα μπορούσε να μην εισέπραττε και τη δική μας δίκαιη φωνή διαμαρτυρίας ως μέλη του Σωματείου στο οποίο συμβάλλουμε οικονομικά και όχι μόνο! Σαν ελάχιστη ένδειξη ειρηνικής αλλά και σαφούς διαμαρτυρίας, υψώσαμε το πανό κατά του «2004» και στη συνέχεια αποχωρήσαμε αρνούμενοι να νομιμοποιήσουμε με την περαιτέρω παρουσία μας μια απαράδεκτη προπαγάνδα. Δεν μας ενδιέφερε καμία προβολή, όπως φαντάζονται κάποιοι, απλά ήμασταν συνεπείς σε αυτά που εμείς πρεσβεύουμε δίχως κολοτούμπες και παλινωδίες.   
      
*ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Θα συνεχιστεί, για πολύ λίγες ακόμη ημέρες, η ανθρωπιστική πρωτοβουλία του club μας που αφορά την έμπρακτη στήριξη των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο. Μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό Σύλλογο Γονέων «ΦΛΟΓΑ». Είναι η 3η χρονιά που παλεύουμε για αυτό τον ιερό σκοπό και δεν σας κρύβουμε ότι και φέτος η προσπάθειά μας θα έχει θετικό αποτέλεσμα χάρη στην ευαισθητοποίηση αρκετών ενωσιτών που φροντίζουν και αποδεικνύουν στην πράξη τι σημαίνει ανθρωπιά! Η φετινή κίνηση αφιερώνεται στη μνήμη του Σ. Σκευοφύλακα καθώς και στην ψυχή του πρόωρα χαμένου γιού του Κ. Νεστορίδη. Με την ολοκλήρωση της προσπάθειας θα πούμε και θα ανακοινώσουμε περισσότερα επί του θέματος. Προς το παρόν υπενθυμίζουμε, για μια τελευταία φορά, τους λογαριασμούς της «ΦΛΟΓΑΣ» που είναι οι εξής:  
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ   192/480000-10
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ  017-01/01220138
ALPHA BANK   112-00-2002-011686
Να θυμάστε, αδέρφια, ότι ο «απλός κόσμος» είναι, τελικά, αυτός που ξέρει να παραδίδει μαθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης. Συνεχίζουμε δυνατά!
       
ΑΠΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ  !

*Για την υπογραφή:
Η Γενική Συνέλευση
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”