Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ?


 Αδέρφια γεια σας. Σχεδόν μιάμιση δεκαετία δραστηριοποιούμαι στον οργανωμένο χώρο των οπαδών της ΑΕΚ μέσα από τις τάξεις των «Πειρατών του Ονείρου». Σε αυτό το διάστημα έχω «μιλήσει γραπτώς» μετρημένες φορές ίσως λιγότερες κι από τα δάχτυλα του ενός χεριού. Αν το κάνω σήμερα είναι γιατί πιστεύω ότι πρέπει να ειπωθούν πέντε κουβέντες στα ίσα για τις εξελίξεις στο θέμα που καίει περισσότερο απ’ όλα και εννοώ αυτό του Γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πριν από δύο βδομάδες μαζευτήκαμε κάποιες εκατοντάδες ευαισθητοποιημένοι ΑΕΚτζήδες και δουλέψαμε στο οικόπεδό μας που κοντεύει να «στοιχειώσει». Κι όχι μόνο από τα αγριόχορτα και τα μπάζα αλλά πιο πολύ από τα «εγκλήματα» που γίνανε τόσα χρόνια εις βάρος του. Το γκρέμισμα του Γρανίτσα, ο τορπιλισμός του φερέγγυου σχεδίου Μελισσανίδη, ο ύπουλος πόλεμος και τα συνεχή εμπόδια από πλευράς του Νικολαΐδη και της παρέας του, η υπονόμευση και της προσπάθειας Ανατολιωτάκη, «θεοί  και δαίμονες» βάλανε το χεράκι τους «από τα μέσα» για να μην ξεμπλοκάρει όλα αυτά τα χρόνια η «υπόθεση Νέα Φιλαδέλφεια».

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι άνθρωποι που σε αυτούς τους δίσεκτους καιρούς δεν χάσανε την πίστη τους και δεν συμβιβαστήκανε αλλά πολέμησαν με όλες τους τις δυνάμεις για να μην σβήσει το όνειρο και να μην πεθάνει η ελπίδα, σε κόντρα με τη «νέα τάξη του 2004» και ενάντια στα βρώμικα σχέδια του «σκουπιδαριού». Ανάμεσά τους κι εμείς οι «Πειρατές του Ονείρου» που κυνηγηθήκαμε και διωχθήκαμε με στημένες, ψεύτικες και άδικες κατηγορίες (βλ. Σκευωρία -“υπόθεση αεροδρομίου” κατά «Μόργκαν» και «Γουίλιαμ» από το club μας - και «Λεωνίδα» κλπ από Πατήσια) μόνο και μόνο γιατί αντισταθήκαμε και δεν δεχτήκαμε να γίνουμε συνένοχοι στο νέο ξεριζωμό που ήθελαν να επιβάλλουν τα επιχειρηματικά σχέδια του «Ντεμοτεχνείου».

Σήμερα τέλη του 2009 πολλοί «θυμήθηκαν» στα ξαφνικά τη Νέα Φιλαδέλφεια. Εγώ θα έλεγα ότι περισσεύει η υποκρισία. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι συνεχιστές του αποτυχημένου 2004, οι Θανόπουλοι, οι Νοτιάδες και σία, αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια πολέμησαν μαζί με τον εκλεκτό τους Νικολαΐδη τη Νέα Φιλαδέλφεια, πάνε σήμερα να μας πείσουν ότι δήθεν ενδιαφέρονται!!! Και υπέγραψαν, λέει, ένα... «μνημόνιο» της Ερασιτεχνικής. Μόνο όσοι εξακολουθούν να κοιμούνται βαθιά και να κλείνουν τα μάτια δεν βλέπουν «που πάει η δουλειά». Το «μνημόνιο» της μάνας ΑΕΚ, δεν το πιστεύουν οι ΠΑΕτζήδες. Η υπογραφή τους είναι ένα προκάλυμμα! Μπήκε όρος-περιορισμός «1 χρόνου περιθώριο»!!!!!!! Αλλιώς, λένε, «θα κοιτάξουν για λύσεις εχτός Φιλαδέλφειας»!!! Νάτη η πρώτη καλοστημένη παγίδα. Αλήθεια κύριοι της ΠΑΕ, εσάς που σας έπιασε ξάφνου η ανυπομονησία απέναντι στην Ερασιτεχνική, τι κάνατε επί 5 ολόκληρα χρόνια για τη Φιλαδέλφεια? Μήπως την υπονομεύατε? Δεύτερη παγίδα : Το λεγόμενο «μίνιμουμ των 30,000 θέσεων». Αλλιώς, προφανώς, «δεν...». Εμείς ξέρουμε ότι γίνεται (36,500 το σχέδιο Μελισσανίδη, 32,000 η μελέτη της Ερασιτεχνικής) αλλά εσείς κύριοι της ΠΑΕ, που το πάτε? Τόσο καιρό δεν διέδιδαν και συνεχίζουν να διαδίδουν οι παπαγάλοι σας ότι τάχα «δεν γίνεται πάνω από 25άρι γήπεδο στη ΝΦ»? Τελικά θα μας πείτε καμιά φορά, με ειλικρίνεια, τι πιστεύετε πραγματικά και τι όχι? Ρε μπας και μετά «την πατάτα» στο προνομιούχο ΟΔΔΥ σκέφτονται για κανά «φασούλι» στα εξωτικά Σπάτα? Με την στάση σας δεν μας πείθετε καθόλου κύριοι. Διότι αντί η ΠΑΕ να βγει μπροστά δυναμικά και στα ίσα και μαζί με την Ερασιτεχνική και το λαό της ΑΕΚ να διεκδικήσουν με σθένος από την Πολιτεία, όπως κάναν οι γαβροβάζελοι, γήπεδο στην ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΚΤΑΣΗ ΜΑΣ στη Νέα Φιλαδέλφεια (χωρίς «ναι μεν αλλά») κοιτάζουν να βάλουν οι ίδιοι, «από τα μέσα», διάφορα ψευτοδιλήμματα και πονηρά τεχνητά εμπόδια (παγίδες). Όταν λοιπόν εσύ από μόνος σου αμφισβητείς, έμμεσα, τη δυνατότητα να γίνει το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια κι όταν πλαγίως το υπονομεύεις, τότε ούτε διεκδικητική ισχύ απέναντι στο κράτος έχεις, ούτε και πείθεις κανέναν για τις προθέσεις σου πλην ίσως λίγων «αυλικών». Απλά «καις το θέμα» με μαεστρία.

Τέλος, εγώ πιστεύω ότι με αυτή τη διοίκηση στην ΠΑΕ δεν πρόκειται να δούμε ποτέ γήπεδο και θα παραμένουμε όμηροι στο κρατικό ΟΑΚΑ, πράγμα που εξυπηρετεί πολλούς εχτός από την ίδια την ΑΕΚ. Θεωρώ ότι θετική εξέλιξη μπορεί να φέρει μόνο μια ριζική αλλαγή ιδιοκτησίας στη ΠΑΕ ώστε να ανοίξει πραγματικά ο δρόμος για το γήπεδο στη ΝΦ και συνάμα η κινητοποίηση της Ερασιτεχνικής που θα πρέπει να οργανώσει τον κόσμο της ΑΕΚ για να βγει στους δρόμους  απαιτώντας από το Κράτος ισονομία για την ΑΕΚ και λύση εδώ και τώρα. Κι άμα βγει ο κόσμος της ΑΕΚ στο Σύνταγμα και δω μπροστά «με τα πανό και τις ντουντούκες» το Θανόπουλο και το Νοτιά, τότε θα τα πάρω πίσω όσα έγραψα σήμερα!!!!!

  • ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΎ!!!!!!!!!!!!
  • ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ !!!!!!


                -Εκ μέρους των “Πειρατών του Ονείρου”-
                                  Για την υπογραφή
                             Χ. Αγγελίδης («Χούλιο»)


ΥΣ Το παραπάνω κείμενο εκφράζει συνολικά το club μας και γι’ αυτό σήμερα καταλαμβάνει το συνήθη χώρο των «Πειρατικών Αιχμών»!

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ !Νέα Φιλαδέλφεια δεν σε ξεχνάμε! Νέα Φιλαδέλφεια δεν σε  παραδίδουμε! Νέα Φιλαδέλφεια δεν σε  εγκαταλείπουμε! Νέα Φιλαδέλφεια δεν σε  ανταλλάσσουμε! Νέα Φιλαδέλφεια δεν  σε απαξιώνουμε! Νέα Φιλαδέλφεια δεν σε συκοφαντούμε! Νέα Φιλαδέλφεια δεν σε αποχωριζόμαστε! Νέα Φιλαδέλφεια δεν κάνουμε μακριά σου γιατί μεγαλώσαμε, ζήσαμε και δεθήκαμε παντοτινά μαζί σου....

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ....

To Γήπεδο της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως ,το Σπίτι μας το Πατρικό που ποτίστηκε με τα δάκρυα των φτωχών πληγωμένων προσφύγων, που χτίστηκε λιθαράκι-λιθαράκι με ανείπωτες θυσίες και βάσανα από τους πρώτους γνήσιους ΑΕΚτζήδες, το Σπίτι μας που μας φιλοξένησε πιστά  τόσες  δεκαετίες, που δοξάστηκε από τα παλικάρια με την κιτρινόμαυρη φανέλα, που μας πρόσφερε αναρίθμητες αλησμόνητες στιγμές, που έκανε τόσους διαφορετικούς ανθρώπους να συμβιώνουν ενωμένοι κάτω από την κοινή τους στέγη και να μην νιώθουν πλέον ξεριζωμένοι,  αυτό “το Σπίτι” με τους τόσους συμβολισμούς δεν θα το εγκαταλείψουμε ποτέ!!!  
       
ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ....

Κανένας Λαός δεν επιβίωσε σβήνοντας το τεφτέρι της συλλογικής μνήμης ή ρίχνοντας στη στάχτη τις αναμνήσεις και τα  
Ιστορικά του βιώματα. Ποτέ και κανείς δεν άντεξε στο πέρασμα του φθοροποιού χρόνου χωρίς να κρατήσει στο πιο ζεστό κομμάτι της καρδιάς όλα όσα σηματοδότησαν την ύπαρξή του! Ο στυγνός επιχειρηματισμός, το αποκρουστικό κυνήγι του κέρδους, οι καιροσκοπικές τεχνοκρατικές λογικές ήταν, είναι και θα είναι έννοιες ξένες προς τις αρχές και τα ιδανικά τα οποία μονάχα το αγνό συναίσθημα και η ιδεολογία κρατούν ζωντανά......     

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ.....

Θα γυρίσουμε! Ξανά εκεί! Στην δική μας Ιθάκη! Στην Μάνα ΑΕΚ! Στην Προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια! Στη γη των προγόνων μας! Στο Σπίτι των πατεράδων και των παππούδων μας! Στα ματωμένα χώματα! Στα παλιά λημέρια! Στις παλιές γειτονιές!  Στις παλιές αναμνήσεις!  Στα περασμένα μα ποτέ ξεχασμένα!  Εκεί που τα όνειρά μας έγιναν ερείπια, εκεί θα επιστρέψουμε για να θεμελιώσουμε και πάλι το όνειρο!     

ΓΕΡΑ.....

ΑΕΚτζήδες γερά! Ψηλά τη σημαία! Στη δική μας ατσάλινη δυναμική στηρίζονται οι προσδοκίες της Α.Ε.Κ! Στα δικά μας χέρια μπορούν και πρέπει να γιάνουν οι χρόνιες πληγές του δικέφαλου αετού! ΑΕΚτζή, μην λυγίζεις και μην υποχωρείς από το δίκαιο του έντιμου αγώνα για επιστροφή στη Γη μας! ΛΑΕ της Α.Ε.Κ., εσύ μονάχα μπορείς να κρατήσεις ζωντανές τις διαχρονικές αξίες. Κλείσε τις όποιες «κερκόπορτες» και ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ θαρραλέα ώστε να γίνει επιτέλους πραγματικότητα ο πιο μεγάλος μας στόχος!!!       

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !!!
ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.....
ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ


ΥΓ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Νέα Φιλαδέλφεια! *Για την υπογραφή :
« ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ »