Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...Η σημερινή περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας έως το 1927 ονομαζόταν “Ποδονίφτης”, εξαιτίας του ομώνυμου ρέματος που τη διέσχιζε. Ήταν μια έκταση με χωράφια και μερικές παράγκες. Τότε εγκαταστάθηκαν εκεί, δεξιά κι αριστερά του καρόδρομου, Μικρασιάτες Πρόσφυγες με τις οικογένειές τους. Στους ξεριζωμένους Πρόσφυγες παραχωρήθηκαν, σε απαλλοτριωμένη έκταση από το υπουργείο κοινωνικής πρόνοιας, κάποια πέτρινα σπιτάκια με ένα μικρό κήπο το καθένα. Ο συνοικισμός χτίστηκε ΓΙΑ την προσφυγιά και ΑΠΟ την Προσφυγιά. Με το αίμα και τις θυσίες αυτής της πικραμένης γενιάς. Είναι ο τόπος μας και η ιστορία μας. Τα πρώτα χρόνια δεν υπήρχε ρεύμα, ύδρευση, σχολεία, δρόμοι, πλατείες ούτε συγκοινωνία. Νέα Φιλαδέλφεια ονομάστηκε το 1932, σε ανάμνηση της πόλης «Φιλαδέλφεια» της Μικράς Ασίας. 

ΜΙΑ ΔΙΗΓΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ !!!

«…Όταν ήρθαν εδώ οι πρόσφυγες, διωγμένοι, ταλαιπωρημένοι, κυνηγημένοι, η AEK δεν υπήρχε, υπήρχε όμως στις αναμνήσεις των πατεράδων μας η “Πέρα Kλουμπ”. Πολλά παιδιά από εδώ έπαιζαν στην “Πέρα Kλουμπ”. Μετά το διωγμό οι παίκτες σκορπίσανε, άλλοι πήγαν στην Καβάλα, στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, αλλά οι περισσότεροι ήταν στη Φιλαδέλφεια. Eκεί παίζανε μόνοι τους και σιγά-σιγά άρχισαν να μαζεύονται οι παίκτες της παλιάς ομάδας. H Νέα Φιλαδέλφεια τότε ήταν παράγκες και χωράφια. Οι παίκτες λοιπόν που έπαιζαν κάποτε στην “Πέρα Kλουμπ” και άλλα σωματεία της Πόλης ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΕΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ. Ήταν η μόνη τους χαρά, μέχρι που κάποιος τούς είπε ότι η Πολιτεία ―επειδή η Φιλαδέλφεια χτιζόταν― θα τους έπαιρνε το γήπεδο. Εκείνη τη νύχτα που το έμαθαν βγήκαν έξω, ο καθένας με ό,τι είχε, ένα τραπέζι, καρέκλες, κρεβάτια και περιφράξανε το χώρο. Tην επόμενη ημέρα, οι άνθρωποι του υπουργείου, αντιμετωπίζοντας μια τέτοια εικόνα, παραχώρησαν την έκταση ως χώρο άθλησης των προσφύγων. Μετά, περιέφραξαν με συρματόπλεγμα το χώρο και έγινε το γήπεδο της AEK. Αυτό που γκρεμίσανε και μας έστειλαν πάλι στην προσφυγιά. Aλλά πάντα έτσι ήταν, ποτέ δεν τους άρεσε η AEK. Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου διηγείται το πρώτο παιχνίδι της ομάδας στην Eλλάδα. Mε τον Oλυμπιακό ήταν στο Φάληρο. H AEK έχανε δύο μηδέν. Aλλάζει το παιχνίδι και η AEK κερδίζει τελικά με 3-2. Aπό τότε δεν χωνεύουν την ομάδα γιατί ήρθαν στην Eλλάδα με ένα μπογαλάκι και έκαναν προκοπή εδώ και στεριώσανε και τώρα μας γκρεμίσανε και το γήπεδο, κατάλαβες! Όπως δεν χώνευαν και τους πρόσφυγες (….) Γιατί; Aυτοί είναι πιο Έλληνες από εμάς;;;»

(Απόσπασμα από το ένθετο «K» της εφημερίδας H Καθημερινή, 5 Δεκεμβρίου 2004)


ΥΓ1: Αν και στους δίσεκτους καιρούς που ζούμε οι μνήμες και η ιστορία εκτοπίζονται από τη συλλογική συνείδηση, εμείς επιμένουμε να θυμόμαστε…

ΥΓ2: Χιλιάδες πικρές μέρες μακριά από το σπίτι μας στη Ν. Φιλαδέλφεια…

ΥΓ3: Χαιρετισμούς στα αδέρφια που εξακολουθούν να μη σκύβουν το κεφάλι και να μάχονται για τη Λευτεριά της ΑΕΚ από τα δεσμά του καταστροφικού 2004  

ΥΓ4: ΑΕΚ ΛΆΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!   

  Για την υπογραφή:
« OI ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ...Φάνηκε και φαίνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο η παντελής γύμνια του δήθεν «σωτήριου 2004». Τα έργα και οι ημέρες του είναι ο πιο αδιάψευστος μάρτυρας. Όλοι εκείνοι οι διαφημιζόμενοι ως… «ευεργέτες» άφησαν, εντέλει, στο πέρασμά τους συντρίμμια και καταστροφή σε κάθε επίπεδο: Οικονομικό, αγωνιστικό, διοικητικό. Η εξωφρενική πολιτική τους όλη αυτή την εφιαλτική οχταετία οδήγησε την ΑΕΚ στο χείλος της καταστροφής, στην ταπείνωση και την πλήρη απαξίωση, με αποκορύφωμα να πασχίζει η ομάδα να αποφύγει το μέγα αίσχος του… υποβιβασμού!!! Ντρεπόμαστε και που το αναφέρουμε αλλά αυτή είναι η θλιβερή πραγματικότητα θέλουμε, δε θέλουμε! Αλήθεια, εκείνη η «μεγάλη λίμνη» για την οποία μας έπρηζε τα φρύδια ο «τέως» και η παρεούλα του, υπό τα καλοπληρωμένα άσματα του Φοίβου, πόσο «βάλτος» αποδείχτηκε τελικά;;; Είναι βέβαιο ότι η Ιστορία της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως θα τους κατατάξει στα πιο μαύρα κατάστιχά της! ΟΛΟΥΣ! Αφεντικά και διαχειριστές, ενδιάμεσους και σία! Κι από δίπλα, τους κάθε λογής παρατρεχάμενους και αυλικούς που αυτά τα χρόνια έγλειφαν και πουλούσαν παραμύθι στον κόσμο με «το αζημίωτο» φυσικά! Όλοι τους, χωρίς καμία εξαίρεση, είναι υπεύθυνοι για το σημερινό χάλι. Όλοι τους βρίσκονται στο ίδιο «κάδρο» των ευθυνών, όσο κι αν προσπαθούν εκ των υστέρων με διάφορα τερτίπια να αποσείσουν από πάνω τους αυτές τις βαριές ευθύνες. «Τα κάναμε όλα ρημαδιό και στο τέλος σφυρίζουμε αδιάφορα» αυτή είναι η ουσία όσων συνέβησαν και που καταλαβαίνουν, πλέον, και οι τελευταίοι αφελείς, ακόμη και εκείνοι που πιθανόν κάποτε να είχαν φάει με το κουτάλι το κουτόχορτο της δήθεν «αναγέννησης» του φαιδρού 2004!

Προσπαθούν σήμερα, κάποιοι πονηροί, να πετάξουν εμμέσως «το μπαλάκι» στο Δ. Μελισσανίδη. Τον άνθρωπο που συμβολίζει το επιτυχημένο μοντέλο της ισχυρής ΑΕΚ, που μας έκανε κάποτε να καμαρώνουμε σαν Ενωσίτες με μια Σούπερ Ομάδα που σάρωνε τα Πρωταθλήματα και αποτελούσε το φόβητρο των αντιπάλων και του σάπιου κατεστημένου. Τα θυμάστε αυτά ή ορισμένοι έχουν… «κοντή μνήμη»;;; Ο Δ. Μελισσανίδης, δεν αρκέστηκε όμως μόνο στο επιτυχημένο παρελθόν, μπήκε και στη συνέχεια μπροστά για να πραγματοποιηθεί το πιο μεγάλο μας όραμα, αυτό της ανοικοδόμησης του γηπέδου μας στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας. Θυμάστε τι συνέβη τότε;;; Εμείς, οι Πειρατές του Ονείρου, συναισθανόμενοι ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως και μόνον, σταθήκαμε ολόψυχα δίπλα στην προσπάθεια του τίγρη (γι’ αυτό, άλλωστε, όσον μας αφορά δεν οφείλουμε κάποια «συγνώμη» και έτσι δεν μετείχαμε ως club σε ανάλογες κινήσεις). Εκ νέου ο Δ. Μελισσανίδης έκανε και επιπλέον συγκεκριμένες προτάσεις που συνοψίζονταν στο σωστό σκεπτικό ότι μια ομάδα των μεγάλων απαιτήσεων της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως χρειάζεται, για να ορθοποδήσει ξανά, χρήματα, γενναίες επενδύσεις σε αξιόλογο έμψυχο δυναμικό και πάνω απ’ όλα γήπεδο-κάστρο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θυμάστε μήπως πως αντιμετώπισαν και εκείνες τις προτάσεις οι ψευτοσωτήρες και σία;;; Ο κόσμος ξέρει ότι ο τίγρης ήταν πάντα καθαρός στις θέσεις και τα λεγόμενά του. Δεν έκανε εμπόριο ελπίδας στο λαό της ΑΕΚ, όπως κάποιοι άλλοι. Είπε την αλήθεια: ότι δεν θεωρεί εφικτό και δίκαιο να πληρώσει αυτός από μόνος του «το μάρμαρο» όλων των άλλων. Δήλωσε, πολλάκις, ποιοι και γιατί θα πρέπει να αναλάβουν πρωτίστως τις ευθύνες τους και μάλιστα έθεσε και τον εαυτό του συμμέτοχο σε μια κοινή προσπάθεια ανασυγκρότησης εάν και εφόσον βέβαια και οι άλλοι πράξουν αυτό που οφείλουν και δείξουν με έργα διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην κατεύθυνση αυτή ώστε να βγει και πάλι με όρους κυριαρχίας η ΑΕΚ στο προσκήνιο. Τι έπραξαν «οι άλλοι» όμως;;; Τι έκαναν όσοι πραγματικά ευθύνονται;;; Να σας πούμε εμείς τι; Κουραφέξαλα, φτηνές υπεκφυγές και κρυφτούλι!

Μέχρι εδώ όμως, γιατί υπάρχουν και όρια! Και οι… πέτρες γνωρίζουν κύριοι, ότι ο Μελισσανίδης δεν διοικούσε όλα αυτά τα χρόνια. Η παρεούλα σας διοικούσε. Συνεπώς η «καυτή πατάτα» είναι στα δικά σας χέρια! Όσοι, λοιπόν, κρατούσαν και κρατούν τα ηνία και μας κατάντησαν ως εδώ, οφείλουν να απολογηθούν στον κόσμο της ΑΕΚ και όχι μόνο αυτό, αλλά και να πληρώσουν τα σπασμένα από το μεγάλο «πάρτι του 2004». Δικό τους ήταν και… «το καρπούζι και το μαχαίρι». Γιατί εδώ που την οδήγησαν την ΑΕΚ, έχουν ευθύνες. Και τους ανήκουν πλήρως!

ΥΓ1: Απαιτούμε από την Πολιτεία πλήρη και ουσιαστικό έλεγχο. Να προσωποποιηθούν οι ευθύνες και να τιμωρηθούν αυτοί που κατακρεούργησαν την ομάδα και όχι η ΑΕΚ η οποία άλλωστε δεν φταίει σε τίποτε. Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο ... Άκης Τσοχατζόπουλος!  

ΥΓ2: Χαιρετισμούς στα αδέρφια μας τους Πειρατές Ελευσίνας και Μακεδονίας.
  
ΥΓ3: ΑΕΚ ΛΆΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!   

   
Για την υπογραφή:
Η Γενική Συνέλευση
των «ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

2004 λογιστές συνιστούν...

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της «Πολιτιστικής ομάδας των Πειρατών του Ονείρου» θα προβληθούν αύριο και μεθαύριο στη λέσχη του club, οι παρακάτω ταινίες.
Δείτε τα τρέιλερ…


ΥΓ. Άσχετo : Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «2004 δημιουργικές λογιστικές»

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙΓΡΙΣΙΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ !!!


                                                                   H AEK ΜΑΣ...
ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΤΟ -ΧΡΕΟΚΩΠΗΜΕΝΟ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ (2004)Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου 2013

ΝΤΟΜΠΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ...


ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΡΕ… «ΛΕΒΕΝΤΕΣ» ΤΟΥ 2004

Οι «Πειρατές του Ονείρου» δεν κρύψαμε ποτέ ότι θεωρούσαμε και θεωρούμε το Δημήτρη Μελισσανίδη ως τη μοναδική φερέγγυα λύση για την ΑΕΚ. Το μοντέλο διοίκησης του «τίγρη» συνδυάζει την οικονομική ισχύ, τη θαρραλέα/παλικαρίσια στάση προάσπισης της ομάδας απέναντι στο κατεστημένο και βέβαια την αγάπη και το σεβασμό για τη βαριά ιστορική κληρονομιά της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως. Σηματοδοτεί μια γνήσια μάχιμη νοοτροπία για μια ΑΕΚ Πρωταγωνίστρια και όχι κομπάρσο στην αθλητική σκηνή, με ομάδα υψηλών προδιαγραφών και γήπεδο στην πατρογονική μας εστία στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Παρά την παραπάνω σαφή -και από χρόνια διακηρυγμένη θέση μας- επιλέξαμε ως club να μην παρευρεθούμε στη χθεσινή κίνηση των υπολοίπων συνδέσμων για τον εξής απλό λόγο: Θεωρούμε ότι στη συγκεκριμένη φάση, οι ευθύνες θα πρέπει να εντοπίζονται και να αναζητούνται εκεί που πραγματικά υπάρχουν. Συνεπώς η «καυτή πατάτα» δεν πρέπει να πάει στα χέρια κανενός Μελισσανίδη, που άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια δεν διοικούσε, αλλά προς τα εκεί που πρέπει: Δηλαδή, στους μετόχους και τους διαχειριστές του καταστροφικού 2004 που είναι οι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την κατάντια της ΑΕΚ και οι οποίοι θα πρέπει είτε να αναλάβουν οι ίδιοι τις ευθύνες τους, είτε, αν δεν θέλουν να το πράξουν αυτοί, να παρέμβει  η Πολιτεία και να τους αναγκάσει να πληρώσουν τα χρέη και να αποκαταστήσουν τις ζημιές που οι ίδιοι δημιούργησαν στην Ομάδα. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα ώστε να προκύψει η επόμενη ελπιδοφόρα ημέρα στην ΑΕΚ που όλοι προσδοκούμε!
Ο Δ. Μελισσανίδης τόνισε πως δεν είναι ούτε ηθικό ούτε δίκαιο να πληρώσει αυτός «τα σπασμένα» των άλλων. Και είναι σωστό! Είναι διατεθειμένος να συμβάλλει και αυτός στην ΑΕΚ εφόσον όμως και οι «σωτήρες μας» πράξουν το αυτονόητο.
Νομίζουμε ότι τα πάντα είναι ξεκάθαρα.
Για να σας δούμε, λοιπόν, ρε «λεβέντες» του 2004 που μας πουλάγατε… αεκοφροσύνη όλα αυτά τα χρόνια! Τι θα ΠΡΑΞΕΤΕ, οεο;;;

Για την υπογραφή:
«ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»   

Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΤΕ ΟΥΣΤ!!!Το παρόν άρθρο, μας το έστειλαν τα αδέρφια μας οι «Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας».


Το ελεεινό και χρεωκοπημένο 2004 και τα παρακλάδια του έχουν επιδοθεί σε μια σκυταλοδρομία καταστροφής... Προσπαθούν, λέει, να βρουν τάχα «επενδυτή» (λέγε με «βιτρίνα») για να συνεχιστεί η ταπείνωση και ο εξευτελισμός της μεγάλης ΑΕΚ. Και βέβαια ούτε λόγος απο τον επερχόμενο «επενδυτή» για απόδοση ευθυνών για τα πάνω από 200 εκατομμύρια  ευρώ που τα πήρε και τα σήκωσε η «σωτήρια» οχταετία... Η αλήθεια πρέπει να θαφτεί.

Εδώ και 8 μήνες η αναμενόμενη για πολλούς (όχι για τους Πειρατές του Ονείρου) εμφάνιση του ανθρώπου -από Κίνα, Λονδίνο... Αλάσκα και βάλε!- που δήθεν θα άλλαζε το στάτους της ΑΕΚ αποδείχθηκε για ακόμα μα φορά… φούσκα! Πως λέμε «άνθρακες ο θησαυρός!!! Οι Βιντιάδης/Χάρις ή «Βι&Χα» όπως λέμε π.χ. «D&G» (dolce & gabbana) αφού διαφημίστηκαν στην καμπούρα της δύσμοιρης ΑΕΚ έχοντας έμμεσα και την σιωπηλή και όχι μόνο στήριξη του χρεοκοπημένου 2004 και των ψευτοσωτήρων προσπαθούν τώρα να αφήσουν ανοιχτό το «ναι μεν αλλά» δηλαδή... «φέξε μου και γλίστρησα»!!! Το θέμα βέβαια δεν είναι ο κάθε “Χ-Ψ-Ω” που θέλει να το παίξει «Ανακυκλούμενος Επενδυτής»,  αλλά ο εμπαιγμός κατά της Ομάδας της Προσφυγιάς απο όλους αυτούς τους απίθανους που είδαμε εκατοντάδες φορές την μούρη τους και διαβάσαμε άλλες τόσες φορές ότι μπαίνουν-βγαίνουν-έρχονται-φεύγουν και πάλι τάχα έρχονται αλλά το σκέφτονται ή μπορεί να έχασαν το αεροπλάνο!!! Και ο εμπαιγμός σε βάρος  της μεγαλύτερης Ομάδας του κόσμου συνεχίζεται!

 Και οι πραγματικοί υπεύθυνοι για την καταστροφή της ΑΕΚ  μένουν στο απυρόβλητο και ατιμώρητοι στην σκυταλοδρομία της καταστροφής. Κι αυτό παρά την απαίτηση του αγωνιζόμενου λαού της ΑΕΚ να αποδοθεί δικαιοσύνη δηλαδή να γίνει εδώ και τώρα κρατικός διαχειριστικός έλεγχος απο τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας και να πληρώσουν οι ίδιοι οι καταστροφείς της ΑΕΚ και όχι η ομάδα. Γιατί η  Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως κύριοι δεν φταίει σε τίποτα, ούτε χρωστάει σε κανέναν. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν  σε συγκεκριμένα άτομα, να προσωποποιηθούν! Όλοι ξέρουμε ποιοι ρήμαξαν την ΑΕΚ, δεν τους ξέρει η Πολιτεία; Μην τρελαθούμε δα!!!

Εμείς σαν «Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας» είμαστε ανυποχώρητοι και αδιαπραγμάτευτοι σε ότι αφορά την κάθαρση της ΑΕΚ. Εκ των υστέρων πολλοί είναι αυτοί που ήρθανε στα λόγια μας και γενικά στις θέσεις των Πειρατών. Πρέπει όμως πλέον όλοι (λαός, παλαίμαχοι, ερασιτεχνική, σύνδεσμοι, οι πάντες) να κινηθούν μαχητικά για την κάθαρση της ΑΕΚ. Η θέση-λύση όλων μας πρέπει να είναι μία, συγκεκριμένη και μοναδική : Πληρώστε τα χρέη σας και αδειάστε μας την γωνιά! Φτάνει πια, πολύ κακό κάνατε στην Ομάδα της Προσφυγιάς... Άντε ΟΥΣΤ!

Δημήτρης Κουσπακερίδης
Εκπρόσωπος των «Πειρατών του Ονείρου Μακεδονίας»

Σάββατο, 2 Φεβρουαρίου 2013

ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ!!!


Πικραινόμαστε και πονάμε αντικρίζοντας την αλλοτινή κυρίαρχη δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου να πασχίζει σήμερα για… να κρατηθεί στην Α’ Εθνική!!! Θα ήταν πραγματικά αδιανόητο κάποτε, πριν από λίγα χρόνια, έστω και να φανταζόμασταν ένα τέτοιο εφιαλτικό σενάριο. Κι όμως, τώρα πλέον το ζούμε ως πιθανό ενδεχόμενο!!!! Ας όψονται οι αίτιοι που δεν είναι άλλοι από τους γνωστούς ψευτοσωτήρες της συμφοράς οι οποίοι πάτησαν πάνω στις πλάτες του κόσμου της ΑΕΚ για να ανέλθουν στα «ύπατα αξιώματα» και από εκεί να επιδοθούν στη συνέχεια στο καταστροφικό τους έργο ενάντια στη μεγαλύτερη και ιστορικότερη ομάδα αυτού του τόπου. Αυτοί είναι οι φορείς της καταστροφής της ΑΕΚ. Το κακόφημο «2004» και ΟΛΟΙ όσοι το απάρτιζαν και το υπηρέτησαν από θέσεις ισχύος σε διοικητικά και ιδιοκτησιακά πόστα! Δεν θα μπορούσαμε να εξαιρέσουμε και κάποιους παρατρεχάμενους σφουγγοκωλάριους και αυλικούς οι οποίοι στρογγυλοκάθησαν  και τούτοι στα κατώφλια των «παλατιών» των αφεντικών τους παρέχοντας –με το αζημίωτο φυσικά-  υπηρεσίες! Και αυτά τα «τσιράκια» είναι συνυπεύθυνα για το σημερινό κατάντημα της ΑΕΚ.

«Παράλληλες ευθύνες», αν και σε άλλο εντελώς επίπεδο, υπάρχουν και σε όλους εκείνους τους ΑΕΚτζήδες –οργανωμένους και μη, επώνυμους και ανώνυμους- που όλα αυτά τα δίσεκτα χρόνια σιωπούσαν επιτρέποντας με την ανοχή και την απάθειά τους να διαιωνίζουν την παρουσία τους στην Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως «οι γδάρτες των ονείρων μας»! Λίγοι, μετρημένοι στα δάχτυλα, μιλούσαμε τότε. Σήμερα είναι πολλοί οι «λαλίστατοι»! Αλλά το κακό έγινε. Φτάσαμε, πια, στο «σημείο μηδέν»!

Εμείς οι «Πειρατές του Ονείρου» που όχι μόνο δεν στηρίξαμε, αλλά απεναντίας μάλιστα πολεμήσαμε όλες αυτές τις νόθες καταστάσεις εντός ΑΕΚ, φρονούμε ότι σήμερα κανείς ενωσίτης δεν θα πρέπει να παρασυρθεί στην «κινούμενη άμμο» της απογοήτευσης και να θεωρήσει τετελεσμένο το χάος.  

Αντίθετα, οφείλουμε ΤΩΡΑ, σε τούτες τις κρίσιμες για την ΑΕΚ στιγμές, να ορθώσουμε περισσότερο από ποτέ ανάστημα! Να βγούμε μπροστά, σα Λαός, μαζικά και ενωτικά, και να παλέψουμε για τη σωτηρία της αγαπημένης μας ομάδας προτού την καταπιεί εντελώς το σκοτάδι! Θα πρέπει, λοιπόν, να διεκδικήσουμε-απαιτήσουμε αφενός την Τιμωρία ΟΛΩΝ των ενόχων και αφετέρου την Κάλυψη των Ζημιών από αυτούς που τις δημιούργησαν! Έτσι μόνο υπάρχει ελπίδα να σωθεί η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως. Αν της επιστραφούν «τα απολεσθέντα» από τη χρυσή οχταετία! Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση έγινε με τη μαζική παράσταση στον υφυπουργό Ιωαννίδη. Εκεί κάναμε γνωστό στο Κράτος αλλά και την κοινή γνώμη τι ζητάμε. Η Πολιτεία, όμως, δείχνει να υπεκφεύγει και αντί να ικανοποιήσει το κοινό περί δικαίου αίσθημα και να αποδώσει εδώ και τώρα ΚΑΘΑΡΣΗ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ, μας κραδαίνει τον κίνδυνο του να τιμωρηθεί τάχα η ομάδα (άκουσον-άκουσον) εξαιτίας τάχα του δικού μας αιτήματος!!!!!!!! Όχι κύριοι! Η ΑΕΚ δεν φταίει σε τίποτε. Να πληρώσουν οι υπαίτιοι που την οδήγησαν ως εδώ. Τους ξέρετε!

Από τη διαμαρτυρία στο υπουργείο πέρασαν αρκετές μέρες και ούτε φωνή ούτε ακρόαση από κανέναν «για την ταμπακέρα»! Εμείς λέμε ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ καθαρά και ξάστερα, ότι δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Να ενεργοποιηθεί ξανά το μέτωπο αγώνα Ερασιτεχνικής-Οπαδών-Προσωπικοτήτων της ΑΕΚ και να διεκδικήσουμε ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ το δίκαιο αίτημά μας. Αλίμονο δα, αν υποχωρούσαμε στις πρώτες δυσκολίες. Η κατάσταση και το νοσηρό τοπίο στην ΑΕΚ θα πρέπει να ξεκαθαριστεί μια και καλή. Ειδάλλως θα βιώνουμε μια ζωή την ίδια «ιστορία» που θα επαναλαμβάνεται πότε σαν τραγωδία και πότε σαν φάρσα. Και ο νοών νοείτω! *Για την υπογραφή :
Η Γενική Συνέλευση
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”