Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΤΙΣ ΜΝΗΜΕΣ... ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!!!



Στις σημερινές «Πειρατικές Αιχμές» φιλοξενούμε άρθρο-παρέμβαση από τα αδέρφια μας τους Πειρατές του Ονείρου της Μακεδονίας.

1. ΑΘΑΝΑΤΟΣ !!!


Οι «Πειρατές του Ονείρου της Μακεδονίας» θα ξεκινήσουμε τη σημερινή τοποθέτησή μας με την απότιση του ύστατου Φόρου Τιμής στον αξέχαστο Γιώργο Αμερικάνο. Ο «Παγκόσμιος» ταξίδεψε για τη γειτονιά των αγγέλων βυθίζοντάς μας στη θλίψη για μια μεγάλη απώλεια που σίγουρα ήταν και πρόωρη και δυσαναπλήρωτη. Ο Αμερικάνος συνδύασε το όνομά του με την πιο ιστορική παγκόσμια επιτυχία της μπασκετικής ΑΕΚ, το αλησμόνητο 1968. Αρχηγός, παλικάρι, μάγκας. Ήξερε να πολεμάει και να θριαμβεύει. Ήξερε ότι ΑΕΚ σημαίνει τίτλοι και επιτυχίες και μας τα χάρισε όλα!!! Αλλά ο δικός μας Γιώργος δεν έμεινε μόνο στο παρελθόν. Ήταν πάντοτε παρών και συμμέτοχος και σε όλους τους σύγχρονους αγώνες της ΑΕΚ και του λαού της για την εξυγίανση και την αναγέννηση συνολικά της ομάδας. Επιπλέον ήταν μαζί μας και στη μητέρα των μαχών για να επιστρέψει η ΑΕΚΑΡΑ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να κουβεντιάσουμε μαζί του σε κάποια κάθοδό μας στην Αθήνα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα λόγια του και το απαράμιλλο  πάθος του για να επιτευχθεί αυτός ο στρατηγικός στόχος. «Το γήπεδο στη Φιλαδέλφεια θα ξανααναστήσει την ΑΕΚ» έλεγε!!!  Ο Γιώργος Αμερικάνος λατρεύτηκε από τους Αεκτζήδες γιατί και ο ίδιος αγάπησε αγνά και ειλικρινά την ομάδα της καρδιάς του. Γι’ αυτό και θα ΖΕΙ πάντα στις καρδιές μας.  Η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του θα είναι να ξαναγίνει η ΑΕΚ μας Βασίλισσα!!!
Α Θ Α Ν Α Τ Ο Σ!!!!!!!!!!!!    

===================

2. ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ!


Υπερηφάνεια, δέος και ανυπέρβλητο θαυμασμό νιώσαμε και εμείς οι «Πειρατές του Ονείρου της Μακεδονίας» με αφορμή την πρώτη δημόσια εκδήλωση για το νέο μας γήπεδο, την «Αγιά Σοφιά» της Προσφυγιάς!!! Ο πρόεδρος των τίτλων και των επιτυχιών, ο λαοφιλής προσφυγογέννητος ηγέτης της ΑΕΚΑΡΑΣ Δ. Μελισσανίδης, βάζει γερά θεμέλια για το μεγάλο όνειρο, το σπίτι της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, εκεί στα άγια χώματα, στην προσφυγομάνα Ν. Φιλαδέλφεια!!! Ένα γήπεδο-κάστρο και ζηλευτό στολίδι, που είμαστε βέβαιοι ότι θα  είναι το ωραιότερο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

Ο «τίγρης» δεν αστειεύεται, γι’ αυτό και το τελικό αποτέλεσμα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Διότι πολύ απλά ο «Μελισσάν» διαπνέεται από την ιστορία και τα ιδανικά της προσφυγιάς. Ο «μπαμπούλας» (κατά την αλήστου μνήμης παρεούλα του 2004) έσπασε τελικά εκείνη την αχρεία πυξίδα που τηλεκατευθυνόμενα έδειχνε ενταφιασμό της ΑΕΚ στην χαβούζα του ΟΔΔΥ, με αποτέλεσμα να μπούμε σήμερα στη ρότα των μεγάλων αποφάσεων και της δράσης για το γήπεδο των ονείρων μας!!!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης κοιτάζοντας στα μάτια το λαό της ΑΕΚ, μπήκε μπροστάρης δηλώνοντας βροντερό παρών στo πιο σπουδαίο ραντεβού της ΑΕΚ με την ιστορία!!! Τιμά έτσι με πράξεις, τις ρίζες μας, την Προσφυγιά, τον Πόντο, την Κωνσταντινούπολη, την Μ. Ασία και τον Ξεριζωμό. Με αυτό το λαμπρό κομψοτέχνημα η ΑΕΚ θα γίνει ξανά πρωταγωνίστρια και ο «τίγρης» θα μπει στο «κάδρο» των πραγματικών ευεργετών της ΑΕΚ δίπλα στο Γκούμα και το Μπάρλο!!!    

Εμπρός ρε τίγρη, τρέλανε τους όλους! Ο λαός της ΑΕΚ είναι στο πλευρό σου...


Υ.γ.1 Στις χιλιετηρίδες των χιλιετηρίδων... Ν. Φιλαδέλφεια!!!!!!!!!

Υ.γ.2 Για να μην ξεχνιόμαστε, οι Πειρατές του Ονείρου ήμασταν στο πρώτο χαράκωμα του αγώνα για να επιστρέψει η ΑΕΚ στην Ιθάκη της. Όπως έχουμε ξαναπεί οι άδικες διώξεις που υποστήκαμε ως club από το 2004 είναι παράσημα τιμής για μας. Ο χρόνος δικαίωσε τον αγώνα μας και αυτό μας αρκεί.   

Υ.γ.3 Χαιρετισμούς στα πειρατικά αδέρφια μας στην Αθήνα, την Ελευσίνα και τον Ορχομενό. Επίσης και σε εκείνους τους φίλους που όλα αυτά τα χρόνια έδειξαν αλληλεγγύη και ήταν δίπλα στους αγώνες των Πειρατών για την απελευθέρωση της ΑΕΚ και για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Υ.γ.4 ΑΕΚ-ΠΕΙΡΑΤΕΣ-ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ!!!

Δημήτρης Κουσπακερίδης 


Εκπρόσωπος των «Πειρατών του Ονείρου της Μακεδονίας»