Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2010

*ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΣΕΚΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ...Ζούμε σε δίσεκτους καιρούς! Η Ομάδα βυθίζεται όλο και πιο πολύ στην κινούμενη άμμο της απαξίωσης. Η αλλοτινή μεγάλη πρωταγωνίστρια μαραζώνει! Χλευάζεται και ταπεινώνεται από τον κάθε τυχάρπαστο. Την βασική ευθύνη για τις πληγές της φέρουν όλοι αυτοί που ποτέ δεν κατάλαβαν ούτε ένιωσαν ότι η αληθινή Α.Ε.Κ, της Προσφυγιάς και των μεγάλων ιστορικών παρακαταθηκών, δεν υπήρξε ένα εφήμερο φτηνοκατασκεύασμα. Ήταν ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ διαχρονικό και στέρεο γιατί πολύ απλά “τα υλικά της δημιουργίας” είχαν ψυχή, συναίσθημα και παλικαριά! Γι’ αυτό και κάποτε ο Δικέφαλος Αετός κατακτούσε με ατσάλινη θέληση ΤΙΤΛΟΥΣ και ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ έχοντας στο τιμόνι άξιους ηγέτες που συναισθάνονταν την ιστορική ευθύνη τους κι αντάμα έναν μάχιμο συνειδητοποιημένο λαό. Γι’ αυτό και η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως κράτησε σε πείσμα του χρόνου. Γιατί δεν ήταν... ένα «μαγαζί» διαχειριστών μήτε εμπορική κερδοσκοπική φωτοβολίδα, αλλά διότι κατόρθωσε να αποτελέσει αυτό «το κάτι άλλο» που τόσο δύσκολα περιγράφεται με λέξεις! Εκείνη λοιπόν η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ Α.Ε.Κ. που δεν μεταλλάχθηκε σε κομπάρσο ή καταναλωτικό προϊόν, εκείνη η ΙΣΤΟΡΙΚΗ Α.Ε.Κ που ενέπνευσε ψυχικά γενιές και γενιές δίνοντας σε εκατομμύρια πιστών το στίγμα της γνησιότητας, της ντομπροσύνης, της λεβεντιάς και του δίκιου, αυτή και μόνο είναι η ΔΙΚΗ ΜΑΣ Α.Ε.Κ και όχι το σημερινό «έκτρωμα»!!! Στις καρδιές μας η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. ήταν, είναι και θα είναι για πάντα ΑΕΤΗΣΙΑ!


*ΒΑΣΤΑΜΕ- ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ...

Τα δικά μας κριτήρια εκπορεύονται μονάχα από την ψυχή. Αυτή και μόνο μας οδηγεί και μας καθοδηγεί από την ίδρυσή μας έως...τον αιώνα τον άπαντα!!!Την ΙΔΕΑ Α.Ε.Κ την λατρεύουμε, την αγαπάμε σαν το πιο ακριβό μας φυλαχτό που δεν παύει να μας εμπνέει και να μας συντροφεύει κάθε μέρα, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο. Ένα με τη σκέψη μας, τις αισθήσεις μας, τη ζωή μας! Πικραινόμαστε όταν βλέπουμε να της κλέβουν την ψυχή, εξεγειρόμαστε αν νιώθουμε ότι πάνε να την χειριστούν για αλλότριους σκοπούς. Υποφέρουμε όταν σκεφτόμαστε ότι σήμερα είναι ορατός ο κίνδυνος να απαλλοτριωθεί ή να μεταλλαχθεί. Θλιβόμαστε βαθιά όταν διασύρεται από... Καβάλες, Βόλους και σία. Αλλά ότι κι αν γίνει την αγνή μας αγάπη για την ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ δεν μπορούν να μας την απαγάγουν. Ίσως κάποιοι να απορούν για το πως τα καταφέρνουμε και αντέχουμε. Δεν είναι δύσκολη η απάντηση όταν σε αυτή την μακρά και επίμονη πορεία έχεις εφόδια την Ιδεολογία, την Ανιδιοτέλεια και την Αγνή Αγάπη για όσα αληθινά πιστεύεις και υπηρετείς. Τότε, και μόνο τότε, αντλείς δυνάμεις και αντοχές. Κλείνοντας, θα πούμε ότι εμείς οι “Πειρατές του Ονείρου” ούτε σήμερα ΔΕΝ θα είμαστε στο γήπεδο κι αυτό αποτελεί συνειδητή επιλογή μας. Στις σημερινές συνθήκες, δεν δίνουμε παρουσία ως club. Γιατί η ΑΠΟΧΗ είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος αντίστασης και έμπρακτης απάντησης απέναντι στο  καταστροφικό καθεστώς που απαξιώνει την ΑΕΚ και ενταφιάζει τα όνειρά μας. Από εμάς -και όχι μόνο- δεν θα εισπράξουν λεφτά και στήριξη, ποτέ ξανά! Μέχρι να κάνει ξαστεριά στην πολύπαθη ΑΕΚ θα αγωνιζόμαστε ασυμβίβαστα…  
  
*ΑΠΟΧΗ–ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!

* ΒΑΣΤΑΜΕ – ΜΑΧΟΜΑΣΤΕ !!!

*ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!                  *Για την υπογραφή :
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Κυριακή, 21 Νοεμβρίου 2010

ΚΟΜΒΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ…


Με αφορμή όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, εν σχέση με τις προσβολές που υπέστη η ΠΑΕ2004 από τους «Μαρινάκηδες και σία», θα πούμε το εξής: Το βαρύ τιμημένο όνομα της ΑΕΚ για να το σέβονται οι εχθροί θα πρέπει από πριν να… το τρέμουν!!! Σε όλα τα επίπεδα! Αγωνιστικά και διοικητικά. Αλλά για να συμβεί αυτό, είναι αναγκαία η ύπαρξη οικονομικά ισχυρής και μάχιμης ιδιοκτησίας που σήμερα δεν υφίσταται, αφού ως γνωστόν τα κουμάντα τα κάνει ακόμη το αναιμικό 2004 με τους εναλλασσόμενους διαχειριστές-υπαλλήλους που φυσικά δεν τους υπολογίζει ούτε τους λογαριάζει το πρασινοκόκκινο κατεστημένο. Δυστυχώς όσο διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση, η ΑΕΚ θα γίνεται αντικείμενο χλευασμού και εκμετάλλευσης των μισητών αντιπάλων της. Όσο για τα αγωνιστικά δεν χρειάζεται να συμπληρώσουμε κάτι. Ο κατήφορος συνεχίζεται...

Πάμε παρακάτω: Ακούστηκαν πολλά τις τελευταίες ημέρες, από πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, σχετικά με κάποιες «αμοιβές μαμούθ» πρώην υψηλόβαθμων στελεχών της ΠΑΕ2004. Αναφορικά με το λεγόμενο “διαχειριστικό έλεγχο”, που σαν το γεφύρι της Άρτας «ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν», θα πούμε τα κάτωθι: Το συμφέρον της ΑΕΚ απαιτεί Γνήσιο Φερέγγυο Διαχειριστικό Έλεγχο που θα πρέπει να γίνει από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα του Κράτους και όχι από ιδιωτικές εταιρίες που επιλέγουν οι ίδιοι οι «ελεγχόμενοι». Ζητάμε την παρέμβαση του Υπουργού Πολιτισμού και κατ’ επέκταση του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους. Τούτο ζητάμε να το αιτηθεί η Ερασιτεχνική ΑΕΚ ως κάτοχος του 10%. Ο Λαός της ΑΕΚ απαιτεί πλήρη διαφάνεια! Δικαιούται να μάθει τι απέγιναν τα χρήματά του, όλα αυτά τα χρόνια, ποιοι και πως τα διαχειρίστηκαν και με ποιων ευθύνη προέκυψαν τα νέα χρέη. Αν τυχόν από τον Κρατικό Έλεγχο διαπιστωθούν ευθύνες σε οποιαδήποτε πρόσωπα, απαιτούμε να αποδοθούν και σε περίπτωση που η ΑΕΚ ζημιώθηκε από κάποιους, αυτοί να αποκαταστήσουν τις ζημίες από την προσωπική τους περιουσία.

Όσον αφορά το προπονητικό: Είμαστε εναντίον της Σύμβασης για το προπονητικό, συντασσόμενοι με την απόφαση καταδίκης που είχε λάβει παλιότερα το ερασιτεχνικό σωματείο. Η ΑΕΚ δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε «αποικία» κάποιων εταιριών που πιθανόν να αποσκοπούν σε πολύχρονη κερδοφορία εις βάρος της. Δεν νοείται να συντηρεί με το αίμα της η ΑΕΚ ιδιοκτησίες τρίτων! Ζητάμε να εκτιμηθεί (από ανεξάρτητο φορέα) το πραγματικό κόστος της γης στα Σπάτα (μόνο για την ανάλογη έκταση που θα χρησιμοποιεί η ομάδα) καθώς επίσης  και το πραγματικό κόστος της συγκεκριμένης κατασκευής και βάση ενός αντικειμενικού υπολογισμού, στα παραπάνω, να προκύψουν το ανάλογο μίσθωμα και ο χρόνος μίσθωσης, σύννομα και σε αντιστοιχία με τις πραγματικές δυνατότητες της ΑΕΚ. Να δοθούν στην ΑΕΚ όλα τα δικαιώματα από τη χρήση του Σήματός της στο προπονητικό. Την εμπορική υπεραξία, που θα προκύψει μελλοντικά, τη δικαιούται η ίδια η ΑΕΚ αφού λόγω της ΑΕΚ θα προκύψει. Με τη λήξη της μίσθωσης να αποδοθεί χωρίς όρους και δίχως καμία άλλη επιβάρυνση το έργο στην Α.Ε.Κ.

(*) Το ΣΗΜΑ καθώς και ΟΛΑ (ανεξαιρέτως) τα οφειλόμενα περί του 10% να αποδοθούν πάραυτα στην Α.Ε.Κ χωρίς «εκπτώσεις» και «ψαλίδια»!!! Θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα Δ.Σ. Ερασιτεχνικής που θα ενημερώσει τον κόσμο της ΑΕΚ για τις καινούργιες εξελίξεις σε όλα τα ζητήματα (Διαχειριστικό, Σήμα, 10%, Προπονητικό, Γηπεδικό).

(*) Για το γηπεδικό ζήτημα δεν χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο πέρα από το πάγιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημα: Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και… ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ! Με ιδιοκτήτη το Σύλλογο και μόνον! Έτσι όπως αποφάσισαν οι Γενικές Συνελεύσεις της Μάνας Α.Ε.Κ.


ΥΓ1: Αποχή – Αντίσταση!

ΥΓ2: Ο αγώνας για τη λευτεριά της ΑΕΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΥΓ3: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!*Για την υπογραφή:
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

55 ΜΗΝEΣ ΑΠΟΧΗΣ !


« Τα όνειρα που μένουνε
μονάχα μες στη σκέψη
κανείς μην τα πιστέψει
                                              τα σβήνει η ζωή.
…………………………

         Αλλά τα όνειρα που χτίζονται
κι αντέχουνε στο χρόνο,
                                             υφαίνονται με πόνο
                                             χωρίς αναπνοή.
………………………….

         Είναι τόσο σκληρός ο αγώνας
                                            μα τόσο γλυκός,
                                            είναι τόσο μεγάλη η ζωή
                                            όταν ζεις διαρκώς!
………………………….

   Κι έτσι φτάνεις στο τέρμα
        χωρίς να ‘χεις νιώσει μικρός,
            και παλεύεις, πεθαίνεις, περνάς,
                                            μα δεν είσαι νεκρός.
…………………………..

 Τα όνειρα που παίρνουνε
                                            για λίγο το μυαλό μου,
 μερώνουν τον καημό μου
                                            μια τόση δα στιγμή.
…………………………..

 Στα όνειρα που χτίζονται
το είναι μου κι αν δώσω,
                                             αξίζει να είναι τόσο
                                             βαριά η πληρωμή… »
                                         …………………………….
                               
(Στίχοι από τραγούδι του Στέλιου Καζαντζίδη)ΥΓ1:  ΑΠΟΧΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

ΥΓ2: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… κόντρα στο ρεύμα και την εξευτελιστική λογική της κολοτούμπας, για μια ΑΕΚ  ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΗ!

ΥΓ3:  Γήπεδο (MONO) στη Νέα Φιλαδέλφεια!!! (και… ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ)!!!

ΥΓ4:  Γνήσιος Διαχειριστικός Έλεγχος τώρα! Από την Πολιτεία και όχι από ιδιωτικές εταιρείες.

ΥΓ5:  Παλάτι το πειρατικό club της Ελευσίνας! Τα αδέρφια μας κάτω από δύσκολες συνθήκες κρατάνε ψηλά την κιτρινόμαυρη μα και την πειρατική σημαία. Μπράβο ρε μάγκες!

ΥΓ6:  Χαιρετισμούς σε όλους όσους δεν σκύβουν το κεφάλι.

ΥΓ7: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ !!!
Κυριακή, 7 Νοεμβρίου 2010

«ΜΑΓΟΙ» ή... «ΜΑΓΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ» ;Τελικά μάλλον δεν πρέπει να υπάρχουν «μάγοι» και «μαγικά ραβδάκια» όσο και αν θέλουν να μας πείσουν για κάτι τέτοιο οι πάσης φύσης παραμυθάδες που κατοικοεδρεύουν στην κιτρινόμαυρη πολιτεία. Οι εμφανίσεις τόσο με την αντιπαθητική συνοικιακή ομαδούλα της Νέας Σμύρνης, όπως και με την Άντερλεχτ, ανέδειξαν -για μια ακόμη φορά- αρκετές πικρές αλήθειες. Με κυριότερη, την διαπίστωση ότι η ομάδα δεν καταφέρνει να αναρριχηθεί στην κορυφή κι αυτό εξαιτίας της ίδιας της ανεπάρκειά της. Δεν χρειάζεται να αποκρύπτουμε την αλήθεια, δεν ωφελεί σε τίποτε. Αντίθετα, μια κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη όταν επιχειρείται να ωραιοποιηθεί τεχνητά, σπρώχνοντας και κρύβοντας κάτω από το χαλί τα πραγματικά προβλήματα. Όπως θα θυμάστε και από τις προηγούμενες «Πειρατικές Αιχμές» ακόμη και μέσα στο κλίμα της κατευθυνόμενης χαζοχαρούμενης ευφορίας εμείς επιμέναμε να λέμε τα πράγματα ως έχουν.

Εδώ, σε αυτό το σημείο, θα θέλαμε να ανοίξουμε μια αναγκαία παρένθεση. Τα τελευταία χρόνια στην ΑΕΚ, ανάμεσα σε όλα τα παράδοξα, συμβαίνει και το εξής : Μας πουλάνε φτηνή «αεκοφροσύνη» όλοι εκείνοι που είναι υπεύθυνοι ή συνυπεύθυνοι για την κατρακύλα της ΑΕΚ!!! Σε καμία άλλη εποχή, όσο «πέτρινη» και αν ήταν, δεν θυμόμαστε, σε τέτοια έκταση, αυτό το γελοίο φαινόμενο. Ενοχλείσαι π.χ. με τα κακώς κείμενα στην ομάδα;;; Σε χρόνο “dt” βαφτίζεσαι… «υπονομευτής»! Διεκδικείς την αναγκαιότητα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια;;; Είσαι «παρωχημένος»! Διαμαρτύρεσαι για τα αγωνιστικά χάλια και τον ξεπεσμό της αλλοτινής μεγάλης ΑΕΚ;;; Αμέσως σου προσάπτουν την κατηγορία του «ελλειμματικού φιλάθλου»!!! Και το πιο εξοργιστικό είναι από που προέρχονται όλα αυτά : Είτε από κάποιους διοικητικούς «κύκλους» της συμφοράς με αποτυχημένη πολιτική, είτε από κάτι αστείους τύπους που πουλάνε εκδούλευση με το αζημίωτο, ή από κάποιους «νεομοδάτους» (φρούτο των καιρών και τούτοι) που φαντασιώνονται ότι η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως είναι περιοδεύον θίασος που απλά προσφέρει περιστασιακή τέρψιν στους θεατάς!!! Κλείνουμε αυτή την σύντομη παρένθεση.

Επί της ουσίας αυτό που έχουμε να πούμε είναι ότι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα και κάτω από τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις που υφίστανται στην ομάδα, δεν μπορούμε να μιλάμε για Πρωταθλητισμό ούτε για Ευρωπαϊκή Διάκριση - δύο κομβικούς στόχους που πρέπει πάντοτε να αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως.

Και επειδή ίσως πάλι κάποιοι αυλοκόλακες να βιαστούν να μας χαρακτηρίσουν «αιθεροβάμονες», θα τους υπενθυμίσουμε ότι η ΑΕΚ δεν ιδρύθηκε… το 2004 επί «τέως και σία»!!! Η ΑΕΚ προϋπήρξε και μάλιστα έζησε ένδοξες στιγμές με Πρωταθλήματα, Κύπελλα αλλά και Ευρωπαϊκές Εποποιίες. Τότε που στο τιμόνι της είχε πραγματικά άξιους καπετάνιους. Ηγέτες που δεν το έπαιζαν μαθητευόμενοι «μάγοι», αλλά κατείχαν τη «μαγική συνταγή» της επιτυχίας! Διότι δεν έκαναν μια μίζερη διαχείριση «εσοδολόγιου-εξοδολόγιου» παριστάνοντας τους «σωτήρες» με τα λεφτά του κοσμάκη, αλλά εφήρμοσαν πραγματικά επιτυχημένα μοντέλα διοίκησης με στρατηγική και όραμα μιας μεγάλης ΑΕΚ! Επενδύοντας χρήμα και ικανότητες για το μεγαλείο της, οικοδομώντας ομάδα πρωταθλητισμού, φέρνοντας ποδοσφαιριστές υψηλών προδιαγραφών και προσθέτοντας λάμψη και κούπες στο δικέφαλο αετό. Όπως βλέπετε μπορεί να μην υπάρχουν «μάγοι με ραβδάκια», αλλά σίγουρα υπάρχουν… μαγικές συνταγές!!! Η παλιά μεγάλη ΑΕΚ θριάμβευε με στιβαρή ηγεσία και παιχταράδες, με γήπεδο-κάστρο στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τσαγανό απέναντι στους εχθρούς, με αγάπη και ενότητα με το Λαό μας. Εκείνη η αλησμόνητη ΑΕΚ αποτελεί το δικό μας πρότυπο. Τη ζήσαμε και γι’ αυτό θέλουμε και παλεύουμε να την καμαρώσουμε και πάλι σε αυτά τα επίπεδα.  

 Έτσι είναι κύριοι, που θέλετε να βαφτίσετε τη δική σας ανεπάρκεια δήθεν σαν αναγκαιότητα! Το παρελθόν όμως, δυστυχώς για εσάς, διδάσκει. Καληνύχτα… 


-ΑΠΟΧΗ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!
-Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…


ΥΓ1: Τι απέγινε εκείνος ο περιβόητος «διαχειριστικός έλεγχος»;;; Μετά τη Νικολούλη και το Χαρδαβέλα μήπως θα ήταν χρήσιμο να επικαλεστούμε… και τον Γιούρι Γκέλερ;;;

ΥΓ2: Εξετάζουν, λένε, δύο ακόμη περιοχές, πλην Νέας Φιλαδέλφειας. Και εμείς ξαναλέμε  με την ίδια αποφασιστικότητα όπως τόσα χρόνια: ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ! Τελεία και παύλα.

ΥΓ3 : «Γερόλυκε» περαστικά. Σιδερένιος.

ΥΓ4:  Χαιρετισμούς στα πειρατικά αδέρφια μας στην Ελευσίνα, στη Θεσσαλονίκη και όπου ανά την Ελλάδα -και όχι μόνο- χτυπά κιτρινόμαυρη πειρατική καρδιά

ΥΓ5: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!*Για την υπογραφή:
ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ