Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΜΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ OΝΕΙΡΟ...Τα δάκρυα του ΜΑΓΚΑ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ Α.Ε.Κ αποτελούν όρκο τιμής για τη μεγάλη επιστροφή της Ομάδας της Προσφυγιάς στο δικό της Σπίτι, στη δική της Ιθάκη!

Η Α.Ε.Κ έδωσε τις δικές της απαντήσεις για όλα. Οι πάντες είναι πλέον προ των ευθυνών τους απέναντι σε ένα ολόκληρο Λαό που ζητά το αυτονόητο, το δίκαιο και το πρέπον!

Σαν «Πειρατές του Ονείρου» είμαστε βέβαιοι ότι το Γήπεδο θα γίνει και θα είναι Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο !!! Έτσι όπως ταιριάζει στη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου! Έτσι όπως προστάζει η βαριά Ιστορία της Α.Ε.Κ, ο Πολιτισμός και οι Παραδόσεις της τιμημένης Προσφυγιάς! Όχι, δεν θα πρόκειται για ένα άοσμο και άχρωμο... «εμπορικό πολυκατάστημα» όπως συνήθως συμβαίνει με τα άλλα γήπεδα που βλέπουμε. Θα πρόκειται για ένα διαχρονικό Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο!!! Κι αυτό θα είναι η φωλιά του δικέφαλου αετού! Κι αυτό θα είναι το σπίτι της τιμημένης προσφυγιάς! Κι αυτό θα είναι το απόρθητο κάστρο της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ!!!

Στόχος μας, πλέον, να γυρίσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ξανά εκεί! Στην δική μας Ιθάκη! Στην Μάνα ΑΕΚ! Στην Προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια! Στη γη των προγόνων μας! Στο Σπίτι των πατεράδων και των παππούδων μας! Στα ματωμένα χώματα! Στα παλιά λημέρια! Στις παλιές γειτονιές!  Στις παλιές αναμνήσεις!  Στα περασμένα μα ποτέ ξεχασμένα! Εκεί που τα όνειρά μας έγιναν ερείπια, εκεί θα επιστρέψουμε για να θεμελιώσουμε και πάλι το όνειρο!  
 
Οι ιδρυτές της ΑΕΚ και οι πρόσφυγες πρόγονοί μας, μάς ευλογούν από εκεί ψηλά, προσμένοντας να γίνει πράξη η μεγάλη υπόσχεση και ο κρυμμένος όρκος! Να ξαναφτερουγίσει θριαμβευτής ο δικέφαλος αετός στις επάλξεις του ανίκητου κάστρου της Νέας Φιλαδέλφειας! Στην ομορφότερη γειτονιά του κόσμου!

Τίγρη γερά! ΑΕΚτζήδες ψηλά τη σημαία! Στη δική μας ατσάλινη δυναμική στηρίζονται οι προσδοκίες της ιστορικής μας Α.Ε.Κ! Φτάνει η ώρα της μεγάλης επιστροφής στην Προσφυγομάνα!


ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ !!!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.....

ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ

 «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Σάββατο, 19 Ιουλίου 2014

ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ…


Εμείς οι «Πειρατές του Ονείρου» ως οπαδοί της μεγαλύτερης Ομάδας του πλανήτη, μιας Ομάδας-Σύμβολο των Προσφύγων και των Ξεριζωμένων, εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγωνιζόμενο Λαό και τα Παιδιά της μαρτυρικής Παλαιστίνης και μαζί με την ευχή για νίκη της Ιντιφάντα αφιερώνουμε και τους παρακάτω στίχους….

Αυτή η γη, δεν είναι για πούλημα!
«Τις μέρες, όταν τα λόγια μου ήταν χώμα. Ήμουνα φίλος με τους μίσχους του σιταριού.
Τις μέρες, όταν τα λόγια μου ήταν οργή. Ήμουνα φίλος με τις αλυσίδες.
Τις μέρες, όταν τα λόγια μου ήταν πέτρες. Ήμουνα φίλος με τα ρέματα.
Τις μέρες, όταν τα λόγια μου ήταν εξέγερση. Ήμουνα φίλος με τους σεισμούς…
Αυτή η γη δεν είναι για πούλημα. Αυτή η γη ανήκει στο λαό μας.
Κάποιοι είναι νεκροί, κάποιοι είναι ζωντανοί, αλλά, πολλοί ακόμη δεν έχουν γεννηθεί…»!
(Μαχμούντ Νταρουίς, Παλαιστίνιος ποιητής)

ΥΓ. ΑΕΚΑΡΑ: καμάρι της Προσφυγιάς και των Κατατρεγμένων!

Από τους «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014

Γ. ΠΑΝΤΖΑΣ : ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ, ΝΑΙ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!Το club μας έλαβε από τον Γιώργο Πάντζα νυν βουλευτή και πρ. αντιπρόεδρο της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ  το παρακάτω ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ mail το οποίο και δημοσιεύουμε…Ιδού το mail (σ.σ. οι υπογραμμίσεις δικές μας):


-------------------------------------
Σας προωθώ, για ενημέρωσή σας, συνέντευξη που έδωσα μαζί με το Δ. Στρατούλη στην Live Sport της Κυριακής 6/7 για το Γήπεδο της ΑΕΚ


ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΖΑΣ ΣΤΗ «LIVE»:

«Πιστοί στη θέση μας, ναι στο γήπεδο…»

Δύο εκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Στρατούλης (φωτ.) και ο Γιώργος Πάντζας, που είχαν συναντηθεί και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και είναι υπέρμαχοι της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στη Ν. Φιλαδέλφεια, τονίζουν με δηλώσεις τους στη «LIVE» ότι παραμένουν πιστοί στη θέση τους: Ναι στο γήπεδο της ΑΕΚ!

«Στη συνάντηση που είχαμε κάνει με τη διοίκηση της ΑΕΚ είχαν συμφωνήσει σε όλα. Είχαμε προτείνει βελτιωτικές προτάσεις που τις αποδέχτηκαν. Δηλαδή την προστασία και τη θωράκιση του δασικού χαρακτήρα του άλσους. Το ισοζύγιο έκτασης άλσους που παραχωρείται στην ΑΕΚ, πέραν αυτού που της ανήκει, να αντιστοιχηθεί με εξαγορά ισόποσης έκτασης από την πλευρά της ΑΕΚ εντός Νέας Φιλαδέλφειας, η οποία να χαρακτηρισθεί ως κοινόχρηστη έκταση πρασίνου ή άλσος. Ακόμα, να υποδειχθούν χώροι ιδιοκτησίας του δήμου για κατασκευή πάρκινγκ 250 θέσεων, με έξοδα της ΑΕΚ, με τον Δήμο να διατηρεί την ιδιοκτησία και τη χρήση τους. Τόσο εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ όσο και η διοίκηση της ΑΕΚ, αλλά και η περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας Άρης Βασιλόπουλος είχαμε συμφωνήσει», δήλωσε στη «LIVE» ο κ. Πάντζας που πρόσθεσε: «Δεν με ενδιαφέρει τι ψήφισαν οι άλλοι. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι παραμένω πιστός στις θέσεις μου και στη συμφωνία που κάναμε με τη διοίκηση της ΑΕΚ. Αυτό είναι το σωστό και δίκαιο. Κρίμα που ανήκω στη μειοψηφία… Ναι ήταν και ο κ. Τσίπρας μαζί μας σε αυτούς που μειοψηφήσαμε. Πλέον προσπαθούμε να βρούμε μια λύση που να εξυπηρετεί τους πάντες. Την ΑΕΚ, τον Δήμο και τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Δημήτρη Στρατούλη: «Κάναμε τρεις συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για να δούμε ποια στάση θα κρατήσουμε. Τελευταία στιγμή άλλαξε γραμμή η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα. Εμείς όπως ξέρετε είχαμε προτείνει τέσσερις τροπολογίες τις οποίες είχε αποδεχθεί και η διοίκηση της ΑΕΚ. Μαζί μας ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά δυστυχώς μειοψηφήσαμε. Εμείς είμαστε πιστοί στη θέση μας. Λέμε «ναι» στο γήπεδο της ΑΕΚ. Να ξέρετε πάντως πως αυτά που έγιναν στη Νέα Φιλαδέλφεια τις τελευταίες μέρες δεν βοήθησαν. Έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΤΖΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


Δ/νση: Βασ. Σοφίας 2, Μέγαρο Βουλής των Ελλήνων 10021, Αθήνα

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ! Για όσους δεν ξεχνούν…Μια συγκλονιστική μαρτυρία

«....Ήρθα στην Ελλάδα με τη Μικρασιατική Καταστροφή. Ήταν μια εμπειρία συγκλονιστική. Έζησα την καταστροφή της Σμύρνης, γιατί εκεί μέναμε. Είχαν χωρίσει τους άντρες από τις γυναίκες και ο πατέρας μου με έσερνε στην κεντρική προκυμαία της Σμύρνης προσπαθώντας να μπούμε σε καμιά βάρκα. Σε μία απόπειρά του να μπει στη βάρκα κάποιου πολεμικού πλοίου ένας Γάλλος στρατιώτης που ήταν εκεί του πρότεινε το όπλο έτοιμος να τον πυροβολήσει. Τότε ο πατέρας μου με σήκωσε στα χέρια του ψηλά, μπροστά από το όπλο, και οπισθοχωρήσαμε. Αυτή η εικόνα έχει γραφεί στη μνήμη μου (......)

Με κάποιο τρόπο βρεθήκαμε στην Ελλάδα(....) κι εκεί σε μια κάμαρα, μαζί με άλλους συγγενείς –ήμαστε θυμάμαι εννιά άνθρωποι- στρώναμε κάτω, κοιμόμαστε και ζούσαμε, μέχρι που φτιάχτηκε ο συνοικισμός (....)

Μπορώ να πω ότι στις πρώτες φάσεις και σε ένα μεγάλο ποσοστό δεν ήμασταν και τόσο καλοδεχούμενοι από τον ντόπιο πληθυσμό. Θυμάμαι τη λέξη τουρκόσποροι. Βέβαια δεν πρέπει να γενικεύει κανείς, υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι άνοιξαν τα σπίτια τους και μας έβαλαν, αλλά υπήρχε ο φόβος, η αντίθεση. Φοβούνταν μην τους πάρουμε τις δουλειές, το ένα, το άλλο. Υπήρχε μία ξενοφοβία και μια υβριστική συμπεριφορά, την οποία με εγκαρτέρηση υπέμειναν οι πρόσφυγες. Είναι χαρακτηριστικό ένα επεισόδιο που μου έμεινε. Τότε τα ρολόγια τα κρεμούσαν με κάτι αλυσίδες και τα έβαζαν μέσα στο γιλέκο. Κάποτε ο πατέρας μου ρώτησε έναν: «Σας παρακαλώ μου λέτε τι ώρα είναι;» Και αυτός του απάντησε:«Μαζί το πήραμε το ρολόι;» Τον καταλάβαιναν δηλαδή ότι ήταν πρόσφυγας και του συμπεριφέρονταν έτσι (....)

Εκεί λοιπόν στον προσφυγικό συνοικισμό μαζί με άλλους πρόσφυγες έζησα τη συνέχεια της Μικρασιατικής Καταστροφής. Δεν ήταν μόνο το ξερίζωμα για όλους αυτούς τους ανθρώπους αλλά και η προσπάθεια να ανασυγκροτηθούν, να ζήσουν, να επιζήσουν (.....)

Πήγα σε ένα δημοτικό σχολείο στο Βύρωνα τότε όποιος ήθελε να σπουδάσει πλήρωνε δεν ήταν δωρεάν η εκπαίδευση. Θυμάμαι ότι από παιδί έφτιαχνα κάτι χαρτιά εκ μέρους του πατέρα μου που έλεγαν : «τυγχάνω πρόσφυξ άπορος μη δυνάμενος να εκπληρώσω τα εκπαιδευτικά τέλη του υιού μου». Πηγαίναμε στον παπά στην εκκλησία του δίναμε 25 δραχμές μας έδινε ένα πιστοποιητικό απορίας και με την αίτηση κατεβαίναμε στο δημαρχείο παίρναμε το χαρτί και γραφόμασταν στο δημοτικό (.....)

Ο πατέρας μου πήγε και δούλεψε στου Δηλαβέρη, κάτω στα Άσπρα Χώματα στην Κοκκινιά και κατέβαινε με τα πόδια στην Ομόνοια, έπαιρνε το σιδηρόδρομο, καμιά φορά όμως- όταν δεν είχε λεφτά- πήγαινε με τα πόδια μέχρι εκεί (.....).

Εκείνο που ήταν χαρακτηριστικό, που μου έκανε εντύπωση και χάραξε τη μνήμη μου, ήταν αυτή η εγκαρτέρηση του κόσμου, η αισιοδοξία του, η προσπάθεια να βγει από τη συμφορά και να αρχίσει μια καινούργια ζωή (......)

Μου έκανε εντύπωση ότι παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης στους καταυλισμούς, φρόντιζαν πολύ για την καθαριότητα. Τότε τα πρώτα σπίτια ήταν παράγκες, οι ακαθαρσίες και τα νερά ήταν στους δρόμους, οι κότες κυκλοφορούσαν ελεύθερες κι όμως έβλεπες αυτά τα σπίτια -που ήταν παράγκες- καθαρά κι ασβεστωμένα. Πολύ χαρακτηριστικά μου έχουν μείνει στη μνήμη τα σιδερωμένα κουρτινάκια στα παράθυρα. Επίσης οι κοπέλες που έκαναν το κοπανέλι και έφτιαχναν δαντέλες τις οποίες έβαζαν σε σεντόνια. Έβλεπες γκαζοντενεκέδες με βασιλικούς, με γεράνια και ξαφνικά να πετάγεται μια νέα κοπέλα με ένα μπλουζάκι σιδερωμένο: έβλεπες δηλαδή τη ζωή, τον παλμό της ζωής (.....) Υπήρχε μία ζωτικότητα, μια προσπάθεια πολιτισμού και δράσης. Ούτε μεμψιμοιρία ούτε πεσιμισμός (.....).  

Αυτό πραγματικά που με εντυπωσίαζε και μου έμπαινε μέσα στις φλέβες ήταν ότι έβλεπα πως πρέπει ο άνθρωπος να στέκεται όρθιος. Τα ήθη και τα έθιμα δεν έσβησαν (.....) »

(Όλα τα παραπάνω είναι χαρακτηριστικά αποσπάσματα από μία καταγεγραμμένη μαρτυρία του ξεριζωμένου πρόσφυγα Σταύρου Κασιμάτη σε βιβλίο του Στ. Κούλογλου... ΥΓ1: Το παραπάνω κείμενο «αφιερώνεται εξαιρετικά» σε κάποιους νεόκοπους επίδοξους διαχειριστές της εξουσίας που με φτηνά ψευδοεπιχειρήματα σαμποτάρουν σε πλείστα επίπεδα την προσπάθεια ανοικοδόμησης του γηπέδου της Ομάδας της Προσφυγιάς. Για να το  διαβάσουν ξανά και ξανά ορισμένοι που ενώ αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, αντί, όπως θα έπρεπε, να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υπέρ της ανακατασκευής του γηπέδου της Α.Ε.Κ το οποίο θα κρατήσει ζωντανή την ομάδα, την ιστορία και τις μνήμες της Προσφυγιάς, εντούτοις στέκονται πεισματικά ενάντιοι. Ντροπή! Έχετε φτάσει στο σημείο να συμπεριφέρεστε χυδαία και ρατσιστικά απέναντι στην Α.Ε,Κ και τον κόσμο της και με την αχαρακτήριστη στάση σας θυμίζετε κάποιους «ελληναράδες» που αποκαλούσαν κάποτε τους πρόσφυγες παππούδες μας «τουρκόσπορους». 

ΥΓ2: Α.Ε.Κ σημαίνει Προσφυγιά ξεριζωμένη!!! Οι οπαδοί της Α.Ε.Κ παιδιά και εγγόνια φτωχών ξεριζωμένων προσφύγων (που αποτέλεσαν τα τραγικά θύματα στη σκακιέρα των διεθνών λήσταρχων μακελάρηδων) απεχθάνονται το φασισμό/ναζισμό που είναι γέννημα-θρέμμα αυτού του συστήματος της αδικίας και της εκμετάλλευσης. Συνεπώς οι οπαδοί της Α.Ε.Κ ήταν, είναι και θα είναι αντιφασίστες, σταθερά δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο άνθρωπο και λαό. Αυτό οι ΑΕΚτζήδες το απέδειξαν άπειρες φορές: Μέσα στη φωτιά του πολέμου στο Βελιγράδι, με σημαντικές πρωτοβουλίες στήριξης στους δοκιμαζόμενους λαούς του Ιράκ και των Παλαιστινίων και με δεκάδες ακόμη δράσεις αλληλεγγύης σε μετανάστες, απεργούς, χαλυβουργούς, φυλακισμένους συνανθρώπους μας κλπ. Το αποδεικνύουν οι ΑΕΚτζήδες για χρόνια στους δρόμους και στους αγώνες του λαού, του οποίου αποτελούν κομμάτι. Κατάλαβες δημαρχάκο-τοπικέ εξουσιαστή που επιχειρείς επίμονα να στιγματίσεις ως… φασίζοντα τον ΑΕΚτζίδικο οπαδικό χώρο με αφορμή κάποιες μεμονωμένες/ανεξέλεγκτες (καταδικαστέες) ενέργειες;;; Τράβα λοιπόν να «παίξεις μπάλα» στα σαλόνια της νέας σου καριέρας και άσε ήσυχο το λαό της Α.Ε.Κ, η λάσπη δεν κολλάει.

ΥΓ3: Στα ίσα: Ως «Πειρατές του Ονείρου» είμαστε κάθετα ενάντιοι και καταδικάζουμε σφόδρα όλες εκείνες τις περίεργες και απαράδεκτες ενέργειες ορισμένων που μας εκθέτουν σαν ΑΕΚτζήδες και ανθρώπους και που προσφέρονται για εκμετάλλευση από πολλούς και διαφόρους κύκλους. Ενωσίτες προσοχή!!! Μην τσιμπάτε και μη συμμετέχετε σε καμία βλαπτική αντιπαράθεση που μόνο ζημιά στο οπαδικό προφίλ μας αλλά και στον αγώνα μας για το γήπεδο μπορεί να προξενήσει. Το νου σας, μη δίνετε τροφή και μη ρίχνετε νερό στο μύλο κανενός… 

ΥΓ4: Γήπεδο στη γη των Προσφύγων, γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια!!!


«ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»
http://pirates-aek.blogspot.com