Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

ΡΕΒΑΝΣ


Η ΑΕΚ στάθηκε άξια και δυνατή μέσα στη Γαλλία κατορθώνοντας να αποσπάσει ένα αρκετά θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα. Ήταν μία σοβαρή και μαχητική ΑΕΚ που έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας και για τη συνέχεια. Μπροστά μας, πλέον, είναι η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Η αλήθεια είναι ότι σε κάτι τέτοιες στιγμές θυμόμαστε και νοσταλγούμε διπλά το... καμίνι της Νέας Φιλαδέλφειας! Εν πάση περιπτώσει, το ματς της Πέμπτης μέσα στο… ξενέρωτο ΟΑΚΑ θα κρίνει τα πάντα, οπότε η Ομάδα θα πρέπει να δώσει το σύνολο των δυνάμεών της ώστε να πάρει οπωσδήποτε τη Νίκη! Αν και Αύγουστος είναι σίγουρο ότι οι Ενωσίτες θα δώσουν μαζικό παρόν στο γήπεδο προσδίδοντας σημαντική ώθηση στην προσπάθεια της ΑΕΚ! Άλλωστε μετά από αρκετά χρόνια που απουσιάσαμε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις -εξαιτίας της μακράς περιπέτειας που βίωσε η ΑΕΚ (ας όψεται εκείνο το… αλησμόνητο 2004)-  ήρθε και πάλι η ώρα να δηλώσουμε τη βροντερή παρουσία μας και να προχωρήσουμε στους δρόμους των επιτυχιών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο όπως αρμόζει στο όνομα και την ιστορία της ΑΕΚΑΡΑΣ!!!   


ΓΗΠΕΔΟ…

Η σκέψη μας, ο νους μας, «τα πάντα-όλα» βρίσκονται στην Προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος στόχος ζωής για την ΑΕΚ από την ανοικοδόμηση του γηπέδου της στα άγια χώματα, εκεί που μεγαλούργησε επί δεκαετίες.  Με το Νέο Γήπεδό της στην ιστορική κοιτίδα της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ θα αποκτήσει μία τέτοια τεράστια δυναμική σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό-αγωνιστικό κλπ) που είναι βέβαιο ότι θα  εκτοξευθεί στην κορυφή όλων των διακρίσεων. Γιατί η ΑΕΚ είναι πλασμένη να πρωταγωνιστεί κι αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει ποτέ!  Ζούμε και αναπνέουμε για τη γρήγορη επιστροφή στο σπίτι μας…!!!

ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ !!! 


Για την υπογραφή:
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

23 ΧΡΟΝΙΑ "ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ"*ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 23 ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση των «Πειρατών του Ονείρου»! Η δική μας «επέτειος» δεν είναι παρά μία επιπλέον επικύρωση μέσα στο χρόνο, της συλλογικής μας υπόσχεσης για ακόμη πιο δυνατή συνέχεια στο πλευρό της ΙΔΕΑΣ Α.Ε.Κ! Αδέρφια Πειρατές, ευχόμαστε «χρόνια μαχητικά και πειρατικά» για όσους καταλαβαίνουν...

*23 χρόνια πέρασαν λοιπόν, από εκείνο το μακρινό 1993, τότε που μια παρέα αθεράπευτων ΑΕΚτζήδων, και καλών φίλων, αποφάσισε την ίδρυση του Συνδέσμου μας που έμελλε τελικά να εξελιχθεί στo πιο λατρευτό και αγαπημένο μας «βάσανο»! Με τα χρόνια, εκείνοι οι πρώτοι “Πειρατές του Ονείρου” ενισχύθηκαν και έδεσαν με τους κατοπινούς συναγωνιστές, δημιουργώντας ένα μάχιμο club στον οπαδικό χώρο της Α.Ε.Κ. 
       
*To ξεχωριστό στίγμα που εκπέμπει όλα αυτά τα χρόνια το club μας και καθόρισε τη διαφορετικότητά του, συμπυκνώνεται στo παρακάτω τρίπτυχο : Α). Στην Αντίσταση ενάντια σε κάθε μορφής “αμαρτωλά καθεστώτα” που υπονόμευαν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως Β). Στη Διαρκή Πάλη για την υπεράσπιση των ιδεολογικών χαρακτηριστικών της Α.Ε.Κ. και Γ). Στον Αγώνα για την δημιουργία εκείνων των προϋποθέσεων που θα εγγυώνται την πρωτοκαθεδρία του δικέφαλου αετού στο αθλητικό στερέωμα...

*Με σημαία την Ιδέα παλέψαμε αλλά και εξακολουθούμε να παλεύουμε για την ποιοτική αναβάθμιση του αυτόνομου πόλου κιτρινόμαυρης αναφοράς που αποτελούν οι «Πειρατές του Ονείρου» στα πλαίσια του ευρύτερου συνδεσμιακού κινήματος της Α.Ε.Κ...

*Χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς υποχωρήσεις, χωρίς αδιέξοδες και ανερμάτιστες “κινήσεις διπλωματικής τακτικής”, με τη νοοτροπία του «πειρατή» και όχι του «ραγιά» κουρσεύουμε το κιτρινόμαυρο όνειρο. Γιατί η “δική μας Α.Ε.Κ” θα παραμείνει για πάντα το πιο όμορφο και διαχρονικό όραμα που θα πλανεύει τις γνήσιες ενωσίτικες ψυχές...

* Το “Πειρατικό του Ονείρου” άντεξε και χαλυβδώθηκε κόντρα σε θύελλες και τρικυμίες και συνεχίζει απτόητο το μαγικό του ταξίδι..... Η Αλήθεια και το Δίκιο είναι ο φάρος μας και ο χρόνος, όπως τόσες φορές, σύμμαχος !

*Παλιοί και νέοι “Πειρατές” παραμένουμε ενωμένοι σαν μια γροθιά. Η συνειδητή συσπείρωσή μας στη βάση αδιαπραγμάτευτων αρχών και αξιών,  το ψυχικό δέσιμο και οι σχέσεις αληθινής φιλίας και αλληλεγγύης που έχουμε οικοδομήσει μεταξύ μας ήταν, είναι και θα είναι το δικό μας “οπλοστάσιο”, η δική μας “αρματωσιά”, απέναντι στις πυρηνικές βόμβες που εξαπολύουν εναντίον μας εχθροί και άσπονδοι φίλοι.

*Δεν αρνούμαστε την αυτοκριτική μας. Δεν αρνούμαστε τα λάθη, τις παραλείψεις, τα κενά και τα σφάλματά μας. Δεν αρνούμαστε ότι σε μία πορεία όσοι αγωνίζονται καθαρά και τίμια κάνουν και λάθη. Αλάνθαστοι είναι μονάχα οι παραιτημένοι. Εκείνο που αρνούμαστε να δεχθούμε είναι ότι τάχα... «πήραμε τη ζωή μας λάθος» όπως λένε κάποιοι ψευτορεαλιστές “συμβουλάτορες ”.

*Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε ΕΔΩ! Απλοί, ανιδιοτελείς “στρατιώτες” (ή “αντάρτες”!) της ΙΔΕΑΣ Α.Ε.Κ. Κάποιοι άλλοι (“δήθεν”) έφυγαν και λάκισαν! Ο καιρός επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές...

*Μαζί με την Α.Ε.Κ μεγαλώνουμε και εμείς στο πέρασμα του αδυσώπητου χρόνου. Δικαιώσεις και διαψεύσεις, έφοδοι στον ουρανό και προσγειώσεις απογοήτευσης, θέσεις και αντιθέσεις, όλα μαζί και καθένα χώρια, συνθέτουν την ωριμότητα και τη συνειδητοποίηση.

*Και ο 24ος χρόνος, που ήδη ξεκινήσαμε να διανύουμε ως club, θα μας βρει και πάλι στις επάλξεις! Στις νέες ελπιδοφόρες συνθήκες που σηματοδοτούν την αναγέννηση της ΑΕΚ, βαστάμε δυνατοί και μάχιμοι, στα μετερίζια του αγώνα να παλεύουμε για το τελικό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την οικοδόμηση μιας πραγματικά μεγάλης και αδούλωτης ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑΣ Α.Ε.Κ αντάξια της περήφανης ιστορίας και του μάχιμου λαού της!

*ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ : «Κι όμως υπάρχουν άγκυρες γερά να μας κρατάνε κόντρα στα τόσα κύματα που στον χαμό μας πάνε» !

ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ !!!                             Για την υπογραφή :

             “ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ” / since 1993...

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

*ΟΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…


 Ιδού  μία μοναδική μαρτυρία

«…Όταν ήρθαν εδώ οι πρόσφυγες, διωγμένοι, ταλαιπωρημένοι, κυνηγημένοι, η AEK δεν υπήρχε, υπήρχε όμως στις αναμνήσεις των πατεράδων μας η “Πέρα Kλουμπ”. Πολλά παιδιά από εδώ έπαιζαν στην “Πέρα Kλουμπ”. Μετά το διωγμό οι παίκτες σκορπίσανε, άλλοι πήγαν στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, αλλά οι περισσότεροι ήταν στη Φιλαδέλφεια. Eκεί παίζανε μόνοι τους και σιγά-σιγά άρχισαν να μαζεύονται οι παίκτες της παλιάς ομάδας. H Νέα Φιλαδέλφεια τότε ήταν παράγκες και χωράφια. Οι παίκτες λοιπόν που έπαιζαν κάποτε στην “Πέρα Kλουμπ” και άλλα σωματεία της Πόλης ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ. Ήταν η μόνη τους χαρά, μέχρι που κάποιος τούς είπε ότι η Πολιτεία ―επειδή η Φιλαδέλφεια χτιζόταν― θα τους έπαιρνε το γήπεδο. Εκείνη τη νύχτα που το έμαθαν βγήκαν έξω, ο καθένας με ό,τι είχε, ένα τραπέζι, καρέκλες, κρεβάτια και περιφράξανε το χώρο. Tην επόμενη ημέρα, οι άνθρωποι του υπουργείου, αντιμετωπίζοντας μια τέτοια εικόνα, παραχώρησαν την έκταση ως χώρο άθλησης των προσφύγων. Μετά, περιέφραξαν με συρματόπλεγμα το χώρο και έγινε το γήπεδο της AEK. Αυτό που γκρεμίσανε και μας έστειλαν πάλι στην προσφυγιά. Aλλά πάντα έτσι ήταν, ποτέ δεν τους άρεσε η AEK. Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου διηγείται το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην Eλλάδα. Mε τον Oλυμπιακό ήταν στο Φάληρο. H AEK έχανε δύο μηδέν. Aλλάζει το παιχνίδι και η AEK κερδίζει τελικά με 3-2. Aπό τότε δεν χωνεύουν την ομάδα γιατί ήρθαν στην Eλλάδα με ένα μπογαλάκι και έκαναν προκοπή εδώ και στεριώσανε και τώρα μας γκρεμίσανε και το γήπεδο, κατάλαβες! Όπως δεν χώνευαν και τους πρόσφυγες (….) Γιατί; Aυτοί είναι πιο Έλληνες από εμάς;;;»

(Απόσπασμα από το ένθετο «K» της εφημερίδας H Καθημερινή, 5 Δεκεμβρίου 2004)ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ !!!

Εκεί στα ιερά χώματα της Προσφυγομάνας, εκεί που η τιμημένη Προσφυγιά ρίζωσε και ανέστησε το αλησμόνητο κάστρο του δικέφαλου αετού, εκεί θα το ξαναχτίσουμε! Θα νικήσουμε κάθε εμπόδιο. Οι ύπουλες μεθοδεύσεις των εχθρών της ΑΕΚ, θα ηττηθούν και πάλι. Ας πάρουν όλοι χαμπάρι ότι η Α.Ε.Κ κι ο Λαός της ανήκουν ψυχή τε και σώματι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚαρα, μετά τόσες περιπέτειες θα ανοικοδομήσει και πάλι στη ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΗ, το ΔΙΚΟ ΤΗΣ σύγχρονο Γήπεδο ! Τελεία και παύλα!

Για την υπογραφή:
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ