Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΤΕ ΡΕ...


 


Στην Ελλαδίτσα, τη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας», όλα μπορεί να τα ακούσουμε και να τα δούμε! Όλα όμως!!! Τίποτε, πλέον, δεν μπορεί να θεωρηθεί αδύνατο και τα πάντα, ακόμη και τα πιο εξωφρενικά, είναι πιθανό να συμβούν και μάλιστα να προβάλλονται και σαν απολύτως φυσιολογικά γεγονότα. Η υποτίμηση ακόμη και της στοιχειώδους νοημοσύνης μας μάλλον θεωρείται δεδομένη από τους «άνωθεν». Άλλωστε οι «ιθαγενείς» ανέκαθεν αποτελούσαν… εύπλαστο υλικό για δούλεμα! Γι’ αυτό και εκείνοι που σε προηγούμενο χρόνο προξένησαν ανυπολόγιστες καταστροφές μπορούν και να επανεμφανίζονται λίγο μετά και με θρασύτητα να καμώνονται τους «σωτήρες» μας, λες και η ευθύνη των δεινών σε αυτή τη χώρα ανήκει σε… «εξωγήινους» και όχι σε αυτούς τους ίδιους που κρατούσαν το καρπούζι και το μαχαίρι και έκαναν τα κουμάντα με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.

Πάντως, ίσως… «καλά να μας κάνουν»! Από τη στιγμή που σα Λαός καθόμαστε με ανοιχτό το στόμα όπως οι χάνοι και χάβουμε τα εξοργιστικά παραμύθια τους χωρίς να αντιδρούμε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Οπότε βάση τούτου, αντλούν και την απύθμενη ξεδιαντροπιά τους οι κάθε λογής επιτήδειοι που σκάνε μύτη και πάλι από τα…. χρονοντούλαπα και γουστάρουν… «να μας περάσουν ακόμη ένα χεράκι»! Γιατί δηλαδή να μην μας «παίξουν μπάλα», αφού ανεχόμαστε τον εμπαιγμό τους;;; Εξάλλου το ραγιά όσο τον «σβερκώνεις» κι αυτός εισπράττει αδιαμαρτύρητα την καρπαζιά, τόσο ανοίγει και την όρεξη στον αφέντη για να συνεχίζει χωρίς έλεος το σαδιστικό του έργο. Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

Θα μας πουν, κάποιοι δήθεν ανυποψίαστοι, τι σχέση μπορούν να έχουν όλα αυτά με την ΑΕΚ! Ε, μάλλον καμία! Ως γνωστόν, η AEK βρίσκεται έξω από όλα αυτά! Στην ΑΕΚ ποτέ δεν ενεπλάκησαν επαγγελματίες «σωτήρες», ούτε ποτέ κανείς εμπορεύθηκε τις ελπίδες του Λαού της. Στην ΑΕΚ ποτέ και κανείς δεν προξένησε κανενός είδους καταστροφή. Ποτέ και κανείς δεν την εκμεταλλεύτηκε, ούτε ποτέ «υποθηκεύτηκε» το μέλλον της. Ποτέ δεν την μαχαίρωσαν πισώπλατα και ποτέ η Ομάδα δεν έπεσε θύμα ποικίλων αδιαφανών ή «περίεργων» συναλλαγών προς όφελος οιουδήποτε. Ποτέ δεν εξαφανίστηκαν από την ΑΕΚ στοιχεία, βιβλία και τα… συναφή και ποτέ τέτοιο γεγονός δεν καταγγέλθηκε δημοσίως! Μήτε ποτέ βγήκαν στη δημοσιότητα «παχουλοί» τόμοι διαχειριστικών ελέγχων που στη συνέχεια να σαπίζουν στα αζήτητα, προφανώς γιατί στα γραφόμενά τους δεν εγείρεται οποιαδήποτε υποψία για κανέναν! Οπότε, μάλλον θεωρείται φυσικό το γεγονός να μην ιδρώνει το αυτί κανενός μεγαλοϊθύνοντα για απόδοση συγκεκριμένων ευθυνών, άρα «όμορφος κόσμος ηθικός αγγελικά πλασμένος»! Εξάλλου ποτέ και κανείς δεν αναρωτήθηκε τι απέγιναν, εντέλει, τα λεφτά του εύπιστου λαού που εισέρρεαν σαν χρυσά ποτάμια για κάμποσα χρόνια. Και γιατί να αναρωτηθεί και να χαλάσει «τη ζαχαρένια του» ο οποιοσδήποτε, όταν στην Ελλάδα πάντα «μαζί τα τρώμε» κατά τα σοφά λεγόμενα! Και μετά, βέβαια, όλοι μαζί ψάχνουμε «τη λύση» στήνοντας «παραστάσεις κοινής αγωνίας» όπου μπορεί να λαμβάνουν μέρος οι πάντες, δίκαιοι και άδικοι, πρώην και νυν, υποψιασμένοι και ανυποψίαστοι, καθότι η… «εθνική ομοψυχία» είναι υπεράνω όλων, αρκεί όμως μέσω αυτής κανείς να μη λογοδοτεί πουθενά για τα όποια πεπραγμένα και βέβαια ο λαουτζίκος να κληθεί να πληρώσει σπασμένα άλλων!  Αλλά στην ΑΕΚ όλοι κοιμόμαστε με ανοιχτά τα μάτια, συνεπώς δεν μας αγγίζει τίποτε!!!

Μας λένε πολλοί πλέον:  «Πειρατές του Ονείρου, δικαιωθήκατε περίτρανα για όσα φωνάζατε και καταγγέλλατε χρόνια και χρόνια»! Απαντάμε: «Εκ των υστέρων… καληνύχτα! Η ΑΕΚ σβήνει, η πραγματική δικαίωση θα είναι να λευτερωθεί η αγάπη μας από την χρόνια αιχμαλωσία »!                                             * Για την υπογραφή :
                                  Η Γενική Συνέλευση
                       των « ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

69 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΧΗΣ!
«Έβγαλε βρώμα η ιστορία ότι ξοφλήσαμε
είμαστε λέει το παρατράγουδο στα ωραία άσματα
και επιτέλους σκασμός οι ρήτορες πολύ μιλήσαμε
στο εξής θα παίζουμε σ' αυτό το θίασο μόνο ως φαντάσματα

Κάτω οι σημαίες στις λεωφόρους που παρελάσαμε
άλλαξαν λέει τ' ανεμολόγια και οι ορίζοντες
μας κάνουν χάρη που μας ανέχονται και που γελάσαμε
τώρα δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες

Βγήκαν δελτία και επισήμως ανακοινώθηκε
είμαστε λάθος μες το κεφάλαιο του λάθος λήμματος
ο σάπιος κόσμος εκεί που σάπιζε ξανατονώθηκε
κι οι εξεγέρσεις μας είναι εν γένει εκτός του κλίματος

Δήλωσε η τσούλα η ιστορία ότι γεράσαμε
τις εμμονές μας περισυλλέγουνε τα σκουπιδιάρικα
όνειρα ξένα ράκη αλλότρια ζητωκραυγάσαμε
και τώρα εισπράττουμε απ' την εξέδρα μας βροχή δεκάρικα.

Ξέσκισε η πόρνη η ιστορία αρχαία οράματα
τώρα για σέρβις μας ξαποστέλνει και για χαμόμηλο
την παρθενιά της επανορθώσαμε σφιχτά με ράμματα
την κουβαλήσαμε και μας κουβάλησε στον ανεμόμυλο»

(Δ. Τσακνής)

ΥΓ1 : O ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΥΓ2: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΚ.

ΥΓ3: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ/ ΑΠΟΧΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!


                         Για την υπογραφή :
                                  
                       «OI ΠΕΙΡΑΤEΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΑΓΙΑ ΧΩΜΑΤΑ…Θα έχουμε πολλά να πούμε για την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί τον  τελευταίο καιρό στο λεγόμενο this is aek, σε σχέση με τα εξωφρενικά καμώματα και τις ταχτικές κάποιων ψευδοευεργετών, εντός και εκτός των πυλών, που οδηγούν την Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως στο διασυρμό και στον αργό θάνατο. Φυσικά και δεν θα είναι η πρώτη φορά, εξάλλου εμείς σαν «Πειρατές του Ονείρου» από πολύ παλιά προειδοποιούσαμε για το τι θα συμβεί με όλους αυτούς που μπλέξαμε εκείνο το… «σωτήριον έτος» 2004. Και μιλούσαμε σε εποχές που η συντριπτική πλειοψηφία είτε σώπαινε είτε προσκυνούσε πειθήνια. Βέβαια ήρθε το «πλήρωμα του χρόνου» για να φανερώσει την αλήθεια που σκέπαζε η καταχνιά της σκοπιμότητας των χρυσοφόρων συμφερόντων και των γνωστών αυλοκολάκων τους. Να υπενθυμίσουμε μόνο ότι το 2005 είχαμε χαρακτηρίσει το ομολογιακό δάνειο ως… «ωρολογιακό» και ο νοών νοείτω! Δεν θα επεκταθούμε άλλο, επί της παρούσης, θα επανέλθουμε όμως πολύ σύντομα. Άλλωστε οι εξελίξεις τους εκθέτουν όλο και περισσότερο! Αυτή λοιπόν την εβδομάδα διαβάστε, από εμάς, για τη Νέα Φιλαδέλφεια!

Την Κυριακή που μας πέρασε, συγκεντρωθήκαμε κάποιοι ΑΕΚτζήδες στα άγια χώματα της Ν.Φ. για την καθιερωμένη κοπή της πίτας που γίνεται κάθε χρόνο, ως μία συμβολική κίνηση που στέλνει πάντα ένα αδιάλειπτο μήνυμα : Ότι η ιερή υπόθεση της Νέας Φιλαδέλφειας και το μεγάλο όραμα της επιστροφής της Α.Ε.Κ στην πατρογονική της εστία εξακολουθούν να φλογίζουν τις καρδιές όλων των γνήσιων ενωσιτών που ποτέ δεν την απαρνήθηκαν. Είδαμε νέους, μικρότερους, μεγαλύτερους, γερόντους, γονείς με μικρά παιδιά, παλιούς φίλους και γνωστούς. Βέβαια κι άλλοι έλαμψαν δια της απουσίας τους, αλλά σίγουρα θα ήταν νοερά εκεί. Τέλος πάντων. Καλύτερα ας τονίσουμε τα παρακάτω:

Η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν, είναι και θα παραμείνει για πάντα το σπίτι της ΑΕΚΑΡΑΣ ΜΑΣ! Ο Ιστορικός τόπος όπου η Ομάδα μας έζησε και μεγαλούργησε για ολόκληρες δεκαετίες, η Φιλόξενη Γη των ξεριζωμένων παππούδων και πατεράδων μας που ποτίστηκε με αίμα, δάκρυ και ανείπωτες θυσίες γενιών και γενιών. Και όσο και αν την πολέμησαν και τη ναρκοθέτησαν -κάποιοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι ανιστόρητοι διαχειριστές και συνοδοιπόροι- εντούτοις όλοι αυτοί δεν μπόρεσαν να νικήσουν το συναίσθημα, την αγάπη και τις αναμνήσεις, που έχουν ανεξίτηλα διαποτίσει όχι μόνο τα “ματωμένα χώματά της” μα και τις Καρδιές εκατοντάδων χιλιάδων ενωσιτών που σε πείσμα των καιρών εξακολουθούν να ονειρεύονται και να προσδοκούν την οικοδόμηση του Νέου μας Γηπέδου εκεί που φτερουγίζουν αδικαίωτα τα όνειρα του δικέφαλου αετού! Α.Ε.Κ δίχως συναίσθημα είναι κενή έννοια. Και σε χαλεπές εποχές κατάρρευσης έχει ακόμη πιο ιδιαίτερη αξία το να διατηρούνται για τους ενωσίτες λαμπερά «σημεία αναφοράς» που να αποπνέουν το πανάκριβο και διαχρονικό άρωμα της Ιστορίας και των Καταβολών των Λαού μας. Και η Νέα Φιλαδέλφεια ΜΑΣ είναι ακριβώς ένα τέτοιο σημείο αναφοράς! Είναι ο ομφάλιος λώρος της Α.Ε.Κ. Πέραν όμως του συναισθηματικού παράγοντα, ας μην ξεχνάει ποτέ κανείς ότι στην Νέα Φιλαδέλφεια η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως διαθέτει τη δική της ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΕΚΤΑΣΗ, το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο του Συλλόγου μας, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να παραμείνει σωρός θλιβερών ερειπίων, αλλά απεναντίας θα πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως για να ξαναστεγάσει, εκεί στα αξέχαστα χώματα της Προσφυγομάνας, το απόρθητο κάστρο του Δικέφαλου Αετού! Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει μαζί με τα απομεινάρια του αμαρτωλού 2004. Όσα παραμύθια και αν σερβίρουν, εκ των υστέρων, όλοι αυτοί που κάποτε πολέμησαν τη Νέα Φιλαδέλφεια, όπως και οι «ούνα φάτσα ούνα ράτσα» διάδοχοί τους, δεν πείθουν, πλέον, κανέναν. Καλύτερα ας εξοφλήσουν κανέναν υπάλληλο ή παίχτη κι ας αφήσουν τα «δήθεν»! Είμαστε περήφανοι, σαν «Πειρατές του Ονείρου», που εξ’ αρχής υπερασπιστήκαμε την ιερή υπόθεση της επανόδου της Α.Ε.Κ στα τιμημένα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας και δώσαμε τόσες μεγάλες μάχες με κάθε τίμημα. Υποσχόμαστε ότι μέχρι την τελική νίκη θα είμαστε στις επάλξεις αυτού του αγώνα!


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ…. ΓΗΠ-ΕΔΩ!!!

ΥΓ1: Πληρώστε τα χρέη σας και… άμετε στο καλό! Αρκετά μας σώσατε… σώνει πια!!!

ΥΓ2: Κουίζ: Τι κάνει “χρατς-χρατς” στο χρονοντούλαπο; Ο… διαχειριστικός που τον τρώει ο σκόρος!!!

ΥΓ3: Παρακαλούνται τα φαντάσματα του παρελθόντος να αφήσουν… τις “διαρροές” και να επιστρέψουν στη λήθη τους.

ΥΓ4: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!                      * Για την υπογραφή :
                                 Η Γενική Συνέλευση
                       των «ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2012

Για όσους ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ...

Κυριακή 8 Γενάρη 2012

Κοπή πίτας στα άγια χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας!
ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ:

ΓΗΠ-ΕΔΩ !!!


Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2012

ΕΛΛΗΈσβησε το άστρο σου νωρίς
μάτωσαν οι καρδιές μας
όμως αιώνια θα ζεις
Έλλη μες στις ψυχές μας

Ίσως να είναι πιο καλά
στου ουρανού τη γειτονιά
να έχει ανθρώπους πιο αγνούς
ευαίσθητους και ταπεινούς…


ΥΓ1: Οι στίχοι αυτοί γράφηκαν ειδικά από εμάς για την αγγελόμορφη Έλλη Κωνσταντουδάκη, που έφυγε τόσο νωρίς…

ΥΓ2: Αγαπημένε μας Φαίδωνα, κουράγιο σε σένα και σε όλη την αξιαγάπητη οικογένειά σου. Με οδηγό τις μνήμες, κρατήστε, βαστάτε γερά. Οι άνθρωποι πεθαίνουν μονάχα όταν ξεχνιούνται. Και η Έλλη θα μείνει αξέχαστη σε όλους μας…  


                        * Για την υπογραφή :
                             «ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ»