Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2011

*ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΝ !


Αδέρφια ενωσίτες, ότι συνέβη την προηγούμενη αγωνιστική δεν μπορεί να περάσει έτσι «στο σβηστό»! Όσο και αν κάποιοι ιθύνοντες (που αν διέθεταν στοιχειώδη ευθιξία θα έπρεπε να είχαν παραιτηθεί την ίδια μέρα) πάνε τεχνηέντως «να κλείσουν το ζήτημα», εντούτοις δεν πρόκειται να ξεχαστεί ούτε να μπει στο περιθώριο της πιο αιχμηρής κριτικής αυτή η ανομολόγητη αθλιότητα! Αν είναι δυνατόν, 4 (!!!!) γκολ εντός έδρας(!!!!) από μια τυχάρπαστη επαρχιακή ομαδούλα, σαν αυτή του Βόλου. Η χειρότερη «ήττα-διασυρμός» στην ιστορία της ομάδας. Ο ορισμός της βαριάς ταπείνωσης, του εξευτελισμού και της πλήρους κατάπτωσης! Άραγε, πόσες βαθιές πληγές θα ανοίξουν ακόμη πάνω στο χιλιολαβωμένο σώμα της ΑΕΚ;;; Πόσο ακόμη θα ποδοπατηθεί η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια της ομάδας και του λαού της;;; Για πόσο ακόμη θα προκαλούν χυδαία την ΑΕΚ οι κάθε λογής Μπέοι, Κομπότηδες, Τσακίρηδες και σία;;; Σίγουρα όλα τούτα δεν είναι τυχαία μήτε συγκυριακά. Βρίσκουν και κάνουν οι αντίπαλοί μας! Κι αυτό γιατί την ΑΕΚ την απαξίωσαν και την κατέστρεψαν όλοι εκείνοι που μας το έπαιζαν… «μεσσίες», ενώ εκ των πραγμάτων αποδείχτηκαν «ψευδοπροφήτες»!!! Με την εξωφρενική πολιτική τους διέλυσαν σε όλα τα επίπεδα την ομάδα, η οποία χρεωμένη, χωρίς αξιόλογο έμψυχο δυναμικό, δίχως μεταγραφές ποιότητας και χωρίς γήπεδο, κατρακύλησε στο πιο χαμηλό σκαλοπάτι έχοντας καταντήσει «σάκος του μποξ» για τον κάθε απίθανο!  Αδέρφια, το χρεοκοπημένο «2004», παρ’ όλες τις κατά καιρούς μεταμφιέσεις του, είναι ακόμη εδώ και συνεχίζει την καταστροφική ταχτική του. Τα επόμενα χρόνια μιζέριας που έρχονται με τα πλάνα λιτότητας που προωθούν, συνιστούν το ίδιο ξαναζεσταμένο κακόγουστο «φαγητό» που πάνε και πάλι να μας σερβίρουν όσοι δεν είναι ικανοί να οδηγήσουν την ΑΕΚ στη θέση που προστάζει η Ιστορία και η Φυσιογνωμία της. Όμως ο Λαός της Ένωσης και μπορεί και θέλει να έλθει η πολυπόθητη αλλαγή βροντοφωνάζοντας ξανά: «Αδειάστε μας επιτέλους τη γωνιά. Αφού δεν μπορείτε, πληρώστε τα χρέη σας και βάλτε πωλείται»!!!    


*Η ΑΕΚ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ…

Οι εξελίξεις τρέχουν αναφορικά και με τα κομβικά ζητήματα που έχουν προκύψει μετά τη δημοσιοποίηση έστω και αυτού του ελλειμματικού (λόγω απόκρυψης στοιχείων) πορίσματος του λεγόμενου «διαχειριστικού ελέγχου». Ύστερα από τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τα «Σόδομα και Γόμορα» που συνέβησαν εντός ΑΕΚ επί των ημερών των τέως και σία, ο εισαγγελέας έδωσε τελικά εντολή στα αρμόδια κρατικά όργανα να παρέμβουν! Εμείς σαν «Πειρατές του Ονείρου», παρά το ότι δικαιωνόμαστε για τις κρίσεις και τα λεγόμενά μας, δεν μένουμε εκεί. Έτσι λοιπόν, θα τονίσουμε και πάλι με έμφαση ότι η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να υποστεί κυρώσεις εξαιτίας όσων διέπραξαν ορισμένα πρόσωπα εις βάρος της. Άλλωστε η ίδια η ΑΕΚ ήταν θύμα όλων αυτών των καταστάσεων. Ο Λαός της ΑΕΚ, που τόσα χρόνια προσέφερε χρήμα και ψυχή, απαιτεί να φτάσει ο Κρατικός Έλεγχος ως το κόκαλο! Να βγουν στο φως τα πάντα! Να επιστραφούν τα εξαφανισμένα βιβλία, να διερευνηθούν όλες οι συναλλαγές, να ανοίξουν οι συμβάσεις, καθώς και τα πόθεν έσχες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί όσων προσώπων τυχόν εμπλέκονται! Ο Λαός της ΑΕΚ δικαιούται να μάθει τι απέγιναν οι θυσίες του και ποιοι ήταν αυτοί που μπορεί να εκμεταλλεύτηκαν ελπίδες και όνειρα. Η τιμωρία των όποιων υπευθύνων θα πρέπει να είναι αμείλικτη και παραδειγματική. Επίσης, ξέχωρα από αυτό, θα πρέπει να αποκατασταθούν και οι ζημίες στην Ομάδα από αυτούς που τις προξένησαν. Να πληρώσουν οι φταίχτες, από την περιουσία τους «τα σπασμένα» και όχι η πληγωμένη ΑΕΚ! Αν θέλουμε να επέλθει Κάθαρση, αυτά θα πρέπει να αποτελέσουν διεκδικητικά αιτήματα ενός παλλαϊκού ενωσίτικου κινήματος. Γιατί, επιτέλους, δεν πάει άλλο, σε αυτή τη χώρα και σε αυτή την ομάδα. να πληρώνει ένας λαός και κάποιοι να μην αποδίδουν ποτέ «λογαριασμό»! Με πολλή προσοχή παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα επανέλθουμε τάχιστα…ΥΓ1: Ο Αγώνας συνεχίζεται…

ΥΓ2:  Κανένας συμβιβασμός, καμία υποχώρηση. ΑΠΟΧΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ μέχρι να κάνει ξαστεριά στην ΑΕΚ.

ΥΓ3:  Χαιρετισμούς σε όσους εξακολουθούν να μάχονται και δεν σκύβουν το κεφάλι!  

ΥΓ4: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ! *Για την υπογραφή :
“ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Σάββατο, 22 Ιανουαρίου 2011

TO ΑΙΣΧΟΣ… MADE IN 2004”!!!
Το παρακάτω κείμενο αποτελεί Ομόφωνη Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των “Πειρατών του Ονείρου” πάνω στα τελευταία δραματικά τεκταινόμενα στην Ομάδα :

«Έφριξε και αηδίασε ο Κόσμος της Α.Ε.Κ με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του λεγόμενου “διαχειριστικού ελέγχου” που διεξήγαγε ιδιωτική εταιρία μετά από παραγγελία της ΠΑΕ. Ένας έλεγχος “μισός και μεσοβέζικος”- σταγόνα στον ωκεανό της αδιαφάνειας, αλλά και αρκετά αποκαλυπτικός σε πολλά σημεία του!!! Και μόνο τους τίτλους των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης να παραθέσουμε, είναι αρκετοί για να περιγράψουν “το όργιο” που συντελέστηκε στην πλάτη της δύσμοιρης ΑΕΚ με ευθύνη κάποιων που επαγγέλονταν τους “σωτήρες”, ενταφιάζοντας κάτω από τα συντρίμμια της ελεεινής πολιτικής τους τα όνειρα και τις ελπίδες ενός ολόκληρου λαού που -δυστυχώς- τους εμπιστεύτηκε!!! Kαι τι δεν ακούσαμε και τι δεν γράφτηκε για τα έργα και τις ημέρες του καταστροφικού “2004” και των “αρχιμαστόρων” του!!! Από πού πραγματικά να πρωτοξεκινήσει κανείς! Πηχυαίοι τίτλοι όπως: “ Πόρισμα-Σόκ”, “Φάγανε, φάγανε, φάγανε”, “Σημεία και τέρατα”, “Σόδομα και Γόμορα”, “Απίστευτο σκάνδαλο”, “Έλεγχος… εκτός ελέγχου”, “Καταχρεωμένη ξανά η ΑΕΚ”, “Δεν χωράει ΑΕΚτζήδικος νους τι έχει γίνει στην ομάδα τα τελευταία χρόνια”, “Αθλητική Ένωση Κονόμας” και πάρα πολλά άλλα ακόμη συγκλονιστικά, δίπλα πάντα από πρωτοσέλιδες φωτογραφίες του “τέως”! Παράλληλα, βγήκαν στο φως εκατοντάδες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ο Τύπος, με βάση την έκθεση των ορκωτών λογιστών, έκανε λόγο για…. “εξαφανισμένα λογιστικά βιβλία δύο ετών”!!!! (ποιος τα χαντάκωσε, οεο;;;), για “τεράστιες δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ χωρίς παραστατικά”, για “αποικιοκρατικές συμφωνίες”, για “συμβόλαια με παίχτες-φαντάσματα που ποτέ δεν ήρθαν στην ΑΕΚ”, για “δοσοληψίες με μάνατζερ και εταιρίες με έδρες το Περού και τις Παρθένες Νήσους”, για “εξωφρενικές υπερκοστολογήσεις εν μια νυκτί”, για “προκλητικές αμοιβές- μαμούθ συγκεκριμένων προσώπων που κατείχαν πόστα στην ΑΕΚ”, για “την Empire που αντί να πληρώνει στην ΠΑΕ, εντούτοις την πλήρωσε η ΠΑΕ”, για “απίθανους λογαριασμούς 1.000.000 ευρώ σε κινητά τηλέφωνα” (για… καφέδες πόσα;;;), για “συμβάσεις με απευθείας αναθέσεις και όχι μέσω διαγωνισμών” και πλήθος άλλων περίεργων ή αδιευκρίνιστων συναλλαγών που αν αναλύονταν όλες θα χρειάζονταν όχι 120 σελίδες αλλά…120 τόμοι!!

Εδώ να υπογραμμίσουμε κάτι πολύ σημαντικό! Όσα βγήκαν στη φόρα αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και αυτό διότι στο συγκεκριμένο πόρισμα γίνεται αναφορά σε ορισμένα μόνο “συμβάντα”, καθώς, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι ορκωτοί λογιστές, ΔΕΝ τους παραδόθηκαν ΟΛΑ τα απαραίτητα έγγραφα και στοιχεία, ούτως ώστε να ασκήσουν ολοκληρωμένο και όχι αποσπασματικό έλεγχο. Απουσιάζουν, για παράδειγμα, τα βιβλία που αναφέρονται στις χρήσεις 2005 και 2006, δηλαδή όσον αφορά τις λεγόμενες “δύο πρώτες χρυσές χρονιές”, όπου, ως γνωστόν, τα χρηματικά ποσά που εισέρρευσαν τότε στην ομάδα ήταν τεράστια. Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να… κάνουν τον κόπο να επιστρέψουν τα άφαντα βιβλία (φέρτε τα πίσω ρεεεεε) για να δει ο κόσμος πόσο μακριά πήγε αυτό “το πάρτι”!!!   

Δεν θα πούμε άλλα επ’ αυτών. Εξάλλου ο κόσμος της ΑΕΚ έχει μάτια και βλέπει και κανείς πλέον δεν μπορεί να τον κοροϊδέψει όπως συστηματικά συνέβαινε τόσα χρόνια Το αποτέλεσμα μετράει και αυτό λέει πως η ΑΕΚ, μετά και το ευεργετικό “Άρθρο 44”, βρίσκεται ξανά στο καναβάτσο με ευθύνη όλων όσων την κουμαντάρουν τούτα τα χρόνια, είτε σαν “μπροστινοί”, είτε “πίσω από το παραβάν”! Η ευθύνη για τα νέα αδιέξοδα τους βαραίνει όλους! Kαι όλοι μαζί, αλλά και καθείς στο μέτρο των ευθυνών του, θα πρέπει… επιτέλους “να αποδώσουν λογαριασμό” στην πολύπαθη ΑΕΚ και τον προδομένο Λαό της!!!
      

ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΦΤΑΙΧΤΕΣ !

 Θα περάσουμε στην ουσία. Όπως έχουμε πει κατ΄ επανάληψη, δεν αρκεί μόνο η διαπίστωση των όποιων σκανδαλωδών γεγονότων, αλλά χρειάζεται και η ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ, όπου αναλογούν, όπως και Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ από αυτούς που τις δημιούργησαν.

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί ο καθένας μας εισπράττει, από τον αγανακτισμένο κόσμο μας, το εξής μήνυμα : “Ο Λαός της ΑΕΚ απαιτεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΑΕΚ. Η Πολιτεία να επέμβει άμεσα με τα αρμόδια όργανά της!” Οι ορκωτοί λογιστές της ιδιωτικής εταιρίας δεν μπορούν και δεν έχουν τη δυνατότητα να απαιτήσουν τίποτε παραπάνω, διότι αναλύουν και ελέγχουν μόνο ότι τους δίδεται. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν τους δόθηκαν όλα! ΟΜΩΣ, απέναντι στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Κράτους, δεν περνάνε κουτοπόνηρες αρνήσεις ούτε τρικάκια με κρυμμένα ή καταχωνιασμένα ντοκουμέντα! Η Πολιτεία μπορεί και οφείλει να κάνει “φύλλο και φτερό” τα πάντα εκεί μέσα!!! Να μην μείνει τίποτε στην αφάνεια! Ο Λαός της ΑΕΚ, που αυτά τα χρόνια αποτέλεσε τον κύριο χρηματοδότη της ομάδας, δικαιούται να μάθει ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ!!!

Η Α.Ε.Κ που αποτελεί την αγάπη και το πάθος εκατομμυρίων πολιτών δεν φταίει σε τίποτε. Η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως έρχεται από πολύ μακριά και πηγαίνει ακόμη πιο μακριά! Εκφράζει Λαό, Ιστορία, Συμβολισμούς! Δεν μπορεί ποτέ να αποτελεί αντικείμενο χυδαίας εκμετάλλευσης από κανέναν. Ο κόσμος της ΑΕΚ απαιτεί από το Κράτος να επέμβει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΝΤΑΙ! ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ! ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ Η ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕΤΙ! ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΘΟΥΝ ΤΑ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥΣ!

Και αν, εντέλει, προκύψει ότι κάποιος ή κάποιοι έβλαψαν την Ομάδα να αποκαταστήσουν τη ζημιά από την προσωπική τους περιουσία! Φτάνει πια με τη συγκάλυψη σε αυτή τη χώρα. Δεν μπορεί σε τούτο τον τόπο μια ζωή εμείς σαν φορολογούμενος Λαός να πληρώνουμε “τα σπασμένα” από το υστέρημά μας, από το μεροκάματο, από τη σύνταξη, από το αίμα μας και ορισμένοι άλλοι “να τη βγάζουν λάδι”!  
  
ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΕΚ!


ΥΓ1: Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε ότι η Ερασιτεχνική ΑΕΚ οφείλει, ως θεματοφύλακας των συμφερόντων της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως, αλλά και σαν κάτοχος του 10%, να αιτηθεί από την Πολιτεία έλεγχο στην ΑΕΚ και απόδοση ευθυνών!

YΓ2: Επίσης, ο κόσμος της ΑΕΚ, οι σύνδεσμοι, το οργανωμένο οπαδικό κίνημα, οι ανένταχτοι, οι μικρομέτοχοι, οι παλαίμαχοι, οι ιστορικές προσωπικότητες του χώρου, όλοι ανεξαιρέτως οι ενωσίτες, θα πρέπει να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και να απαιτήσουν από την Πολιτεία όλα όσα προαναφέρθηκαν. Η ΑΕΚ έφτασε στο χείλος της καταστροφής και κανείς δεν δικαιούται πια να μένει σιωπηλός. Επιτέλους τέρμα στο τέλμα της απάθειας!

ΥΓ3: Δεν μπορεί κανείς να μας πείσει ότι τάχα οι υπόλοιποι της παρεούλας “δεν γνώριζαν”, “δεν ήξεραν”, “δεν είδαν και δεν άκουσαν” και άλλα τέτοια ευτράπελα! Γι’ αυτό και το σύνθημα του Συλλαλητηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας (“ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ”) παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ!

ΥΓ4: Ήρθε η ώρα που όλα φάνηκαν. Τόσα χρόνια οι “Πειρατές του Ονείρου” δίναμε τη μάχη για την ΑΕΚ μόνοι ή σχεδόν μόνοι μας. Και μας έστηναν στο απόσπασμα της αδικίας όταν κοντράραμε τα μεγάλα συμφέροντα. Αλλά… ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΑΤΗΡ”!

ΥΓ5: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ! »


*Για την υπογραφή :
Η Γενική Συνέλευση
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ…Το σημερινό μας κείμενο αποτελεί απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των “Πειρατών του Ονείρου” μετά από διεξοδική συζήτηση γύρω από τις καταιγιστικές εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο διάστημα.

« Συνάμα με την αγωνιστική κατρακύλα, την αποδόμηση και τον ολοκληρωτικό ξεπεσμό της αγαπημένης μας ΑΕΚ (απώλειες βασικών παικτών - 15 βαθμοί απόσταση από την κορυφή - 17 χρόνια δίχως Πρωτάθλημα!), ανακύπτουν επιπλέον σοβαρά ζητήματα που αφορούν ακόμη και την ίδια την ύπαρξη της ομάδας.

Αρχικά, βγήκε στη δημοσιότητα η ανακοίνωση με τις σοβαρότατες καταγγελίες των μικρο-μετόχων που παρέστησαν στη Γ.Σ. της ΠΑΕ. Εκεί έγιναν τρομερές αναφορές, όπως για τις συνολικές υπέρογκες υποχρεώσεις της ΠΑΕ (60 και πλέον εκατομμύρια), για τις σωρευμένες ζημίες (42 εκατομμύρια συνολικά, με 18 εκατομμύρια μόνο σε μία χρήση!) - που πλέον (μετά από 6 χρόνια “σωτηρίας”) έχουν αγγίξει… ύψη Έβερεστ με “ορατό τον κίνδυνο ανακλήσεως της αδείας συστάσεως και επιβίωσης της Π.Α.Ε”! Επιπλέον, σύμφωνα με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, ειπώθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα για διάφορους “αδιευκρίνιστους” λογαριασμούς, ενώ ζητήθηκαν εξηγήσεις για μία ιδιωτική εταιρία (βλ.Empire) που, όπως καταγγέλθηκε από τους μικρομετόχους, εκμεταλλεύονταν επί χρόνια το σήμα της Α.Ε.Κ, όχι προς όφελος της ομάδας, αλλά προς όφελος των μετόχων της εν λόγω εταιρίας, οι οποίοι ταυτίζονταν με αυτούς της ΠΑΕ2004! Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι, κατά δήλωση του Σ. Αδαμίδη, ουδέν ποσό εισέπραξε η Π.Α.Ε. AEK από την εταιρεία αυτή! Σοβαρά ζητήματα τέθηκαν και σε σχέση με τα πολυθρύλητα ενέχυρα και τις υποθήκες, ενώ αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η επίδειξη κάποιων... δακτυλογραφημένων σελίδων… αντί του επίσημου βιβλίου-μετοχολογίου, αλλά και πλήθος άλλων ανατριχιαστικών λεπτομερειών, εκ μέρους των μικρο-μετόχων, οι οποίοι μάλιστα απείλησαν με μαζικές μηνύσεις για τα όσα συνέβησαν στην πολύπαθη ΑΕΚ.  

Στη συνέχεια, ακολούθησε η εκπομπή “Αθέατος κόσμος” του Κ. Χαρδαβέλα, όπου και εκεί έγινε κυριολεκτικά το… σώσε, με σφοδρές καταγγελίες! Δεν θα πούμε τίποτε παραπάνω από αυτά που παρακολούθησαν όλοι οι τηλεθεατές στην εν λόγω εκπομπή… υπό τη μορφή τίτλων! Σταχυολογούμε ορισμένους εξ’ αυτών: “ Έστησαν επιχείρηση πάνω από το πτώμα της ΑΕΚ” – “Ποιοι έκαναν μπίζνες με την ιστορία της ΑΕΚ” – “Καταχρεωμένη και πάλι η ΑΕΚ μετά το ευεργετικό άρθρο 44” – “Ποιοι κρύβουν τη σύμβαση της Empire” – “ Έχουν ράψει πολλοί παλτά από την ΑΕΚ” – “Εμπόριο με τον ιστορικό Δικέφαλο” – “Σημεία και τέρατα αναμένονται από τον διαχειριστικό έλεγχο” κλπ, κλπ.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η συνέντευξη του εκ των μεγαλομετόχων Π. Παππά. Ασφαλώς δεν έχουμε τίποτε προσωπικό με τον κ. Παππά ή τον “κάθε Παππά”, αλλά με την πολιτική που εφαρμόστηκε και εφαρμόζεται στην ΑΕΚ με συνέπεια αυτή να έχει οδηγηθεί σε πλήρη απαξίωση. Ανάμεσα στα λεγόμενα ξεχωρίσαμε και τα εξής : Ότι, ο κ. Παππάς, αν και τυγχάνει ένας εκ των επικεφαλών της ιστορικής ΑΕΚ, χαρακτήρισε “μάλλον βλακεία” την ενασχόλησή του, παραδέχτηκε “ναι, είµαστε και διαχειριστές”, δήλωσε ότι “η ΑΕΚ έχει και πρόεδρο και ΔΣ... αλλά χρήματα δεν έχει”, ενώ παράλληλα αποδέχτηκε ότι δεν μπορεί να ανταγωνιστεί οικονομικά τους αντιπάλους της ΑΕΚ (βλ. Μαρινάκη)!!! Είπε επίσης, σχετικά με το περιβόητο προπονητικό κέντρο, πως “μπορούσε να γίνει με το 40% των χρημάτων που επενδύθηκαν” και ότι “αγόρασε ο κ. Νοτιάς με την προτροπή της διοίκησης του Νίκου Θανόπουλου ένα πανάκριβο οικόπεδο….”!!! Χαρακτήρισε τον τέως ποδοσφαιριστή-πρόεδρο “ξεροκέφαλο” και πως “κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην ομάδα υπήρχε μεγάλη σπατάλη στη διαχείριση”,  ενώ επιπλέον έκανε λόγο και για… “υπαλληλικές λαθροχειρίες και υπερχρεώσεις συνεργατών που ήταν στην ηµερήσια διάταξη, είτε στα εισιτήρια του γηπέδου είτε στα εισιτήρια τα αεροπορικά, στα ενοίκια των σπιτιών, στη φύλαξη των γηπέδων και ποιος ξέρει πού αλλού”!!!!!!!! Κατόπιν απευθύνθηκε “στους εύπορους ΑΕΚτζήδες να συνδράμουν”, αλλά δεν ακούσαμε, από ένα τόσο σημαίνων στέλεχος της “ομάδας του 2004”, γιατί η ΠΑΕ τους, έκλεισε τρεις φορές κατάμουτρα την πόρτα στον πρόεδρο των τίτλων Δ. Μελισσανίδη όταν αυτός έκανε γενναίες προτάσεις για από κοινού επενδύσεις στην ομάδα. Στο τέλος έσκασε και… η βόμβα με… το πατροπαράδοτο κάλεσμα στον κόσμο, στο σημείο όπου λέει πως : “ίσως πλησιάζει πλέον η ώρα που ο κόσµος της κάθε οµάδας θα πρέπει να κληθεί να συµµετάσχει στο μέλλον της οικονομικά και διοικητικά” και ότι “θα μπορούσε να μπει σαν μέτοχος ο κόσμος της ΑΕΚ… Δέχομαι να δώσω τις μετοχές μου χωρίς να πάρω δεκάρα. Ας τις πάρει ο κόσμος δίνοντας το όποιο αντίτιμο θα οριστεί από την ΑΕΚ.”!!!!! Φαίνεται πως μια ζωή στα δύσκολα καλείται το κορόιδο ο κόσμος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά! Όσο και αν σας φανεί παράξενο συμφωνούμε και σε κάτι με τον κ. Παππά. Στην φράση του : “….σιχάθηκα. Η αποχή μου είναι μια σιωπηλή διαμαρτυρία”!!! Πράγματι κ. Παππά, έτσι νιώθουν χιλιάδες Ενωσίτες!

Αλήθεια, ρωτάμε τώρα εμείς, που βέβαια αρκετά από όσα ακούγονται σήμερα τα λέγαμε καιρό πριν, έχοντας υποστεί και άδικες διώξεις από τον “τέως” εξαιτίας της τόλμης μας να μιλάμε μέσα στις τότε συνθήκες της ένοχης σιωπής! Λοιπόν : Τόσα χρόνια ο κόσμος της ΑΕΚ δεν έδωσε αμύθητα ποσά για την ομάδα;;; Δεν αγόραζε… καραβιές ολόκληρες τα διαρκείας, τα εισιτήρια, πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών, κλπ, κλπ, προσφέροντας και το αίμα της καρδιά του;;; Οι πάντες ερωτούν : “Τι απέγιναν αυτές οι θυσίες;;; Που πήγαν τα λεφτά του κόσμου της ΑΕΚ”;;; Πως φτάσαμε πάλι στα σημερινά χάλια και πότε θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της κατρακύλας;;;”!!! Αλήθεια τι άλλο ζητούν οι ιθύνοντες από τον κόσμο;;; Ποια ευθύνη καλείται να αναλάβει σήμερα ο λαός της ΑΕΚ;;; Τα χρέη, τις υπέρογκες υποχρεώσεις και τις ζημίες, που δημιούργησε η ενάρετος “τάξη πραγμάτων του 2004”;;; Ε, όχι! Ο κόσμος της ΑΕΚ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ! Ας αναλάβουν… την αποκατάσταση, όποιοι ευθύνονται για τα δεινά και όχι ο κοσμάκης που σε συνθήκες οικονομικής κρίσης μοχθεί και υπoφέρει για να τα βγάλει πέρα. Και επιτέλους στην Ελλάδα (και στην ΑΕΚ) ας πληρώσουν τα σπασμένα οι υπεύθυνοι και όχι τα συνήθη κορόιδα!      

Να υπενθυμίσουμε ότι εμείς, ως “Πειρατές του Ονείρου”, έχουμε πει από παλιότερα, ότι στην ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει διενεργηθεί ο Διαχειριστικός Έλεγχος από τα αρμόδια θεσμοθετημένα όργανα του Κράτους και όχι από ιδιωτικές εταιρίες που επιλέγουν οι ίδιοι οι «ελεγχόμενοι». Μάλιστα ζητήσαμε και από την Ερασιτεχνική, ως κάτοχο του 10%, να το απαιτήσει από την Πολιτεία, αλλά δεν εισακουστήκαμε. Ακόμη και τώρα, όμως, διεκδικούμε την παρέμβαση του Κράτους για την πλήρη διαφάνεια της υπόθεσης, ώστε αν διαπιστωθούν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, να αποδοθούν πλήρως και σε περίπτωση που η ΑΕΚ ζημιώθηκε ή βλάφτηκε από κάποιους, αυτοί να αναγκαστούν να αποκαταστήσουν τις ζημίες από την προσωπική τους περιουσία!!!
        
Ας πάρουν χαμπάρι όλοι ότι ο κόσμος της ΑΕΚ απαιτεί πλέον να χυθεί άπλετο φως “εντός των τειχών”. Επιτέλους, ζητείται διέξοδος από το σκοτεινό τούνελ που μας οδήγησαν κάποιοι “σωτήρες” του 2004. 


ΥΓ1: AΠΟΧΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΞΑΣΤΕΡΙΑ!  

YΓ2: Το σύνθημα του συλλαλητηρίου της Νέας Φιλαδέλφειας παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ: “ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΑΛΤΕ ΠΩΛΕΙΤΑΙ”!!!

ΥΓ3: Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΥΓ4: Αδερφέ, είναι ύψιστες αξίες η αλληλεγγύη και η μάχη κατά του άδικου. Και απέδειξες ότι τιμάς και τις δύο αυτές αδιαπραγμάτευτες αρχές.

ΥΓ5: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ! »


*Για την υπογραφή :
Η Γενική Συνέλευση
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”

Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝΜε την έναρξη της νέας χρονιάς νάτη και… η “Δυναμό Κερκύρας” που καθώς φαίνεται έχει και αυτή δικαίωμα να…. μας κάνει χουνέρια! Παραδίπλα η “υπόθεση Τζιμπούρ” θυμίζει θέατρο σκιών που προκαλεί γέλιο και αγανάκτηση συνάμα. Αν τώρα μιλήσουμε και για την αναγκαιότητα μεταγραφών ποιότητας, μάλλον “θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες” που λέει και ο… πρωθυπουργός!!! Παρεμπιπτόντως, οι τρομερές καταγγελίες των «μικρο- μετόχων» στην ΓΣ της ΠΑΕ δείχνουν τι εφιάλτη αντιμετωπίζει συνολικά η ΑΕΚ σε κάθε επίπεδο. Μπορεί, λοιπόν, ο παλιός ο χρόνος να έφυγε, αλλά και ο καινούργιος που μπήκε είναι κι αυτός φορτωμένος με πίκρες, αποτυχίες και ταπεινώσεις για την αγαπημένη μας-σκλαβωμένη ΑΕΚ. Κάτω από αυτό το βαρύ κλίμα ασφαλώς και δεν μπορούμε καν να ευχηθούμε αναμεταξύ μας το επιθυμητό. Γιατί αν τολμήσεις να πεις σε ΑΕΚτζή «Καλή Χρονιά» ενδέχεται και να ακούσεις τίποτε… γαλλικά! Κανείς δεν πιστεύει πια σε ευχολόγια και ψευτουποσχέσεις της δεκάρας. Αυτό που λέει όλος ο κόσμος παντού, είναι ότι : “ κάποιοι μας εκμεταλλεύτηκαν, διέλυσαν τη δύσμοιρη ομάδα μας και στο τέλος την πετούν σα στυμμένη λεμονόκουπα στο καλάθι των αχρήστων, χωρίς να αποδίδεται καμία ευθύνη και σε κανέναν από όσους έλαβαν μέρος στο κατ’ εξακολούθηση έγκλημα”! Και βέβαια ουδείς πιστεύει, πλέον, ότι υπό των δεδομένων καταστάσεων «εντός των τειχών», θα προκύψει κάτι αισιόδοξο για την ΑΕΚ. Θα πείτε, “γνωστά είναι όλα αυτά ρε παιδιά αλλά στο δια ταύτα τι κάνουμε”;;;

Λοιπόν, το ζήτημα που μπαίνει πλέον επιτακτικά είναι ένα : Το πώς θα κινηθούμε, ως λαός της ΑΕΚ, ώστε να αποτρέψουμε τα σχέδια όσων  με την πολιτική τους οδηγούν στην ολοκληρωτική καταστροφή την αγαπημένη μας ομάδα. Διότι για «χαντάκωμα» την πάνε, κι όποιος δεν λέει καθαρά την αλήθεια ή εξακολουθεί να καλλιεργεί αυταπάτες είναι συνένοχος.

Γνώμη μας είναι ότι κατ’ αρχάς θα πρέπει να πάρει καθολική μορφή η αποχή από το γήπεδο. Στη δεδομένη φάση που βρισκόμαστε, οι παντελώς άδειες εξέδρες θα δείξουν εμπράκτως την αποστροφή του λαού της ΑΕΚ απέναντι στη σημερινή τάξη πραγμάτων. Δεν πρέπει να δώσουμε ξανά χέρι βοηθείας στους κυρίους που μας έφτασαν σε αυτό το χάλι. Καμία οικονομική ανάσα στο “this is2004. Ούτε σεντς! Τέρμα, τα κορόϊδα ξύπνησαν! Με τα λεφτά του κοσμάκη έκαναν τα κουμάντα τόσα χρόνια και ιδού το αποτέλεσμα. Συν τοις άλλοις, με τη μαζική αποχή στέλνουμε παντού το πιο μεγάλο μήνυμα, ότι δηλαδή δεν μας πείθει κανείς τους και για τίποτα και ότι όσες βιτρίνες και φορεσιές κι αν αλλάξουν είναι πλέον όλοι τους ανεπιθύμητοι.

Κατά δεύτερο λόγο, θα πρέπει να απαιτήσουμε από την Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ που αποτελεί θεσμικά το μητρικό σωματείο, το οποίο οφείλει να περιφρουρεί συνολικά την ΑΕΚ, να διαχωρίσει καθαρά, δημόσια και επίσημα τη θέση της. Να καταγγείλει τη σημερινή τάξη πραγμάτων της “ΠΑΕ2004” που οδηγεί την ομάδα μας στην πλήρη απαξίωση και το μαρασμό και να ζητήσει από την Ελληνική Πολιτεία γνήσιο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στην ΠΑΕ ώστε να φανεί που πήγαν τα χρήματα του κόσμου της ΑΕΚ. Επιπρόσθετα να μην δεχτεί να υπογράψει καμία σύμβαση για την παραχώρηση του Σήματος της Αθλητικής Ένωσης Κωνσταντινουπόλεως σε εταιρία ή εταιρίες μετόχων και παράλληλα να διεκδικήσει ολόκληρο, χωρίς εκπτώσεις ή περικοπές, το 10% τόσο για τις παρελθούσες χρήσεις όσο και για τις μελλοντικές. Θα πρέπει να συγκληθεί, άμεσα, έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου ώστε να αποφασίσουν τα ίδια τα μέλη για το πως θα κινηθεί η Μάνα Α.Ε.Κ «εφ όλης της ύλης» από εδώ και πέρα. 

Τρίτον και σπουδαιότερο : Θα πρέπει ο ίδιος ο κόσμος της ΑΕΚ, οι απλοί οι καθημερινοί ΑΕΚτζήδες, να βγουν από το καβούκι τους και να απαιτήσουν μαζικά από τους σωτήρες να μας αδειάσουν τη γωνιά, αφού πρώτα πληρώσουν τα χρέη και τις ζημίες που δημιούργησαν τα χρόνια που έκαναν τα κουμάντα. Όσο ο ίδιος ο κόσμος είναι στο περιθώριο των εξελίξεων όλοι οι άλλοι “θα πίνουν και θα χορεύουν” όπως γουστάρουν. Ο κόσμος είναι αυτός που μπορεί με την ογκώδη παρουσία του να φέ
ρει ανατροπές και αλλαγές και όχι αποσπασματικές κινήσεις που είναι αναποτελεσματικές. Γιατί εδώ που φτάσαμε, απαιτείται γενικός συναγερμός του Λαού της ΑΕΚ, χρειάζεται πανενωσίτικη συσπείρωση και μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις. Το οργανωμένο συνδεσμιακό κίνημα οφείλει, αν υπάρχει και σέβεται τον ίδιο του τον εαυτό, να δώσει ενωμένο το σάλπισμα και να ενεργοποιήσει τους ενωσίτες!!! 
   
ΥΓ1: Η προσπάθεια των “Πειρατών του Ονείρου” σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σύλλογο γονέων “ΦΛΟΓΑ” συνεχίζεται για την στήριξη των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Αδέρφια ας σταθούμε όλοι μας εμπράκτως δίπλα στα παιδιά που αγωνίζονται για το δικαίωμα στη ζωή. Θυμηθείτε ότι χωρίς αλληλεγγύη δεν θα υπήρχε ούτε ανθρωπιά ούτε κοινωνικοί δεσμοί.... 

ΥΓ2: Αδερφέ περαστικά.

ΥΓ3: Χρόνια πολλά στα αδέρφια μας “Δάσκαλο”, “Δράκοντα”, Γιάννη Γενεράκη και όπου άθελά μας παραλείπουμε…

ΥΓ4: ΑΕΚ ΛΑΤΡΕΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ!!!
                                                                   *Για την υπογραφή :
                                  Η Γενική Συνέλευση
των “ΠΕΙΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ”