Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ - ΨΥΧΗ ΒΑΘΙΑ ΡΕΕΕ...!!!
Όλοι κάτι έχουμε να πούμε, κάτι να θυμηθούμε από ΕΚΕΙ ! Και η παραμικρή γωνιά στα τιμημένα χώματα της Προσφυγομάνας Νέας Φιλαδέλφειας έχει ψυχή, έχει φωνή  και  ψιθυρίζει,  στον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και συνολικά σε όλους μας, την μοναδική ιστορία της Αθάνατης Προσφυγιάς, τον πόνο αλλά και το μεγαλείο των κατατρεγμένων παππούδων και πατεράδων μας που πέρασαν τους δρόμους της φωτιάς, της φρίκης των πολέμων και της πίκρας του ξεριζωμού - και οι οποίοι όχι μόνο δεν λύγισαν, μα αντίθετα βρήκαν τη δύναμη και τις ατσάλινες αντοχές για ν’ αρχίσουν και πάλι από το μηδέν, καταφέρνοντας να ξαναχτίσουν με αξιοπρέπεια τη ζωή τους! Κι ας υπήρχαν και ΤΟΤΕ ΠΟΛΛΟΙ που μας αντιμετώπιζαν «σαν ξένους» και «ανεπιθύμητους»! Όμως οι Πρόσφυγες Προγονοί μας με παλικαριά, θάρρος και «ψυχή βαθιά» μετέτρεψαν τον Πόνο σε Θέληση και την Καταστροφή σε Δημιουργία για να εξελιχθούν στο πιο δραστήριο και αξιοζήλευτο κομμάτι της κοινωνικής ζωής της χώρας. Και μέσα στα τόσα κατορθώματά τους  και το πιο διαχρονικό: H  δημιουργία της αγαπημένης μας  Α.Ε.Κ -της Μάνας όλων των Προσφύγων- και του Σπιτιού της στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα συμβολίζει για πάντα τις καταβολές και την ακαταμάχητη ψυχοσύνθεση της Περήφανης Προσφυγιάς!

Εμείς, οι νεότερες γενιές, ακολουθώντας τα βήματα των Προσφύγων Προγόνων μας και της αειθαλούς ιστορίας μας, θα παλέψουμε για ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΣΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ! Γι’ αυτόν τον ιερό σκοπό που αποτελεί επιθυμία και απαίτηση σύσσωμου  του  ενωσίτικου  λαού! Δεν θα γευτούμε ξανά την πίκρα του ξεριζωμού,  όπως θα επιθυμούσαν κάποιοι «εφήμεροι», από «διάφορες πλευρές», οι οποίοι προσπάθησαν και προσπαθούν λυσσαλέα να αναγκάσουν τον κόσμο της Προσφυγικής Α.Ε.Κ να ξεχάσει την μαγική ατμόσφαιρα της Νέας Φιλαδέλφειας και όσα αυτή συμβολίζει. Δηλώνουμε και βροντοφωνάζουμε, για μια ακόμη φορά και προς πάσα κατεύθυνση, το ΞΕΚΑΘΑΡΟ και  ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ αίτημά μας για την ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  της Α.Ε.Κ στο φυσικό και ιστορικό της Σπίτι! 

Ας το πάρουν άπαντες χαμπάρι: Ο Λαός της ένδοξης Προσφυγικής ΑΕΚ δεν θα σταματήσει το δίκαιο μακρόχρονο αγώνα του μέχρι τη μέρα που οι θύρες του Ναού θα ξανανοίξουν  ένα κυριακάτικο μεσημέρι, ξαναζωντανεύοντας στην αγαπημένη μας γειτονιά όλη αυτή τη μαγική ΙΣΤΟΡΙΑ που λέγεται  Α.Ε.Κ.!!!


-ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!
-ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΘΑΚΗ!!!


Για την υπογραφή:
«ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ !!!!!!


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΦΟΥΤΕΡ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ!

*ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟ 
ΚΑΙ 
*ΤΗΣ... ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΤΟ ΜΕΘΥΣΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ!

Για παραγγελίες επικοινωνείτε στο τηλ. 
6938 103933

Από τους "ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ"

Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΣ !«....Ήρθα στην Ελλάδα με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ήταν μια εμπειρία συγκλονιστική. Έζησα την καταστροφή της Σμύρνης, γιατί εκεί μέναμε. Είχαν χωρίσει τους άντρες από τις γυναίκες και ο πατέρας μου με έσερνε στην κεντρική προκυμαία της Σμύρνης προσπαθώντας να μπούμε σε καμιά βάρκα. Σε μία απόπειρά του να μπει στη βάρκα κάποιου πολεμικού πλοίου ένας Γάλλος στρατιώτης που ήταν εκεί του πρότεινε το όπλο έτοιμος να τον πυροβολήσει. Τότε ο πατέρας μου με σήκωσε στα χέρια του ψηλά, μπροστά από το όπλο, και οπισθοχωρήσαμε. Αυτή η εικόνα έχει γραφεί στη μνήμη μου (......)

Με κάποιο τρόπο βρεθήκαμε στην Ελλάδα(....) κι εκεί σε μια κάμαρα, μαζί με άλλους συγγενείς–ήμαστε θυμάμαι εννιά άνθρωποι- στρώναμε κάτω, κοιμόμαστε και ζούσαμε, μέχρι που φτιάχτηκε ο συνοικισμός (....)

Μπορώ να πω ότι στις πρώτες φάσεις και σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν ήμασταν και τόσο καλοδεχούμενοι από τον ντόπιο πληθυσμό. Θυμάμαι τη λέξη τουρκόσποροι. Βέβαια δεν πρέπει να γενικεύει κανείς, υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι άνοιξαν τα σπίτια τους και μας έβαλαν, αλλά υπήρχε ο φόβος, η αντίθεση. Φοβούνταν μην τους πάρουμε τις δουλειές, το ένα, το άλλο. Υπήρχε μία ξενοφοβία και μια υβριστική συμπεριφορά, την οποία με εγκαρτέρηση υπέμειναν οι πρόσφυγες. Είναι χαρακτηριστικό ένα επεισόδιο που μου έμεινε. Τότε τα ρολόγια τα κρεμούσαν με κάτι αλυσίδες και τα έβαζαν μέσα στο γιλέκο. Κάποτε ο πατέρας μου ρώτησε έναν: «Σας παρακαλώ μου λέτε τι ώρα είναι;» Και αυτός του απάντησε: «Μαζί το πήραμε το ρολόι;» Τον καταλάβαιναν δηλαδή ότι ήταν πρόσφυγας και του συμπεριφέρονταν έτσι (....)

Εκεί λοιπόν στον προσφυγικό συνοικισμό μαζί με άλλους πρόσφυγες έζησα τη συνέχεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Δεν ήταν μόνο το ξερίζωμα για όλους αυτούς τους ανθρώπους αλλά και η προσπάθεια να ανασυγκροτηθούν, να ζήσουν, να επιζήσουν (.....)

Πήγα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Βύρωνα τότε όποιος ήθελε να σπουδάσει πλήρωνε δεν ήταν δωρεάν η εκπαίδευση. Θυμάμαι ότι από παιδί έφτιαχνα κάτι χαρτιά εκ μέρους του πατέρα μου που έλεγαν : «τυγχάνω πρόσφυξ άπορος μη δυνάμενος να εκπληρώσω τα εκπαιδευτικά τέλη του υιού μου». Πηγαίναμε στον παπά στην εκκλησία του δίναμε 25 δραχμές μας έδινε ένα πιστοποιητικό απορίας και με την αίτηση κατεβαίναμε στο δημαρχείο παίρναμε το χαρτί και γραφόμασταν στο δημοτικό (.....) 

Ο πατέρας μου πήγε και δούλεψε στου Δηλαβέρη, κάτω στα Άσπρα Χώματα στην Κοκκινιά και κατέβαινε με τα πόδια στην Ομόνοια, έπαιρνε το σιδηρόδρομο, καμιά φορά όμως- όταν δεν είχε λεφτά- πήγαινε με τα πόδια μέχρι εκεί (.....).

Εκείνο που ήταν χαρακτηριστικό, που μου έκανε εντύπωση και χάραξε τη μνήμη μου, ήταν αυτή η εγκαρτέρηση του κόσμου, η αισιοδοξία του, η προσπάθεια να βγει από τη συμφορά και να αρχίσει μια καινούργια ζωή (......)

Μου έκανε εντύπωση ότι παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς, φρόντιζαν πολύ για την καθαριότητα. Τότε τα πρώτα σπίτια ήταν παράγκες, οι ακαθαρσίες και τα νερά ήταν στους δρόμους, οι κότες κυκλοφορούσαν ελεύθερες κι όμως έβλεπες αυτά τα σπίτια -που ήταν παράγκες- καθαρά κι ασβεστωμένα. Πολύ χαρακτηριστικά μου έχουν μείνει στη μνήμη τα σιδερωμένα κουρτινάκια στα παράθυρα. Επίσης οι κοπέλες που έκαναν το κοπανέλι και έφτιαχναν δαντέλες τις οποίες έβαζαν σε σεντόνια. Έβλεπες γκαζοντενεκέδες με βασιλικούς, με γεράνια και ξαφνικά να πετάγεται μια νέα κοπέλα με ένα μπλουζάκι σιδερωμένο: έβλεπες δηλαδή τη ζωή, τον παλμό της ζωής (.....) Υπήρχε μία ζωτικότητα, μια προσπάθεια πολιτισμού και δράσης. Ούτε μεμψιμοιρία ούτε πεσιμισμός (.....).   

Αυτό πραγματικά που με εντυπωσίαζε και μου έμπαινε μέσα στις φλέβες ήταν ότι έβλεπα πως πρέπει ο άνθρωπος να στέκεται όρθιος. Τα ήθη και τα έθιμα δεν έσβησαν (.....) »


(χαρακτηριστικά αποσπάσματα από μαρτυρία του Σταύρου Κασιμάτη σε βιβλίο του Στ. Κούλογλου... 


Τον άνθρωπο αυτόν δεν τον ξέρουμε ούτε έτυχε ποτέ να τον συναντήσουμε. Επίσης δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν είναι καν φίλαθλος. Θα μπορούσε όμως να είναι ο παππούς ή ο πατέρας πολλών από μας, άλλωστε αυτή η συγκλονιστική αφήγηση τα λέει όλα ! Από την πλευρά μας και κλείνοντας το σημερινό μας κειμενάκι θα πούμε μονάχα το εξής : Μέσα στο ψευδομοδάτο κλίμα της λεγόμενης σύγχρονης εμπορευματοποιημένης εποχής όπου σχεδόν τα πάντα υπόκεινται στους.... νόμους  της προσφοράς και της ζήτησης, του μάρκετινγκ και όλων των συναφών,  εμείς επιμένουμε να διδασκόμαστε από την ιστορία της Προσφυγιάς και να μην ξεχνάμε....Οι πανάκριβες αναμνήσεις μιας γενιάς είναι η δική μας πολύτιμη κληρονομιά και από την πλευρά μας υποσχόμαστε στους προγόνους μας -που κατάφεραν από το μηδέν να χτίσουν μια αξιοπρεπή ζωή- ότι όσο κι αν κάποιοι μας θέλουν και σήμερα ξανά περιθωριοποιημένους πρόσφυγες, εμείς σε αυτά εδώ τα δικά μας ιερά χώματα, που ποτίστηκαν με ανείπωτες θυσίες, θα αγωνιστούμε για να θεμελιωθεί και πάλι το κοινό σπίτι των ονείρων μας......... στην ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!!!!!  
 *Για την υπογραφή :
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

ΜΑΖΙΚΑ- ΜΑΧΗΤΙΚΑ-ΕΙΡΗΝΙΚΑ! ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ Α.Ε.Κ !!!Οι «Πειρατές του Ονείρου» καλούμε -και από την πλευρά μας- όλο τον κόσμο της Α.Ε.Κ να δώσει μαζικό παρόν στο μεγάλο παλλαϊκό ενωσίτικο συλλαλητήριο την Κυριακή 12-3-2017 στην Προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια! Πιστοί σε ότι αγωνιστήκαμε σταθερά και αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια, για τη δικαίωση του μεγαλύτερου ονείρου του Ενωσίτικου Λαού: Την ανακατασκευή του Γηπέδου της Ομάδας της Προσφυγιάς στην πατρογονική μας εστία, εκεί που η Α.Ε.Κ έζησε, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε αφήνοντας το μοναδικό ανεξίτηλο στίγμα της στην Ιστορία του τόπου μας.

Δεν θα πρέπει να λείψει κανείς! Είναι το σπουδαιότερο, το πιο κρίσιμο ραντεβού των τελευταίων ετών, για τον πιο ιερό σκοπό! Τα σοκάκια της αγαπημένης μας γειτονιάς θα πρέπει να κιτρινίσουν και πάλι από άντρες, γυναίκες και παιδιά, από νέους και μεγαλύτερους, από επώνυμους και ανώνυμους, από παρέες και οικογένειες, από κάθε ΑΕΚτζή από κάθε γωνιά της Ελλάδας  που ποθεί να ξαναδεί το δικέφαλο αετό να φτερουγίζει στο κάστρο της Προσφυγιάς! 

Με παλμό, με ζωντάνια, με τη δύναμη της φωνής μας και τη φλόγα της ψυχής μας, με τα πανό, τα τραγούδια μας και τα συνθήματά μας, θα πρέπει να δώσουμε το πιο μεγαλειώδες παρόν που θα είναι η απάντηση ενός ολόκληρου Λαού απέναντι σε όσους επιχειρούν να μας ξεριζώσουν και πάλι, εν έτη 2017, από την ίδια μας τη γη!! Όμως παράλληλα απαιτείται προσοχή: Θα πρέπει να έχουμε όλοι μας "τα μάτια μας δεκατέσσερα" ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό παρατράγουδο, να μη συμβεί πουθενά το παραμικρό έκτροπο-«προβοκάτσια» που θα μπορούσε να δώσει πάτημα και αφορμή σε όσους καιροφυλακτούν για να σπιλώσουν τον αγώνα μας. Η ευθύνη της περιφρούρησης είναι υπόθεση όλων μας. 

Την Κυριακή θα μιλήσει η Περήφανη Προσφυγιά, τα παιδιά και τα εγγόνια των Ιδρυτών της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ που σίγουρα θα ευλογούν το Δίκιο μας από εκεί ψηλά…!!!    


ΜΑΖΙΚΑ – ΜΑΧΗΤΙΚΑ – ΕΙΡΗΝΙΚΑ, ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!!!!!

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ – ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΙΘΑΚΗ!!!


Για την υπογραφή:
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΩΝ «ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»