Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

ΜΠΡΑΒΟ ΑΕΚΑΡΑ !!!



Η Α.Ε.Κ έδωσε την πρέπουσα απάντηση μέσα στον αγωνιστικό χώρο τιμωρώντας το σάπιο κατεστημένο και τον αιώνιο χαϊδεμένο εκπρόσωπό του. Ήταν μια παλικαρίσια νίκη που κατενθουσίασε όλους τους Ενωσίτες στα μήκη και τα πλάτη της γης. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν στο γήπεδο οι δεκάδες χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ, μετέτρεψε ακόμη και αυτό το ψυχρό και απρόσωπο ΟΑΚΑ σε ένα κιτρινόμαυρο καμίνι πάθους και ενθουσιασμού όπου εντέλει «έλιωσε» το μισητό αντίπαλο.

Ταυτόχρονα όμως -γιατί εμείς επιμένουμε να θυμόμαστε- μάς έκανε να νοσταλγήσουμε την ΑΣΥΓΚΡΙΤΗ μαγική ατμόσφαιρα της Νέας Φιλαδέλφειας ώστε να μην ξεχνάμε ότι ο ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ είναι η γρήγορη επιστροφή στα άγια χώματα της Προσφυγομάνας, εκεί που πραγματικά ανήκει η Α.Ε.Κ! 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην Ομάδα και την ηγεσία της. Η μέρα που η Α.Ε.Κ θα ξαναβρεθεί στην Πρωταγωνιστική της Θέση, εκεί δηλαδή που η Ιστορία την έχει τάξει, δεν θα αργήσει. Ας το γνωρίζουν αυτό όλοι εκείνοι που χρόνια τώρα κρατούν σε ομηρία το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το τέλος της τυραννίας πλησιάζει, γι’ αυτό άλλωστε οι μεγάλοι ένοχοι…. ακόμη και στον ύπνο τους  στριφογυρνάνε ανήσυχοι!

Τέλος οφείλουμε ένα μεγάλο μπράβο και στον ηγέτη της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ Δ. Μελισσανίδη που με τη θαρραλέα στάση του αποδεικνύει στην πράξη ότι η Ομάδα της Προσφυγιάς παλεύει σταθερά και ασυμβίβαστα για την εξυγίανση και το σπάσιμο του σάπιου αποστήματος στα αθλητικά δρώμενα. Η εποχή του “yes men” (όπως π.χ. συνέβαινε επί του αλήστου μνήμης “2004”) έχει παρέλθει προ πολλού.  Πλέον, η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, πολεμάει με λεβεντιά για το δίκιο της, μα και συνολικότερα για τη δικαιοσύνη στο χώρο, γι’ αυτό και ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!

ΥΓ1. Α.Ε.Κ ΘΕΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ!!!

ΥΓ2. ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ!!!

ΥΓ3. ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...

ΥΓ4. Α.Ε.Κ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!! 


Για την υπογραφή:

ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αφιέρωμα στην εκδήλωση των ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ - από το ενωσίτικο blog "Κιτρινόμαυρη επέλαση"!

Το παρακάτω αφιέρωμα που θα διαβάσετε αποτελεί αναδημοσίευση από το ενωσίτικο ιστολόγιο "Κιτρινόμαυρη επέλαση" (kitrinomavri-epelasi.blogspot.gr) και αφορά την βραδιά της κοπής της πίτας των "Πειρατών του Ονείρου" στις 29-1-2016.

========================================================================

ΟΙ «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»: ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΡΑΣΗΣ, ΣΥΝΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΑΝΤΑ
ΣΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ.



Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ CLUB ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ
Γυρίζουμε τον χρόνο πίσω και βρισκόμαστε στο 2011. Το blog της ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗΣ μόλις έχει κάνει την εμφάνισή του στο αχανές ηλεκτρονικό τοπίο και ο πρώτος σύνδεσμος που επισκέπτεται -προκειμένου να γνωρίσει τα αδέλφια μας και να ανταλλάξει απόψεις μαζί τους- είναι οι «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ». Ο φίλος μου -που θα αποτελούσε και τον συνεκτικό κρίκο της συνάντησης- με είχε σχετικά προειδοποιήσει καθ’ οδόν προς την κιτρινόμαυρη αυτή φωλιά: «Πληροφοριακά σε ενημερώνω ότι θεωρούνται άκαμπτοι και ανυποχώρητοι στις ιδέες τους. Δεν έχουν αλλάξει ούτε μισό κόμμα από τις αρχές και τα πιστεύω τους…». Η απάντησή μου μάλλον θα πρέπει να τον ξάφνιασε: «Γουστάρω να βρίσκομαι με ανθρώπους που το δόγμα τους το κάνουν στάση ζωής. Βαρέθηκα να βλέπω άτομα που πατάνε σε δύο βάρκες ταυτόχρονα…».


Μετά από τα πρώτα διερευνητικά λεπτά γνωριμίας και αφού κατέβαλλα φιλότιμες ομολογουμένως προσπάθειες να σπάσω τον πάγο, περιστοιχιζόμενος από μία ομάδα παιδιών που τα μάτια τους πετούσαν φλόγες και ο λόγος τους γκρέμιζε ομολογουμένως τοίχο μπήκε στον χώρο ένα πρόσωπο και επικράτησε απόλυτη σιωπή. «O captain Morgan…», μου ψιθύρισε στο αυτί ο φίλος μου. Ήταν η πρώτη φορά που τον γνώριζα. Μέχρι τότε προσπαθούσα να τον φανταστώ πώς είναι μέσω των κειμένων του τα οποία διάβαζα μέχρι υστερόγραφου. Με πληθυντικό ξεκίνησε η συνομιλία μας. Λίγο πιο διστακτικά εγώ, στο αντίθετο άκρο, με τρομερή επικοινωνιακή άνεση εκείνος… Και από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Οι συναντήσεις μας σε χώρους όπου συζητείτο το φλέγον θέμα του γηπέδου και οι τρόποι δράσης μας πύκνωναν, τον πληθυντικό διαδέχτηκε ο ενικός και σήμερα μετά από πέντε περίπου χρόνια ας μου επιτραπεί να πω τούτο μόνο: Σε μία εποχή στην οποία η έννοια της φιλίας έχει υποκατασταθεί από την έννοια της ανταλλαγής συμφερόντων, σε μία εποχή στην οποία η συγκεκριμένη έννοια ταυτίζεται με την ιδιότητα του λάστιχου, που την τραβάει ο καθένας από όποια πλευρά θέλει και κυρίως τον βολεύει, νοιώθω εξαιρετική χαρά και τιμή που ο captain Morgan με τιμάει με τη φιλία του. Και ελπίζω να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης του…

Πριν από είκοσι τρία χρόνια ξεκίνησε η δύσκολη πορεία του συγκεκριμένου κιτρινόμαυρου συνδέσμου προς το όνειρο. Με γεωγραφικό στίγμα-προσδιορισμό το Γαλάτσι, πυρήνες σε ολόκληρη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ελευσίνα, στο Αιτωλικό, στον Ορχομενό Βοιωτίας και αλλού, με εγγεγραμμένα επισήμως πάνω από τρεις χιλιάδες μέλη πανελλαδικά, ο σύνδεσμος αυτός -που ξεκίνησε από μία μικρή συντροφιά τρελαμένων ως εκεί που δεν παίρνειΕνωσιτών- σήμερα έχει κατορθώσει να κατακτά όλο και περισσότερες κιτρινόμαυρες καρδιές. Βλέπετε όλο και περισσότεροι/ες είναι αυτοί/ές που θέλουν να ανέβουν στο πειρατικό καράβι και να βάλουν φωτιά στο όνειρο. Για δέκα τέσσερα ολόκληρα χρόνια βρίσκεται εγκατεστημένος στον ίδιο χώρο, διατηρώντας όμως ζωντανές και ζωηρές τις αναμνήσεις από τον προηγούμενο, που έπεσε…θύμα πολεοδομικών αλλαγών και μεταμορφώθηκε σε πολυκατοικία.

ΟΙ ΔΥΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ JACOB JOHANSSON ΚΑΙ Ο
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ. Ο ΣΟΥΗΔΟΣ ΑΝΤΙΚΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ
ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΑ ΕΙΧΕ ΧΑΜΕΝΑ...


Η ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Και βέβαια στην τήρηση του εθίμου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της δυνατής αυτής κιτρινόμαυρης φωλιάς επαναλήφθηκαν σκηνές…από την «Αποκάλυψη». Μόλις εμφανίστηκαν -σύμφωνα με την πάγια τακτική που τηρείται πάντοτε σε ανάλογες εκδηλώσεις- οι δύο εκπρόσωποι της ομάδας μας, ο Σουηδός μεσοεπιθετικός Jacob Johanssonκαι ο πορτιέρο Γιάννης Ανέστης, τα συνθήματα που ακούγονταν ασφαλώς και δεν είναι δυνατόν να αποτυπωθούν σε κείμενο. Ο Σουηδός κοιτούσε μάλλον απορημένος -στην πατρίδα του βέβαια ούτε είχε διανοηθεί πως θα τύχαινε τέτοιας θερμής υποδοχής και εκδηλώσεων λατρείας- ο δικός μας, ο τερματοφύλακας, περισσότερο εξοικειωμένος χαμογελούσε συνεσταλμένα. Όποιο χαρακτηρισμό και να αποδώσεις για την ατμόσφαιρα που δημιούργησαν τα αδέλφια μας που συγκεντρώθηκαν εκεί, θα τα αδικήσεις λέμε. Ντελίριο; Έκσταση; Πανδαιμόνιο; Όλα αυτά μαζί και στη νιοστή και όχι στο τετράγωνο. Οι μισοί δικοί μας έξω, να έχουν ανάψει καπνογόνα και οι φωνές τους να αντηχούν σε όλη την περιοχή, οι υπόλοιποι μέσα σε ένα χώρο ασφυκτικά γεμάτο να διαγκωνίζονται για την πολυπόθητη selfie με τα ινδάλματά τους και εγώ να αγωνίζομαι στην κυριολεξία να εξασφαλίσω ένα καλό πλάνο.



Ο CAPTAIN MORGAN ΕΝΩ ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ
ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΜΑΤΩΝ.
Και αν κάποιοι νομίζουν πως ο captain Morgan δεν είναι εκδηλωτικός, σας πληροφορώ ότι πρώτος ανέβηκε σε μία καρέκλα δίνοντας το έναυσμα για τη βροχή των συνθημάτων που επακολούθησε.

Ποιο είναι εκείνο το γεγονός που διατηρεί ένα σύνδεσμο πρωτοπόρο στους αγώνες μέσα και έξω από τα γήπεδα; Θα σας το πω εγώ, που το κατάλαβα, χωρίς να απαιτηθεί να ρωτήσω τον ιδρυτή του συνδέσμου: Οι δυνατοί δεσμοί αίματος που συνδέουν τα μέλη του. Πέρα από τις ιδρυτικές αρχές, τον προγραμματισμό και το σχέδιο δράσης που έχει εκπονήσει ο συγκεκριμένος σύνδεσμος, η αλληλοϋποστήριξη των μελών μεταξύ τους είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της διατήρησης ως άσβεστης της φλόγας τους για είκοσι τρία ολόκληρα χρόνια.


* Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλά μέλη του ιδιαίτερου αυτού και δυναμικού συνδέσμου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Slisko, Zappa, Vask, William, Briegel, Sem, Δαίμονα, Ιορδάνη, Γιάννη τον πρόσφυγα, Φούρναρη, Σάξονα, Αμίλητο, Γενίτσαρο, Κοκκινογένη, Δήμιο, Ταρίφα, Μαρκήσιο, τα δύο ανιψάκια του captain Morgan Μανώλη και Άγγελο, τον μικρό Βασίλη και τον πανταχού παρόντα βέβαια Κυριάκο Χήνα. Και πολλοί άλλοι βέβαια που με την παρουσία και τον παλμό τους έδωσαν στη βραδιά τον τόνο και το χρώμα που μόνο αυτοί ξέρουν…

=================================================================================


Στο σημείο αυτό παρατίθενται οι δηλώσεις: 

1/ Του ιδρυτή του κιτρινόμαυρου club «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» captain Morgan. 

2/ Του Σουηδού μεσοεπιθετικού Jacob Johansson. 

Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΩΝ «ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» ΠΕΡΙΣΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΥ CLUB.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ CAPTAIN MORGAN 


1. CAPTAIN MORGAN: 
«Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΜΕΙΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ ΠΙΣΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΟΛΑ …».


Έχουμε κοντά μας τον επικεφαλής του συνδέσμου οι «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» τον captain Morgan, με το περίφημο πλέον ψευδώνυμο, όπως είναι περισσότερο γνωστός στην κιτρινόμαυρη κοινότητα. Όταν μιλάμε για τους «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» κάνουμε λόγο για ένα σύνδεσμο με πάρα πολύ μεγάλη -τεράστια- ιστορία στο οπαδικό κίνημα. Θέλω να μου πείτε πόσα χρόνια λειτουργεί ο σύνδεσμός σας;  

«Ο σύνδεσμος βρίσκεται εφέτος στον εικοστό τρίτο χρόνο της λειτουργίας του. Ιδρύθηκε εκείνο το μαγικό καλοκαίρι του 1993 από μία παρέα αθεράπευτων ΑΕΚτζήδων. Το ξεκινήσαμε χωρίς και οι ίδιοι να ξέρουμε πού θα φτάσει το καράβι (γέλια…). Ο χρόνος και τα χρόνια πέρασαν, μα εξακολουθούμε να είμαστε εδώ, δίπλα, πιστοί στην ΑΕΚ, τη μεγάλη μας αγαπημένη και ευελπιστούμε να είμαστε αρκετά χρόνια ακόμα στη συνέχεια…». 

Η ονομασία του συνδέσμου παραπέμπει σε κάτι μάλλον επαναστατικό. «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» ακούει ο άλλος και σκέφτεται κουρσάρους, σκέφτεται Μπαρμπαριά. Αλήθεια ποιανού ιδέα ήτανε, ήτανε δικιά σας η έμπνευση το να ονομαστεί έτσι ο σύνδεσμος; 

«Η προσπάθεια είναι συλλογική. Μια παρέα ξεκίνησε κάποτε, σήμερα είναι ένας σύνδεσμος πολλών χρόνων όπως προαναφέραμε. Στην πορεία ήρθαν άνθρωποι καινούργιοι, οι παλιοί είναι και αυτοί -η μαγιά- κοντά οι περισσότεροι. Έχει δέσει όλη αυτή η προσπάθεια και μαζί και το όνομα του συνδέσμου μας το οποίο κάποτε τέθηκε έτσι ρομαντικά ως «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ», διότι, σημειώστε το αυτό, δεν είναι σκέτο «Πειρατές», είναι του ονείρου! Προσπαθούμε λοιπόν όλα αυτά τα χρόνια να απαγάγουμε το όνειρο, γιατί συνολικότερα σε ένα κόσμο που σκοτώνει οράματα, ιδανικά και ιδέες, εμείς επιμένουμε να είμαστεΠΕΙΡΑΤΕΣ. Άλλωστε η ΑΕΚ δεν είναι εταιρία, είναι ιδέα την οποία εμείς υπηρετούμε πιστά πάνω απ’ όλα…». 

Εγώ θέλω να ρωτήσω κάτι άλλο captain: Η παρουσία σας είναι πάρα πολύ δυναμική στα κιτρινόμαυρα δρώμενα. Εσείς προσωπικά θεωρείστε θα έλεγα μία από τις σημαντικότερες και εμβληματικότερες μορφές του οπαδικού κινήματος. Έχετε δώσει πάρα πολλούς αγώνες, όχι μόνο στο πρακτικό επίπεδο, αλλά και στο θεωρητικό. Με κείμενα, ιδέες, προτάσεις, δηλαδή δεν είστε μόνο στο κομμάτι της αυτοπρόσωπης παρουσίας στο γήπεδο, είστε και στον θεωρητικό τομέα. Αυτό πώς το εισπράττετε;  

«Κοίταξε να δεις. Εάν κάτι έκανε τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ να ξεχωρίζουν όλα αυτά τα χρόνια (γιατί αγώνες δεν δώσαμε μόνο εμείς, αλλά και άλλοι οι οποίοι εκπέμπουν το δικό τους στίγμα), και έθεσαν οι  ΠΕΙΡΑΤΕΣ όλα αυτά τα χρόνια ήταν το λεγόμενο "τρίπτυχο δράσης" που λέμε εμείς και το αναλύω: Ένα: η προβολή -πάνω απ' όλα και όλους- της ίδιας της ΑΕΚ, γιατί αν δεν υπήρχε η ΑΕΚ δεν θα υπήρχαμε και εμείς. Όχι αντίστροφα, αλλά έτσι όπως στο λέω, αν δεν υπήρχε η ΑΕΚ δεν θα υπήρχαμε και εμείς!  Δύο: τα ιδεολογικά χαρακτηριστικά της ΑΕΚ, που πιστεύουμε ότι πρέπει να προβάλλονται, πρέπει να μετουσιώνονται και σε μας τους ίδιους που αποτελούμε τον σύνδεσμο αυτό, αλλά και στις γενιές που έρχονται. Σου προανέφερα και πριν ότι η ΑΕΚ είναι ιδέα πάνω απ’ όλα. Δεν είναι εταιρία, το τονίζω άλλωστε αρκετές φορές (χαμογελάει…). Και το τρίτο: οι έμπρακτες μάχες τις οποίες δώσαμε εντός και εκτός των τειχών της ΑΕΚ, ούτως ώστε τόσο αυτοί που από μέσα ως δούρειοι ίπποι την πολεμούσαν, όσο και οι γνωστοί εξωτερικοί εχθροί να μην βρουν πρόσφορο έδαφος να αλώσουν αυτό που έφτιαξαν οι πρόγονοί μας και που οφείλουμε να το συνεχίσουμε. Κάποτε οι Πρόσφυγες πρόγονοί μας πέρασαν τους δρόμους της φωτιάς, υπερέβησαν δύσκολες καταστάσεις,μετατρέποντας την απογοήτευση και τον ξεριζωμό σε δύναμη και αναδημιουργία. Και αυτό πρέπει να το ΄χουμε, να το προβάλλουμε και να αντλούμε και μεις διδάγματα…». 

Στην πολύχρονη παρουσία σας στο οπαδικό κίνημα μείνατε σταθερά προσηλωμένοι στην πολιτική και στις ιδέες που χαράξατε απ’ την πρώτη στιγμή. Αυτό ίσως σε κάποια στιγμή της πορείας σας στα κιτρινόμαυρα δρώμενα να σας στοίχισε και να το πληρώσατε. Πόσο υπερήφανοι νοιώθετε που ακολουθήσατε αυτήν την αταλάντευτη πορεία όλα αυτά τα χρόνια;

Εμείς δεν διακρινόμαστε στο άθλημα της κωλοτούμπας! Αυτά τα οποία πρεσβεύουμε όλα αυτά τα χρόνια είναι προϊόντα επεξεργασίας θεωρητικής και πρακτικής στην καθημερινή μας δράση. Τα πιστέψαμε πραγματικά, τα κάναμε κτήμα μας, οπότε δεν θα μπορούσαμε σε καμία περίπτωση να τα αρνηθούμε! Άρα λοιπόν νοιώθουμε περήφανοι -σε μία εποχή όπου πολλοί μεταλλάσσονται ανά καιρούς σαν τους χαμαιλέοντες (χαμογελάει με νόημα…) - και παραμένουμε πιστοί σε αυτά τα οποία υπηρετούμε κι αυτό μας κάνει υπερήφανους στον βαθμό που υφίσταται…». 

Θέλω να περάσω τώρα στο φλέγον θέμα, το οποίο καίει όλον τον κιτρινόμαυρο λαό και αυτό δεν είναι άλλο από το ζήτημα της ανέγερσης του νέου κιτρινόμαυρου ανακτόρου μας. Είναι γνωστό σε ολόκληρο τον κιτρινόμαυρο λαό ότι υπάρχουν διάφορα εμπόδια τα οποία ορθώνουν κάποιοι. Και αυτά τα εμπόδια έχουνε κάνει μία μερίδα του κόσμου μας να βρίσκεται σε ένα καθεστώς αμφιβολίας σχετικά με την πρόοδο του έργου. Η δική σας θέση; 

«Εμείς φρονούμε ότι το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι το βασικό, το κομβικό, το πρωτεύον για την αναγέννηση της ΑΕΚ. Από κει περνάν όλα, το πιστεύουμε και το υπηρετούμε χρόνια αυτό και δίνουμε τις μάχες και θα συνεχίσουμε να τις δίνουμε μέχρι που ο Δικέφαλος Αετός να φτερουγίσει ξανά στην πατρική, στην πατρώα γη, εκεί που αναστήθηκε η ΑΕΚ, εκεί που μεγαλούργησε, εκεί που είναι οι αναμνήσεις της, η περιουσία της, ο κόσμος της. Θεωρούμε λοιπόν ότι έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Νομίζουμε ότι όπως λέει η παροιμία: “Φάγαμε τον γάιδαρο, έχει μείνει η ουρά…” η οποία και αυτή (χαμογελάει…) θα τελειώσει κάποια στιγμή. Θέλουμε να ΄μαστε αισιόδοξοι, είμαστε αισιόδοξοι ότι κάποια στιγμή, και μάλιστα σύντομα, θα επιστρέψουμε  εκεί που πρέπει…». 

Επειδή διακρίνεστε σε μεγάλο βαθμό για την οξύνοια και την οξυδέρκειά σας θέλω να σας ρωτήσω: Τα προβλήματα τα οποία ορθώνουν κάποιοι στο να προχωρήσει αυτό το μεγαλόπνοο έργο εσείς τα τοποθετείτε καθαρά στον τομέα της μικροπολιτικής και των συμφερόντων που απορρέουν από τη μικροπολιτική αυτή; 

«Θεωρούμε ότι σε ένα σημαντικό βαθμό υφίστανται συμφέροντα. Κάποιοι οπωσδήποτε αισθάνονται ανήσυχοι και δεν έχουν.... ούτε ήσυχο ύπνο, βλέποντας τη σημερινή ΑΕΚ και καταλαβαίνοντας ότι αυτή ακριβώς η ΑΕΚ πάει να ανατρέψει μία καθεστηκυία, μία κατεστημένη τάξη πραγμάτων,στα του ποδοσφαίρου, ενάντια σε όλη αυτήν τη σάπια κατάσταση η οποία δρα χρόνια και έχει ενταφιάσει τον βασιλιά των σπορ. Αλλά ταυτόχρονα θεωρούμε ότι κανένα εμπόδιο δεν θα μπορέσει να νικήσει την ΑΕΚ. Δεν θα ΄μασταν ΑΕΚ αν πιστεύαμε ότι μπορούν να μας νικήσουν τα εμπόδια. Και αυτά θα τα παλέψουμε και στα συμφέροντα θα αντισταθούμε, γιατί το δίκιο είναι με το μέρος μας, γιατί η ΑΕΚ πρέπει να επιστρέψει στη δική της γη…  Στις ρίζες της… 

Στις ρίζες της!...». 

Δηλαδή εσείς πιστεύετε τελικά ότι ο κιτρινόμαυρος ηγέτης Δημήτρης Μελισσανίδης θα κάνει το όραμα πράξη όλων των ΑΕΚτζήδων παρά τα εμπόδια τα οποία ορθώνονται;  

«Ναι το πιστεύουμε, για μας ο Δημήτρης Μελισσανίδης εκφράζει ως διοικητικός ηγέτης το μοντέλο της ισχυρής ΑΕΚ, εκείνης της ΑΕΚ που θέλει να πρωταγωνιστεί, γιατί έτσι την έχει τάξει η ιστορία της, οι πρόγονοί μας. Και θεωρούμε ότι σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινείται ο Μελισσανίδης, γι’ αυτό και τον στηρίξαμε, και  όχι μόνο σήμερα που όλοι λένε: “Μελισσανίδης και Μελισσανίδης…” τελοσπάντων, αλλά και σ’ άλλες εποχές πολύ πιο δύσκολες. Διότι πιστεύαμε ότι αυτό είναι το κατάλληλο για την ΑΕΚ μοντέλο. Δεν στεκόμαστε μόνο στο φυσικό πρόσωπο του Δημήτρη Μελισσανίδη -τον οποίο παρεμπιπτόντως εκτιμούμε ως άνθρωπο και ως ΑΕΚτζή- αλλά σε αυτό που αντιπροσωπεύει ο τίγρης, δηλ. το επιτυχημένο για την ΑΕΚ ηγετικό μοντέλο ενός ισχυρού οικονομικά ενωσίτη και ταυτοχρόνως μαχητή που θέλει να κοντράρει την ένοχη κατεστημένη τάξη και όχι να συνδιαλλαγεί μαζί της ή να την προσκυνήσει όπως έκαναν... "κάποιοι άλλοι" προηγούμενοι. Θεωρούμε, λοιπόν, ότι με βάση αυτό ακριβώς το μοντέλο θα τραβήξουμε μπροστά. Και θα ΄χουμε τη νίκη δική μας…»

Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι τα καλύτερα στο σύνδεσμό σας (μας), καλή δύναμη και ευχόμαστε και ελπίζουμε να εξακολουθήσετε να εκπέμπετε δυνατό φως όπως ένας μεγάλος κιτρινόμαυρος φάρος που είστε…

«Να ΄στε καλά και καλή επιτυχία και στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΕΠΕΛΑΣΗ…». 

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια… 


=================================================================================


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ JACOB JOHANSSON




ΤΟ ΣΟΥΗΔΙΚΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ Ο ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ JACOB JOHANSSON. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο
ΨΥΧΡΟΣ ΣΟΥΗΔΟΣ ΛΥΓΙΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟ ΠΑΘΟΣ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ ΠΙΣΤΩΝ.






2. JACOB JOHANSSON:
 «ΕΛΠΙΖΩ ΤΟ 2016 ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ Μ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΛΑ…». 


Δίπλα μας βρίσκεται ο Σουηδός μεσοεπιθετικός Jacob Johansson. Βρισκόμαστε στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του κιτρινόμαυρου συνδέσμου των «ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ». Ως αρχή θέλουμε να δώσει τις ευχές του για τη νέα ποδοσφαιρική χρονιά το 2016…

«Είμαστε μια χαρά. Έχουμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Έχουμε έναν πάρα πολύ καλό προπονητή, τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Και ελπίζω το 2016 να συνεχίσουμε να τα πηγαίνουμε μ’ αυτόν τον τρόπο, το ίδιο καλά…». 

Οι Σουηδοί λένε συνήθως ότι είναι λίγο ψυχροί ως άνθρωποι. Εδώ στην εκδήλωση ο Jacob εισέπραξε μεγάλη λατρεία από τους κιτρινόμαυρους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί προς το πρόσωπό του. Πώς το βλέπει αυτό, πώς το αντιμετωπίζει;

«Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένος που γίνεται αυτό. Μου δίνει αυτοπεποίθηση για να συνεχίσω έτσι με αυτόν τον τρόπο. Και είμαι πολύ χαρούμενος όταν συμβαίνει αυτό…». 

Χτες η ομάδα μας έδωσε ένα παιχνίδι με αντίπαλο τον Ηρακλή και παρά τα τέσσερα γκολ που τον φιλοδώρησε υπήρξαν κάποιες διαιτητικές αποφάσεις που ξεσήκωσαν τον κόσμο. Θα ήθελε να κάνει κάποιο σχόλιο;

«Από τη στιγμή που ο διαιτητής παίρνει μία απόφαση, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συγκεντρωθούμε, μετά απ’ αυτήν την απόφαση, για να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά. Οποιεσδήποτε αποφάσεις παίρνονται από τους διαιτητές, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Απλά συνεχίζουμε!...».

Έχει κερδίσει σε σύντομο χρονικό διάστημα όλες τις κιτρινόμαυρες καρδιές. Όλοι οι κιτρινόμαυροι πιστοί όταν ακούν το όνομα Jacob Johansson λένε με μια φωνή: Παικταράς! Πώς το εισπράττει αυτό;

«Νοιώθω πάρα πολύ καλά και με κάνει να αισθάνομαι πάρα πολύ ωραία να ΄χω αυτοπεποίθηση και να συνεχίζω να παίζω καλά και να νοιώθω μια χαρά!...». 

Και η τελευταία ερώτηση: Μια προσωπική ευχή για τον εαυτό του για το 2016…

«Η ομάδα να παίζει συνέχεια καλά και να κερδίζει τους τρεις πόντους και να συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι, κάθε αγώνα να τον κερδίζουμε…». 

Ευχαριστώ πολύ και καλή δύναμη. Εύχομαι να πραγματοποιηθούν όλοι οι στόχοι σας προσωπικοί και αγωνιστικοί… 

«Ευχαριστώ και εγώ. Να ΄στε καλά…».



* Η ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΕΠΕΛΑΣΗ ευχαριστεί θερμά τον Μάο. Μην απορείτε, ο συγκεκριμένος σύνδεσμος λειτουργεί με προμετωπίδα του τα ψευδώνυμα. Ο Μάο εκτέλεσε καθήκοντα διερμηνέα και χωρίς την παρουσία του δεν θα ήταν δυνατόν να αποδοθούν πιστά και σ’ όλη τους την έκταση οι δηλώσεις του κιτρινόμαυρου Σουηδού μεσοεπιθετικού μας. 



----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ...


Ο πόλεμος του δικαίου, ως το μέσο επίλυσης των όποιων διαφορών ή κυρίως ως το μέσο επιβολής των ιδεών και των πιστεύω σου δεν συναρτάται σε καμία περίπτωση από την αποδοχή της τακτικής σου ή από το πόσους συμμάχους θα έχεις στο πλευρό σου. Δεν έχει καμία πρακτική αξία και σημασία το αν πολεμάς και τον αγώνα σου ασπάζονται ένας, πέντε, δέκα, εκατό ή στρατός ολόκληρος από υποστηρικτές σου. Και ολομόναχος να αγωνίζεσαι, δεν παύεις να φέρεις την ιδιότητα του πολεμιστή. Και όλους ακόμα να τους έχεις απέναντί σου, το γεγονός αυτό σε καμία περίπτωση και στιγμή δεν μειώνει τη δική σου μάχη.
Ο ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ ΠΙΣΤΩΝ.
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ. ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΩΝ
PENALTIES ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ.


Και οι «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» από πόλεμο για την επικράτηση του δίκιου γνωρίζουν. Και στο θεωρητικό επίπεδο -μέσω των κειμένων τους που κυριολεκτικά πετάνε φλόγες- αλλά και μέσω της δράσης τους στα πεδία των μαχών. Τη δικιά τους επαναστατική σημαία ύψωσαν και αυτό το συγκεκριμένο λάβαρο δεν το υπέστειλαν ποτέ. Για όσους τυχαίνει να γνωρίζουν καλύτερα τα κιτρινόμαυρα πρόσωπα και πράγματα, το συγκεκριμένο club -όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα- δεν διέγραψε μία ανέφελη πορεία όλα αυτά τα χρόνια. Το πειρατικό καράβι έπεσε και σε σφοδρές θαλασσοταραχές, σε μεγάλες τρικυμίες, όπου τα μποφόρ…απλά χόρευαν lambada ή macarena! Και αν κατόρθωσε να ξεπεράσει με επιτυχία τους σκοπέλους, αυτό οφείλεται στη μεγάλη πίστη στο κοινό όραμα που είχαν τόσο ο καπετάνιος αυτού του καραβιού όσο και το πλήρωμα.

Αλλά και ο captain Morgan δεν χαρακτηρίζεται απλά και μόνο ως ο κορυφαίος θεωρητικός του κιτρινόμαυρου οπαδικού κινήματος. Για όσους τυχαίνει να τον γνωρίζουν καλύτερα, η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια μέσα στο οπαδικό κίνημα μόνο ως υγιεινός περίπατος δεν θα χαρακτηριζόταν. Η αλήθεια είναι ότι ο δημοφιλέστερος κιτρινόμαυρος captain σήκωσε τον δικό του μεγάλο σταυρό ως οπαδός. Δεν θα επιθυμούσα να επεκταθώ περισσότερο στο συγκεκριμένο θέμα, δεν είναι της παρούσης, πλην όμως η ιστορία έχει γραφτεί. Και για όποιον/α θέλει να την αναγνώσει με ορθό τρόπο -και όχι τυχόν φορώντας τα γυαλιά της παραχάραξης ή της διαστρέβλωσης των γεγονότων- δεν μπορεί παρά να μην συμφωνήσει με την παραπάνω άποψη που διατυπώθηκε.

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΧΕΙΡΕΣ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ
ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΩΝ (ΚΑΤΩ ΑΡΙΣΤΕΡΑ). ΟΙ
ΤΟΙΧΟΙ ΓΕΜΑΤΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ...
Μπορεί ο captain Morgan να εμφανίζει αλλεργικές τάσεις σε τίτλους, αξιώματα, προεδριλίκια και όλα τα συναφή, ούτε…μισός όμως δεν θα βρεθεί που να μην του αναγνωρίσει ότι έδωσε τον δικό του αγώνα, μαχόμενος για τις αρχές του δικαίου και της δικαιοσύνης τις οποίες ανέκαθεν πρέσβευε, όρθιος στις επάλξεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο! Πολέμησε όπως θα αγωνιζόταν ο καθένας που φέρει την ιδιότητα του γνήσιου πολέμαρχου. Δεν πτοήθηκε από κανενός είδους σειρήνες, αδιαφόρησε παντελώς για κάποιους όψιμους καλοθελητές που ενέσκηψαν προκειμένου να εκμεταλλευθούν την όλη περίσταση με τον άλφα ή βήτα τρόπο. Και δικαιώθηκε υπηρετώντας πιστά τις ιδέες του! Μεγαλείο δηλαδή…

Στη ζωή επιλέγεις τα πάντα. Από το ποια μάρκα τσιγάρων θα φουμάρεις, από το ποια γυναίκα θα έχεις στο πλευρό σου, μέχρι το ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις και θα υπηρετήσεις. Τον εύκολο ή τον δύσκολο. Και τον εύκολο δρόμο όλοι κουτσά-στραβά τον περπατάνε. Πέφτουνε, ξανασηκώνονται, όλοι λίγο-πολύ με πλάτες, με πατερίτσες, με δεκανίκια τελοσπάντων τον διαβαίνουνε. Τον δύσκολο όμως; Εδώ σε θέλω! Το να περπατάς contra στο ρεύμα, contra στον άνεμο δεν έχει μόνο ως αποτέλεσμα το να τσιτώνει το δερματάκι του προσώπου σου, που το κτυπάει αλύπητα ο άνεμος! Παράλληλα και κυρίως σε καταξιώνει ως έναν έντιμο, συνεπή και σκληρά μαχόμενο ιδεολόγο. Και δεν βρίσκεται ούτε μισός που να σε χαρακτηρίσει ως παλάντζα, κωλοτούμπα ή ακόμα χειρότερα ως έμπορο ελπίδας…

Ο captain Morgan -ως επικεφαλής του πειρατικού κιτρινόμαυρου καραβιού- και το πλήρωμά του δεν διεκδίκησαν ποτέ τίποτα. Χάραξαν τον δρόμο τους, χαρτογράφησαν τους στόχους τους και απλά ακολούθησαν το πιστεύω τους. Ο πόλεμος δεν είναι εμπόριο φίλες και φίλοι. Ο πόλεμος δεν έχει άλλο αντάλλαγμα πέρα από την ικανοποίηση της επικράτησης, το εμπόριο όμως έχει και πολλών ειδών μάλιστα. Αρκεί να θελήσεις να υποκύψεις. Και τους «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ» μόνο προσκυνημένους ή συνθηκολογημένους δεν τους λες. Χαρακτηρίστε τους όπως αλλιώς θέλετε: Μοναχικούς θέλετε, άκαμπτους θέλετε σκληρούς θέλετε, ανάλγητους θέλετε…όπως θέλετε ονοματίστε τους. Τη μέση τους όμως και το κεφάλι τους δεν τα έσκυψαν ποτέ και για κανένα λόγο!

«Η καθημερινή δράση είναι αυτή που χαρακτηρίζει κάποιον ως Πειρατή…», μου τόνισε στο περιθώριο των τοποθετήσεών του ο captain Morgan, αφού βέβαια (εννοείται και εξυπακούεται)…προηγουμένως είχα λάβει σαφείς και αυστηρές οδηγίες περί του να μην διανοηθώ και τοποθετήσω κάποιον τίτλο ή αξίωμα μπροστά από το όνομά του. «Μέλος της συντονιστικής επιτροπής θα γράψεις ότι είμαι και τίποτα άλλο…», μου είπε ορθά-κοφτά! Τον άκουγα και τα επίθετα έπεφταν κατά ριπάς στο κεφάλι μου: Μεγάλος, σεμνός, μαχητής. Και αναλογιζόμουνα πόσοι στη θέση του στην προσφώνηση τού «κύριε πρόεδρε…» δεν θα πετάριζε το φυλλοκάρδι τους. Και μάλιστα θα έκαναν πως δεν άκουσαν κιόλας -τάχα μου και να- για να τους ξαναπροσφωνήσεις! Έτσι γράφεται η (κιτρινόμαυρη) ιστορία φίλες και φίλοι. Και για τους από εδώ και για τους από εκεί…

Οι ναυτικοί έχουνε μία παροιμία που λέει: «Φεγγάρι ξαπλωτό, καπετάνιος όρθιος…», που σημαίνει πως αν το φεγγάρι βγει από την προηγούμενη με το συγκεκριμένο σχήμα, θα υπάρχει την επόμενη ημέρα «καιρός», δηλαδή φουρτούνα. Και το φεγγάρι για την πολυαγαπημένη μας ομάδα τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν λίγες οι φορές ή οι στιγμές που βγήκε ξαπλωτό. Ο καπετάνιος όμως του πειρατικού και το πλήρωμα ποτέ δεν βρέθηκαν σε θέση ύπνου. Όρθιοι στις επάλξεις, ήταν και εξακολουθούν να είναι πάντοτε έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και τις πιο ακραίες συνθήκες και καταστάσεις. Και μην γελιέστε: Κανένα όνειρο ως σύγχρονοι κουρσάροι δεν θα κλέψουν. Απλά θα δώσουν ό,τι έχουν και δεν έχουν προκειμένου να κάνουν πράξη το δικό τους μεγάλο όνειρο: Να αντικρίσουν την κιτρινόμαυρη ιδέα να κυριαρχεί παντού και την κιτρινόμαυρη αυτοκρατορία να εδραιώνεται…

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΥ CLUB JULIO ΕΝΩ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ
ΠΟΛΕΜΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΜΑΣ.


  ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ


=================================================================================

Ως "Πειρατές του Ονείρου" ευχαριστούμε το blog "Κιτρινόμαυρη επέλαση" (kitrinomavri-epelasi.blogspot.gr) που με τη χαρισματική πένα του ενωσίτη δημοσιογράφου Βασιλάκου Γιάνναρου επιμελήθηκε την πλήρη δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσής μας.

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Επιπλέον photos από την κοπή της πίτας των Πειρατών του Ονείρου...*

































































*Οι παραπάνω αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες μάς στάλθηκαν από το site "Κιτρινόμαυρη επέλαση" (kitrinomavri-epelasi.blogspot.gr) του ενωσίτη δημοσιογράφου Βασιλάκου Γιάνναρου τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.


ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ