Κυριακή, 29 Μαΐου 2016

Α.Ε.Κ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ…
Ένα επετειακό άρθρο για τα 92 χρόνια της ΑΕΚΑΡΑΣ - από τον "Captain Morgan"*


(*) Μοιάζει σαν παραμύθι... Κι όμως είναι αλήθεια! Μια πραγματική ΙΣΤΟΡΙΑ που όμοιά της δύσκολα συναντάς! Ας γυρίσουμε, όμως, πολλές δεκαετίες πριν... Ενάμιση εκατομμύριο βασανισμένες ψυχές από την Μ. Ασία κατακλύζουν την Ελλάδα. Έτσι το θέλησαν κάποιοι διεθνείς αιμοσταγείς εγκληματίες των λαών που μοίραζαν και τότε τον κόσμο για τον καταραμένο βρώμικο πλούτο τους, κάνοντας αυτοκρατορική πολιτική με ανθρώπινες ζωές.

Οι Πρόσφυγες! Ξεριζωμένοι, πληγωμένοι, ποτισμένοι με αίμα και δάκρυ, πάμφτωχοι σε υλικά αγαθά, αλλά πάμπλουτοι σε υπερηφάνεια, ψυχή και λεβεντιά! Οι Πρόσφυγες δεν έφεραν μαζί τους μόνο τον πόνο τους. Καλά φυλαγμένες στο δισάκι της καρδιάς κρατούσαν τις μακρόχρονες παραδόσεις τους. Ζυμωμένες με την γλυκιά μαγεία της ανατολής και το άφταστο ελληνικό μεράκι σε ένα αλλιώτικο αξεπέραστο κράμα. Ξένοι τότε στην αρχή, μόχθησαν σκληρά για να ενταχθούν σε ένα νέο κοινωνικό ιστό, αφιλόξενο ίσως σε κάποιο βαθμό, που αρκετές φορές τους αντιμετώπισε και σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Γι αυτό άλλωστε το λόγο, η παράδοσή τους ήταν αναγκαίο να διασωθεί, οι μνήμες και οι δεσμοί έπρεπε να διατηρηθούν, το χθες να συνυπάρξει με το αύριο.... Προς αυτή την κατεύθυνση πάρθηκαν πολλές μικρές και μεγάλες πρωτοβουλίες, αλλά ΜΙΑ ΕΙΔΙΚΑ θα έγραφε την πιο αξιοθαύμαστη σελίδα στο βιβλίο αυτής της τόσο ζωντανής γενιάς! Μία ομάδα, λοιπόν, πρωτοπόρων παλικαριών πήρε την ιστορική απόφαση να ιδρύσει έναν αθλητικό σύλλογο....

(*) Η Α.Ε.Κ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ !!!  Από τους ξεριζωμένους, από τον ανθό της τιμημένης προσφυγιάς!!! Αυτοί της έδωσαν πνοή ζωής, αυτοί της έδωσαν φτερά!!! Και η Α.Ε.Κ έμελλε, πλέον, να ζωντανέψει ένα όνειρο που θα κούρσευε τόσες καρδιές. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως κατάφερε να εκπέμψει στη μακρά ιστορική πορεία της το ξεχωριστό νικηφόρο στίγμα της προσφυγιάς αλλά και όλων των κατατρεγμένων. Αποτέλεσε ένα συνδετικό κρίκο χιλιάδων ανθρώπων σε ένα επιπλέον κοινωνικό επίπεδο -στο αθλητικό- γαλουχώντας ολόκληρες γενιές με τα πιο γνήσια αθλητικά ιδεώδη. Οι αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι», της «ντόμπρας αντιπαλότητας» και της «παλικαρίσιας-τίμιας νίκης», στοιχεία που πάντα ενυπήρχαν στην περήφανη ιδιοσυγκρασία των προσφύγων, έβρισκαν πλέον την πρακτική έκφρασή τους στην ΙΔΕΑ Α.Ε.Κ !
 
(*) Τα χρόνια κυλούσαν... Αργά αλλά βασανιστικά η προσφυγιά, επουλώνοντας τις πληγές της, ενσωματώθηκε πλήρως στην ελληνική κοινωνία. Πρόσφερε με τον ιδρώτα, τις ικανότητες, τις δεξιοτεχνίες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας, ενώ συνάμα τα ξεριζωμένα αδέρφια μας υπήρξαν μπροστάρηδες σε κάθε τι προοδευτικό και αναγεννητικό σε ετούτο το τόπο. Οι πρόσφυγες και η Ομάδα τους ήταν πια οργανικά-συστατικά στοιχεία της νέας κοινωνικής δομής. Και η ΑΕΚΑΡΑ παρέσερνε στους ξέφρενους ρυθμούς της, χειμάρρους ολόκληρους από παιδάκια και νεολαίους στις εργατογειτονιές της Φιλαδέλφειας, της Ιωνίας, της Χαλκηδόνας, του Γαλατσίου, της Νίκαιας, της Καισαριανής, της Ελλάδας ολόκληρης, καταγράφοντας χρυσούς θριάμβους σε εγχώριο αλλά και διεθνές επίπεδο. Τι να αναπολήσει κανείς... Τα πανάξια πρωταθλήματα και κύπελλα;;; Την θρυλική πορεία ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το αλησμόνητο 1976-77;;; Την κατάκτηση του Κυπέλλου Ευρώπης στο μπάσκετ το 1968 με αμιγή ελληνική πεντάδα μπροστά σε 80.000(!!!) θεατές;;; Τις εκπληκτικές διακρίσεις στο στίβο, στην πυγμαχία και στα υπόλοιπα αγωνίσματα;;; Το γήπεδό μας στα ματωμένα χώματα (ναι αυτό που μας γκρέμισαν) που ήταν το κάστρο όλων των λαμπρών επιτυχιών;;; Αλήθεια τι να πρωτοθυμηθούμε!!! Ο δικέφαλος αετός αποτέλεσε το συμβολικό έμβλημα της ανυπότακτης ΑΕΚΑΡΑΣ, συσπειρώνοντας στις φτερούγες του το πιο δυναμικό και υγιές τμήμα της αθλητικής ζωής. Αυτούς που ήξεραν τι σημαίνει να μην το βάζεις κάτω και να χτίζεις ξανά από το μηδέν! Αυτούς που δεν συμβιβάζονταν με την απάτη και το ψέμα. Αυτούς που αισθάνονταν αδικημένοι μεν, αλλά και αλύγιστοι μαχητές ταυτόχρονα! Τέτοιους λεβέντες έβγαλε η Α.Ε.Κ των προσφύγων και γι αυτό την φθόνησαν και την πολέμησαν όσο τίποτε άλλο το κατεστημένο και τα σάπια κυκλώματα της διαφθοράς. Τίποτε δεν είναι τυχαίο στην ιστορία και την πορεία μας: Μίσησαν οι βολεμένοι προύχοντες την αετίσια ιδεολογία των αδούλωτων παλικαριών που επέλεξαν να μη σκύβουν το κεφάλι και να μην προσκυνούν τα μεγάλα ένοχα αφεντικά που ύπουλα εγκαταστάθηκαν στο σβέρκο της αθλητικής ιδέας. Ο Αετός της προσφυγιάς όμως δεν έπαυε να πετά ψηλά, να θριαμβεύει και να νικά, αγκαλιά με τον πύρινο ενωσίτικο λαό που ανέκαθεν αποτελούσε την πεμπτουσία της ισχύος του.

(*) Με τα χρόνια πολλά άλλαξαν... Η σύγχρονη ωφελιμιστική εποχή του αλόγιστου κέρδους διείσδυσε δυστυχώς σε κάθε τομέα και χαραμάδα της κοινωνικής και (προφανώς) της αθλητικής δραστηριότητας. Σε ένα τέτοιο έδαφος ξεφύτρωσαν κάποια στιγμή και οι Εταιρίες και οι ΠΑΕ και ότι άλλο συνεπάγεται η σύγχρονη επαγγελματική στυγνή πραγματικότητα. Η αδηφάγα εμπορευματοποίηση και η θολή “λάμψη” του χρήματος εκτόπισε βίαια την παλιά αγνή εποχή. Οι φανέλες οι τιμημένες έγιναν “εμπόρευμα”, οι αλάνες τσιμεντένια κλουβιά και τα γήπεδα που πηγαίναμε (και που παίζαμε κι εμείς πιτσιρικάδες) τείνουν να μετατραπούν σιγά-σιγά σε απρόσωπα και ψυχρά εμπορικά πολυκαταστήματα πελατειακού τύπου!

(*) ΚΑΙ ΟΜΩΣ... Πάντα θα υπάρχει ένα μεγάλο ΟΜΩΣ! Κι αυτό δεν είναι άλλο από την ίδια την ψυχοσύνθεση της γνήσιας Α.Ε.Κ και των ιδεολόγων πιστών της που δεν αλλοτριώνονται τόσο εύκολα όσο φαντάζεται “το σύστημα”. Κάποιοι ακόμη προσπαθούν....να απαγάγουν το όνειρο! Ρομαντικοί «πειρατές για ένα όνειρο» ή μήπως (για τους δήθεν “ρεαλιστές”) απείθαρχοι και παρωχημένοι;;; Δεν είναι καθόλου έτσι. Όσο και αν φαίνεται παράξενο πάντα θα υπάρχουν......αδιόρθωτα παιδιά (μικρά ή μεγάλα στην ηλικία δεν έχει και τόσο σημασία) που θα επιμένουν να πιστεύουν σε όνειρα και ιδανικά. Που εξακολουθούν ακόμη να αντιλαμβάνονται την Α.Ε.Κ σαν Ιστορία, Ιδέα και Τρόπο Ζωής, με περίσσευμα αγνότητας και ανιδιοτέλειας. Όχι τίποτε άλλο, μα γιατί αξίζει να πιστεύει κανείς σε γλυκές ουτοπίες και παθιασμένα όνειρα. Γιατί έτσι η Ιδέα μεγαλούργησε δεκαετίες ολόκληρες. Γιατί οι ‘’κουρσάροι του κιτρινόμαυρου ονείρου” και ο συνειδητοποιημένος κόσμος της Α.Ε.Κ θα τραγουδάει μια ζωή την ανθεκτική και δοκιμασμένη μπαλάντα της τιμημένης προσφυγιάς και των διαχρονικών οραμάτων του ενωσίτικου λαού. Γιατί μονάχα έτσι γράφεται, τελικά, η Ιστορία! *Για την υπογραφή :
«Captαin Morgan»
Ιδρυτής των "Πειρατών του Ονείρου"


Παρασκευή, 20 Μαΐου 2016

ΑΕΚ : ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΘΡΙΑΜΒΩΝ !!!Η ΑΕΚ, η δική μας ΑΕΚ, η ΑΕΚΑΡΑ ΜΑΣ, η μεγάλη πρωταγωνίστρια των  ονείρων μας, στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας 2016! Με την αξία της και με το σπαθί της, λεβέντικα και παλικαρίσια, έτσι όπως αρμόζει στην μεγαλύτερη και ιστορικότερη Ομάδα της χώρας μας. Ήταν ένας πραγματικός θρίαμβος του Δικέφαλου Αετού κόντρα στον αιώνιο εκπρόσωπο του απεχθούς κατεστημένου. Για μια ακόμη φορά η ΑΕΚ απέδειξε ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος με το δίκιο που τελικά είναι κι αυτό… συνώνυμο της Ομάδας της Προσφυγιάς!

Ο Λαός της ΑΕΚ, τα εκατομμύρια των Ενωσιτών στα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, σε Ελλάδα και Εξωτερικό, σε πόλεις και χωριά, βίωσαν μοναδικές στιγμές έξαλλης χαράς, απίστευτου πάθους και ξέφρενου ενθουσιασμού. Επίκεντρο φυσικά η Μάνα Νέα Φιλαδέλφεια, η πατρογονική μας εστία, που θύμισε αλησμόνητες ένδοξες εποχές!

Αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια στους μαχητές παίχτες μας, στον πανάξιο προπονητή μας Στέλιο Μανωλά και φυσικά στον ατσάλινο ηγέτη της ΑΕΚ  Δημήτρη Μελισσανίδη! Όλοι μαζί με πίστη, μαγκιά και δύναμη ψυχής οδήγησαν την Ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου!

Η ιστορική αυτή επιτυχία δεν προσθέτει μόνο έναν ακόμη πολύτιμο τίτλο στην τροπαιοθήκη της ΑΕΚΑΡΑΣ, αλλά πάνω απ’ όλα σηματοδοτεί την έμπρακτη επιστροφή του Δικέφαλου Αετού στους Τίτλους και την Κυριαρχία! Το Κύπελλο ήταν μόνο η αρχή! Η θριαμβευτική Αναγέννηση της ΑΕΚ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ είναι το ζητούμενο και ο μεγάλος στόχος! Αποτελεί ιστορικό μας καθήκον! Γι’ αυτό πρέπει να χτίσουμε την κιτρινόμαυρη αυτοκρατορία, να ακολουθήσουν τα… Σερί Πρωταθλήματα, μαζί με την ανοικοδόμηση του Γηπέδου στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας και φυσικά τις ευρωπαϊκές διακρίσεις! Θέλουμε τα πάντα- επιδιώκουμε το απόλυτο!!! Γιατί είμαστε ΑΕΚ και η ΑΕΚ είναι πλασμένη να πρωταγωνιστεί παντού και πάντα, τιμώντας την βαριά ιστορία της και τους πρόσφυγες προγόνους ιδρυτές μας που τη δημιούργησαν, την ανέστησαν και την ονειρεύτηκαν στην πρωτοκαθεδρία! 

ΗΡΘΑΜΕ και το «σύστημα» τρέμει. Πλέον άπαντες καταλαβαίνουν ότι πέρασαν οι καιροί του μίζερου “this is aek” και ο νοών νοείτω! Έφτασε η ώρα της ΑΕΚΑΡΑΣ και οι κάθε λογής τύραννοι και νεκροθάφτες του ελληνικού ποδοσφαίρου τελειώνουν! Ήδη το κατεστημένο πήρε ένα καλό μάθημα και έπεται συνέχεια! Τους αφήνουμε απλά να ανησυχούν για… τα μελλούμενα!!! Τα όνειρά μας θα γίνουν οι εφιάλτες τους!!!

-ΖΗΤΩ Η ΑΕΚΑΡΑ!!!

-ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ ΘΡΙΑΜΒΩΝ!!!

-ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!


Για την υπογραφή:
ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
http://pirates-aek.blogspot.com