Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ… ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ !!!



Στη Δικαιοσύνη καλούνται να λογοδοτήσουν οι πρώην πρόεδροι της ΑΕΚ Νίκος Θανόπουλος και Σταύρος Αδαμίδης, με αφορμή τα χρέη της Εmpire 1924 Α.Ε, εταιρείας που ανέκαθεν εκμεταλλευόταν το εμπορικό σήμα της ΠΑΕ.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Real News, το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της ΦΑΕ Αθηνών, έχει καταθέσει αγωγή κατά των δύο προαναφερθέντων για οφειλόμενους παρακρατημένους φόρους, κυρίως ΦΠΑ, συνολικού ύψους 615.000 ευρώ με τις προσαυξήσεις. Η δε άσκηση δίωξης αφορά την διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών που απορρέουν από την ιδιότητα τους (νόμος 3842/2010) – αμφότεροι ως γνωστόν εκτός από πρόεδροι διετέλεσαν και διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας, με δικαίωμα υπογραφής.

Από τη στιγμή που το νομικό πρόσωπο, εν προκειμένω η Empire 1924 Α.Ε., δεν κάλυψε στο ακέραιο τις υποχρεώσεις του, εγκαλούνται οι νόμιμοι εκπρόσωποί του. Πρωτόδικα ο Σταύρος Αδαμίδης πήρε αναβολή από το Εφετείο, ενώ στο αμέσως επόμενο διάστημα είναι προγραμματισμένη η δίκη του Νίκου Θανόπουλου. Να σημειωθεί ότι αμφότεροι προσπάθησαν και έως ένα βαθμό κατάφεραν να μειώσουν τη μαύρη τρύπα της Empire, εταιρείας που αν και πλέον βρίσκεται σε παρακμή δεν έχει πτωχεύσει. Εντούτοις, παρά τον περιορισμό της οφειλής, ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, ποσό κοντά στις 380.000 ευρώ, δεν καταβλήθηκε ποτέ. Διευκρινίζεται επίσης ότι η νυν ΠΑΕ ΑΕΚ δεν εμπλέκεται στο παραμικρό στην όλη ιστορία.

ΠΗΓΗ