Κυριακή 7 Ιουνίου 2009

ΛΙΤΟΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ;


(*) Ήταν εβδομάδα πολλών και σημαντικών εξελίξεων! Εξελίξεις τις οποίες ο Σύνδεσμός μας παρακολουθεί πολύ προσεκτικά, όπως πάντα άλλωστε, ούτως ώστε να κρίνει και να τοποθετείται, ως συλλογικότητα, στα τεκταινόμενα που αφορούν την ομάδα μας.
    
(*) Κατ’ αρχάς θα ξεκινήσουμε από το αγωνιστικό κομμάτι αφού την Κυριακή που μας πέρασε ολοκληρώθηκε η φετινή σεζόν. Ο απολογισμός;;; Kάτι παραπάνω από τραγικός. Για 15η χρονιά η AEK έμεινε μακριά από το Πρωτάθλημα, χάθηκε και το Κύπελλο, ενώ δεν επιτεύχθηκε ούτε καν η πολυδιαφημισμένη έξοδος στο Τσάμπιονς Λίγκ. Επίσης στην Ευρωπαϊκή βαθμολογία κατρακυλήσαμε στην ταπεινωτική 84η θέση!!! Με λίγα λόγια πλήρη, παταγώδη αποτυχία! Δυστυχώς, όπως αποδείχθηκε, «εκ του αποτελέσματος», η ΑΕΚ έχει βαλτώσει, για τα καλά πια, στη μιζέρια και στη στασιμότητα, στριμωγμένη στη σκιά των ανταγωνιστών της. Χωρίς τίτλους, χωρίς μεγάλη ομάδα πρωταθλητισμού, χωρίς γήπεδο, αλλά και χωρίς «γενναία επενδυτική πολιτική αντεπίθεσης».

(*) Αυτή την τραγική, για την ΑΕΚ, πραγματικότητα, φαίνεται ότι δεν την αντιλαμβάνεται ή μάλλον καλύτερα δεν θέλει να την παραδεχθεί «η σωτήρια τάξη πραγμάτων του 2004». Διότι σε μία τέτοια περίπτωση θα ήταν σα να αποδέχεται τη δική της ανεπάρκεια που μας οδήγησε στη σημερινή χαοτική και αδιέξοδη κατάσταση. Αν όμως δεν ευθύνονται για τα χάλια της ομάδας όλοι όσοι την κυβερνούν τότε ποιος ευθύνεται;;; O παπάς της ενορίας;;; Έτσι λοιπόν, στον δικό τους διοικητικό απολογισμό, με αφορμή τη συμπλήρωση της περίφημης πενταετίας (που θα γινόμασταν και...Τσέλσι για να μην ξεχνιόμαστε), όχι μόνο δεν τόλμησαν να αναλάβουν τις προφανείς τους ευθύνες για την κατρακύλα της ΑΕΚ, αλλά τουναντίον κάλυψαν μαεστρικά την αποτυχημένη πολιτική του... τέως εκλεκτού τους και φυσικά και την αφεντιά τους, ενώ παράλληλα μας χόρτασαν και πάλι με ατέλειωτα ΑΝΕΞΟΔΑ λόγια άνευ ουσίας! Προσπάθησαν με επικοινωνιακά τρικ, διανθισμένα και με μπόλικη “κλάψα”, να ρετουσάρουν την κατάσταση, αλλά τα γεγονότα και η πραγματικότητα αντικειμενικά τους διαψεύδουν και τους εκθέτουν.  
Το παρελθόν λοιπόν δεν το ακούμπησαν. Όσο για το μέλλον διαγράφεται ζοφερό. Σύμφωνα με όσα ακούσαμε, καταλάβαμε ότι μάλλον και για την επόμενη χρονιά πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Συμπέρασμα: Προβλέπεται σφιχτή οικονομική πολιτική για την ΑΕΚ!!!! Που μεταφράζεται σε ΛΙΤΟΤΗΤΑ!!! Τύφλα να χουν οι...πολιτικοί που επί δεκαετίες μας λένε ότι είναι αναγκαίο να... σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι! Λες και μέχρι σήμερα μας είχαν απογειώσει και είπαν να κάνουν... και λίγο κράτει στο χουβαρντιλίκι!!! Δεν ανέφεραν καν ποιο θα είναι –συγκεκριμένα- το μπάτζετ των μεταγραφών! Αλλά εδώ που τα λέμε τι να πούνε κιόλας;;; Ότι εκ των πραγμάτων θα είμαστε σκάλες παρακάτω από τους ερυθροπράσινους;;; Ότι οι άλλοι πάνε στον πόλεμο με πυρηνικά κι εμείς με σφεντόνες;;; Ακούμε τον κόσμο της ΑΕΚ στις συζητήσεις του να αναρωτιέται: «πως είναι δυνατόν με τόσα χρήματα που εισέρευσαν όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα (όπου ο λαός, ο μέγας χορηγός, έδωσε τα πάντα) να μην έχουμε σήμερα... μαντήλι να κλάψουμε»;;; Αλήθεια ποιος, ποιοι και τι έφταιξε και φτάσαμε σε αδιέξοδο;;; Τσιμουδιά επ’ αυτού!!! Αλλά, ας μην είμαστε κι αχάριστοι εμείς οι ενωσίτες, κάναμε πέρσι τις καλύτερες μεταγραφές στην ιστορία της ΑΕΚ!!!!!!!!! Θα τρίζουν τα κόκαλα του θείου Λουκά και των υπολοίπων γιγάντων παραγόντων της ΑΕΚ που με θυσίες και κόπους προσέφεραν σε αυτή την ομάδα τίτλους, γήπεδα και διακρίσεις.
Βέβαια, τη σήμερον ημέρα, μπορεί να μην παίρνουμε Τίτλους, ούτε να φτιάξαμε το Γήπεδο, αλλά μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι... που δανειζόμαστε από τη Μόργκαν Στάνλει, που είμαστε «υγιείς» μιας και χρωστάμε, κατά τα λεγόμενα πάντα, μόνοοοοο καμιά 20αριά+ εκατομμύρια ή που οι σύγχρονοι «υπηρέτες της ΑΕΚ», όπως αυτοαποκαλούνται, αποτελούν την πεφωτισμένη ηγεσία μιας ομάδας που κάποτε μπορούσε να καυχιέται για πολλά, αλλά σήμερα δυστυχώς...    
Τι άλλο να πούμε:;; Είναι να γεμίσει κανείς τόμους ολόκληρους με τούτα τα απίστευτα και όμως αληθινά! Και πραγματικά μένει “στήλη άλατος” ακόμη και ο πιο μετριοπαθής φίλαθλος της ΑΕΚ με αυτά που ακούνε τα αφτιά του!

(*) Δεν μας είπαν μόνο...μια λεπτομέρεια!!! Αφού είμαστε στα δύσκολα και τάχα οι εποχές δεν σηκώνουν άλματα, τότε γιατί έκλεισαν την πόρτα 3 (ναι 3 !!!) φορές στο Δ. Μελισσανίδη;;; Γιατί κάποιοι μπλόκαραν, και μάλιστα επανειλημμένως, τις προτάσεις του τίγρη για την ενίσχυση της ΑΕΚ;;; Μία φορά το 2005 με το Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια (αλήθεια εκείνο το έρμο “το οδδυ” τι απέγινε, προχωράνε τα έργα;;;)!!! Τη δεύτερη φορά πέρυσι το καλοκαίρι, με την απόρριψη της δυναμικής επενδυτικής πρότασης των 70 εκατομμυρίων (αλλά αυτά μάλλον δεν τα είχαμε ανάγκη, διότι φαίνεται ήμασταν τίγκα στον παρά)!!! Και την ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ -πριν μερικές βδομάδες- όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ο ίδιος ο Μελισσανίδης!!!! Μάθαμε δηλαδή και για μία ΤΡΙΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ από την πλευρά του Προέδρου των Τίτλων που κι αυτή πήγε στο βρόντο!!! ΑΥΤΟ γιατί δεν μας το είπανε απευθείας στη συνέντευξη-ποταμό που έδωσαν;;; Ξαναρωτάμε: ΑΥΤΟ (ότι δηλαδή υπήρξε και ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΤΡΙΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ για την ενίσχυση της ΑΕΚ), γιατί δεν το ανέφεραν;;; Γιατί το απέκρυψαν;;; Δεν μας έλεγαν ότι όποιος θέλει να βοηθήσει την ΑΕΚ είναι ευπρόσδεκτος;;; Οι παλιότερες προτάσεις του Δ. Μελισσανίδη, για Γήπεδο στη ΝΦ, αλλά και κατόπιν οι πιο πρόσφατες, οι τωρινές, για ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, γιατί δεν έγιναν αποδεκτές από αυτούς που κρατούσαν τις τύχες της στα χέρια τους;;; Μήπως είναι αυτό που είπε ξεκάθαρα ο Μελισσανίδης στην τοποθέτησή του;;; Ότι δηλαδή η δική του πλευρά πιστεύει πως θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί γενναία η ΑΕΚ ώστε να διαπρέψει και να ξαναγίνει μεγάλη και ισχυρή (κι έτσι πρέπει), ενώ η άλλη πλευρά το αποφεύγει και αρκείται σε απλή «διαχείριση εσόδων» (τα είδαμε τα αποτελέσματά τους);;; Μήπως αυτή είναι και η ουσία και η σημαντική διαφορά στο πως αντιλαμβάνονται την ΑΕΚ και τις αναγκαιότητές της οι μεν και οι δε;;; Πως θα ανταγωνιστούμε το κοκκινοπράσινο κατεστημένο που εφορμά;;;
Πόσο πιο χαμηλές πτήσεις θα ακολουθήσουμε;;;

(*) Το κυρίαρχο ερώτημα για τον κόσμο της ΑΕΚ είναι τι συνέφερε την ίδια την ομάδα : Οι γενναίες επενδυτικές προτάσεις του Μελισσανίδη ή μήπως η πολιτική λιτότητας των νυν;;; Να καταλάβουμε εντέλει ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΕΚ και ΤΙ ΟΧΙ και γιατί κλείνoνται πόρτες σε προτάσεις. Στο κάτω-κάτω να γνωρίζουμε αν η ΑΕΚ και το συμφέρον της είναι υπεράνω όλων ή όχι! Διότι πολύ για “προσωπολατρίες” ακούμε από τα συνήθη παπαγαλάκια αλλά τα τελευταία χρονάκια κάποια μοδάτα “πρόσωπα” μπήκαν πάνω και από την ίδια την ΑΕΚ και την ιστορία της!   
Και στην τελική αν δεν μπορούν οι εκάστοτε ιθύνοντες να κάνουν την ΑΕΚ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, ποιος ο λόγος να κοσμούν καρέκλες;;; Αν δεν μπορούν (ή δε θέλουν;) να επενδύσουν γενναία και στο βαθμό που απαιτεί το μέγεθος της ΑΕΚ, η οποία οφείλει ΠΑΝΤΑ να ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ, τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης του όποιου διοικητικού σχήματος;;; Γιατί να παραμένει η ΑΕΚ σε μια ιδιόμορφη χρόνια “ομηρία λιτότητας” και να μαραζώνει ;;; Ποιον εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση;;;
Αυτά προς το παρόν και θα επανέλθουμε και πάλι βάση των εξελίξεων...

ΑΧ ΡΕ ΑΕΚ, ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ !      


       
ΥΓ1: Συγχαρητήρια στα παιδιά του Χάντμπολ της Α.Ε.Κ. για την κατάκτηση του Κυπέλλου. Αντιπροσωπεία των Πειρατών του Ονείρου ταξίδεψε το διήμερο στις Σέρρες προσθέτοντας και τη δική μας παρουσία στην προσπάθεια του τμήματος. Ταυτόχρονα ενισχύσαμε και από την πλευρά μας οικονομικά, στο μέτρο των δυνάμεών μας, τους αθλητές. Μπράβο μάγκες και ευχόμαστε του χρόνου και Πρωταθλητές.

ΥΓ2: Χαμός!!! Και η τρίτη (!) έκδοση της φανταστικής καλοκαιρινής μπλούζας των Πειρατών του Ονείρου -που έχει σαν θέμα το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια- έγινε ανάρπαστη. Το πόσο συγκινεί και εμπνέει κάθε γνήσιο ΑΕΚτζή η υπόθεση του αλησμόνητου γηπέδου μας στην προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Εξάλλου τίποτε δεν πρέπει να ξεχνιέται από όσα αξίζει να θυμόμαστε! Από χθες κυκλοφόρησε και η τέταρτη παρτίδα αυτής της πραγματικά πρωτότυπης μπλούζας με τη Νέα Φιλαδέλφεια  και ήδη διατίθεται σε Αθήνα, Επαρχία και Κύπρο. Η τιμή της είναι εξαιρετική (μόλις 12 ευρώ) και για να την αποκτήσετε επικοινωνείτε άμεσα με το τηλ. 693 6347831 (Χούλιο).

ΥΓ3: Δημήτρη (Θεσσαλονίκη) ευχαριστούμε για τα μπλουζάκια. Μιχάλη επίσης.

ΥΓ4: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και πουθενά αλλού! Επαναλαμβάνουμε: ...ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!

ΥΓ5: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ! 



                         *Για την υπογραφή:
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”