Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

TO ΑΙΣΧΟΣ… MADE IN 2004”!!!




Το παρακάτω κείμενο αποτελεί Ομόφωνη Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των “Πειρατών του Ονείρου” πάνω στα τελευταία δραματικά τεκταινόμενα στην Ομάδα :

«Έφριξε και αηδίασε ο Κόσμος της Α.Ε.Κ με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του λεγόμενου “διαχειριστικού ελέγχου” που διεξήγαγε ιδιωτική εταιρία μετά από παραγγελία της ΠΑΕ. Ένας έλεγχος “μισός και μεσοβέζικος”- σταγόνα στον ωκεανό της αδιαφάνειας, αλλά και αρκετά αποκαλυπτικός σε πολλά σημεία του!!! Και μόνο τους τίτλους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης να παραθέσουμε, είναι αρκετοί για να περιγράψουν “το όργιο” που συντελέστηκε στην πλάτη της δύσμοιρης ΑΕΚ με ευθύνη κάποιων που επαγγέλονταν τους “σωτήρες”, ενταφιάζοντας κάτω από τα συντρίμμια της ελεεινής πολιτικής τους τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού που -δυστυχώς- τους εμπιστεύτηκε!!! Kαι τι δεν ακούσαμε και τι δεν γράφτηκε για τα έργα και τις ημέρες του καταστροφικού “2004” και των “αρχιμαστόρων” του!!! Από πού πραγματικά να πρωτοξεκινήσει κανείς! Πηχυαίοι τίτλοι όπως: “ Πόρισμα-Σόκ”, “Φάγανε, φάγανε, φάγανε”, “Σημεία και τέρατα”, “Σόδομα και Γόμορα”, “Απίστευτο σκάνδαλο”, “Έλεγχος… εκτός ελέγχου”, “Καταχρεωμένη ξανά η ΑΕΚ”, “Δεν χωράει ΑΕΚτζήδικος νους τι έχει γίνει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια”, “Αθλητική Ένωση Κονόμας” και πάρα πολλά άλλα ακόμη συγκλονιστικά, δίπλα πάντα από πρωτοσέλιδες φωτογραφίες του “τέως”! Παράλληλα, βγήκαν στο φως εκατοντάδες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ο Τύπος, με βάση την έκθεση των ορκωτών λογιστών, έκανε λόγο για…. “εξαφανισμένα λογιστικά βιβλία δύο ετών”!!!! (ποιος τα χαντάκωσε, οεο;;;), για “τεράστιες δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ χωρίς παραστατικά”, για “αποικιοκρατικές συμφωνίες”, για “συμβόλαια με παίχτες-φαντάσματα που ποτέ δεν ήρθαν στην ΑΕΚ”, για “δοσοληψίες με μάνατζερ και εταιρίες με έδρες το Περού και τις Παρθένες Νήσους”, για “εξωφρενικές υπερκοστολογήσεις εν μια νυκτί”, για “προκλητικές αμοιβές- μαμούθ συγκεκριμένων προσώπων που κατείχαν πόστα στην ΑΕΚ”, για “την Empire που αντί να πληρώνει στην ΠΑΕ, εντούτοις την πλήρωσε η ΠΑΕ”, για “απίθανους λογαριασμούς 1.000.000 ευρώ σε κινητά τηλέφωνα” (για… καφέδες πόσα;;;), για “συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις και όχι μέσω διαγωνισμών” και πλήθος άλλων περίεργων ή αδιευκρίνιστων συναλλαγών που αν αναλύονταν όλες θα χρειάζονταν όχι 120 σελίδες αλλά…120 τόμοι!!

Εδώ να υπογραμμίσουμε κάτι πολύ σημαντικό! Όσα βγήκαν στη φόρα αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και αυτό διότι στο συγκεκριμένο πόρισμα γίνεται αναφορά σε ορισμένα μόνο “συμβάντα”, καθώς, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι ορκωτοί λογιστές, ΔΕΝ τους παραδόθηκαν ΟΛΑ τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία, ούτως ώστε να ασκήσουν ολοκληρωμένο και όχι αποσπασματικό έλεγχο. Απουσιάζουν, για παράδειγμα, τα βιβλία που αναφέρονται στις χρήσεις 2005 και 2006, δηλαδή όσον αφορά τις λεγόμενες “δύο πρώτες χρυσές χρονιές”, όπου, ως γνωστόν, τα χρηματικά ποσά που εισέρρευσαν τότε στην ομάδα ήταν τεράστια. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να… κάνουν τον κόπο να επιστρέψουν τα άφαντα βιβλία (φέρτε τα πίσω ρεεεεε) για να δει ο κόσμος πόσο μακριά πήγε αυτό “το πάρτι”!!!   

Δεν θα πούμε άλλα επ’ αυτών. Εξάλλου ο κόσμος της ΑΕΚ έχει μάτια και βλέπει και κανείς πλέον δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει όπως συστηματικά συνέβαινε τόσα χρόνια Το αποτέλεσμα μετράει και αυτό λέει πως η ΑΕΚ, μετά και το ευεργετικό “Άρθρο 44”, βρίσκεται ξανά στο καναβάτσο με ευθύνη όλων όσων την κουμαντάρουν τούτα τα χρόνια, είτε σαν “μπροστινοί”, είτε “πίσω από το παραβάν”! Η ευθύνη για τα νέα αδιέξοδα τους βαραίνει όλους! Kαι όλοι μαζί, αλλά και καθείς στο μέτρο των ευθυνών του, θα πρέπει… επιτέλους “να αποδώσουν λογαριασμό” στην πολύπαθη ΑΕΚ και τον προδομένο Λαό της!!!
      

ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ !

 Θα περάσουμε στην ουσία. Όπως έχουμε πει κατ΄ επανάληψη, δεν αρκεί μόνο η διαπίστωση των όποιων σκανδαλωδών γεγονότων, αλλά χρειάζεται και η ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ, όπου αναλογούν, όπως και Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ από αυτούς που τις δημιούργησαν.

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο καθένας μας εισπράττει, από τον αγανακτισμένο κόσμο μας, το εξής μήνυμα : “Ο Λαός της ΑΕΚ απαιτεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΑΕΚ. Η Πολιτεία να επέμβει άμεσα με τα αρμόδια όργανά της!” Οι ορκωτοί λογιστές της ιδιωτικής εταιρίας δεν μπορούν και δεν έχουν τη δυνατότητα να απαιτήσουν τίποτε παραπάνω, διότι αναλύουν και ελέγχουν μόνο ότι τους δίδεται. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν τους δόθηκαν όλα! ΟΜΩΣ, απέναντι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους, δεν περνάνε κουτοπόνηρες αρνήσεις ούτε τρικάκια με κρυμμένα ή καταχωνιασμένα ντοκουμέντα! Η Πολιτεία μπορεί και οφείλει να κάνει “φύλλο και φτερό” τα πάντα εκεί μέσα!!! Να μην μείνει τίποτε στην αφάνεια! Ο Λαός της ΑΕΚ, που αυτά τα χρόνια αποτέλεσε τον κύριο χρηματοδότη της ομάδας, δικαιούται να μάθει ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ!!!

Η Α.Ε.Κ που αποτελεί την αγάπη και το πάθος εκατομμυρίων πολιτών δεν φταίει σε τίποτε. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει ακόμη πιο μακριά! Εκφράζει Λαό, Ιστορία, Συμβολισμούς! Δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί αντικείμενο χυδαίας εκμετάλλευσης από κανέναν. Ο κόσμος της ΑΕΚ απαιτεί από το Κράτος να επέμβει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ! ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ Η ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ! ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ!

Και αν, εντέλει, προκύψει ότι κάποιος ή κάποιοι έβλαψαν την Ομάδα να αποκαταστήσουν τη ζημιά από την προσωπική τους περιουσία! Φτάνει πια με τη συγκάλυψη σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί σε τούτο τον τόπο μια ζωή εμείς σαν φορολογούμενος Λαός να πληρώνουμε “τα σπασμένα” από το υστέρημά μας, από το μεροκάματο, από τη σύνταξη, από το αίμα μας και ορισμένοι άλλοι “να τη βγάζουν λάδι”!  
  
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!


ΥΓ1: Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ οφείλει, ως θεματοφύλακας των συμφερόντων της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και σαν κάτοχος του 10%, να αιτηθεί από την Πολιτεία έλεγχο στην ΑΕΚ και απόδοση ευθυνών!

YΓ2: Επίσης, ο κόσμος της ΑΕΚ, οι σύνδεσμοι, το οργανωμένο οπαδικό κίνημα, οι ανένταχτοι, οι μικρομέτοχοι, οι παλαίμαχοι, οι ιστορικές προσωπικότητες του χώρου, όλοι ανεξαιρέτως οι ενωσίτες, θα πρέπει να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν από την Πολιτεία όλα όσα προαναφέρθηκαν. Η ΑΕΚ έφτασε στο χείλος της καταστροφής και κανείς δεν δικαιούται πια να μένει σιωπηλός. Επιτέλους τέρμα στο τέλμα της απάθειας!

ΥΓ3: Δεν μπορεί κανείς να μας πείσει ότι τάχα οι υπόλοιποι της παρεούλας “δεν γνώριζαν”, “δεν ήξεραν”, “δεν είδαν και δεν άκουσαν” και άλλα τέτοια ευτράπελα! Γι’ αυτό και το σύνθημα του Συλλαλητηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας (“ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ”) παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ!

ΥΓ4: Ήρθε η ώρα που όλα φάνηκαν. Τόσα χρόνια οι “Πειρατές του Ονείρου” δίναμε τη μάχη για την ΑΕΚ μόνοι ή σχεδόν μόνοι μας. Και μας έστηναν στο απόσπασμα της αδικίας όταν κοντράραμε τα μεγάλα συμφέροντα. Αλλά… ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΑΤΗΡ”!

ΥΓ5: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ! »


*Για την υπογραφή :
Η Γενική Συνέλευση
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”