Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2021

Η δική μας θέση


Έξω από την πολύπαθη Νέα Φιλαδέλφεια σε ένα από τα σιδερένια προστατευτικά κικλιδώματα του γηπέδου κι ανάμεσα σε πολλά άλλα συνθήματα υπάρχει και ένα που γράφει: "Γήπεδο-Κάστρο της Α.Ε.Κ. - Μελισσανίδη Πρόσφυγα σε ευχαριστούμε" με υπογραφή "Πειρατές του Ονείρου". Πέρα από το ότι υποδηλώνει τη δική μας θέση, πιστεύουμε ότι αναμφίβολα εκφράζει την ολότητα του λαού της ΑΕΚ στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Είναι άλλωστε η ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ηθικής αναγνώρισης των τεράστιων προσπαθειών ενός ανθρώπου, πρόσφυγα και βέρου ΑΕΚτζή, που κατάφερε υπερνικώντας αναρίθμητα εμπόδια και κόντρα σε θεούς και δαίμονες να υλοποιήσει το μεγάλο όνειρο και τους πολύχρονους αγώνες ενός ολόκληρου λαού που ζούσε και ανέπνεε για την επιστροφή στη δική του Ιθάκη. Η Νέα Φιλαδέλφεια η πατρική μας γη δεν είναι πια ένας θλιβερός εγκατελειμένος μπαζότοπος αλλά ένας χώρος δημιουργίας που σε λίγο θα φιλοξενεί το υπέρλαμπρο σπίτι της ΑΕΚΑΡΑΣ το απόρθητο κάστρο της Προσφυγικής Α.Ε.Κ.

Για εμάς αυτός ήταν και παραμένει ο πρώτος μεγάλος στόχος. Μόνο με την ολοκλήρωσή του θα σαλπίσει η οριστική αναγέννηση της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. Από εκεί η Ομάδα της Προσφυγιάς θα ξεκινήσει τη μεγάλη αντεπίθεσή της για την επανακατάκτηση των σκήπτρων της κυριαρχίας στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, αλλά και για την  των νέων γενιών που θα πλαισιώσουν την ΑΕΚ του μέλλοντος.

Ναι χτίζουμε το μέλλον με μπροστάρη το Δ. Μελισσανίδη και σύμμαχο και συνοδοιπόρο το Λαό της ΑΕΚ. Ο Μελισσανίδης τοποθετείται ψηλά στη συνείδηση και την εκτίμηση του κόσμου της ΑΕΚ γιατί πριν από αυτόν υπήρξε χάος και μετά από αυτόν μέλλον. Εννοείται ότι πάνω από όλους μας, πάνω από πρόσωπα δεσπόζει η ΙΔΕΑ της ΑΕΚ. Και η ίδια η Ιστορία της. Όμως τα πρόσωπα έχουν το δικό τους ειδικό βάρος και καταγράφονται στην Ιστορία αναλόγως αν προσέφεραν ή όχι στην Ιδέα, αν την εξύψωσαν ή την υποβάθμισαν, αν την σεβάστηκαν ή την ευτέλισαν, αν την οδήγησαν μπροστά ή την πισωγύρισαν.

Φαίνεται όμως ότι όσο το μέλλον κερδίζει βήματα προς τα εμπρός, τόσο το παρελθόν επιχειρεί να ναρκοθετήσει την πορεία. Ένα παρελθόν ένοχο και καταδικασμένο που επιχειρεί μέσα από μία συγκυρία να ξαναβγεί στο προσκήνιο. Είναι αυτοί που διέλυσαν την ΑΕΚ, που την καταχρέωσαν, που την ισοπέδωσαν, που την ξεφτίλισαν και την πέταξαν ημιθανή στα σκουπίδια.  Αυτοί επιχερούν σήμερα να το παίξουν τιμητές. Όχι οι ίδιοι, γιατί είναι θρασύδειλοι, αλλά οι υπηρέτες τους. Αυτοί κάνουν το παιχνίδι εκείνων που κινούνται στο παρασκήνιο. Κάτι ελεεινοί γραφιάδες του κ...λου που υπηρέτησαν με το αζημίωτο όλες τις παρελθούσες νόθες καταστάσεις, κάτι αρπαχτικά, κάτι τυφλοπόντικες που βγήκαν από τα λαγούμια τους, κάτι φίδια με διχαλωτές γλώσσες που περίμεναν κουλουριασμένα για να ρίξουν δηλητήριο. Ψεύτες, απατεώνες και λαμόγια. Έφτασαν στο τελευταίο σκαλοπάτι της ξεφτίλας, να συνταυτίζονται και να χρησιμοποιούν τα ίδια εμετικά παραληρήματα με τους εχθρούς και τους αντιπάλους της ΑΕΚ. Τόσο μένος κατά του... καταστροφέα Μελισσανίδη.

Ρε Μελισσανίδη γιατί δεν μιλάς;;;

Βγες και πες τι άφησαν και τι παρέλαβες;;;

Που την είχαν καταντήσει την ΑΕΚ;;;

-Με ένα ΑΦΜ κι ένα φέσι ως τον αστράγαλο.

-Με ένα εγκατελειμένο χωράφι.

-Με ένα τρίκυκλο πούλμαν.

Και τι τραβήξαμε για να την αναστήσουμε και τι τραβάμε για να ορθοποδήσει...

Βγες και διαολόστειλέ τους επιτέλους!

Να εξαφανιστούν δια παντός τα ζόμπι του χθες.

Σήμερα η ΑΕΚ είναι υγιής. Χωρίς χρέη που να απειλούν την ύπαρξη και τη λειτουργία της. Με ένα γήπεδο παλάτι που δεν θα το χρωστάμε και που θα είναι δικό μας, της ΑΕΚΑΡΑΣ μας, με μουσεία και κέντρα πολιτισμού, με προπονητήρια, με ξενώνες, με ιδιόκτητα κτήρια και υποδομές με διαχρονική αξία για το μέλλον της ομάδας.

Ναι έγιναν και λάθη, κανείς δεν το αρνείται. Ούτε ο ίδιος ο Μελισσανίδης. Λάθη όμως πάνω σε έναν τιτάνιο αγώνα και σε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια για ανασύνταξη από το μηδέν ή μάλλον υπό του μηδενός απ' όπου ξεκινήσαμε. Ναι η ομάδα έχει ανάγκη κι από ενίσχυση και από διορθωτικές κινήσεις και από γενναίες αποφάσεις. Και θέλουμε και ζητάμε να γίνουν πράξη όσα χρειάζονται για να πάμε μπροστά. Και κριτική θα γίνεται και διεκδικήσεις θα υπάρχουν, αυτά είναι αυτονόητα.

Αλλά με ντομπροσύνη και με σεβασμό στην όλη προσπάθεια. Περάσαμε πολλά εκείνα τα πέτρινα χρόνια και καλό θα είναι να μην ξεχνάμε. Διαφωνούμε κάθετα με την κίνηση των παιδιών από την R αλλά δεν τους χρεώνουμε σκοπιμότητες ούτε πετροβολάμε. Ύπουλα κίνητρα έχουν αυτοί που προαναφέραμε και όχι οι οπαδοί που μπορεί να αντιδρούν κάποιες φορές πιο παρορμητικά ή και λανθασμένα αλλά αυτό συμβαίνει κάτω από το βάρος της αγωνίας για την ομάδα.

Αυτά το λέμε εμείς οι Πειρατές που ενώ στηρίξαμε τη λύση Μελισσανίδη επειδή πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι ήταν η κατάλληλη και η πιο οφέλιμη για την ΑΕΚ δίνοντας  πολύχρονους αγώνες πολύ πριν αυτός έλθει ξανά, εντούτοις αποσυρθήκαμε διακριτικά από το προσκήνιο όταν επανήλθε γιατί πολύ απλά η οπαδική μας τιμή και η ανιδιοτελής αγάπη μας για την ΑΕΚ δεν γύρεψε ούτε γυρεύει απολύτως τίποτε. Η Α.Ε.Κ και το μεγαλείο της είναι το κίνητρό μας.

ΤΙΓΡΗ προχώρα! Ο Λαός της Α.Ε.Κ είναι στο πλευρό σου και το ξέρεις. Συνέχισε να βάζεις φωτιά στο μπαρούτι των προσδοκιών μας, μέχρι να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα της Ομάδας της Προσφυγιάς!

Ο αγώνας συνεχίζεται