Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ…



Η σημερινή περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας έως το 1927 ονομαζόταν “Ποδονίφτης”, εξαιτίας του ομώνυμου ρέματος που τη διέσχιζε. Ήταν μια έκταση με χωράφια και μερικές παράγκες. Τότε εγκαταστάθηκαν εκεί, δεξιά κι αριστερά του καρόδρομου, Μικρασιάτες Πρόσφυγες με τις οικογένειές τους. Στους ξεριζωμένους Πρόσφυγες παραχωρήθηκαν, σε απαλλοτριωμένη έκταση από το υπουργείο κοινωνικής πρόνοιας, κάποια πέτρινα σπιτάκια με ένα μικρό κήπο το καθένα. Ο συνοικισμός χτίστηκε ΓΙΑ την προσφυγιά και ΑΠΟ την Προσφυγιά. Είναι ο τόπος μας και η ιστορία μας. Τα πρώτα χρόνια δεν υπήρχε ρεύμα, ύδρευση, σχολεία, δρόμοι, πλατείες ούτε συγκοινωνία. Νέα Φιλαδέλφεια ονομάστηκε το 1932, σε ανάμνηση της πόλης «Φιλαδέλφεια» της Μικράς Ασίας.  Και όμως: Με το αίμα και τις θυσίες αυτής της πικραμένης μα και περήφανης γενιάς χτίστηκε το αλησμόνητο γήπεδό μας στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, το κάστρο του Δικέφαλου Αετού και της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ…

Είναι απαραίτητο να θυμόμαστε τις ρίζες, την ιστορία μας και τις θυσίες των προγόνων μας, για να γνωρίζουμε και το βαρύ καθήκον που επωμιζόμαστε ως Λαός της Α.Ε.Κ για τη συνέχεια. Όπως ο καθένας καταλαβαίνει, η Α.Ε.Κ κι ο Λαός της ανήκουν ψυχή και σώματι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Αν και όλα αυτά τα χρόνια έγιναν «εγκλήματα» από πολλούς και διάφορους, εντούτοις (όπως είχαμε προβλέψει από τότε που μοναχικά αγωνιζόμασταν κόντρα σε θεούς και δαίμονες) στο τέλος κανείς και τίποτε δεν θα καταφέρει να εμποδίσει την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως να ανοικοδομήσει και πάλι στη ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΗ ένα σύγχρονο ΔΙΚΟ ΤΗΣ Γήπεδο! Εκεί που η τιμημένη Προσφυγιά ρίζωσε με χίλια βάσανα και ανέστησε τον αλησμόνητο Ναό μας, εκεί στα ιερά χώματα και μόνο εκεί θα το ξαναχτίσουμε! Λαέ της Α.Ε.Κ έχε τα μάτια σου ανοιχτά. Μην δείχνεις καμία εμπιστοσύνη σε αυτούς που πολεμούσαν με μένος μέχρι πρότινος αυτή την ιερή υπόθεση. ΕΝΩΣΙΤΙΚΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ-ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ μέχρι την τελική νίκη! Αγώνας για την επιστροφή στην εστία μας. Δίχως κανένα συμβιβασμό, χωρίς καμία υποχώρηση ή συνδιαλλαγή, να παλέψουμε αταλάντευτα, για να κάνουμε πράξη το πιο μεγάλο όνειρο: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ!


ΥΓ1: Χρόνια πολλά, αν και ετεροχρονισμένα, στον αγαπητό μας πρωταθλητή τερματοφύλακα  Ηλία Ατματζίδη.

ΥΓ2: Την ειλικρινή συμπαράστασή μας στον αγωνιστή δημοσιογράφο Διονύση Ελευθεράτο, έναν από τους πιο μαχητικούς και έντιμους ανθρώπους αυτού του χώρου, ο οποίος απολύθηκε από την εργοδοσία της “sportday” γιατί, όπως πληροφορηθήκαμε από τις σχετικές καταγγελίες, αρνήθηκε να υπογράψει την εξευτελιστική μείωση των αποδοχών του.  Διονύση, είμαστε στο πλευρό σου!

ΥΓ3: Κώστα, δε μασάμε. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια…

ΥΓ4: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!

Για την υπογραφή:
«ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»