Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

*ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!



 «Πρόσφυγες! Που να ακουμπήσουν οι πρόσφυγες; Τι να σκεφτούν; τι να ξεχάσουν; τι να πράξουν; που να δουλέψουν; πώς να ζήσουν; Τρέμαν ακόμα απ΄ το φόβο. Τα μάτια τους ήταν κόκκινα απ΄ το αιμάτινο ποτάμι της κόλασης που διάβηκαν. Και σαν πάτησαν σε στέρεο έδαφος, μετρήθηκαν να δουν πόσοι φτάσανε και πόσοι λείπουν. Κι οι ζωντανοί δεν το πιστεύανε, μόνο άπλωναν τα χέρια τους στο κορμί τους και το ψάχνανε, για να βεβαιωθούνε πως δεν ήταν βρικόλακες. Και ψάχναν και για την ψυχή τους, να δουν αν ήταν στη θέση της. Μ΄ αυτή ήταν άφαντη. Είχε μείνει πίσω στην πατρίδα κοντά στους αγαπημένους νεκρούς και στους αιχμαλώτους, κοντά στα σπιτάκια, στα χωράφια, στις δουλειές…. Κι είπαν: περαστικοί είμαστε, ας βολευτούμε όπως-όπως, κι αύριο θα ματαγυρίσουμε στα μέρη μας. Κι αποζητούσαν, τούτη την ελπίδα, με την ίδια λαχτάρα σαν το ψωμί το νερό και τo αλάτι. Τόσοι ήταν, ενάμισι εκατομμύριο ρωμιοί μικρασιάτες, που στριφογύριζαν τώρα στο καύκαλο της Ελλάδας, σαν περιπλανώμενοι ιουδαίοι διωγμένοι από τη γη της Χαναάν. Χωρίς πατρίδα χωρίς δουλειά χωρίς σπίτι. Και μόλις χτες να θυμάσαι πως ήσουνα νοικοκύρης. Ψάχναν για τον αίτιο, αναθεμάτιζαν τον ουρανό, τη γης, τον πόλεμο, τον Κεμάλ το Βενιζέλο τον Κωνσταντίνο, την Αντάντ. Μα πριν απ΄ όλα τον ύπουλο τον Άγγλο, τον υπολογιστή, το διπλοπρόσωπο, το σφετεριστή που έκανε μπίζνες και αυτοκρατορική πολιτική με το αίμα και τη δυστυχία ενός λαού…....»

(*Απόσπασμα από το βιβλίο της Διδώς Σωτηρίου “Οι νεκροί περιμένουν”)



====================================



*ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!


Διαβάζοντας το παραπάνω κείμενο (που αναφέρεται στο δράμα των μικρασιατών παππούδων μας και το οποίο επιλέξαμε σαν εισαγωγικό σημείωμα για τις σημερινές "Πειρατικές Αιχμές") … αναρωτιόμαστε:

Άραγε πόσο μοιάζουν οι εποχές και πόσο ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη των όπου γης ξεριζωμένων ;;; Οι πρόγονοί μας βίωσαν τη δική τους Οδύσσεια, όμως και σήμερα άλλοι συν-άνθρωποι ζουν τη δική τους τραγωδία...

Ως «Πειρατές του Ονείρου», ως οπαδοί της ΑΕΚΑΡΑΣ της Ομάδας-Σύμβολο της Προσφυγιάς και των Ξεριζωμένων, δεν μπορεί παρά να είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που άφησαν αναγκαστικά ξοπίσω τους τη γη και τον τόπο τους και περνάνε τα πάνδεινα εξαιτίας της φρίκης των πολέμων και των βιβλικών καταστροφών που προκαλούν οι διεθνείς λήσταρχοι-νταβατζήδες της γης, αυτοί οι στυγνοί νεοαποικιοκράτες που για το βρόμικο πλουτισμό τους, δηλαδή τη λεηλασία των πετρελαίων των πληττόμενων χωρών και τη μοιρασιά των λεγόμενων ζωνών επιρροής,  χαράζουν με ανθρώπινο αίμα το νέο γεωπολιτικό χάρτη του κόσμου!

Οι Πρόσφυγες είναι «της Γης οι Κολασμένοι» και δεν θα τους αφήσουμε μόνους και αβοήθητους, ούτε βορά στα νύχια των εκμεταλλευτών. Άλλωστε και οι δικοί μας παππούδες ήταν Πρόσφυγες, οι πατεράδες μας Μετανάστες, συνεπώς επειδή νιώθουμε, καταλαβαίνουμε και συμπάσχουμε, θα σταθούμε και ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ δίπλα τους!


Γι’ αυτό το λόγο...
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ «ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ, ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ (ιδίως παιδικά ρούχα, τρόφιμα μακράς διάρκειας και παιχνίδια που είναι και τα πιο αναγκαία για τα παιδιά των Προσφύγων) ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΔΕΡΦΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.


-          ΟΛΟΙ ΔΙΠΛΑ... ΟΛΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ !!!

-          Α.Ε.Κ. ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ!!!


ΥΓ1: Συγχαίρουμε για τη συνεργασία σε αυτή την προσπάθεια τα αδέρφια από την Κεφαλονιά, τον Πάνο Ματιάτο μα και όλη την καλή παρέα από τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιάς που είναι πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι. 

ΥΓ2: Η ανθρωπιστική πρωτοβουλία του club μας για τους πρόσφυγες αφιερώνονται στη μνήμη του μπάρμπα-Πέτρου που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.  Ένας αγαπητός σε όλους μας άνθρωπος, γνήσιος, λαϊκός, αλληλέγγυος, από τους παλιούς ωραίους  μάγκες της παλιάς φρουράς. Θα σε θυμόμαστε μπάρμπα Πέτρο!

 Για την υπογραφή:
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΦΟΥΤΕΡ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ - 2016 !



Για μια ακόμη φορά το πρωτότυπο σχέδιο του club «έκλεψε την παράσταση»: με την εικόνα στην πλάτη της μπλούζας που απεικονίζει την αλησμόνητη "Σκεπαστή" της Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ κυκλικά του σχεδίου αναγράφεται το αειθαλές σύνθημα: «Από μικρό μού έλεγαν για την Προσφυγιά για Νέα Φιλαδέλφεια κι όχι για Πειραιά»!!! Στην εμπρός όψη του φούτερ δεσπόζει φυσικά η ΑΕΚ με το διακριτικό υπότιτλο "Pirates club"!

Διατίθεται σε όλα τα μεγέθη στην τιμή των 20 ευρώ  + έξοδα αποστολής.

*Τηλ. Επικοινωνίας: 6938 103933


Για την υπογραφή:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Η σάπια δυναστεία τους θα τελειώσει...



Φαίνεται ότι τα ένοχα «κέντρα εξουσίας» του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου δεν μπορούν να χωνέψουν ότι πλέον υπάρχει «αντίπαλος δέος» απέναντι στο χρόνιο σάπιο κατεστημένο.  Δε νομίζουμε ότι χρειάζεται να κάνουμε… περαιτέρω «αναλύσεις επί αναλύσεων» για νοσηρές καταστάσεις, πρόσωπα και γεγονότα που είναι τόσο γνωστά ακόμη και στον πιο αδαή στα του ποδοσφαίρου!

Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι... κατανοούμε την αγωνία και κατ’ επέκταση τον πανικό όλων αυτών που χρόνια τώρα ενταφιάζουν τον βασιλιά των σπορ!

Ας γνωρίζουν μόνο ότι η «δυναστεία» τους τελειώνει. Η ΑΕΚ ΗΡΘΕ – ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ και θα σταθεί -τόσο η μαχητική ηγεσία της όσο και ο ασυμβίβαστος λαός της- στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την απελευθέρωση του ποδοσφαίρου από τους δεσμώτες του.

Για την υπογραφή

Οι Πειρατές του Ονείρου

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

Α.Ε.Κ ΣΕ... ΟΛΑ !!!



  1. Κατ’ αρχάς και όσον αφορά τα αμιγώς αγωνιστικά ζητήματα, οφείλουμε, και πάλι, ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στην Ομάδα μας για τη Nίκη ΚΑΙ στο ντέρμπι με το… πράσινο πλοκάμι του «συστήματος»! Και το θέτουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο διότι εμείς δεν λησμονούμε ότι όχι μόνο αποκλειστικά οι «κόκκινοι» αλλά και οι «πράσινοι» είναι... εξ' αρχαιοτάτων χρόνων αιώνιοι αντίπαλοι της Α.Ε.Κ και συνιστούν (εναλλασσόμενοι εδώ και δεκαετίες) το «αμαρτωλό σύστημα»... κι ο νοών νοείτω!  Δίχως άλλο, λοιπόν, η Α.Ε.Κ προσέφερε μεγάλη χαρά στους πιστούς της ανά τον κόσμο και οπωσδήποτε αυτές οι δύο νίκες, εναντίον των οσφπ και παο, αφενός ενισχύουν στο μέγιστο βαθμό την ψυχολογία της Ομάδας και αφετέρου στέλνουν το πιο σαφές «μήνυμα» για μια δυνατή συνέχεια που δεν πρέπει να είναι άλλη από τη συνολική αναγέννηση της ΑΕΚΑΡΑΣ με την επιστροφή της εκεί που της αξίζει: στην κορυφή και στην επανακατάκτηση του ιστορικού πρωταγωνιστικού της ρόλου στα αθλητικά δρώμενα! 
  1. Πέραν των προηγουμένων, η απίστευτη ματαίωση των αγώνων στο Κύπελλο με... φιρμάνι της Πολιτείας, μάς «χάλασε» και μας εξόργισε. Διότι η Α.Ε.Κ δεν έχει καμία ευθύνη για τα πρόσφατα συμβάντα, και ως εκ τούτου με μία τέτοια απόφαση θίγεται κατάφωρα αφού στερείται του αυτονόητου δικαιώματός της να διεκδικήσει το Κύπελλο. Ταυτόχρονα είναι παντελώς απαράδεκτο, κύριοι της Πολιτείας, να τορπιλίζετε το ίδιο το άθλημα λόγω των γνωστών παθογενειών του - που όμως εσείς οι ίδιοι (ως αρμόδιοι κρατικοί ιθύνοντες) δεν έχετε τα κότσια να καθαρίσετε από την χρόνια «κόπρο του Αυγείου». Εφαρμόζετε το εξωφρενικό δόγμα «πονάει κεφάλι-κόβει κεφάλι» αντί ως Κράτος να πάρετε τις αναγκαίες και θαρραλέες πρωτοβουλίες για να πατάξετε τους πραγματικούς ενόχους και να εξαρθρωθούν επιτέλους τα κυκλώματα που δολοφονούν το ποδόσφαιρο. Όπως και να ‘χει η Α.Ε.Κ είναι αποφασισμένη να μπει μπροστά και να αγωνιστεί σθεναρά ώστε να τελειώνει η σαπίλα και να επέλθει η κάθαρση και η δικαιοσύνη στον πολύπαθο χώρο.

  1. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΣΤΙΓΜΗ: η καρδιά, η ψυχή και όλες οι αισθήσεις μας είναι προσανατολισμένες στον μεγαλύτερο στόχο μας: Την ιερή υπόθεση του ΓΗΠΕΔΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΑΝΑ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ! Το Κράτος πρέπει να παρέχει άμεσα την απαραίτητη αδειοδότηση ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες στο οικόπεδό ΜΑΣ. Αρκετά πια με το υδροκέφαλο γραφειοκρατικό τέρας, φτάνει πια με τις κάθε λογής ψευτοδικαιολογίες και τα πονηρά αναχώματα των κυβερνήσεων. ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Το δικαιούται η Α.Ε.Κ  η ιστορία της και ο λαός της!

  1. Τέλος, ως «Πειρατές του Ονείρου» είμαστε δίπλα στη δοκιμαζόμενη Προσφυγιά τιμώντας έτσι τις ρίζες και την ιστορία της Ομάδας μας και των Προγόνων μας που κάποτε έζησαν και εκείνοι τον πόνο και τον ξεριζωμό. Συλλέξαμε αρκετά πράγματα που το αμέσως επόμενο διάστημα θα τα διαθέσουμε στις οικογένειες των Προσφύγων που βιώνουν τη φρίκη εξαιτίας των διεθνών εγκληματιών που μακελεύουν τους λαούς προκαλώντας πολέμους και όλεθρο για να αυγατίζουν τα καταραμένα κέρδη τους. Όμως οι Πρόσφυγες δεν είναι μόνοι τους, δεν θα τους αφήσουμε έρμαια να υποφέρουν από την ανέχεια και από τους αλήτες σύγχρονους μαυραγορίτες που τους εκμεταλλεύονται ακόμη και για ένα μπουκάλι νερό. Θα βοηθήσουμε με την καρδιά μας και όσο μπορούμε ώστε να απαλύνουμε -και από τη δική μας πλευρά- το δράμα τους. Συγχαίρουμε για τη συνεργασία σε αυτή την προσπάθεια τα αδέρφια από την Κεφαλονιά, τον Πάνο Ματιάτο μα και όλη την καλή παρέα από τον Αθλητικό Σύλλογο Κεφαλονιάς που είναι πραγματικά σπουδαίοι άνθρωποι.   Α.Ε.Κ Προσφυγιά-Αλληλεγγύη!

ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ – ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!! 

Για την υπογραφή:

“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”