Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

«ΜΑΓΟΙ» ή... «ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ» ;



Τελικά μάλλον δεν πρέπει να υπάρχουν «μάγοι» και «μαγικά ραβδάκια» όσο και αν θέλουν να μας πείσουν για κάτι τέτοιο οι πάσης φύσης παραμυθάδες που κατοικοεδρεύουν στην κιτρινόμαυρη πολιτεία. Οι εμφανίσεις τόσο με την αντιπαθητική συνοικιακή ομαδούλα της Νέας Σμύρνης, όπως και με την Άντερλεχτ, ανέδειξαν -για μια ακόμη φορά- αρκετές πικρές αλήθειες. Με κυριότερη, την διαπίστωση ότι η ομάδα δεν καταφέρνει να αναρριχηθεί στην κορυφή κι αυτό εξαιτίας της ίδιας της ανεπάρκειά της. Δεν χρειάζεται να αποκρύπτουμε την αλήθεια, δεν ωφελεί σε τίποτε. Αντίθετα, μια κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη όταν επιχειρείται να ωραιοποιηθεί τεχνητά, σπρώχνοντας και κρύβοντας κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα. Όπως θα θυμάστε και από τις προηγούμενες «Πειρατικές Αιχμές» ακόμη και μέσα στο κλίμα της κατευθυνόμενης χαζοχαρούμενης ευφορίας εμείς επιμέναμε να λέμε τα πράγματα ως έχουν.

Εδώ, σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να ανοίξουμε μια αναγκαία παρένθεση. Τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ, ανάμεσα σε όλα τα παράδοξα, συμβαίνει και το εξής : Μας πουλάνε φτηνή «αεκοφροσύνη» όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι ή συνυπεύθυνοι για την κατρακύλα της ΑΕΚ!!! Σε καμία άλλη εποχή, όσο «πέτρινη» και αν ήταν, δεν θυμόμαστε, σε τέτοια έκταση, αυτό το γελοίο φαινόμενο. Ενοχλείσαι π.χ. με τα κακώς κείμενα στην ομάδα;;; Σε χρόνο “dt” βαφτίζεσαι… «υπονομευτής»! Διεκδικείς την αναγκαιότητα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια;;; Είσαι «παρωχημένος»! Διαμαρτύρεσαι για τα αγωνιστικά χάλια και τον ξεπεσμό της αλλοτινής μεγάλης ΑΕΚ;;; Αμέσως σου προσάπτουν την κατηγορία του «ελλειμματικού φιλάθλου»!!! Και το πιο εξοργιστικό είναι από που προέρχονται όλα αυτά : Είτε από κάποιους διοικητικούς «κύκλους» της συμφοράς με αποτυχημένη πολιτική, είτε από κάτι αστείους τύπους που πουλάνε εκδούλευση με το αζημίωτο, ή από κάποιους «νεομοδάτους» (φρούτο των καιρών και τούτοι) που φαντασιώνονται ότι η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως είναι περιοδεύον θίασος που απλά προσφέρει περιστασιακή τέρψιν στους θεατάς!!! Κλείνουμε αυτή την σύντομη παρένθεση.

Επί της ουσίας αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και κάτω από τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που υφίστανται στην ομάδα, δεν μπορούμε να μιλάμε για Πρωταθλητισμό ούτε για Ευρωπαϊκή Διάκριση - δύο κομβικούς στόχους που πρέπει πάντοτε να αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Και επειδή ίσως πάλι κάποιοι αυλοκόλακες να βιαστούν να μας χαρακτηρίσουν «αιθεροβάμονες», θα τους υπενθυμίσουμε ότι η ΑΕΚ δεν ιδρύθηκε… το 2004 επί «τέως και σία»!!! Η ΑΕΚ προϋπήρξε και μάλιστα έζησε ένδοξες στιγμές με Πρωταθλήματα, Κύπελλα αλλά και Ευρωπαϊκές Εποποιίες. Τότε που στο τιμόνι της είχε πραγματικά άξιους καπετάνιους. Ηγέτες που δεν το έπαιζαν μαθητευόμενοι «μάγοι», αλλά κατείχαν τη «μαγική συνταγή» της επιτυχίας! Διότι δεν έκαναν μια μίζερη διαχείριση «εσοδολόγιου-εξοδολόγιου» παριστάνοντας τους «σωτήρες» με τα λεφτά του κοσμάκη, αλλά εφήρμοσαν πραγματικά επιτυχημένα μοντέλα διοίκησης με στρατηγική και όραμα μιας μεγάλης ΑΕΚ! Επενδύοντας χρήμα και ικανότητες για το μεγαλείο της, οικοδομώντας ομάδα πρωταθλητισμού, φέρνοντας ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών και προσθέτοντας λάμψη και κούπες στο δικέφαλο αετό. Όπως βλέπετε μπορεί να μην υπάρχουν «μάγοι με ραβδάκια», αλλά σίγουρα υπάρχουν… μαγικές συνταγές!!! Η παλιά μεγάλη ΑΕΚ θριάμβευε με στιβαρή ηγεσία και παιχταράδες, με γήπεδο-κάστρο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τσαγανό απέναντι στους εχθρούς, με αγάπη και ενότητα με το Λαό μας. Εκείνη η αλησμόνητη ΑΕΚ αποτελεί το δικό μας πρότυπο. Τη ζήσαμε και γι’ αυτό θέλουμε και παλεύουμε να την καμαρώσουμε και πάλι σε αυτά τα επίπεδα.  

 Έτσι είναι κύριοι, που θέλετε να βαφτίσετε τη δική σας ανεπάρκεια δήθεν σαν αναγκαιότητα! Το παρελθόν όμως, δυστυχώς για εσάς, διδάσκει. Καληνύχτα… 


-ΑΠΟΧΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…


ΥΓ1: Τι απέγινε εκείνος ο περιβόητος «διαχειριστικός έλεγχος»;;; Μετά τη Νικολούλη και το Χαρδαβέλα μήπως θα ήταν χρήσιμο να επικαλεστούμε… και τον Γιούρι Γκέλερ;;;

ΥΓ2: Εξετάζουν, λένε, δύο ακόμη περιοχές, πλην Νέας Φιλαδέλφειας. Και εμείς ξαναλέμε  με την ίδια αποφασιστικότητα όπως τόσα χρόνια: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ! Τελεία και παύλα.

ΥΓ3 : «Γερόλυκε» περαστικά. Σιδερένιος.

ΥΓ4:  Χαιρετισμούς στα πειρατικά αδέρφια μας στην Ελευσίνα, στη Θεσσαλονίκη και όπου ανά την Ελλάδα -και όχι μόνο- χτυπά κιτρινόμαυρη πειρατική καρδιά

ΥΓ5: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!



*Για την υπογραφή:
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ