Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016

ΡΕΒΑΝΣ


Η ΑΕΚ στάθηκε άξια και δυνατή μέσα στη Γαλλία κατορθώνοντας να αποσπάσει ένα αρκετά θετικό εκτός έδρας αποτέλεσμα. Ήταν μία σοβαρή και μαχητική ΑΕΚ που έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας και για τη συνέχεια. Μπροστά μας, πλέον, είναι η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας. Η αλήθεια είναι ότι σε κάτι τέτοιες στιγμές θυμόμαστε και νοσταλγούμε διπλά το... καμίνι της Νέας Φιλαδέλφειας! Εν πάση περιπτώσει, το ματς της Πέμπτης μέσα στο… ξενέρωτο ΟΑΚΑ θα κρίνει τα πάντα, οπότε η Ομάδα θα πρέπει να δώσει το σύνολο των δυνάμεών της ώστε να πάρει οπωσδήποτε τη Νίκη! Αν και Αύγουστος είναι σίγουρο ότι οι Ενωσίτες θα δώσουν μαζικό παρόν στο γήπεδο προσδίδοντας σημαντική ώθηση στην προσπάθεια της ΑΕΚ! Άλλωστε μετά από αρκετά χρόνια που απουσιάσαμε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις -εξαιτίας της μακράς περιπέτειας που βίωσε η ΑΕΚ (ας όψεται εκείνο το… αλησμόνητο 2004)-  ήρθε και πάλι η ώρα να δηλώσουμε τη βροντερή παρουσία μας και να προχωρήσουμε στους δρόμους των επιτυχιών σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο όπως αρμόζει στο όνομα και την ιστορία της ΑΕΚΑΡΑΣ!!!   


ΓΗΠΕΔΟ…

Η σκέψη μας, ο νους μας, «τα πάντα-όλα» βρίσκονται στην Προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια. Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερος στόχος ζωής για την ΑΕΚ από την ανοικοδόμηση του γηπέδου της στα άγια χώματα, εκεί που μεγαλούργησε επί δεκαετίες.  Με το Νέο Γήπεδό της στην ιστορική κοιτίδα της Νέας Φιλαδέλφειας, η ΑΕΚ θα αποκτήσει μία τέτοια τεράστια δυναμική σε όλα τα επίπεδα (οικονομικό-αγωνιστικό κλπ) που είναι βέβαιο ότι θα  εκτοξευθεί στην κορυφή όλων των διακρίσεων. Γιατί η ΑΕΚ είναι πλασμένη να πρωταγωνιστεί κι αυτό δεν πρέπει να μας διαφεύγει ποτέ!  Ζούμε και αναπνέουμε για τη γρήγορη επιστροφή στο σπίτι μας…!!!

ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ !!! 


Για την υπογραφή:
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

*ΟΙ ΑΝΕΞΙΤΗΛΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ…


 Ιδού  μία μοναδική μαρτυρία

«…Όταν ήρθαν εδώ οι πρόσφυγες, διωγμένοι, ταλαιπωρημένοι, κυνηγημένοι, η AEK δεν υπήρχε, υπήρχε όμως στις αναμνήσεις των πατεράδων μας η “Πέρα Kλουμπ”. Πολλά παιδιά από εδώ έπαιζαν στην “Πέρα Kλουμπ”. Μετά το διωγμό οι παίκτες σκορπίσανε, άλλοι πήγαν στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, αλλά οι περισσότεροι ήταν στη Φιλαδέλφεια. Eκεί παίζανε μόνοι τους και σιγά-σιγά άρχισαν να μαζεύονται οι παίκτες της παλιάς ομάδας. H Νέα Φιλαδέλφεια τότε ήταν παράγκες και χωράφια. Οι παίκτες λοιπόν που έπαιζαν κάποτε στην “Πέρα Kλουμπ” και άλλα σωματεία της Πόλης ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ. Ήταν η μόνη τους χαρά, μέχρι που κάποιος τούς είπε ότι η Πολιτεία ―επειδή η Φιλαδέλφεια χτιζόταν― θα τους έπαιρνε το γήπεδο. Εκείνη τη νύχτα που το έμαθαν βγήκαν έξω, ο καθένας με ό,τι είχε, ένα τραπέζι, καρέκλες, κρεβάτια και περιφράξανε το χώρο. Tην επόμενη ημέρα, οι άνθρωποι του υπουργείου, αντιμετωπίζοντας μια τέτοια εικόνα, παραχώρησαν την έκταση ως χώρο άθλησης των προσφύγων. Μετά, περιέφραξαν με συρματόπλεγμα το χώρο και έγινε το γήπεδο της AEK. Αυτό που γκρεμίσανε και μας έστειλαν πάλι στην προσφυγιά. Aλλά πάντα έτσι ήταν, ποτέ δεν τους άρεσε η AEK. Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου διηγείται το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην Eλλάδα. Mε τον Oλυμπιακό ήταν στο Φάληρο. H AEK έχανε δύο μηδέν. Aλλάζει το παιχνίδι και η AEK κερδίζει τελικά με 3-2. Aπό τότε δεν χωνεύουν την ομάδα γιατί ήρθαν στην Eλλάδα με ένα μπογαλάκι και έκαναν προκοπή εδώ και στεριώσανε και τώρα μας γκρεμίσανε και το γήπεδο, κατάλαβες! Όπως δεν χώνευαν και τους πρόσφυγες (….) Γιατί; Aυτοί είναι πιο Έλληνες από εμάς;;;»

(Απόσπασμα από το ένθετο «K» της εφημερίδας H Καθημερινή, 5 Δεκεμβρίου 2004)ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ !!!

Εκεί στα ιερά χώματα της Προσφυγομάνας, εκεί που η τιμημένη Προσφυγιά ρίζωσε και ανέστησε το αλησμόνητο κάστρο του δικέφαλου αετού, εκεί θα το ξαναχτίσουμε! Θα νικήσουμε κάθε εμπόδιο. Οι ύπουλες μεθοδεύσεις των εχθρών της ΑΕΚ, θα ηττηθούν και πάλι. Ας πάρουν όλοι χαμπάρι ότι η Α.Ε.Κ κι ο Λαός της ανήκουν ψυχή τε και σώματι στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η ΑΕΚαρα, μετά τόσες περιπέτειες θα ανοικοδομήσει και πάλι στη ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΓΗ, το ΔΙΚΟ ΤΗΣ σύγχρονο Γήπεδο ! Τελεία και παύλα!

Για την υπογραφή:
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ