Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2015

κ. Κοντονή… επιτέλους ΤΕΛΟΣ !!!


Αναστάτωση, αποστροφή, και βαθιά αγανάκτηση προκαλεί στον κόσμο της Α.Ε.Κ η ανήκουστη απόφαση των «4» της λεγόμενης ΕΕΑ. Οι απανταχού Ενωσίτες, παρακολουθώντας ειδικότερα μα και συνολικότερα «τα τεκταινόμενα», όλο και περισσότερο πείθονται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια κλιμακούμενη επιχείρηση στοχοποίησης της Α.Ε.Κ από πάσης φύσεως «ενάρετα κέντρα» εξουσίας και παραεξουσίας που αποσκοπούν να πλήξουν την Ομάδα της Προσφυγιάς η οποία επανήλθε στη Σούπερ Λίγκα με στόχο όχι μόνο να πρωταγωνιστήσει η ίδια αλλά και να συμβάλλει ενεργά στην απελευθέρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου από την τυραννική δυναστεία που χρόνια τώρα εγκληματεί εις βάρος του.

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από την καθημερινή επαφή μας με τα αθλητικά δρώμενα, ότι οι πρόσφατες δημόσιες ανοιχτές καταγγελίες του Δημήτρη Μελισσανίδη – για «ευρισκόμενους εν εντεταλμένη υπηρεσία» και  «επικοινωνούντες με απευθείας γραμμή με τον πειραιά», σε συνάρτηση και με τις (συνοδευόμενες και μάλιστα με φωτογραφικό υλικό) αποκαλύψεις του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου για… «βαφτιστήρια» και για «λοιπούς συγγενείς/συνεργάτες του λιμανιού» - έχουν προκαλέσει την μήνιν του κόσμου της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως αλλά και ευρύτερων υγιώς σκεπτόμενων φιλάθλων.

Θα απευθυνθούμε στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, που αρκετοί εξ ημών γνωρίζουμε πολύ καλά και από τα... πύρινα φοιτητικά αμφιθέατρα, γνωρίζοντας παράλληλα την ευαισθησία του και το αίσθημα δικαίου που ανέκαθεν τον διακατείχε. Κύριε Υπουργέ, ο κόσμος έχει πλέον απηυδήσει από την χρόνια νοσηρή κατάσταση στο χώρο του αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου. Η σαπίλα, η διαφθορά, έχουν πλήξει σε σημείο ασφυξίας τον βασιλιά των σπορ. Ο κόσμος της Α.Ε.Κ δεν ζητά εύνοια από κανέναν, απαιτεί δικαιοσύνη, ισονομία και εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αναρωτιόμαστε, όμως, αν αυτή η πολυπόθητη «εξυγίανση», που και εσείς ευαγγελίζεσθε, θα πραγματοποιηθεί παραμένοντας αμετακίνητοι όλοι όσοι εμπλέκονται, διαπλέκονται και προκαλούν σκανδαλωδώς. Πείτε μας αν επιτέλους η Πολιτεία «θα θέσει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων» ασκώντας εμπράκτως το θεσμικό της ρόλο «ξηλώνοντας το γνωστό καθεστώς». Πείτε μας, για να ξέρουμε, αν πρέπει να ελπίζουμε σε εσάς και τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση ή αν απλά θα πιστέψουμε ότι είστε «μία από τα ίδια».

Ο Λαός της Α.Ε.Κ έχει και μνήμη και κρίση (έναντι όλων) !
 


*Για την υπογραφή:
Η Γενική Συνέλευση
των « ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΩΣ !!!-Επειδή η Α.Ε.Κ δεν είναι πειραματόζωο (ΠΛΕΟΝ…)

-Επειδή ο Δικέφαλος Αετός διαθέτει άξια και ικανή ηγεσία με στρατηγική κυριαρχίας (ΠΛΕΟΝ…)

-Επειδή η Ομάδα της Προσφυγιάς ορίζεται ως Α.Ε.Κ και όχι ως… “this is aek” (ΠΛΕΟΝ...)

-Επειδή τα φαντάσματα του παρελθόντος προκαλούν απέχθεια.

-Επειδή αρκετό κακό προκάλεσες εσύ και η «σωτήρια» παρεούλα σου.

-Επειδή ο Λαός της Α.Ε.Κ ζητούσε και ζητά απόδοση ευθυνών για όσα συνέβησαν στα δίσεκτα χρόνια.

-Επειδή το μέλλον μας είναι η λαμπερή Νέα Φιλαδέλφεια και όχι οι δύσοσμοι σκουπιδότοποι.  

-Επειδή οι άδικες διώξεις που υπέστησαν οι μάχιμοι οπαδοί είναι τα παράσημα των έντιμων αγώνων τους για την πρωταγωνίστρια Α.Ε.Κ των ονείρων μας.

-Επειδή οι Μνήμες μας παραμένουν ζωντανές.

-Επειδή το 2015 δεν είναι… 2004!

-Επειδή και η υπομονή έχει τα όριά της.

Γι’ αυτό… ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ… ΤΕΩΣ!!!

*Για την υπογραφή:
Η Γενική Συνέλευση
των « ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015

Διαβάσαμε...!!!


Ποινικές διώξεις για παράτυπες ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες ετοιμάζει ο εισαγγελέας και σύμφωνα με το «Έθνος» ανάμεσα σε όσους αντιμετωπίζουν συνέπειες είναι οι Νικολαΐδης και Ρέμος.

Ποινικές διώξεις έρχονται για μια σειρά υποθέσεων που αφορούν στην εξασφάλιση πλαστών ή μη έγκυρων ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων, τις οποίες εξασφάλιζαν και κατέθεταν ΠΑΕ στην ΕΠΟ, προκειμένου να κάνουν μεταγραφές και να αποκομίζουν οφέλη.

Σύμφωνα με το «Έθνος», ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνά του και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης του αποδεικτικού υλικού που έχει στα χέρια του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σύντομα θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της χρήσης πλαστού εγγράφου σε βάρος των προέδρων 27 ομάδων, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση, καθώς επίσης και κατά προσώπων που συμμετείχαν στη διακίνηση των πλαστών φορολογικών ενημεροτήτων.
Συνέπειες είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με δημοσίευμα, ο Ντέμης Νικολαΐδης και ο Αντώνης Ρέμος, για το διάστημα που είχαν εμπλοκή στη διοίκηση των ΠΑΕ ΑΕΚ και Ηρακλή αντίστοιχα.

Οι υπόλοιπες ΠΑΕ, σε βάρος των οποίων κινήθηκε η εισαγγελική έρευνα, είναι οι: Nίκη Βόλου, Νέα ΠΑΕ Καβάλας, ΤΑΠ Παναιγιάλειος, Ολυμπιακός ΣΦ Χερσονήσου, ΠΑΕ Ιωνικός, Αθλητικός Σύλλογος Σαλαμίνας ο Αίας, ΠΑΟ Αγ. Δημητρίου, ΠΑΕ Ένωση ΑΟ, Πανασπροπυργιακός ΑΟ, Δόξα Ασπροπυργιακού, Προοδευτική Ένωση Νίκαιας Κορυδαλλού Πειραιώς Ποδοσφαιρική ΑΕ, Εθνικός Μάνης, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αθλητικός Σύλλογος Καρδίτσας η Αναγέννηση, Αθλητικός Σύλλογος Κασσάνδρα - Ολυμπιακός, Μορφωτικός Γυμναστικός Σύλλογος Καλαμαριάς ο Απόλλων 1926, Αθλητικός Όμιλος ΠΑΕ Χαϊδαρίου, Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος ΓΑΣ Βέροια, ΠΑΣ Κόρινθος, ΠΑΕ Αιγάλεω, ΑΠΣ Μακεδονικός Νεαπόλεως, Πατραϊκός Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Σύλλογος - ΠΑΕ Παναχαϊκή 2005, Αιολικός, ΠΑΕΕ Ναυπακτιακός Αστέρας, ΠΑΕ Αχαρναϊκός, Αθλητικός Σύλλογος Λαμία και Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος Πανθρακικός.

Η υπόθεση κατέληξε στη Δικαιοσύνη μετά από αιφνιδιαστική έφοδο που είχαν κάνει στα γραφεία της ΕΠΟ, στις 4 Νοεμβρίου του 2013, οι εισαγγελείς Πρωτοδικών Χάρης Λακαφώσης και Αριστείδης Κορρέας, όπου είχαν κατασχεθεί φάκελοι και σκληροί δίσκοι με στοιχεία για ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες επαγγελματικών ομάδων ποδοσφαίρου, που αφορούσαν τα έτη 2006-2007 και 2011-2013. Ο εισαγγελέας κ. Λακαφώσης στη συνέχεια επέκτεινε την έρευνα σε βάθος δεκαετίας, με αποτέλεσμα να ελεγχθούν τελικά 162 Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες και 5.000 ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες, που προσκομίστηκαν από τις ΠΑΕ.

Οπως αναφέρεται στο 100σέλιδο πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία διενήργησε την έρευνα με παραγγελία του εισαγγελέα, εντοπίστηκαν 57 πλαστές ή νοθευμένες ενημερότητες, εκ των οποίων οι 14 ήταν αποδεικτικά ενημερότητας για χρέη προς το Δημόσιο και 43 βεβαιώσεις ασφαλιστικής ενημερότητας. Επιπλέον, στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι προσκομίστηκαν ως δικαιολογητικά συνολικά 9 γνήσιες ενημερότητες, οι οποίες όμως δεν ήταν έγκυρες, καθώς είχαν χορηγηθεί για άλλον εργοδότη (αφορούσαν ερασιτεχνικά σωματεία), είτε επρόκειτο για υπηρεσιακά σημειώματα ενδοϋπηρεσιακής χρήσης είτε για βεβαιώσεις οφειλής.


Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ…ΚΑΙ Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ!Μια συγκλονιστική μαρτυρία

«....Ήρθα στην Ελλάδα με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ήταν μια εμπειρία συγκλονιστική. Έζησα την καταστροφή της Σμύρνης, γιατί εκεί μέναμε. Είχαν χωρίσει τους άντρες από τις γυναίκες και ο πατέρας μου με έσερνε στην κεντρική προκυμαία της Σμύρνης προσπαθώντας να μπούμε σε καμιά βάρκα. Σε μία απόπειρά του να μπει στη βάρκα κάποιου πολεμικού πλοίου ένας Γάλλος στρατιώτης που ήταν εκεί του πρότεινε το όπλο έτοιμος να τον πυροβολήσει. Τότε ο πατέρας μου με σήκωσε στα χέρια του ψηλά, μπροστά από το όπλο, και οπισθοχωρήσαμε. Αυτή η εικόνα έχει γραφεί στη μνήμη μου (......)

Με κάποιο τρόπο βρεθήκαμε στην Ελλάδα(....) κι εκεί σε μια κάμαρα, μαζί με άλλους συγγενείς –ήμαστε θυμάμαι εννιά άνθρωποι- στρώναμε κάτω, κοιμόμαστε και ζούσαμε, μέχρι που φτιάχτηκε ο συνοικισμός (....)

Μπορώ να πω ότι στις πρώτες φάσεις και σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν ήμασταν και τόσο καλοδεχούμενοι από τον ντόπιο πληθυσμό. Θυμάμαι τη λέξη τουρκόσποροι. Βέβαια δεν πρέπει να γενικεύει κανείς, υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι άνοιξαν τα σπίτια τους και μας έβαλαν, αλλά υπήρχε ο φόβος, η αντίθεση. Φοβούνταν μην τους πάρουμε τις δουλειές, το ένα, το άλλο. Υπήρχε μία ξενοφοβία και μια υβριστική συμπεριφορά, την οποία με εγκαρτέρηση υπέμειναν οι πρόσφυγες. Είναι χαρακτηριστικό ένα επεισόδιο που μου έμεινε. Τότε τα ρολόγια τα κρεμούσαν με κάτι αλυσίδες και τα έβαζαν μέσα στο γιλέκο. Κάποτε ο πατέρας μου ρώτησε έναν: «Σας παρακαλώ μου λέτε τι ώρα είναι;» Και αυτός του απάντησε:«Μαζί το πήραμε το ρολόι;» Τον καταλάβαιναν δηλαδή ότι ήταν πρόσφυγας και του συμπεριφέρονταν έτσι (....)

Εκεί λοιπόν στον προσφυγικό συνοικισμό μαζί με άλλους πρόσφυγες έζησα τη συνέχεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Δεν ήταν μόνο το ξερίζωμα για όλους αυτούς τους ανθρώπους αλλά και η προσπάθεια να ανασυγκροτηθούν, να ζήσουν, να επιζήσουν (.....)

Πήγα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Βύρωνα τότε όποιος ήθελε να σπουδάσει πλήρωνε δεν ήταν δωρεάν η εκπαίδευση. Θυμάμαι ότι από παιδί έφτιαχνα κάτι χαρτιά εκ μέρους του πατέρα μου που έλεγαν : «τυγχάνω πρόσφυξ άπορος μη δυνάμενος να εκπληρώσω τα εκπαιδευτικά τέλη του υιού μου». Πηγαίναμε στον παπά στην εκκλησία του δίναμε 25 δραχμές μας έδινε ένα πιστοποιητικό απορίας και με την αίτηση κατεβαίναμε στο δημαρχείο παίρναμε το χαρτί και γραφόμασταν στο δημοτικό (.....)

Ο πατέρας μου πήγε και δούλεψε στου Δηλαβέρη, κάτω στα Άσπρα Χώματα στην Κοκκινιά και κατέβαινε με τα πόδια στην Ομόνοια, έπαιρνε το σιδηρόδρομο, καμιά φορά όμως- όταν δεν είχε λεφτά- πήγαινε με τα πόδια μέχρι εκεί (.....).

Εκείνο που ήταν χαρακτηριστικό, που μου έκανε εντύπωση και χάραξε τη μνήμη μου, ήταν αυτή η εγκαρτέρηση του κόσμου, η αισιοδοξία του, η προσπάθεια να βγει από τη συμφορά και να αρχίσει μια καινούργια ζωή (.....)

Μου έκανε εντύπωση ότι παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς, φρόντιζαν πολύ για την καθαριότητα. Τότε τα πρώτα σπίτια ήταν παράγκες, οι ακαθαρσίες και τα νερά ήταν στους δρόμους, οι κότες κυκλοφορούσαν ελεύθερες κι όμως έβλεπες αυτά τα σπίτια -που ήταν παράγκες- καθαρά κι ασβεστωμένα. Πολύ χαρακτηριστικά μου έχουν μείνει στη μνήμη τα σιδερωμένα κουρτινάκια στα παράθυρα. Επίσης οι κοπέλες που έκαναν το κοπανέλι και έφτιαχναν δαντέλες τις οποίες έβαζαν σε σεντόνια. Έβλεπες γκαζοντενεκέδες με βασιλικούς, με γεράνια και ξαφνικά να πετάγεται μια νέα κοπέλα με ένα μπλουζάκι σιδερωμένο: έβλεπες δηλαδή τη ζωή, τον παλμό της ζωής (.....) Υπήρχε μία ζωτικότητα, μια προσπάθεια πολιτισμού και δράσης. Ούτε μεμψιμοιρία ούτε πεσιμισμός (.....).  

Αυτό πραγματικά που με εντυπωσίαζε και μου έμπαινε μέσα στις φλέβες ήταν ότι έβλεπα πως πρέπει ο άνθρωπος να στέκεται όρθιος. Τα ήθη και τα έθιμα δεν έσβησαν (.....) »


(Όλα τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά αποσπάσματα από μία καταγεγραμμένη μαρτυρία του ξεριζωμένου πρόσφυγα Σταύρου Κασιμάτη)

                
ΥΓ1: Α.Ε.Κ σημαίνει Προσφυγιά ξεριζωμένη!!! Οι οπαδοί της Α.Ε.Κ παιδιά και εγγόνια φτωχών ξεριζωμένων προσφύγων (που αποτέλεσαν τα τραγικά θύματα στη σκακιέρα των διεθνών λήσταρχων μακελάρηδων) απεχθάνονται αυτό το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Σιχαίνονται τους ξένους και ντόπιους τυράννους! Οι ΑΕΚτζήδες για χρόνια βρίσκονται στους δρόμους και στους αγώνες του λαού, του οποίου αποτελούν κομμάτι. ΓΙ’ ΑΥΤΟ ξέρουν να λένε τα ΜΕΓΑΛΑ «ΟΧΙ» (με κάθε τρόπο και μέσο) και ο νοών νοείτω!

ΥΓ2: Ο «τέως» υπέρ του «ναι». Χαχαχαχα. Φάτε τον στη μάπα! Δεν μας εξέπληξε πάντως καθόλου. Ρε άντε πούλα καθεστωτική προπαγάνδα αλλού, όχι στον λαό μας που υποφέρει.

ΥΓ3: ΑΕΚΑΡΑ δώσε ένα «φιλικό» με μια… γερμανική ομάδα! Να τους σκίσουμε… τα βάρδουλα! Και ο νοών νοείτο και πάλι!

 *Για την υπογραφή :
«ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ ΟΧΙ !-Τα υπερήφανα ΟΧΙ τα λένε οι ανυπότακτοι Λαοί! Κόντρα στους εκμεταλλευτές τους, κόντρα στους ξένους και ντόπιους δυνάστες, για τη χιλιάκριβη τη Λευτεριά και την Αξιοπρέπεια! 

-Οι Απείθαρχοι, οι Ανυπάκουοι και οι Αλύγιστοι είναι αυτοί που γράφουν την Ιστορία!

-Ως ΑΕΚτζήδες -παιδιά και εγγόνια Προσφύγων- ήμασταν και θα είμαστε, μαζί με όλο τον αγωνιζόμενο Λαό, στα χαρακώματα της Αντίστασης ενάντια σε όλα τα μνημόνια της εξαθλίωσης, για μια Ζωή χωρίς αλυσίδες!

-ΟΧΙ (με κάθε τρόπο και μέσο).


ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ