Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Γήπεδο Α.Ε.Κ : 1924 Επάλξεις Ιστορίας και Πολιτισμού!




Με οδηγό το ηρωικό μας παρελθόν, ανταμώνουμε το ελπιδοφόρο μέλλον! Πόση συγκίνηση, δέος, ενθουσιασμό και υπερηφάνεια, νιώσαμε κατά την παρουσίαση των σχεδίων του καινούργιου μας γηπέδου στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δήμου της Νέας Φιλαδέλφειας! Πως μπορείς, άραγε, να περιγράψεις με τις λέξεις τα πιο έντονα συναισθήματα;;; Είναι γεγονός ότι αρχικά έμειναν άναυδοι οι πάντες, ενώ στη συνέχεια σείστηκε κυριολεκτικά ο τόπος από τις ολόθερμες εκδηλώσεις ενθουσιασμού των παρευρισκομένων που δεν πίστευαν στα μάτια τους!!! Και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς, όταν ακόμα και αυτή η φαντασία αδυνατεί να ξεπεράσει την πραγματικότητα! Ο άξιος ηγέτης της Α.Ε.Κ Δημήτρης Μελισσανίδης και το τεχνικό επιτελείο του έδωσαν στη δημοσιότητα ένα εντυπωσιακό-πλήρες οργανόγραμμα του «ναού» της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως! Πραγματικά πρόκειται για ένα ασύλληπτο έργο που θα αφήσει εποχή όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο!!! Η Α.Ε.Κ της Αναγέννησης κλέβει, πλέον, την παράσταση σε όλα, στα πάντα!!!

 
Το νέο μας γήπεδο θα είναι Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο !!! Έτσι όπως ταιριάζει στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου! Έτσι όπως προστάζει η βαριά Ιστορία της Α.Ε.Κ, ο Πολιτισμός και οι Παραδόσεις της τιμημένης Προσφυγιάς! Δεν πρόκειται για ένα άοσμο και άχρωμο... «εμπορικό πολυκατάστημα» όπως συνήθως συμβαίνει με τα άλλα γήπεδα που βλέπουμε, αλλά για ένα ξεχωριστό Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο!!! Κι αυτό θα είναι η φωλιά του δικέφαλου αετού! Κι αυτό θα είναι το παλάτι της τιμημένης προσφυγιάς! Κι αυτό θα είναι το απόρθητο κάστρο της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ!!!

 
Το αριστουργηματικό μέγαρο της Ομάδας της Προσφυγιάς, διαπνέεται από βυζαντινή αρχιτεκτονική, αναδεικνύοντας μια μεγαλειώδη εξωτερική όψη! Αντίστοιχης έμπνευσης και τεχνοτροπίας είναι και το εσωτερικό του γηπέδου μας!!! Η χωρητικότητά του ορίζεται μεταξύ32.500-34.000 θέσεων, ενώ δεν θα υπάρχουν εμπορικές χρήσεις!!! Η αξία κατασκευής του γηπέδου μας προϋπολογίζεται στα 65.000.000 ευρώ και θα είναι αυτοχρηματοδοτούμενο από την ίδια την Α.Ε.Κ και την περιφέρεια και όχι από τις Τράπεζες (!!!). Η Ομάδα μας λοιπόν δεν θα είναι όμηρος αλλότριων συμφερόντων! Η Α.Ε.Κ θα ορίζει η ίδια τις τύχες και το μέλλον της!

 
Γήπεδο Α.Ε.Κ :1924 επάλξεις μνήμης, ιστορίας, πολιτισμού! Πλησιάζει η πολυπόθητη ώρα που τα ερείπια και η καταστροφή θα μεταμορφωθούν σε δημιουργία, η θλίψη σε χαρά, η απογοήτευση σε όραμα!!! Με μπροστάρη τον τίγρη και συμμέτοχο τον αλύγιστο λαό μας!

 
Οι «Πειρατές του Ονείρου» που για χρόνια ολόκληρα σταθήκαμε στην πρωτοπορία του τιτάνιου αγώνα για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια (δίνοντας μεγάλες μάχες ενάντια όχι μόνο στο ψέμα και την παραπληροφόρηση, αλλά και σε εκείνους τους φαιδρούς και ανιστόρητους του απεχθούς 2004 που επεδίωκαν να ξεριζώσουν την Α.Ε.Κ από τη δική της γη για το σκουπιδότοπο των Λιοσίων), σήμερα δεν μπορεί παρά να νιώθουμε δικαιωμένοι με τις χαρμόσυνες εξελίξεις στο μείζον γηπεδικό ζήτημα! «Χαλάλι» λοιπόν και οι άδικες διώξεις που υπέστην προσωπικά ο υπογράφων αλλά και όλα τα αδέρφια που αντάμα παλέψαμε κόντρα σε «θεούς και δαίμονες» για να κρατηθεί ζωντανό το μεγάλο όνειρο. Άλλωστε, «χρόνος αληθείας πατήρ» για όλους και για όλα!!!
 
Το πρώτο βήμα έγινε με την ομόφωνη απόφαση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας! Προχωράμε δυνατά και αποφασιστικά για να κερδίσουμε το στοίχημα του χρόνου, για να είμαστε παρόντες στο ραντεβού με την Ιστορία, για να βιώσουμε το Όνειρο! Ναι, θα τα καταφέρουμε! Ο Σπανούδης, ο Μπάρλος και οι Άγιες Μορφές των Προγόνων Προσφύγων ευλογούν την Α.Ε.Κ!!!
 
ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!!!
 
Για την υπογραφή:
"C. Morgan

Ιδρυτής των Πειρατών του Ονείρου