Σάββατο, 28 Ιουλίου 2012

Σημείο ΜΗΔΕΝ


                          Ένα άρθρο από τους ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ...

Πάμε ολοταχώς προς τα πίσω. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως κάτω από άλλες συνθήκες θα ξεκινούσε σαν ακλόνητο φαβορί για το πρωτάθλημα. Τώρα ξεκινάει σαν αουτσάιντερ... Ποιά, η Α.Ε.Κ.!!! Που κάποτε σάρωνε πρωταθλήματα και κύπελλα, η Α.Ε.Κ. που έδινε μάχες αγωνιστικά,  με παικταράδες και ομαδάρα και εξωαγωνιστικά, με τιτάνιες διοικήσεις "Μπάρλου-Γενεράκη-Τίγρη". Σάρωνε τους τίτλους και ήταν φόβητρο για τρωκτικά και λαμόγια. Το status quo όμως άλλαξε απο το 2004 με την ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ, ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ, ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΤΗΡΩΝ που καπέλωσαν την αγαπημένη των προσφύγων ομάδα. Η Α.Ε.Κ. παραπαίει .
Ακόμα και η Α.Ε.Κ. των Παναγίδη – Ρουσσάκη, των Μπάργουελ - Ρος Λάνγκλεϋ είχε κάτι να πει, ακόμα και η Α.Ε.Κ. του Α. Ζαφειρόπουλου των πέτρινων χρόνων!!! Ακόμα και εκείνη η Α.Ε.Κ. είχε μια κάποια ταυτότητα. Αυτή η Α.Ε.Κ., των ψεύτικων οραμάτων, της χρεωκοπίας και της αποψίλωσης τί έχει να δείξει;  Ποιός ευθύνεται γι 'αυτό το χάλι;
Θα κάνουμε την πιο απλή ερώτηση προς το λαό της Α.Ε.Κ. Αυτή η ομάδα που μας πλασάρουν οι ψευτο-αναβαθμιστές του «τέως και της παρέας του 2004» έχει μέλλον;;;;; Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες του ξεπουλήματος των ποδοσφαιριστών, της ηττοπάθειας και τον τεράστιων οικονομικών προβλημάτων, η ομάδα μπορεί να ανταγωνιστεί άλλες ομάδες;  Η απάντηση είναι όχι.
Η πάλαι ποτέ περήφανη ομάδα έχει μετατραπεί σε ρακένδυτο επαίτη. Οι αλλαγές βιτρίνας και τα διάφορα αναχώματα που βρίσκουν κατά καιρούς τα διάφορα «-τεχνεία», αυτόφωτα ή ετερόφωτα, με αλλαγές στο σελοφάν δυστυχώς το μόνο που κάνουν είναι να δίνουν χρόνο παραμονής και να διαιωνίζουν το πρόβλημα. Λυπούμαστε γιατί κάποια άτομα που πιθανόν να συμμετέχουν στη σημερινή κατάσταση πραγμάτων και που στο παρελθόν ήταν αξιαγάπητα στο κόσμο της Α.Ε.Κ. θα μπορούσαν να προσφέρουν τα μέγιστα κάτω από άλλες συνθήκες ενώ τώρα αυτό που θα συμβεί αντικειμενικά είναι να ανακυκλωθούν τα ίδια αδιέξοδα.
Πολύ φοβόμαστε σαν Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας ότι κάποιοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στο μοντέλο του 2004 θα χρησιμοποιηθούν και θα καούν και αυτά σαν αναλώσιμο υλικό. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να αναλογιστούν και οι ίδιοι ότι αυτή η Α.Ε.Κ., με αυτήν την αποτυχημένη ιδιοκτησιακή κατάσταση δεν έχει κανένα μέλλον.
Πολλοί είναι αυτοί οι φίλοι της ΑΕΚ που ρωτούν, υπάρχει λύση;;;;; Υπάρχει, μόνο που η λύση περνάει απο δύσβατο δρόμο και δείχνει τους πραγματικούς υπεύθυνους για την κατάντια της Α.Ε.Κ. (μέτοχοι και διαχειριστές 2004). Τα θεσμικά όργανα της πολιτείας οφείλουν, απέναντι σ' αυτό που αντιπροσωπεύει το σωματείο της προσφυγικής Α.Ε.Κ. , να κάνουν φύλλο και φτερό τον διαχειριστικό έλεγχο των 110 σελίδων και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που αντιστοιχούν, για να ξεβρομίσει το σάπιο τοπίο που τρώει τα σωθικά της Α.Ε.Κ.
Σαν Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας, αλλά και όλοι οι Πειρατές ανά την Ελλάδα, απο πολύ παλιά, όταν πολλοί ήταν χειροκροτητές της παλιάς κατάστασης του 2004, είχαμε πάρει ανοιχτά θέση για τα σημερινά αδιέξοδα της ομάδας μας. Δεν αλλάξαμε στάση με βάση το τι καιρό θα κάνει αύριο και το ποιός είναι ο… αγαπημένος ανακυκλώσιμος πρόεδρος. Δεν αφήσαμε ποτέ χαραμάδα  διαπραγμάτευσης απέναντι στους σαρκοφάγους της Α.Ε.Κ. Συνεχίζουμε ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ, ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΙ, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ των αγώνα για να ελευθερωθεί η μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου.
Παλεύουμε για να την ξαναδούμε στη δική της γη, με γήπεδο στην ωραιότερη γειτονιά του κόσμου, στη Ν. Φιλαδέλφεια.
υ.γ. Θωμά Μαύρο, εμείς σαν Πειρατές του Ονείρου, στα ίσια και ντόμπρα σου είπαμε στη συνάντηση που έκανες με τους συνδέσμους ότι θα πρέπει να καταγγείλεις δημόσια, ενώπιον του λαού της Α.Ε.Κ., όλους αυτούς τους καταστροφείς που μας έφτασαν ως εδώ και όχι μόνο.
Να τους καταγγείλεις, αλλά και ταυτόχρονα να ζητήσεις σαν επικεφαλής ενός πλατιού ενωσίτικου κινήματος την πληρωμή των χρεών από τους κυρίους με τα παχουλά πορτοφόλια που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση. ΜΟΝΟ έτσι θα σε εμπιστευτεί ο κόσμος της Α.Ε.Κ..
Περιμένουμε να δούμε αν θα κινηθείς σ’ αυτή τη κατεύθυνση. Εμείς παραμένουμε σταθερά στις θέσεις, στους αγώνες μας για κάθαρση στην Α.Ε.Κ.,  και θα στηρίξουμε μόνο εάν διαπιστώσουμε ότι αλλάζει κάτι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.
υ.γ.2 Θωμά, μη ξεχνάς ότι οι ψευτο-σωτήρες του 2004 είχαν γίνει ένα, με μπροστάρη τον «τέως», κατά του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια.

Δημήτρης Κουσπακερίδης, Πρόσφυγας,
εκπρόσωπος του πυρήνα των Πειρατών του Ονείρου Μακεδονίας.

Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ «ΠΕΙΡΑΤΕΣ» ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ

Ρεπορτάζ του SentraGoal και της κ. Αλέκας Ζούμη.

Θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη δημοσιογράφος με το ρεπορτάζ της απέδωσε σωστά τις θέσεις μας (γεγονός που την τιμά) και γι' αυτό και αναρτούμε το άρθρο εδώ...

 

«Θωμά, γίνε σημαιοφόρος της κάθαρσης»


«Θωμά, γίνε σημαιοφόρος της κάθαρσης»
Της ΑΛΕΚΑΣ ΖΟΥΜΗ

Ξεκαθάρισαν την θέση τους! Οι «Πειρατές του Ονείρου» απέχουν συνειδητά από τα παιχνίδια της ΑΕΚ, τα τελευταία έξι χρόνια, απαιτώντας παράλληλα όλον αυτόν τον καιρό να γίνει «κάθαρση στην Ενωση και να πληρωθούν τα χρέη από αυτούς που τα δημιούργησαν επί εποχής 2004 και έπειτα.

Το μεσημέρι της Κυριακής έδωσαν, όμως, το «παρών» στο κάλεσμα του Θωμά Μαύρου προς όλους τους οργανωμένους. Κι εκεί εξέφρασαν γι ακόμη μια φορά την αγανάκτησή τους, απαιτώντας να ριχτεί φως στο θολό, οικονομικό «τοπίο» των προηγούμενων διοικήσεων. Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση ήταν και οι «απαιτήσεις» τους προς τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και «σημαία» της ΑΕΚ: Να καθαρίσει το σάπιο σκηνικό.

«Οι Πειρατές είχαμε ιδιαίτερους δεσμούς φιλίας με τον Θωμά Μαύρο εδώ και χρόνια και συγκινηθήκαμε που τον ξαναείδαμε. Όμως αυτό που καθόριζε την στάση μας και την καθορίζει δεν είναι η προσωπική φιλία αλλά οι θέσεις και αρχές μας σε σχέση με ΑΕΚ», ανέφεραν οι «Πειρατές» για να συμπληρώσουν:

«Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια δύσκολη κατάσταση, η ομάδα έχει στην κυριολεξία διαλυθεί, γι αυτό φέρει ακέραια την ευθύνη η λεγόμενη κατάσταση του 2004… Οι διαχειριστές και οι μέτοχοι – αμέτοχοι που με την καταστροφική πολιτική τους μας οδήγησαν εδώ. Είπαμε πως αν ο Θωμάς Μαύρος θέλει να έχει η προσπάθειά του κάποια τύχη, θα πρέπει να μπει μπροστά όχι ως διαχειριστής αυτής της ίδιας τάξης πραγμάτων αλλά ως σημαιοφόρος της κάθαρσης.

Αυτό σημαίνει να ζητήσει απόδοση ευθυνών βάσει της αξιοποίησης προς κάθε αρμόδια κρατική αρχή του διαχειριστικού έλεγχου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε τότε από το σύνολο του Τύπου ως σκανδαλώδης και να απαιτήσει την πληρωμή των χρεών και την αποκατάσταση των ζημιών από αυτούς που τις δημιούργησαν.

Και καταλήγοντας, το σχόλιο των «Πειρατών» έχει ως εξής: «Μόνο τότε, του είπαμε, όταν ο κόσμος της ΑΕΚ νιώσει και καταλάβει ότι υπάρχει μια προσπάθεια ξεκαθαρίσματος του σάπιου σκηνικού που κατοικοεδρεύει στην ομάδα τόσα χρόνια, μόνο τότε θα συμβάλει και θα στηρίξει την προσπάθεια του Μαύρου. Θέλουμε να δούμε τον Θωμά Μαύρο να πράττει όλα αυτά τα οποία σημειωτέων τα θεώρησε λογικά και σωστά, να καταλάβει ότι ο κόσμος ζητάει κάθαρση».

Ορμώμενοι από την τοποθέτηση των «Πειρατών», στα ίδια σημεία στάθηκαν και άλλοι σύνδεσμοι, ενώ από την πλευρά του, ο Θωμάς Μαύρος παραδέχτηκε πως οι οπαδοί της ΑΕΚ είναι αγανακτισμένοι και ζητούν απόδοση ευθυνών.

«Διαπίστωσα πλέον ότι ο κόσμος είναι αγανακτισμένος και ζητάει ένα νέο καθαρό τοπίο», έλεγε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Ενωσης σε «πηγαδάκια» με οπαδούς της ομάδας


Nα συμπληρώσουμε από την πλευρά μας ως ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ :

ΥΠΟΨΙΝ: ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ....
ΟΣΑ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ, ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ Η ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012

Υπάρχει άλλος δρόμος?
Το σημερινό μας άρθρο προέρχεται από τα αδέρφια μας τους Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας, δια χειρός Δημ. Κουσπακερίδη. Οι θέσεις,  μας εκφράζουν απόλυτα και δημοσιεύονται παρακάτω:

ΑΕΚ τρία γράμματα μια ιστορία πολύ βαριά!! Διακρίσεις, τίτλοι, παλικαρίσια πρωταθλήματα και κύπελλα, χαρές, λύπες, αναμνήσεις αλλά και μάχιμη στάση και αγωνιστικότητα ήταν η διαχρονική ταυτότητα της ΑΕΚ. Κοιτάζοντας πίσω την επική ιστορία της ομάδας της προσφυγιάς, αναρωτιόμαστε τι τεράστια ζημιά έχουν κάνει ο «τέως» ψευτοσωτήρας και η παρεούλα του απο το 2004 και εδώ! Η θητεία τους με μαθηματική ακρίβεια οδήγησε στο να διαγράψουν την αληθινή, την αετίσια ΑΕΚ από τον χάρτη εφαρμόζοντας το πιο καταστροφικό διοικητικό μοντέλο που γνώρισε ποτέ το ποδόσφαιρο. Μια διοικητική λαίλαπα "this is aek" που έσβησε και σβήνει ότι έχει απομείνει από την ΑΕΚ. Οι ψεύτικες εξαγγελίες της καταστροφικής ομάδας του 2004 ότι δήθεν φτιάχνουν μια καινούργια Τσέλσι... κατέληξαν σε μια μικρομεσαία ομάδα που αγωνιστικά, εξωαγωνιστικά και διοικητικά γίνεται σάκος του μποξ για κάθε αντίπαλο. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι θα μπορούσε να γραφεί μέχρι και…… «εγχειρίδιο» που να αφορά διοικήσεις άλλων ομάδων και να φέρει τίτλο «πως να καταστρέψετε μια ομάδα». Τόσο κακό έχουν κάνει όλοι αυτοί στην χιλιοαγαπημένη μας ΑΕΚ οι αστείοι τεχνοκράτες αλχημιστές των τελευταίων χρόνων που παίρνουν παράταση βρίσκοντας μια ζωή κάποιο ανάχωμα χωρίς να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Οι 2004ίτες πονηρά σκεπτόμενοι ορέγονται ακόμη και σήμερα να βάλουν τον κόσμο να συμβάλλει οικονομικά αν και γνωρίζουν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης ο κόσμος δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Φτάσαμε να δούμε μέχρι και τον κύριο υπεύθυνο της κατάντιας τον «τέως 2004» να βγαίνει ξανά με τη σημαία «της εξυγίανσης» απευθυνόμενος σε ανθρώπους που μάλλον έχουν μνήμη χρυσόψαρου.

Λαέ της ΑΕΚ η ομάδα αργοπεθαίνει. Έχουμε ακούσει απο πολλούς και διάφορους 4-5 υποτιθέμενες λύσεις που όμως δεν αγγίζουν οικονομικά αυτούς που κατέστρεψαν την ΑΕΚ απο το 2004 και εδώ. «Λύσεις» εφήμερες με διάρκεια ζωής λίγων μηνών που φυσικά δεν δίνουν καμία προοπτική στο πρόβλημα της ΑΕΚ. Σαν Πειρατές του Ονείρου Μακεδονίας για ακόμη μια φορά θέτουμε ερωτήματα: Τι έγιναν τα έσοδα από τα εισητήρια διαρκείας? Τι γίνεται με τον περίφημο διαχειριστικό έλεγχο των 110 σελίδων που έβγαζε μάτια για όσα συνέβηκαν στην ΑΕΚ και που καταχωνιάστηκε? Γιατί ακόμα και σήμερα υπάρχει το συνεχές ξεπούλημα των παικτών, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μικραίνει συνεχώς?

Πριν λίγες εβδομάδες κινητοποιήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Θωμάς Μαύρος... Εμείς από την αρχή με θάρρος και ντομπροσύνη θέσαμε την άποψη μας για τις κινήσεις που έπρεπε και πρέπει να κάνει ο αξιαγάπητος παλιός μας ποδοσφαιριστής Θ. Μαύρος για να καθαρίσει επιτέλους το τοπίο στην ΑΕΚ: Αυτές ήταν και είναι οι εξής.

 1) Να καλέσει όλους τους ενωσίτες και τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές για έναν αγώνα κάθαρσης στην ΑΕΚ.
 2) Να αιτηθεί στα θεσμικά όργανα της πολιτείας να κάνουν φύλλο και φτερό τον διαχειριστικό έλεγχο και να ζητηθούν ευθύνες.
3) Να καλέσει παν-λαϊκη ενωσίτικη συγκέντρωση στην προσφυγομάνα Νέα Φιλαδέλφεια  που να σημάνει ένα πραγματικό ξεσηκωμό για την σωτηρία της ΑΕΚ.
4) Να απαιτηθεί εδώ και τώρα από όλους αυτούς που μας έφτασαν ως εδώ να πληρώσουν τα χρέη που μας φόρτωσαν και έτσι να ανοίξει ο δρόμος για μια ΑΕΚ αετίσια, ενωτική, καταξιωμένη. Για να τελειώνουμε με το τεχνοκρατικό τερατούργημα του 2004 που συρρικνώνει και σβήνει την ΑΕΚ. Αν γινόταν όλα αυτά τότε Θωμά να ξερες  οτι τα εισητήρια διαρκείας θα ήταν όχι 5 χιλιάδες, αλλά δεκάδες χιλιάδες. Αυτός είναι ο άλλος δρόμος που θα έπρεπε-πρέπει να ακολουθήσεις….

υ.γ. Θεωμά είναι δυνατόν να εμπιστευτεί ο λαός της ΑΕΚ τον «τέως 2004»? Αν γίνει κάτι τέτοιο τότε να ξανακαλέσουμε για πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου!!!!! Μακριάαααα αυτός που έκανε τόση ζημιά στην ΑΕΚ!!!

υ.γ.2. Μεγάλε Θωμά, το άρθρο αυτό το έγραψε ένας πιστός φίλος της ΑΕΚ πρόσφυγας και Σαλονικιός Πειρατής του Ονείρου που σε είδε κάποτε ζωντανά να πετυχαίνεις δυο γκολ μέσα στην Τούμπα και να τα ακυρώνει ο διαιτητής (παοκ-ΑΕΚ 1-1. Τότε η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μάρτον Εστερχάζι απο την θύρα 7. Τα γκολ Θωμά τα πέτυχες απο την πλευρά της θύρας 4, μάλιστα το ένα το έβγαλε μισό μέτρο μέσα απο το τέρμα ο Ιωσηφίδης, η ΑΕΚ τότε… διαφήμιζε τη Nissan, προπονητής μας ήταν ο Αντώνης Γεωργιάδης, το παιχνίδι έγινε με τρομακτική συννεφιά, το γήπεδο το είχαν βρέξει πολύ, αλλά η ΑΕΚ πετούσε, όμως ο διαιτητής ήταν φίλος του πάοκ και έμενε δίπλα στο γήπεδο επί Γρηγορίου Λαμπράκη. Όπως βλέπεις θυμάμαι τα πάντα. Θυμήσου κι εσύ ξανά εκείνο τον παλιό Θωμά-δυναμίτη και μπες και σήμερα επικεφαλής στον πιο μεγάλο αγώνα ενάντια σε αυτούς που κατέστρεψαν την ΑΕΚ. Ζήτα πρώτα από αυτούς το λογαριασμό. Τότε και μόνο τότε ο λαός της ΑΕΚ θα ακολουθήσει γιατί θα νιώσει ότι κάτι πάει ν’ αλλάξει. Αλλιώς….


                                                                                                                                         
Δημήτρης Κουσπακερίδης, Πρόσφυγας,
εκπρόσωπος του πυρήνα των Πειρατών του Ονείρου Μακεδονίας.ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!

Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

ΜΑΣ ΔΙΕΛΥΣΑΝ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ.Η ιστορική ΑΕΚ αργοπεθαίνει! Εκεί την οδήγησαν αυτοί που τόσα χρόνια αυτοπλασσάρονταν τάχα σαν εκσυγχρονιστές και εξυγιαντές (της συμφοράς)! Τελικά μετά από πολλά, εκείνο το γελοίο παραμύθι  made in 2004” του τέως ψευτοσωτήρα και της παρεούλας, κατέρρευσε μέσα σε μια γενική αίσθηση αηδίας αφήνοντας, όμως, μέσα στα συντρίμμια και τα αποκαΐδια, μια ΑΕΚ βαριά λαβωμένη και ετοιμοθάνατη. Να ποια ήταν τελικά η… ευεργεσία τους! Μια ομάδα-ερείπιο, που παρά τη στήριξη από τον κόσμο που πρόσφερε από το αίμα του τόσα εκατομμύρια, οδηγήθηκε στο γκρεμό και το χάος, πνιγμένη και πάλι στα χρέη, πλήρως διαλυμένη οικονομικά και αγωνιστικά. Εμείς εξ’ αρχής τα λέγαμε και τα φωνάζαμε και μάλιστα σε καιρούς δύσκολους. Δυστυχώς ήρθε η πραγματικότητα να επιβεβαιώσει όλα όσα προειδοποιούσαμε ότι θα συμβούν.

Όταν ένας Λαός πληγώνεται, πονά και ταπεινώνεται, κάποια στιγμή πρέπει να αποζητά το δίκιο του αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει με αξιοπρέπεια. Επί μακρόν ο κόσμος της ΑΕΚ καταπίνει τα φαρμάκια της πίκρας σχεδόν αδιαμαρτύρητα. Τα πέτρινα χρόνια έγιναν δεύτερη φορεσιά του! Κάποια στιγμή όμως οφείλει «να μιλήσει» και να απαιτήσει απόδοση ευθυνών και αποκατάσταση των ζημιών από τους υπαιτίους της καταστροφής. Φτάνει πια η απαξίωση και ο ευτελισμός της μεγαλύτερης ομάδας του κόσμου, της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως! Η ΑΕΚ δεν φταίει σε τίποτε, αυτοί που ευθύνονται, αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν «το φέσι» που μας φόρεσαν.

Πρέπει να μπει τέλος στη σήψη, πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποτε να βγουν όλα στη φόρα, χωρίς συγκαλύψεις και να λάμψει η αλήθεια για όσα συνέβησαν αυτά τα χρόνια στην καμπούρα της ΑΕΚ. Να πληρώσουν «τα σπασμένα» οι… γλεντζέδες και όχι… τα αιώνια κορόιδα. Παράλληλα ο Θωμάς Μαύρος και οι συνεργάτες του έχουν καθήκον να βγουν θαρραλέα μπροστά και να ξεσκεπάσουν τους πραγματικούς υπεύθυνους της τραγικής κατάστασης που έχει περιέλθει η ομάδα και να κινήσουν και τις ανάλογες διαδικασίες για Κάθαρση/Δικαιοσύνη στην πολύπαθη ΑΕΚ. Εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ας το καταλάβουν όλοι!

 *Για την υπογραφή :
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”
       

Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ…Τόσα χρόνια η αρρώστια που κατατρώει την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως και ακούει στο κακόφημο όνομα «this is aek-2004» κατάφερε να δημιουργήσει «εντός των τειχών» μια άνευ προηγουμένου παθογένεια με… χαρακτηριστικά μονιμότητας! Κάποιοι ψευτοσωτήρες που εγκαταστάθηκαν ύπουλα στο σβέρκο μας διέλυσαν την ομάδα όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε πολύ βαθύτερο πεδίο : Αποσάθρωσαν την ιδεολογική βάση που σηματοδοτούσε τις πρωταγωνιστικές επιδιώξεις και τα μεγάλα διαχρονικά οράματα που ανέκαθεν εξέφραζε η ΑΕΚ. Προξένησαν έτσι το μεγαλύτερο κακό. Οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι μεσσίες της πλάκας, που για… χρόνια και ζαμάνια εμπορεύτηκαν τις ελπίδες των ενωσιτών ρημάζοντας στο τέλος τα πάντα, καθιέρωσαν νέα πρωτόγνωρα ήθη, παντελώς ξένα με τη φυσιογνωμία της ΑΕΚ: Έμαθαν, δηλαδή, ένα πολύ μεγάλο τμήμα του κόσμου μας να επαναπαύεται στην άχαρη θέση του κομπάρσου και να μην απαιτεί το κορυφαίο, το “top”, όπως γινόταν κάποτε που η ομάδα διέπρεπε τιμώντας τις ρίζες και την ιστορία της. Με τις χρόνιες καταστροφικές πολιτικές τους και την προπαγάνδα διέβρωσαν τις συνειδήσεις σε πλήθος κόσμου έτσι ώστε αυτός να μην ενδιαφέρεται και να μην πονά πραγματικά για το αν συνεχίζεται ή αν βάλτωσε η ένδοξη παράδοση της ΑΕΚ των τίτλων και των πρωταθλημάτων. Από ενεργοί φίλαθλοι και στυλοβάτες μιας μεγάλης ομάδας με υψηλές πρωταθληματικές προσδοκίες, πολλοί ΑΕΚτζήδες κοντεύουν να καταντήσουν σαν κάτι....θεατρόφιλους και σινεφίλ παλαμάκηδες που παρακολουθούν απλά μια κυριακάτικη παράσταση και πάνε σπιτάκι τους χαλαροί και ανέμελοι αδιαφορώντας για οτιδήποτε άλλο! Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι ακούμε όλο και περισσότερους γνήσιους ενωσίτες να ισχυρίζονται ότι αυτό το νοσηρό άοσμο και άγευστο “σύγχρονο οικοδόμημα” δεν μπορεί πλέον να εμπνεύσει και να αναπαράγει πραγματικούς ΑΕΚτζήδες οπαδούς με περηφάνια, απαιτήσεις, αρχές και υψηλές προσδοκίες και ως εκ τούτου απαιτείται ριζική αναδιάρθρωση. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το....μέγαρο μουσικής, ούτε η Α.Ε.Κ ΜΑΣ περιοδεύον θίασος, κι αυτό σάματις να το ξεχνάνε πολλοί και διάφοροι. Το ποδόσφαιρο είναι το άθλημα του λαού και η Α.Ε.Κ το πιο ζωντανό του κύτταρο! Η Α.Ε.Κ δεν μπορεί να μην πρωταγωνιστεί. Είναι από την ίδια την αετίσια φύση της πλασμένη για την κορυφή κι αυτή τη στόχευση, αυτή την απαίτηση, δεν έχει το δικαίωμα να την αλλάξει ή να την...μεταλλάξει ουδείς!

Συνεπώς…

Δεν πιστεύουμε ότι θα υπάρξει διέξοδος όσο στην ΑΕΚ εξακολουθεί να κυριαρχεί και να κάνει τα «υπεράνω κουμάντα» εκείνη η πατροπαράδοτη τάξη πραγμάτων η οποία σαφώς κρατά τα ηνία σε ιδιοκτησιακό και διοικητικό επίπεδο. Οι προσπάθειες του Θωμά Μαύρου και του επιτελείου του θα είναι δύσκολο έως και ακατόρθωτο να αποδώσουν καρπούς, εάν πρώτα δεν ξεριζωθεί κάθε παλιά χρεοκοπημένη κατάσταση. Έχουμε ξαναπεί ότι αγαπάμε και σεβόμαστε το Θωμά Μαύρο, τον Τσιάρτα, το Μίμη και κάποιους άλλους και δεν θα θέλαμε με τίποτε να «καούν» μέσα από ένα  τέτοιο περιβάλλον που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους. Αλλά επειδή πρώτα και κύρια αγαπάμε την ίδια την ΑΕΚ, οφείλουμε να πούμε κάποια πράγματα. Όπως έχουμε μάθει να τα λέμε χύμα και έξω από τα δόντια γιατί έτσι μας προστάζει η συνείδησή μας και η ανιδιοτελής αγάπη μας για την ομάδα που αποτελεί την ίδια μας τη ζωή. Αν ο Θωμάς και οι συνεργάτες του θέλουν ο κόσμος να ακολουθήσει και να συμβάλλει σε μια νέα προσπάθεια, θα πρέπει προηγουμένως να απαιτήσουν θαρραλέα: 1) Απόδοση ευθυνών για όσους «ζωγράφισε» ο σκανδαλώδης Διαχειριστικός Έλεγχος και 2) Οι υπαίτιοι να αποκαταστήσουν τις ζημιές που προξένησαν στην ΑΕΚ βάζοντας πρώτοι αυτοί το χέρι στην τσέπη τους. Διότι δεν μπορεί μια ζωή κάποιοι που προξενούν καταστροφή να περνάνε «άβρεχτοι το ποτάμι» και ο απλός κοσμάκης να πληρώνει τη νύφη ξανά και ξανά και μάλιστα σε εποχές που απειλείται η ίδια η επιβίωσή του. Εξάλλου ποιος είναι εκείνος που μπορεί ή θα δεχτεί να καλύψει τέτοιες «μαύρες τρύπες» αν όχι αυτοί που τις άνοιξαν;;; Πιστεύουμε ότι αν η «ομάδα Θ. Μαύρου» κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση που προαναφέραμε και που απαιτούσαν και τα συλλαλητήρια που είχαν γίνει παλιότερα από τους μάχιμους φιλάθλους της ΑΕΚ, τότε ο κόσμος θα δείξει εμπιστοσύνη γιατί πολύ απλά θα νιώσει ότι «κάτι» πάει να αλλάξει και ότι η κάθαρση και η δικαιοσύνη στην ΑΕΚ δεν είναι «κενό γράμμα». Ειδάλλως, αν δε γίνουν όλα αυτά, πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα επέλθει κάποια ουσιαστική διαφοροποίηση. Θα επανέλθουμε…  

*Για την υπογραφή :
                                  “ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”