Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΕΚΤΟΣ ΑΝ…


Η χειρότερη «ΑΕΚ» στην 88χρονη ιστορία της! Ταπεινωμένη στο έπακρο, τελευταία στο βαθμολογικό πίνακα και διαλυμένη σε όλα μα όλα τα επίπεδα. Ένα σκελετωμένο φάντασμα στη θέση της αλλοτινής κραταιάς ομάδας που κάποτε έκανε περήφανους εκατομμύρια ανθρώπους. Πραγματικά αδυνατεί κανείς να βρει λόγια για να περιγράψει τη χαώδη κατάσταση που βιώνει η ομάδα της προσφυγιάς που αιχμάλωτη στις αλυσίδες του αμαρτωλού 2004 κατρακύλησε στην απόλυτη απαξίωση και τον εξευτελισμό. Θα τρίζουν τα κόκκαλα των ηρωικών προσφύγων ιδρυτών της ΑΕΚ, θα στοιχειώσουν ο Σπανούδης, ο Μπάρλος και όλα εκείνα τα ενωσίτικα παλικάρια που μόχθησαν για να καμαρώνει ο δικέφαλος αετός περήφανος και τροπαιούχος. Ελάχιστοι όμως, πλέον, δείχνουν να θυμούνται, να συγκινούνται και να ντρέπονται γι’ αυτό το ανήκουστο κατάντημα της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. Δείγμα και αυτό ενός σάπιου παρόντος… 
Χρόνια προειδοποιούσαμε, σαν «Πειρατές του Ονείρου», για το που οδηγείται η κατάσταση με όλους αυτούς τους (……αχαρακτήριστους) που έμπλεξε η ομάδα. Φωνάζαμε, καταγγέλλαμε, αγωνιζόμασταν, προσπαθώντας να σημάνουμε συναγερμό στις κοιμώμενες ενωσίτικες συνειδήσεις που είχαν παραδοθεί αμαχητί στη νάρκη της τάξης πραγμάτων του τέως πολυδιαφημισμένου ψευτοσωτήρα και της παρεούλας του. Η κατεστημένη κλίκα που κατέτρωγε επιμελώς τις σάρκες της ΑΕΚ, μας βάφτισε τότε υπονομευτές και δολιοφθορείς της ομάδας, μας μαχαίρωσαν πισώπλατα, προσπάθησαν με πρόστυχο τρόπο να μας κλείσουν το στόμα, μα εμείς δε λυγίσαμε. Βγήκαμε στα χαρακώματα και συνεχίσαμε τον αγώνα γιατί είχαμε σύμμαχο το δίκιο, μαχόμενοι για την απελευθέρωση της ΑΕΚ από αυτό το ελεεινό καταστροφικό καθεστώς που κάθε μέρα όλο και περισσότερο μακέλευε την ομάδα που λατρεύαμε. Ώσπου ήρθαν τα δίσεκτα τα χρόνια και για να λάμψει η αλήθεια και να φανεί τι, πως και ποιοι. Δε διεκδικούμε εύσημα δικαίωσης, μακάρι να είχαμε διαψευστεί αλλά….
Σήμερα, φτάσαμε στο «μη παρέκει». Πολλοί αναρωτιούνται, ίσως κατόπιν εορτής, τι κάνουμε τώρα. Οι απαντήσεις δεν είναι εύκολες, όμως είναι σίγουρα αναγκαίες, αν θέλουμε πραγματικά να αντιστρέψουμε την πορεία προς τον όλεθρο. Εμείς, ως club, εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι ο μόνος δρόμος που μπορεί να μας βγάλει από τα βαθιά τραγικά αδιέξοδα είναι να ξεσηκωθούμε, σα λαός, διεκδικώντας πραγματική κάθαρση και απόδοση δικαιοσύνης στην ΑΕΚ. Να πληρώσουν επιτέλους ΟΛΟΙ οι υπαίτιοι. Είδαμε αυτές τις μέρες και το γνωστό και μη εξαιρετέο παλιό παράγοντα του ενάρετου 2004 και κατοπινό σωτήρα του Πανιωνίου, να μας πουλάει… «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» με τις επιλεκτικές- ως προς τους χρόνους και τα πρόσωπα- κινήσεις του. Εντάξει, καταλάβαμε ότι η περίοδος «2004-2008» κάνει «τζιζ» και δεν ακουμπιέται. Αλλά «ξέχασε» να μας πει από πότε και από ποιους συστήθηκε η Εmpire, «παρέλειψε» να κάνει αναφορά στο σκανδαλώδη διαχειριστικό έλεγχο της θητείας του τέως, έκανε «μόκο» για εκείνα τα χαμένα λογιστικά βιβλία των πιο χρυσοφόρων χρήσεων της ΑΕΚ και φυσικά δεν «έβγαλε άχνα» για τα εκατομμύρια επί εκατομμυρίων που διέθεσε ο λαός της ΑΕΚ και που καθώς φαίνεται τα πήραν και τα σήκωσαν… τα μελτέμια του 2004. Και η κωμωδία έχει βέβαια τα όριά της, εκτός αν, παρεμπιπτόντως, συγκινηθεί κανένας εισαγγελέας. Αμήν!
            

                                                         *Για την υπογραφή :
Η Γενική Συνέλευση
των «Πειρατών του Ονείρου»