Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΡΕΕΕ...!!!
Όλοι κάτι έχουμε να πούμε, κάτι να θυμηθούμε από ΕΚΕΙ ! Και η παραμικρή γωνιά στα τιμημένα χώματα της Προσφυγομάνας Νέας Φιλαδέλφειας έχει ψυχή, έχει φωνή  και  ψιθυρίζει,  στον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και συνολικά σε όλους μας, την μοναδική ιστορία της Αθάνατης Προσφυγιάς, τον πόνο αλλά και το μεγαλείο των κατατρεγμένων παππούδων και πατεράδων μας που πέρασαν τους δρόμους της φωτιάς, της φρίκης των πολέμων και της πίκρας του ξεριζωμού - και οι οποίοι όχι μόνο δεν λύγισαν, μα αντίθετα βρήκαν τη δύναμη και τις ατσάλινες αντοχές για ν’ αρχίσουν και πάλι από το μηδέν, καταφέρνοντας να ξαναχτίσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους! Κι ας υπήρχαν και ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ που μας αντιμετώπιζαν «σαν ξένους» και «ανεπιθύμητους»! Όμως οι Πρόσφυγες Προγονοί μας με παλικαριά, θάρρος και «ψυχή βαθιά» μετέτρεψαν τον Πόνο σε Θέληση και την Καταστροφή σε Δημιουργία για να εξελιχθούν στο πιο δραστήριο και αξιοζήλευτο κομμάτι της κοινωνικής ζωής της χώρας. Και μέσα στα τόσα κατορθώματά τους  και το πιο διαχρονικό: H  δημιουργία της αγαπημένης μας  Α.Ε.Κ -της Μάνας όλων των Προσφύγων- και του Σπιτιού της στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα συμβολίζει για πάντα τις καταβολές και την ακαταμάχητη ψυχοσύνθεση της Περήφανης Προσφυγιάς!

Εμείς, οι νεότερες γενιές, ακολουθώντας τα βήματα των Προσφύγων Προγόνων μας και της αειθαλούς ιστορίας μας, θα παλέψουμε για ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ! Γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό που αποτελεί επιθυμία και απαίτηση σύσσωμου  του  ενωσίτικου  λαού! Δεν θα γευτούμε ξανά την πίκρα του ξεριζωμού,  όπως θα επιθυμούσαν κάποιοι «εφήμεροι», από «διάφορες πλευρές», οι οποίοι προσπάθησαν και προσπαθούν λυσσαλέα να αναγκάσουν τον κόσμο της Προσφυγικής Α.Ε.Κ να ξεχάσει την μαγική ατμόσφαιρα της Νέας Φιλαδέλφειας και όσα αυτή συμβολίζει. Δηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε, για μια ακόμη φορά και προς πάσα κατεύθυνση, το ΞΕΚΑΘΑΡΟ και  ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ αίτημά μας για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  της Α.Ε.Κ στο φυσικό και ιστορικό της Σπίτι! 

Ας το πάρουν άπαντες χαμπάρι: Ο Λαός της ένδοξης Προσφυγικής ΑΕΚ δεν θα σταματήσει το δίκαιο μακρόχρονο αγώνα του μέχρι τη μέρα που οι θύρες του Ναού θα ξανανοίξουν  ένα κυριακάτικο μεσημέρι, ξαναζωντανεύοντας στην αγαπημένη μας γειτονιά όλη αυτή τη μαγική ΙΣΤΟΡΙΑ που λέγεται  Α.Ε.Κ.!!!


-ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
-ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΘΑΚΗ!!!


Για την υπογραφή:
«ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»