Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ…
    

   

Προχθές… δεν τα βρίσκαμε, χθες… τα συμφωνήσαμε, αύριο… θα τα ξαναχαλάσουμε! Επαναλαμβανόμενα φτηνά κολπάκια και φαιδρά «πάρε- δώσε». Όχι για το πως θα κάνουμε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια, αλλά για το πως θα κρατηθούμε στη ζωή με… «τεχνητό αναπνευστήρα», με μίζερα πλάνα λιτότητας και συντήρησης! Αυτή είναι η σημερινή ζοφερή εικόνα του περιβόητου… “this is... aek”. Ένα ατέλειωτο χάλι, μια άνευ προηγουμένου φαρσοκωμωδία με τραγικά-καταστροφικά αποτελέσματα για την αλλοτινή μεγάλη ομάδα μας που την κατάντησαν ένα  φάντασμα του παλιού εαυτού της. Εκεί μας έφτασαν οι… μεγάλοι ευεργέτες! Κάθε κιτρινόμαυρη καρδιά πονά και υποφέρει αντικρίζοντας την κατάντια και τον ξεπεσμό της ΑΕΚ. Τα «ψυχικά ηλεκτροσόκ» που υποβάλλεται ο κόσμος είναι άνευ προηγουμένου. Ζούμε σε μαύρες εποχές, σε καιρούς χαλεπούς και πέτρινους. Και κανείς δεν ξέρει που θα σταματήσει –αν σταματήσει- το κακό.

Ο κίνδυνος αδέρφια είναι να… αδιαφορήσουμε. Να συνηθίσουμε τη μιζέρια και τον ξεπεσμό, να γίνουμε απαθείς μπροστά στην ταπείνωση και την κατρακύλα της ΑΕΚ! Διότι, τελικά, ένας από τους στόχους κάποιων απίθανων που διαχειρίζονται την ΑΕΚ, χρόνια και χρόνια, ήταν και είναι να ευνουχίσουν το λαό μας, να σπείρουν την απογοήτευση, την παραίτηση και την ιδιώτευση, ούτως ώστε να κάνουν ανενόχλητοι τα κουμάντα διαιωνίζοντας την κυριαρχία τους.

Αλλεπάλληλες φορές είχαμε επισημάνει την τραγική πορεία ευτελισμού και υποβάθμισης της ΑΕΚ, την μετατροπή της σε κομπάρσο της ελληνικής ποδοσφαιρικής σκηνής. Το «έπος του 2004», του τέως και των διαδόχων του, οδήγησε τελικά την ομάδα στο χείλος του γκρεμού. Όλα τούτα τα χρόνια, όταν διάφοροι άλλοι σιωπούσαν, εμείς αγωνιζόμασταν, φωνάζαμε, προειδοποιούσαμε, καταγγέλλαμε τα κακώς κείμενα, την καταστροφική πολιτική του χάους και της απαξίωσης, πληρώνοντας το θάρρος και την τόλμη της γνώμης μας με άδικες διώξεις και αποκλεισμούς. Ο κόσμος όμως πλέον είδε την αλήθεια και αναγνωρίζει τους συνεπείς αγώνες και την μάχιμη στάση των «Πειρατών του Ονείρου». Αλλά το ζήτημα δεν είμαστε εμείς οι «Πειρατές» και το αν δικαιώθηκαν (με τραγικό τρόπο) οι θέσεις μας. Εκείνο που καίει και τσουρουφλίζει είναι τι θα γίνει με το μέλλον της ίδιας της ομάδας. Και μέλλον δεν υπάρχει όσο την ΑΕΚ την διαφεντεύει η νοοτροπία, η πολιτική και η καθοδήγηση της παρέας του 2004.

Δεν πιστεύουμε ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο αν δεν υπάρξει ΣΥΝΟΛΙΚΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ εντός ΑΕΚ. Ξαναλέμε, αδέρφια, ότι για να ορθοποδήσει η ΑΕΚ χρειάζονται 4 κύρια, βασικά, πράγματα : Πρώτον,  χρήματα που να επενδυθούν σε παίχτες εγνωσμένης αξίας. Δεύτερον, Γήπεδο-Έδρα στη Νέα Φιλαδέλφεια! Τρίτον, μάχιμη ηγεσία που να θέλει και να μπορεί να κοντράρει το ερυθροπράσινο κατεστημένο. Τέταρτον, ενότητα μεταξύ του λαού, του συνδεσμιακού κινήματος και της διοίκησης της ΑΕΚ. Και τα 4 αυτά καθοριστικά στοιχεία, που προαναφέραμε, ούτε υπάρχουν ούτε μπορούν να τα εξασφαλίσουν οι σημερινοί κυβερνώντες την ΑΕΚ. Ούτε «τα έχουν», ούτε θέλουν, ούτε μπορούν! Ας μας αδειάσουν τη γωνιά ! Τους βαρέθηκε πια ο λαός και ολόκληρη η ΑΕΚ!
    

ΥΓ1: Η ΠΑΕ είναι αυτή που χρωστάει στην Ερασιτεχνική τεράστια ποσά! Οι κύριοι του 2004 είναι αυτοί που πολέμησαν με λύσσα την υπόθεση του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, αυτοί είναι που στέρησαν με το “έτσι θέλω” τα δικαιώματα της Μάνας ΑΕΚ μην αποδίδοντας το 10%, αλλά και τα υπόλοιπα χρήματα από τη χρήση του Σήματος. Διότι στόχευαν να εξαναγκάσουν την τότε διοίκηση, που δεν έκανε πίσω στο θέμα του γηπέδου, να γονατίσει οικονομικά. Οι κύριοι της ΠΑΕ να δώσουν, εδώ και τώρα, τα λεφτά που χρωστάνε στην Ερασιτεχνική. Σύμφωνα με τις επίσημες καταγγελίες  του Σωματείου, τα οφειλόμενα από την ΠΑΕ είναι πολύ πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ!!! Να πληρώσουν, λοιπόν, οι 2004ίτες το χρέος τους. Είναι τόσα τα χρήματα που μπορούν να δικαιωθούν όλοι όσοι βοήθησαν. Και όσοι συνέβαλαν κάποιους καιρούς, βάζοντας από την τσέπη τους, θα λάβουν πίσω κάποιο μέρος (π.χ. ο Α. Ανατολιωτάκης δήλωσε ότι δεν κρατήσει όλο το ποσό που έβαλε, αλλά, από όσα του οφείλονται από την ΠΑΕ, θα δωρίσει τις 350.000 ευρώ για να αγοραστούν ιδιόκτητα γραφεία), μα -το σπουδαιότερο- η Μάνα ΑΕΚ θα εισπράξει, έτσι, το μέγιστο μέρος από τα 2+ εκατομμύρια της συνολικής οφειλής της ΠΑΕ, για να ορθοποδήσουν τα τμήματα. Αλλά για να γίνουν αυτά θα πρέπει το Σωματείο να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΛΑ τα οφειλόμενα. Χωρίς συμβιβασμούς. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος.

ΥΓ2: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!

ΥΓ3: ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.



*Για την υπογραφή :
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
               των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”