Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ…



Το σημερινό μας κείμενο αποτελεί απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των “Πειρατών του Ονείρου” μετά από διεξοδική συζήτηση γύρω από τις καταιγιστικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα.

« Συνάμα με την αγωνιστική κατρακύλα, την αποδόμηση και τον ολοκληρωτικό ξεπεσμό της αγαπημένης μας ΑΕΚ (απώλειες βασικών παικτών - 15 βαθμοί απόσταση από την κορυφή - 17 χρόνια δίχως Πρωτάθλημα!), ανακύπτουν επιπλέον σοβαρά ζητήματα που αφορούν ακόμη και την ίδια την ύπαρξη της ομάδας.

Αρχικά, βγήκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση με τις σοβαρότατες καταγγελίες των μικρο-μετόχων που παρέστησαν στη Γ.Σ. της ΠΑΕ. Εκεί έγιναν τρομερές αναφορές, όπως για τις συνολικές υπέρογκες υποχρεώσεις της ΠΑΕ (60 και πλέον εκατομμύρια), για τις σωρευμένες ζημίες (42 εκατομμύρια συνολικά, με 18 εκατομμύρια μόνο σε μία χρήση!) - που πλέον (μετά από 6 χρόνια “σωτηρίας”) έχουν αγγίξει… ύψη Έβερεστ με “ορατό τον κίνδυνο ανακλήσεως της αδείας συστάσεως και επιβίωσης της Π.Α.Ε”! Επιπλέον, σύμφωνα με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα για διάφορους “αδιευκρίνιστους” λογαριασμούς, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις για μία ιδιωτική εταιρία (βλ.Empire) που, όπως καταγγέλθηκε από τους μικρομετόχους, εκμεταλλεύονταν επί χρόνια το σήμα της Α.Ε.Κ, όχι προς όφελος της ομάδας, αλλά προς όφελος των μετόχων της εν λόγω εταιρίας, οι οποίοι ταυτίζονταν με αυτούς της ΠΑΕ2004! Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι, κατά δήλωση του Σ. Αδαμίδη, ουδέν ποσό εισέπραξε η Π.Α.Ε. AEK από την εταιρεία αυτή! Σοβαρά ζητήματα τέθηκαν και σε σχέση με τα πολυθρύλητα ενέχυρα και τις υποθήκες, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επίδειξη κάποιων... δακτυλογραφημένων σελίδων… αντί του επίσημου βιβλίου-μετοχολογίου, αλλά και πλήθος άλλων ανατριχιαστικών λεπτομερειών, εκ μέρους των μικρο-μετόχων, οι οποίοι μάλιστα απείλησαν με μαζικές μηνύσεις για τα όσα συνέβησαν στην πολύπαθη ΑΕΚ.  

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπομπή “Αθέατος κόσμος” του Κ. Χαρδαβέλα, όπου και εκεί έγινε κυριολεκτικά το… σώσε, με σφοδρές καταγγελίες! Δεν θα πούμε τίποτε παραπάνω από αυτά που παρακολούθησαν όλοι οι τηλεθεατές στην εν λόγω εκπομπή… υπό τη μορφή τίτλων! Σταχυολογούμε ορισμένους εξ’ αυτών: “ Έστησαν επιχείρηση πάνω από το πτώμα της ΑΕΚ” – “Ποιοι έκαναν μπίζνες με την ιστορία της ΑΕΚ” – “Καταχρεωμένη και πάλι η ΑΕΚ μετά το ευεργετικό άρθρο 44” – “Ποιοι κρύβουν τη σύμβαση της Empire” – “ Έχουν ράψει πολλοί παλτά από την ΑΕΚ” – “Εμπόριο με τον ιστορικό Δικέφαλο” – “Σημεία και τέρατα αναμένονται από τον διαχειριστικό έλεγχο” κλπ, κλπ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η συνέντευξη του εκ των μεγαλομετόχων Π. Παππά. Ασφαλώς δεν έχουμε τίποτε προσωπικό με τον κ. Παππά ή τον “κάθε Παππά”, αλλά με την πολιτική που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται στην ΑΕΚ με συνέπεια αυτή να έχει οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση. Ανάμεσα στα λεγόμενα ξεχωρίσαμε και τα εξής : Ότι, ο κ. Παππάς, αν και τυγχάνει ένας εκ των επικεφαλών της ιστορικής ΑΕΚ, χαρακτήρισε “μάλλον βλακεία” την ενασχόλησή του, παραδέχτηκε “ναι, είµαστε και διαχειριστές”, δήλωσε ότι “η ΑΕΚ έχει και πρόεδρο και ΔΣ... αλλά χρήματα δεν έχει”, ενώ παράλληλα αποδέχτηκε ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί οικονομικά τους αντιπάλους της ΑΕΚ (βλ. Μαρινάκη)!!! Είπε επίσης, σχετικά με το περιβόητο προπονητικό κέντρο, πως “μπορούσε να γίνει με το 40% των χρημάτων που επενδύθηκαν” και ότι “αγόρασε ο κ. Νοτιάς με την προτροπή της διοίκησης του Νίκου Θανόπουλου ένα πανάκριβο οικόπεδο….”!!! Χαρακτήρισε τον τέως ποδοσφαιριστή-πρόεδρο “ξεροκέφαλο” και πως “κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα υπήρχε μεγάλη σπατάλη στη διαχείριση”,  ενώ επιπλέον έκανε λόγο και για… “υπαλληλικές λαθροχειρίες και υπερχρεώσεις συνεργατών που ήταν στην ηµερήσια διάταξη, είτε στα εισιτήρια του γηπέδου είτε στα εισιτήρια τα αεροπορικά, στα ενοίκια των σπιτιών, στη φύλαξη των γηπέδων και ποιος ξέρει πού αλλού”!!!!!!!! Κατόπιν απευθύνθηκε “στους εύπορους ΑΕΚτζήδες να συνδράμουν”, αλλά δεν ακούσαμε, από ένα τόσο σημαίνων στέλεχος της “ομάδας του 2004”, γιατί η ΠΑΕ τους, έκλεισε τρεις φορές κατάμουτρα την πόρτα στον πρόεδρο των τίτλων Δ. Μελισσανίδη όταν αυτός έκανε γενναίες προτάσεις για από κοινού επενδύσεις στην ομάδα. Στο τέλος έσκασε και… η βόμβα με… το πατροπαράδοτο κάλεσμα στον κόσμο, στο σημείο όπου λέει πως : “ίσως πλησιάζει πλέον η ώρα που ο κόσµος της κάθε οµάδας θα πρέπει να κληθεί να συµµετάσχει στο μέλλον της οικονομικά και διοικητικά” και ότι “θα μπορούσε να μπει σαν μέτοχος ο κόσμος της ΑΕΚ… Δέχομαι να δώσω τις μετοχές μου χωρίς να πάρω δεκάρα. Ας τις πάρει ο κόσμος δίνοντας το όποιο αντίτιμο θα οριστεί από την ΑΕΚ.”!!!!! Φαίνεται πως μια ζωή στα δύσκολα καλείται το κορόιδο ο κόσμος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά! Όσο και αν σας φανεί παράξενο συμφωνούμε και σε κάτι με τον κ. Παππά. Στην φράση του : “….σιχάθηκα. Η αποχή μου είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία”!!! Πράγματι κ. Παππά, έτσι νιώθουν χιλιάδες Ενωσίτες!

Αλήθεια, ρωτάμε τώρα εμείς, που βέβαια αρκετά από όσα ακούγονται σήμερα τα λέγαμε καιρό πριν, έχοντας υποστεί και άδικες διώξεις από τον “τέως” εξαιτίας της τόλμης μας να μιλάμε μέσα στις τότε συνθήκες της ένοχης σιωπής! Λοιπόν : Τόσα χρόνια ο κόσμος της ΑΕΚ δεν έδωσε αμύθητα ποσά για την ομάδα;;; Δεν αγόραζε… καραβιές ολόκληρες τα διαρκείας, τα εισιτήρια, πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών, κλπ, κλπ, προσφέροντας και το αίμα της καρδιά του;;; Οι πάντες ερωτούν : “Τι απέγιναν αυτές οι θυσίες;;; Που πήγαν τα λεφτά του κόσμου της ΑΕΚ”;;; Πως φτάσαμε πάλι στα σημερινά χάλια και πότε θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της κατρακύλας;;;”!!! Αλήθεια τι άλλο ζητούν οι ιθύνοντες από τον κόσμο;;; Ποια ευθύνη καλείται να αναλάβει σήμερα ο λαός της ΑΕΚ;;; Τα χρέη, τις υπέρογκες υποχρεώσεις και τις ζημίες, που δημιούργησε η ενάρετος “τάξη πραγμάτων του 2004”;;; Ε, όχι! Ο κόσμος της ΑΕΚ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ! Ας αναλάβουν… την αποκατάσταση, όποιοι ευθύνονται για τα δεινά και όχι ο κοσμάκης που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης μοχθεί και υπoφέρει για να τα βγάλει πέρα. Και επιτέλους στην Ελλάδα (και στην ΑΕΚ) ας πληρώσουν τα σπασμένα οι υπεύθυνοι και όχι τα συνήθη κορόιδα!      

Να υπενθυμίσουμε ότι εμείς, ως “Πειρατές του Ονείρου”, έχουμε πει από παλιότερα, ότι στην ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί ο Διαχειριστικός Έλεγχος από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα του Κράτους και όχι από ιδιωτικές εταιρίες που επιλέγουν οι ίδιοι οι «ελεγχόμενοι». Μάλιστα ζητήσαμε και από την Ερασιτεχνική, ως κάτοχο του 10%, να το απαιτήσει από την Πολιτεία, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Ακόμη και τώρα, όμως, διεκδικούμε την παρέμβαση του Κράτους για την πλήρη διαφάνεια της υπόθεσης, ώστε αν διαπιστωθούν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, να αποδοθούν πλήρως και σε περίπτωση που η ΑΕΚ ζημιώθηκε ή βλάφτηκε από κάποιους, αυτοί να αναγκαστούν να αποκαταστήσουν τις ζημίες από την προσωπική τους περιουσία!!!
        
Ας πάρουν χαμπάρι όλοι ότι ο κόσμος της ΑΕΚ απαιτεί πλέον να χυθεί άπλετο φως “εντός των τειχών”. Επιτέλους, ζητείται διέξοδος από το σκοτεινό τούνελ που μας οδήγησαν κάποιοι “σωτήρες” του 2004. 


ΥΓ1: AΠΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ!  

YΓ2: Το σύνθημα του συλλαλητηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ: “ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ”!!!

ΥΓ3: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΥΓ4: Αδερφέ, είναι ύψιστες αξίες η αλληλεγγύη και η μάχη κατά του άδικου. Και απέδειξες ότι τιμάς και τις δύο αυτές αδιαπραγμάτευτες αρχές.

ΥΓ5: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ! »


*Για την υπογραφή :
Η Γενική Συνέλευση
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”