Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΜΕΣΑ – ΕΞΩ ΕΝΑ ΧΑΛΙ !!!




*Από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε! Πραγματικά… «χάνουμε τη μπάλα» με όλα όσα συμβαίνουν σήμερα πάνω στο κουφάρι της ΑΕΚ. Εντός και εκτός των τειχών, επικρατεί ένα μπάχαλο!!! Απ’ έξω οι εχθροί κανονιοβολούν, από μέσα οι δήθεν φίλοι ροκανίζουν. Τι δεν είδαμε πάλι αυτές τις μέρες! Στον αγωνιστικό τομέα, το αθώο αίμα της ΑΕΚ κυλάει ακόμη ζεστό από τις σφαγές. Τα επιδέξια νυστέρια των πραιτοριανών του κατεστημένου έκαναν και πάλι τη βρώμικη δουλειά. Για πολλοστή φορά κατακρεούργησαν εν ψυχρώ την δύσμοιρη ΑΕΚ. Ανενόχλητα, κάποια κοράκια, πετσοκόβουν την ομάδα όποτε γουστάρουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό πουθενά. Κι η ΑΕΚ αργοπεθαίνει χωρίς κανείς εκ των α-μέτοχων διοικούντων να την υπερασπίζεται. Κυριολεκτικά ανοχύρωτη πόλη, ξέφραγο αμπέλι. Χωρίς τιμονιέρη, χωρίς ηγεσία, έρμαιο στην λυσσαλέα μανία των εχθρών της. Οι… «μεγάλοι ευεργέτες» (χαχαχα) τρύπωσαν!!! Εξαφανίστηκαν!!! Ούτε φωνή ούτε ακρόαση επί του προκειμένου!!! Βρέθηκε μονάχα ένα παλικάρι, ονόματι B. Δημητριάδης, που τόλμησε να μιλήσει και να εκφράσει δημόσια την αγανάκτηση και την οργή που διακατέχει έναν ολόκληρο λαό που χρόνια τώρα πίνει απανωτά τα φαρμάκια της αδικίας. Αλλά τι να σου κάνει, στην τελική, και ο Βασίλης Δημητριάδης. Δυστυχώς δεν είναι ο ιδιοκτήτης ώστε να ανατρέψει από μόνος του αυτή την άρρωστη κατάσταση. Μακάρι να είχαμε το Β. Δημητριάδη, που ξέρει τι θα πει πρωταθλητισμός, με μια άλλη διοίκηση…

*Ας πάμε όμως παρακάτω : Πέραν των αδικιών που έχουμε υποστεί από το κατεστημένο, υπάρχει και η άλλη όψη της πραγματικότητας. Τα συνεχή «πατατράκ» και τα απανωτά «χουνέρια» δείχνουν ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ αλλά ένα θλιβερό αγωνιστικό απολίθωμα που σε τίποτε δεν θυμίζει την αλλοτινή μεγάλη ΑΕΚ. Παντού επικρατεί ένα ΧΑΟΣ και οι κύριοι υπεύθυνοι της κατάντιας κρύβονται και υπεκφεύγουν των ευθυνών τους. Άλλοι “φευγάτοι”, άλλοι “μισοφευγάτοι”, άλλοι πίσω από το παραβάν, άλλοι βολεμένοι στο υπαλληλικό τους καβούκι, τρώγονται μεταξύ τους, ενώ κάποιοι παίζουν, εσχάτως, περίεργα παιχνίδια στην πλάτη και το μέλλον της ΑΕΚ. Η τραγική αλήθεια είναι ότι οι «σωτήρες» του 2004 δεν άφησαν τίποτε όρθιο! Πρώην και νυν, όλοι τους είναι συνυπεύθυνοι για το σημερινό χάλι της ομάδας! ΟΛΟΙ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗ! Χρόνια πουλούσαν κάλπικες ελπίδες και παραμύθι. Άλλαζαν «φορεσιές» και «βιτρίνες», αλλά το αποτέλεσμα παρέμενε ένα και το αυτό. Ιδού λοιπόν τα έργα τους: Μία «ομάδα» μονίμως άτιτλη και κακομοίρικη, αποτελούμενη, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, από παιχτάκια της σειράς, από δανεικούς και από τουρίστες, ένα μίζερο συνονθύλευμα χωρίς στόχους κυριαρχίας, με “μπάτζετ” μικρομεσαίας επαρχιακής ομαδούλας, χωρίς γήπεδο, χωρίς φωνή και ισχύ στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, έχοντας σαν «προίκα» σοβαρότατα οικονομικά ελλείμματα και χρέη. Εν ολίγοις μια εικόνα πλήρους διάλυσης.

Και αντί (αφού στο κάτω-κάτω δεν βάζουν πεντάρα τσακιστή στην ομάδα) να σηκωθούν και να φύγουν μπας και η ΑΕΚ αναπνεύσει ελεύθερη, αντί να πληρώσουν όσα χρέη ή υποχρεώσεις δημιούργησαν στη διάρκεια της θητείας τους και να αποχωρήσουν, μήπως ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για μία υγιή διάδοχη λύση, που να μπορεί να βγάλει την ομάδα από το βαθύ αδιέξοδο, εντούτοις, ορισμένοι, άρχισαν καινούργια κόλπα. Κόλπα που αντικειμενικά οδηγούν σε μια ΝΕΑ ΟΜΗΡΙΑ την ταλαίπωρη ομάδα. Διότι μία ιδιότυπη ΟΜΗΡΙΑ είναι αυτό το τελευταίο "τερτίπι” με την «παραχώρηση» κάποιων μετοχών στην Ερασιτεχνική!!! Ο κόσμος, στις συζητήσεις μας ρωτά επίμονα κι είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε τα παρακάτω  ερωτήματα : « Τι “παραχωρούν” τελικά;;; Μήπως μετοχές υποθηκευμένες (όπως γράφεται στον Τύπο), ή μήπως χρέη, ελλείμματα, δάνεια;;; Τι τέλος πάντων;;; Δηλαδή, μετά τη δική τους αποτυχημένη διαχείριση, πάνε τώρα να ορίσουν “διαχειριστή”, στα συντρίμμια που άφησαν ξοπίσω τους, τη Μάνα ΑΕΚ;;; Πάνε να βγάλουν την ουρά τους απέξω, να τη βγάλουν “καθαρή” από ευθύνες και υποχρεώσεις, “σουτάροντας” τις δικές τους ευθύνες πάνω στην πλάτη του Ερασιτεχνικού Σωματείου;;; Άραγε το ποσοστό των μετοχών που “παραχωρείται” τι αντιπροσωπεύει στη σημερινή συγκυρία;;; Μήπως το ανάλογο… οικονομικό έλλειμμα-άνοιγμα που δημιούργησαν οι σωτήρες μας;;; Και το Σωματείο τι θα γίνει;;; Ο… ενδιάμεσος “απορροφητήρας” των κραδασμών των αντιθέσεων μεταξύ των διαφόρων τάσεων του 2004;;;  Τι πάει να επωμιστεί εντέλει η Ερασιτεχνική;;; Το σπουδαιότερο! Είπαν ότι η παραχώρηση γίνεται “υπό τον όρο να μην έχει δικαίωμα η Ερασιτεχνική να τις μεταβιβάσει αλλού”!!! Μήπως έτσι ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ, με πλάγιο τρόπο, κάθε ΣΟΒΑΡΟ ΝΕΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ;;; Με μια λέξη, μήπως πάμε για καινούργια ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ;;; ».

*Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ θα κάνει ΜΕΓΑΛΟ ΣΦΑΛΜΑ αν αποδεχθεί μια τέτοια πρόταση-παγίδα! Εμείς, ως ΠΕΙΡΑΤΈΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ - έχοντας και εκπροσώπηση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ερασιτεχνικής - ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ και θα ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ μια τέτοια μεθόδευση τόσο στα θεσμικά όργανα όσο και στις συνελεύσεις. Θα επανέλθουμε επί του θέματος…  


ΥΓ1:  ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ. H AEK χρειάζεται ΘΕΜΕΛΙΑΚΗ ΑΛΛΑΓΗ! Να τελειώνει μια και καλή το αποτυχημένο 2004 και να αναλάβει μια νέα ιδιοκτησία-διοίκηση με οικονομική ισχύ, που να επενδύσει σε παίχτες αξίας και σε γήπεδο, με τσαγανό απέναντι στο κατεστημένο και με ενότητα με τον κιτρινόμαυρο λαό. Τα υπόλοιπα είναι για τα πανηγύρια!!!

ΥΓ2: ΑΠΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ! Κανείς στο γήπεδο. Πάρτε χαμπάρι ότι μόνο όταν πάψουν να εισπράττουν λεφτά και παρουσία από τον κόσμο θα καταλάβουν ότι είναι πλέον ανεπιθύμητοι…   

ΥΓ3:  Κι ένα χαρούμενο νέο για την πειρατική φαμίλια : Ο αδερφός μας “Γουίλιαμ”- ένα από τα πιο παλιά, μάχιμα και δυνατά στελέχη του club μας - έγινε πατέρας. Κώστα και Σοφάκι να σας ζήσει ο γιος και σε εμάς το νέο μέλος στο… «Νηπιαγωγείο club»!  

ΥΓ4: 30 χρόνια από τα εγκαίνια της αξέχαστης ΣΚΕΠΑΣΤΗΣ!!! Το όνειρο περιμένει τη δικαίωσή του. ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!




                                  *Για την υπογραφή:
« Η Γενική Συνέλευση
     των ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ »