Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ…


Επειδή εμείς οι ΑΕΚτζήδες ξέρουμε τι σημαίνει Προσφυγιά και Ξεριζωμός. Επειδή οι ρίζες και οι ιστορικές καταβολές μας, εγείρουν πύρινες μνήμες! Επειδή εμείς οι ΑΕΚτζήδες, μαζί και οι “Πειρατές του Ονείρου”, ταξιδέψαμε κάποτε μέσα στη φωτιά του πολέμου στο Βελιγράδι! Επειδή, επίσης, ένας δικός μας άνθρωπος βρέθηκε κάποτε στη ριψοκίνδυνη διεθνή αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη μαζί με το «Ένα καράβι για τη Γάζα»! Επειδή σαν club ήμασταν παρόντες σε όλες τις πρωτοβουλίες στήριξης (βλ. φιλικούς αγώνες σε Γαλάτσι, Ριζούπολη). Επειδή όλοι οι λαοί που μάχονται για το δίκιο τους είναι αδέρφια μας! Επειδή δεν ανεχόμαστε τα παιδιά της Παλαιστίνης να γίνουν κρέας για τα κανόνια των μακελάρηδων. Επειδή αυτός ο ηρωικός, κατατρεγμένος λαός αποτελεί παράδειγμα λεβεντιάς και αντρειοσύνης! Για όλους αυτούς τους λόγους και για άλλους τόσους ακόμη, αφιερώνουμε με βαθύ σεβασμό τις σημερινές “Πειρατικές Αιχμές” -με τους παρακάτω στίχους του Παλαιστίνιου ποιητή Ταουφίκ Ζαγιάντ- προς τιμήν αυτού του πονεμένου μα συνάμα περήφανου λαού, μαζί με την ολόψυχη ευχή μας για νίκη στο δίκαιο αγώνα του!

«Επειδή δεν πλέκω με νήματα
και κάθε μέρα περιμένω ένταλμα συλλήψεως
επειδή το σπίτι μου κάθε μέρα
περιμένει επίσκεψη της αστυνομίας
για έρευνα- σάρωμα,
επειδή δε μπορώ ν' αγοράσω χαρτί
θα χαράξω αυτά που τραβάω
τα μυστικά μου όλα θα χαράξω
πάνω στον κορμό μιας ελιάς
στην αυλή του σπιτιού μου.
……………………………..

Θα χαράξω την ιστορία μου
τις πράξεις της τραγωδίας
τους αναστεναγμούς για τα περβόλια
κι όλα τα αχ πάνω στους τάφους των προγόνων μου.
Θα χαράξω
την κάθε πίκρα που γεύτηκα
την πίκρα που με το 'να δέκατο
απ' τη μελλούμενη ευτυχία θα σβήσει.

…………………………….

Θα χαράξω όλα τα στοιχεία
του κάθε χωραφιού που αρπάχτηκε
του χωριού μου τα σύνορα
τα σπίτια των ανθρώπων που ανατινάχτηκαν
τα δέντρα μου που ξεριζώθηκαν
τα' αγριολούλουδα που πατήθηκαν
τα ονόματα εκείνων που το μάσημα των νεύρων μου το 'κάμαν τέχνη
τα ονόματα των φυλακών
το είδος κάθε χειροπέδης που μου μάγκωσε τα χέρια
τις μορφές των δεσμοφυλάκων
και τις βρισιές
που μού 'ριξαν κατάμουτρα.

………………………………

Θα χαράξω,
Κάφρου Κάσεμ δε σε ξεχνώ
Θα χαράξω,
Ντερ Γιασίν ρίζωσε μέσα μου η θύμησή σου.
Θα χαράξω
φτάσαμε στο κορύφωμα της τραγωδίας
μας μάσησε, τη μασήσαμε, μα φτάσαμε.

…………………………………

Όσα μου λέει ο ήλιος θα χαράξω
όσα μου λέει το φεγγάρι
κι όσα λαλεί ο κορυδαλλός που κάθεται
σε τούτο το πηγάδι που οι δικοί του έχουν μισέψει.

……………………………………

Για να θυμούμαι θα χαράξω πάντα
της τραγωδίας όλες τις πράξεις και τις φάσεις
όλης της συμφοράς
πάνω στον κορμό μιας ελιάς
στην αυλή του σπιτιού μου».

(στίχοι του Ταουφίκ Ζαγιάντ)


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ!

 
Για την υπογραφή:
«ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»


Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2012

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚΣτους μαύρους /δίσεκτους καιρούς μας, όπου η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως στενάζει σιδεροδέσμια κάτω από τη μπότα ενός ελεεινού καθεστώτος αιχμαλωσίας που την καταστρέφει και την εξευτελίζει με τον πιο χυδαίο τρόπο - όσοι έχουν ακόμη συνείδηση και στοιχειώδη αξιοπρέπεια, δεν μπορεί παρά να αντιστέκονται και να μάχονται ασυμβίβαστα για την απελευθέρωσή της,

Ο δρόμος του αγώνα κόντρα στη σαπίλα είναι η μόνη οδός διεξόδου για να σπάσει το απόστημα και να επανακατακτήσει ο δικέφαλος αετός τη θέση που του αρμόζει, αυτή που προστάζει η βαριά Ιστορία του και οι Πρόσφυγες Ιδρυτές του.

Καθένας διαλέγει πως θα σταθεί σε τούτα τα πέτρινα χρόνια, αν θα πολεμήσει ή αν θα γίνει συνένοχος… 

-ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ
-ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ Α.Ε.Κ.

Πειρατές του Ονείρου

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2012

ΑΕΚτζή ΞΥΠΝΑ!


« Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί,
τις πόρτες σπάσαν οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε στις γειτονιές
την πρώτη μέρα.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί,
αδέρφια πήραν οι οχτροί
κι εμείς κοιτούσαμε τις κοπελιές
την άλλη μέρα.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί,
φωτιά μας ρίξαν οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε στα σκοτεινά
την τρίτη μέρα.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί,
σπαθιά κρατούσαν οι οχτροί
κι εμείς τα πήραμε για φυλαχτά
την άλλη μέρα.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί,
μοιράσαν δώρα οι οχτροί
κι εμείς γελούσαμε σαν τα παιδιά
την πέμπτη μέρα.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί,
κρατούσαν δίκιο οι οχτροί
κι εμείς φωνάζαμε ζήτω και γειά
σαν κάθε μέρα….»

(Νίκος Ξυλούρης)

ΥΓ1: Κοιμώμενος λαός = ηττημένος λαός! 
ΥΓ2: Κάποιοι αχρείοι, που οδήγησαν την ΑΕΚ στον πάτο, αντί να έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, εξακολουθούν να πουλάνε «φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Ρε ούστ!
ΥΓ3: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ. Να γίνει κρατικός έλεγχος και να οδηγηθούν στη φυλακή όσοι κατακρεούργησαν την ομάδα στην αμαρτωλή οχταετία. Να κατασχεθούν, μέχρι του ύψους της ζημίας που προκάλεσαν, τα περιουσιακά στοιχεία όποιων ευθύνονται και από αυτά να πληρωθούν «τα σπασμένα». Δεν θα «τα ακουμπάει» μια ζωή ο λαός για να καλοπερνάνε στην πλάτη του οι όποιοι επιτήδειοι. ΚΑΘΑΡΣΗ - να πληρώσουν οι υπαίτιοι, η ΑΕΚ δεν φταίει σε τίποτε! Εμπρός στο δρόμο που χάραξε… ο Τσοχατζόπουλος!
ΥΓ4: Η στάση μας είναι σταθερή. ΔΕΝ αλλάζει κατά περίσταση (ντέρμπι ή μη) ΟΥΤΕ αναλόγως κατά… «πως φυσά ο άνεμος»! ΑΠΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ !  0 ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…
ΥΓ5: Κανένας συμβιβασμός, καμία υποχώρηση. Κανείς στο γήπεδο! Καμία στήριξη στην σημερινή τάξη πραγμάτων.
ΥΓ6: Η ΑΕΚ και ο Λαός της δεν είναι "ιθαγενείς" για να τους ξεγελούν κάθε τόσο κάποιοι πονηροί με... "καθρεφτάκια και χάντρες". Τέρμα πιά στον εμπαιγμό και την κοροϊδία.
ΥΓ7: Όχι άλλη ομηρία - Λευτεριά στην ΑΕΚ!
ΥΓ8: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!

Για την υπογραφή:
Η Γενική Συνέλευση
των ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ

Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

ΣΤΑ ΙΣΑ : ΠΛΕΡΩΣΤΕ ΚΑΙ ΔΡΟΜΟ!!!


Oι σημερινές «Πειρατικές Αιχμές» γράφτηκαν από τα αδέρφια μας τους «Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας»

Ταπεινωμένη, χρεωμένη, αποψιλωμένη και τελευταία, είναι η ομάδα της προσφυγιάς. Μια θλιβερή κατάσταση, ένα «μηδέν» σε όλα τα επίπεδα, ένα ποδοσφαιρικό κουφάρι που προκαλεί βαθιά θλίψη σε όλους τους ενωσίτες. Κύριοι υπαίτιοι αυτής της κατάντιας είναι ΟΛΟΙ αυτοί οι δήθεν ευεργέτες από το 2004 και έπειτα. Το ψεύτικο περιτύλιγμα που πλάσαρε τόσο έντεχνα στο λαό της ΑΕΚ ο «τέως» και η καταστροφική παρεούλα του ήταν όπως αποδείχθηκε μια πατσαβούρα. Και στην κατάληξη της εξωφρενικής 8ετίας τα απομεινάρια αυτού του βαριά ένοχου παρελθόντος συνεχίζουν να ενταφιάζουν κάθε μέρα την αγαπημένη μας ΑΕΚ. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά και ενώ η χιλιοταλαιπωρημένη μας ομάδα σέρνεται καθημερινά, ξαφνικά εμφανίζονται κι από πάνω σαν φαντάσματα κάποια πρώην μέλη του αμαρτωλού 2004 για να θυμίσουν, σε όλους τους συνειδητά ενωσίτες τα αποτυχημένα και καταστροφικά τους πλάνα, που ήταν για…. τριτοκοσμικές ομάδες. Εμείς σαν «Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας» θέτουμε τα ακόλουθα ερωτήματα:
1. Τι έγιναν τα έσοδα των εκατομμυρίων του «τέως 2004» (εκατοντάδες χιλιάδες εισιτήρια, δεκάδες χιλιάδες  διαρκείας, βαριές χορηγίες, τηλεοπτικά, κτλ, κτλ) για τα οποία σιωπάτε κ. Κιντή και όλοι οι υπόλοιποι?
2. Τι έγιναν τελικά εκείνα… τα λογιστικά βιβλία από τις δυο χρυσοφόρες χρονιές που τα ‘χε καταπιεί η άβυσσος?
3. Γιατί δεν γίνεται φύλλο και φτερό ο περίφημος ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ 110 ΣΕΛΙΔΩΝ από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας?
4. Τι έγινε με την κακόφημη εταιριούλα τους την Εmpire?
Όπως καταλαβαίνεις λαέ της ΑΕΚ, όλοι αυτοί οι τύποι που ήθελαν τάχαμου να μεγαλώσουν «τη λίμνη», στο τέλος για να μη πνιγούν οι ίδιοι έριξαν μέσα στα βαλτόνερα την ομάδα με τη μεγαλύτερη ιστορία του κόσμου, ώστε να σωθούν αυτοί. Και η απαξίωση συνεχίζεται και ο κατήφορος κι αυτός συνεχίζεται, με την λατρεμένη μας ΑΕΚ να βολοδέρνει στον πάτο και να παίζει…. ντέρμπυ με ομαδούλες  γειτονιάς!!!!!! Τόσο καιρό πουλούσαν στον κόσμο φούμαρα για επερχόμενους «επενδυτές» από την Κίνα μέχρι την Αλάσκα που όλο έρχονταν και ποτέ δεν έφταναν. Εμείς σαν Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας» γελούσαμε. Κι όσο για τους άλλους τους νεόκοπους που μας εμφάνισαν τελευταία και μας τους διαφημίζουν κι αυτούς νύχτα και μέρα, εμείς δεν πιστεύουμε τίποτα και κανέναν. Θεωρούμε ότι όλα όσα γίνονται κάποια στιγμή θα αποδειχτούν ένα ακόμη προκάλυμμα ώστε να συνεχίζει να διαιωνίζεται η ίδια κατάσταση. Πολύ απλά αναζητιέται μια αλλαγή βιτρίνας και τίποτε άλλο, αυτό πιστεύουμε εμείς. Και ρωτάμε κάτι απλό, πολύ απλό: Ας υποθέσουμε ότι αύριο μεθαύριο εμφανιζόταν ένας πραγματικά φερέγγυος υποψήφιος επενδυτής (ο «χ-ψ-ω»). Τι θα έπραττε άραγε αυτός? Ένας σοβαρός ενδιαφερόμενος θα έκανε αμέσως ένα πλήρη έλεγχο των οικονομικών. Και τι θα έβρισκε, οεο? Θα σώπαινε μετά απ’ όσα θα έβρισκε, οεο? Δεν θα ψαχνόταν με το διαχειριστικό και το ποιοι ευθύνονται? Έτσι θα έβαζε τα λεφτά του, μέσα σε μια μαύρη τρύπα και σε τρύπια πηγάδια? Είδατε εσείς τέτοιες κινήσεις από κανέναν τους, είδατε κάποιον να τα βάζει με αυτούς που ευθύνονται και με το όλο «σύστημα» που διαφεντεύει την ΑΕΚ? Ο νοών νοείτο λοιπόν...
Σαν «Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας» λέμε ξεκάθαρα και ντόμπρα ότι για να ανατραπεί το κλίμα και να απαγκιστρωθεί πραγματικά η ΑΕΚ απο το ένοχο και χρεωκοπημένο 2004 θα πρέπει τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να πάρουν το διαχειριστικό έλεγχο των 110 σελίδων που βγάζει μάτια και να αποδώσουν ευθύνες εκεί που αναλογούν και να αναγκάσουν αυτούς που κατέστρεψαν την ομάδα της προσφυγιάς να πληρώσουν. Για να υπάρξει μετά αλλαγή…..ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ!!!
Μέσα σ' αυτή την καταχνιά που ζούμε, είδαμε πριν κάμποσες μέρες μια μεγαλειώδη εκδήλωση στο κλειστό του ΟΑΚΑ με πρωτοβουλία του προέδρου των τίτλων κ. Δημήτρη Μελισσανίδη. Μια εκδήλωση για το Ποντιακό στοιχείο που γέμισε με υπερηφάνεια όλους τους υπερήφανους Ποντίους και όχι μόνο, αφού συνάμα τιμάται και όλος ο προσφυγικός κόσμος που τόσο βάναυσα εκδιώχθηκε από την πατρογονική του εστία. Μια εκδήλωση γνήσια, λεβέντικη, και όχι «ιμιτασιόν», που έδειξε το ψυχικό μεγαλείο των προσφύγων που αν και λεηλατημένοι και με τον πόνο στην καρδιά, χωρίς ένα «τίποτα» στις αποσκευές τους, εντούτοις έφεραν απο 'κει μακριά μια γνήσια κουλτούρα, στάθηκαν όρθιοι και λεβέντες και παρά την αρχική περιθωριοποίηση που βίωσαν, αυτοί αγωνίστηκαν με ψυχή και κατάφεραν με τη δημιουργική συμμετοχή τους στα κοινά, να αλλάξουν άρδην την εικόνα και τη μετέπειτα πορεία ολόκληρης της Ελλάδας. Έφεραν μαζί τους υψηλού επιπέδου πολιτισμό, έφεραν τέχνες, έφεραν κορυφαία τραγούδια, έφεραν σπουδαία παράδοση, έφεραν ήθη και έθιμα χιλιάδων χρόνων. Έφεραν ασύλληπτους χορούς (πυρρίχιος, κοτσαρί, σερεντίνα, τίκ, λάχανα, κότς, τρίγωνα), έφεραν απίστευτες γεύσεις (οτια, πυσεια, τσιριχτα, τανουμενο σουρβα, πλιγουρια, περεκ, πουσιντε, σιρουν, σορομυλεια) και γενικά έφεραν μαζί τους ότι καλύτερο, σε όλα, στα πάντα!!! Αυτοί είμαστε οι πρόσφυγες και γι' αυτό το κάτι διαφορετικό είμαστε περήφανοι. Θα συνεχίσουμε να εμπνέουμε και να καθοδηγούμε, με αυτά που έχουμε διδαχθεί, και τις επόμενες γενιές. Ένα μεγάλο μπράβο, ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δ. Μελισσανίδη εκ μέρους όλων των προσφύγων και όλων εμάς των Ποντίων ΑΕΚτζήδων (γιατί οι περισσότεροι «Πειρατές του Ονείρου της Μακεδονίας» κρατάμε από τον τιμημένο Πόντο). Πάντα τέτοια "Τίγρη"!!! Και μην ξεχνάς ποτέ, ότι οι γνήσιοι ΑΕΚτζήδες σε περιμένουν για να πάρεις εκδίκηση στα όνειρά μας και να οδηγήσεις με τον τρόπο που μόνο εσύ ξέρεις το κιτρινόμαυρο καράβι στις ανοιχτές θάλασσες των επιτυχιών!!!!
υ.γ. Ο αγώνας μας συνεχίζεται... μέχρι να φύγουν, αφού πρώτα πληρώσουν «το λογαριασμό» που μας φόρτωσαν, όλοι αυτοί οι απίθανοι (τέως, νυν και σία) που κατέστρεψαν την ΑΕΚ ΜΑΣ. Παλεύουμε ασυμβίβαστα σαν Πειρατές για να δούμε την ομάδα της προσφυγιάς Ανεξάρτητη, Ενωτική, Κυρίαρχη με γήπεδο στην προσφυγομάνα Ν. Φιλαδέλφεια.

Δημήτρης Κουσπακερίδης
Εκπρόσωπος των «Πειρατών του Ονείρου Μακεδονίας»