Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ…



Θα έχουμε πολλά να πούμε για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί τον  τελευταίο καιρό στο λεγόμενο this is aek, σε σχέση με τα εξωφρενικά καμώματα και τις ταχτικές κάποιων ψευδοευεργετών, εντός και εκτός των πυλών, που οδηγούν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως στο διασυρμό και στον αργό θάνατο. Φυσικά και δεν θα είναι η πρώτη φορά, εξάλλου εμείς σαν «Πειρατές του Ονείρου» από πολύ παλιά προειδοποιούσαμε για το τι θα συμβεί με όλους αυτούς που μπλέξαμε εκείνο το… «σωτήριον έτος» 2004. Και μιλούσαμε σε εποχές που η συντριπτική πλειοψηφία είτε σώπαινε είτε προσκυνούσε πειθήνια. Βέβαια ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» για να φανερώσει την αλήθεια που σκέπαζε η καταχνιά της σκοπιμότητας των χρυσοφόρων συμφερόντων και των γνωστών αυλοκολάκων τους. Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι το 2005 είχαμε χαρακτηρίσει το ομολογιακό δάνειο ως… «ωρολογιακό» και ο νοών νοείτω! Δεν θα επεκταθούμε άλλο, επί της παρούσης, θα επανέλθουμε όμως πολύ σύντομα. Άλλωστε οι εξελίξεις τους εκθέτουν όλο και περισσότερο! Αυτή λοιπόν την εβδομάδα διαβάστε, από εμάς, για τη Νέα Φιλαδέλφεια!

Την Κυριακή που μας πέρασε, συγκεντρωθήκαμε κάποιοι ΑΕΚτζήδες στα άγια χώματα της Ν.Φ. για την καθιερωμένη κοπή της πίτας που γίνεται κάθε χρόνο, ως μία συμβολική κίνηση που στέλνει πάντα ένα αδιάλειπτο μήνυμα : Ότι η ιερή υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας και το μεγάλο όραμα της επιστροφής της Α.Ε.Κ στην πατρογονική της εστία εξακολουθούν να φλογίζουν τις καρδιές όλων των γνήσιων ενωσιτών που ποτέ δεν την απαρνήθηκαν. Είδαμε νέους, μικρότερους, μεγαλύτερους, γερόντους, γονείς με μικρά παιδιά, παλιούς φίλους και γνωστούς. Βέβαια κι άλλοι έλαμψαν δια της απουσίας τους, αλλά σίγουρα θα ήταν νοερά εκεί. Τέλος πάντων. Καλύτερα ας τονίσουμε τα παρακάτω:

Η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα το σπίτι της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ! Ο Ιστορικός τόπος όπου η Ομάδα μας έζησε και μεγαλούργησε για ολόκληρες δεκαετίες, η Φιλόξενη Γη των ξεριζωμένων παππούδων και πατεράδων μας που ποτίστηκε με αίμα, δάκρυ και ανείπωτες θυσίες γενιών και γενιών. Και όσο και αν την πολέμησαν και τη ναρκοθέτησαν -κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ανιστόρητοι διαχειριστές και συνοδοιπόροι- εντούτοις όλοι αυτοί δεν μπόρεσαν να νικήσουν το συναίσθημα, την αγάπη και τις αναμνήσεις, που έχουν ανεξίτηλα διαποτίσει όχι μόνο τα “ματωμένα χώματά της” μα και τις Καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων ενωσιτών που σε πείσμα των καιρών εξακολουθούν να ονειρεύονται και να προσδοκούν την οικοδόμηση του Νέου μας Γηπέδου εκεί που φτερουγίζουν αδικαίωτα τα όνειρα του δικέφαλου αετού! Α.Ε.Κ δίχως συναίσθημα είναι κενή έννοια. Και σε χαλεπές εποχές κατάρρευσης έχει ακόμη πιο ιδιαίτερη αξία το να διατηρούνται για τους ενωσίτες λαμπερά «σημεία αναφοράς» που να αποπνέουν το πανάκριβο και διαχρονικό άρωμα της Ιστορίας και των Καταβολών των Λαού μας. Και η Νέα Φιλαδέλφεια ΜΑΣ είναι ακριβώς ένα τέτοιο σημείο αναφοράς! Είναι ο ομφάλιος λώρος της Α.Ε.Κ. Πέραν όμως του συναισθηματικού παράγοντα, ας μην ξεχνάει ποτέ κανείς ότι στην Νέα Φιλαδέλφεια η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως διαθέτει τη δική της ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΚΤΑΣΗ, το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Συλλόγου μας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμείνει σωρός θλιβερών ερειπίων, αλλά απεναντίας θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως για να ξαναστεγάσει, εκεί στα αξέχαστα χώματα της Προσφυγομάνας, το απόρθητο κάστρο του Δικέφαλου Αετού! Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει μαζί με τα απομεινάρια του αμαρτωλού 2004. Όσα παραμύθια και αν σερβίρουν, εκ των υστέρων, όλοι αυτοί που κάποτε πολέμησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως και οι «ούνα φάτσα ούνα ράτσα» διάδοχοί τους, δεν πείθουν, πλέον, κανέναν. Καλύτερα ας εξοφλήσουν κανέναν υπάλληλο ή παίχτη κι ας αφήσουν τα «δήθεν»! Είμαστε περήφανοι, σαν «Πειρατές του Ονείρου», που εξ’ αρχής υπερασπιστήκαμε την ιερή υπόθεση της επανόδου της Α.Ε.Κ στα τιμημένα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας και δώσαμε τόσες μεγάλες μάχες με κάθε τίμημα. Υποσχόμαστε ότι μέχρι την τελική νίκη θα είμαστε στις επάλξεις αυτού του αγώνα!


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…. ΓΗΠ-ΕΔΩ!!!

ΥΓ1: Πληρώστε τα χρέη σας και… άμετε στο καλό! Αρκετά μας σώσατε… σώνει πια!!!

ΥΓ2: Κουίζ: Τι κάνει “χρατς-χρατς” στο χρονοντούλαπο; Ο… διαχειριστικός που τον τρώει ο σκόρος!!!

ΥΓ3: Παρακαλούνται τα φαντάσματα του παρελθόντος να αφήσουν… τις “διαρροές” και να επιστρέψουν στη λήθη τους.

ΥΓ4: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!



                      * Για την υπογραφή :
                                 Η Γενική Συνέλευση
                       των «ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»