Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΛΜΟΣ, ΖΩΝΤΑΝΙΑ ΚΑΙ... ΑΡΩΜΑ ΕΝΩΣΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ Θ. ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ Γ. ΚΕΦΑΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΩΝ "ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ"

Ο Θωμάς Μαύρος και ο Γιώργος Κεφαλίδης με φόντο το "ΑΕΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ"

Μία ακόμη μαγική ΑΕΚτζίδικη βραδιά βίωσε το «κιτρινόμαυρο πειρατικό» την Παρασκευή 10 Φλεβάρη με αφορμή την ετήσια κοπή της πίτας στα γραφεία του Συνδέσμου στο Γαλάτσι. Εκλεκτοί προσκεκλημένοι των «Πειρατών του Ονείρου» για το 2017, ο χρυσός στράικερ της ΑΕΚ ΘΩΜΑΣ ΜΑΥΡΟΣ και ο σπουδαίος παλαίμαχος αμυντικός της πρωταθλήτριας ομάδας του 1971 ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΦΑΛΙΔΗΣ!

Το γεγονός σημείωσε τεράστια επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου έδωσε μαζικό παρόν τιμώντας με την παρουσία του το μαχητικό club της ΑΕΚ που εφέτος βαδίζει στον 24ο χρόνο αδιάλειπτης λειτουργίας του στο πλευρό της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, έχοντας γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία σε εύκολες μα κυρίως σε δύσκολες εποχές!

Πολύς κόσμος παρευρέθηκε στην κοπή της πίτας στο ωραίο στέκι των Πειρατών στο Γαλάτσι!

Όλες οι αίθουσες του «πειρατικού» ήταν ασφυχτικά γεμάτες από τα μέλη και τους φίλους του club, ενώ μέχρι και έξω στη λεωφόρο (!) υπήρχε πολύς κόσμος, όλων των ηλικιών, που περίμενε με ανυπομονησία τα ινδάλματά του. Με την εμφάνιση του Θ. Μαύρου και του Γ. Κεφαλίδη, αλλά και την ταυτόχρονη παρουσία του οπαδού-συμβόλου της ΑΕΚ Νίκου Ξηροκώστα, έγινε κυριολεκτικά χαμός καθώς ο τόπος σείστηκε από συνεχή συνθήματα, ζητωκραυγές, τραγούδια και βέβαια τον ύμνο της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα μία πραγματικά αυθεντική και ενθουσιώδη κιτρινόμαυρη ατμόσφαιρα που θύμισε… πύρινη Νέα Φιλαδέλφεια!  

Πάντοτε παρόν ο μάχιμος οπαδός-σύμβολο της ΑΕΚ  Νίκος Ξηροκώστας!

Αρχικά και εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των «Πειρατών του Ονείρου» ο «Μόργκαν» καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ευχόμενος σε όλους καλή χρονιά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αδήριτη αναγκαιότητα ανάτασης της ΑΕΚ, μαζί με την απαίτηση και διακαή επιθυμία του Ενωσίτικου Λαού για τη δημιουργία μιας Ισχυρής Ομάδας που θα επανακατακτήσει τα σκήπτρα της κυριαρχίας στο αθλητικό γίγνεσθαι, έτσι όπως προστάζει η Ιστορία και το μέγεθος της ΑΕΚ. Ταυτόχρονα έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο μείζον θέμα της κατασκευής του Γηπέδου στην πατρογονική εστία της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια χαρακτηρίζοντας την υπόθεση αυτή -για την οποία αγωνίστηκε ο σύνδεσμος στο πρώτο χαράκωμα επί σειρά ετών- ως πρώτη προτεραιότητα και ως βασικό προαπαιτούμενο για τη μεγάλη ΑΕΚ των ονείρων μας! Τέλος ευχαρίστησε το Θωμά Μαύρο και το Γιώργο Κεφαλίδη, χαρακτηρίζοντάς τους ως πανάξιους εκπροσώπους δύο γενιών που τίμησαν με την ανεκτίμητη συνεισφορά τους την Ομάδα της Προσφυγιάς!

Το αδιαχώρητο παντού στο club, μέχρι και οι διάδρομοι γεμάτοι!

Ακολούθως το λόγο πήρε ο μεγάλος Θωμάς Μαύρος ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στους σταθερούς δεσμούς αγάπης, εκτίμησης και αληθινής φιλίας που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια με τους «Πειρατές του Ονείρου», των οποίων μάλιστα αποτελεί και μέλος, ενώ στη συνέχεια και μέσα σε… καταιγιστικό κλίμα! ο Θωμάς… θυμήθηκε μοναδικές στιγμές θριάμβων από τα πατροπαράδοτα ντέρμπι με τους… «αιωνίους» εκφράζοντας μάλιστα και την αισιοδοξία του για τη Νίκη στο προσεχές ματς με τον οσφπ, με όπλα το πάθος, την πίστη και βέβαια την κατάθεση όλων των δυνάμεων της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο! Επίσης δήλωσε αισιόδοξος και για το Γήπεδο στη Ν. Φιλαδέλφεια σημειώνοντας ότι πλησιάζει πλέον η πολυπόθητη ώρα που το μεγάλο όραμα όλων μας θα πάρει σάρκα και οστά!
Με πάθος, δύναμη και πίστη θα νικήσει η ΑΕΚ τον ΟΣΦΠ στο ντέρμπι, δήλωσε ο Θ. Μαύρος

Κατόπιν μίλησε ο Γιώργος Κεφαλίδης που δήλωσε εκστασιασμένος από την υποδοχή, αλλά και τον παλμό και την αγωνιστικότητα που διακρίνει «το πειρατικό της ΑΕΚ»! Με έκδηλη συγκίνηση, ο σπουδαίος παλαίμαχος αμυντικός, αναφέρθηκε στην ιστορική κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ το 1971, όπως και στο Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και στις αλησμόνητες στιγμές που έζησε στα άγια χώματα, τονίζοντας ότι εκεί η ΑΕΚ θα ξαναγίνει πανίσχυρη και πρωταθλήτρια όπως της αξίζει και όπως την ποθεί ο Λαός της!

Ενθουσιασμένος δήλωσε ο Γ. Κεφαλίδης με την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι Πειρατές

Οι δύο άσοι της ΑΕΚ έκοψαν μαζί την Πίτα του Συνδέσμου για το 2017, παρουσία όλων των ιδρυτικών μελών του Club, αλλά και των νεότερων στελεχών. Μετά ακολούθησε συζήτηση με όλο τον κόσμο όπου ο Θωμάς Μαύρος και ο Γιώργος Κεφαλίδης άρχισαν να ξετυλίγουν με μοναδικό χαρισματικό τρόπο το κουβάρι των χρυσών αναμνήσεων από παλαιότερες ένδοξες εποχές της ΑΕΚΑΡΑΣ, αναφέροντας αναρίθμητα γνωστά και άγνωστα περιστατικά, μέσα σε αποθέωση από χειροκροτήματα και συνθήματα όπως: «Ποιος ποιος ποιος ο Μαύρος ο θεός», «Κεφαλίδης οε οε οε», «Δυο γενιές μια ιστορία, στις καρδιές μας έχετε πάντα τα πρωτεία»!!! Ειπώθηκαν και συζητήθηκαν βέβαια και «άλλα πολλά», τα οποία μένουν μεταξύ αυτών που παρευρέθηκαν! 

Ο Θωμάς Μαύρος και ο Γιώργος Κεφαλίδης έκοψαν το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας για... το Γήπεδο της Ν. Φιλαδέλφειας!!!

Τέλος οι καλεσμένοι  ξεναγήθηκαν στην «αίθουσα τροπαίων του συνδέσμου», με τις ιστορικές φωτογραφίες από τη διαχρονική διαδρομή της ΑΕΚ από το 1924 έως σήμερα, δηλώνοντας κατενθουσιασμένοι με το πειρατικό club


Ο Θ. Μαύρος και ο Γ. Κεφαλίδης  περιηγούνται με έκδηλο ενδιαφέρον στην ιστορική αίθουσα του club! 


Στη συνέχεια οι δύο άσοι της ΑΕΚ φωτογραφήθηκαν με Ενωσίτες όλων των ηλικιών ...  


Αναμνηστικές φωτογραφίες από τη βραδιά της κοπής της πίτας στα γραφεία του club


Φυσικά η βραδιά έκλεισε με τρικούβερτο γλέντι με τραγούδια της ΑΕΚΑΡΑΣ και πενιές μέχρι πρωίας με τον τρόπο που… παραδοσιακά οι Πειρατές ξέρουν!!!

Στιγμές κιτρινόμαυρου ενθουσιασμού και κεφιού στο πειρατικό... ως τα ξημερώματα!!! Ωραίοι και στην παρέα οι Μαύρος και Κεφαλίδης!

Ο Θωμάς Μαύρος με την απλότητα και την αμεσότητα που τον διακρίνει και ο Γιώργος Κεφαλίδης με την σεμνότητα και το ήθος του άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλο τον κόσμο. Και όπως τόνισαν οι ίδιοι οι Πειρατές στο φινάλε της βραδιάς: «Οι πόρτες της καρδιάς μας αλλά και του club μας θα είναι πάντα ανοικτές σε γνήσιους Ενωσίτες σαν το Θ. Μαύρο και τον Γ. Κεφαλίδη»! 

Αφιέρωμα από την "Ώρα των σπορ" - 14 Φλεβάρη 2017

ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ!!!

AEK ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!